Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Πρόγνωση του Καιρού στο Android
Πρόγνωση του Καιρού

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Πρόγνωση του Καιρού στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για πολλούς από εμάς, το δελτίο καιρού είναι πάντα χρήσιμο, και ένα από τα καθημερινά θέματα που θέλουμε να γνωρίζουμε. Αν προετοιμάζουμε ένα ταξίδι, ή αν απλά θέλουμε να ενημερωνόμαστε κάθε στιγμή για τη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας ή οπουδήποτε αλλού, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα μέσα από το κινητό. Δείτε τις ιδανικότερες εφαρμογές για Έλληνες χρήστες, με την πρόγνωση του καιρού στο Android.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η επιλογή των εφαρμογών

Μοναδικό κριτήριο στην επιλογή των apps για την πρόγνωση του καιρού στο Android, ήταν φυσικά η δυνατότητα να έχουμε φιλικό εξελληνισμένο περιβάλλον μέσα στην εφαρμογή.

Επιπλέον, μέσα από την πληθώρα των σχετικών εφαρμογών για το δελτίο καιρού, επιλέξαμε βάσει έρευνας, και όσες έχουν αξιόπιστη φήμη για την ακρίβεια των προβλέψεών τους. Η σειρά που εμφανίζονται είναι τυχαία.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε πως όλα τα apps του καιρού, πριν ξεκινήσουν να λειτουργούν, θα μας ζητήσουν να τους δώσουμε τη σχετική άδεια για να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία μας, έτσι ώστε να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση.

Τι προσέχουμε

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως οι εφαρμογές για την πρόγνωση του καιρού στο Android ενδέχεται να καταναλώνουν δεδομένα στο παρασκήνιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει μέσα από τις ρυθμίσεις του app να ορίσουμε τους περιορισμούς που επιθυμούμε.

Ειδάλλως, μπορούμε να απευθυνθούμε στη σχετική ενότητα της επιλεκτικής απενεργοποίησης δεδομένων σε προηγούμενο οδηγό.

Επιπλέον, θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τα widget των εφαρμογών του καιρού, καθώς κάνουν ανανέωση του περιεχομένου που τους αφορά, και η δράση αυτή απαιτεί πόρους από τη συσκευή, μαζί με κατανάλωση μπαταρίας.

Τέλος, ίσως είναι καλή ιδέα να αποφύγουμε κάποια πολύ γνωστά apps καιρού που είχαν μπει στην Blacklist με τις χειρότερες εφαρμογές Android, λόγω βεβαρημένου ιστορικού με αμφισβητήσιμες άδειες και κακής διαχείρισης των προσωπικών μας δεδομένων εν αγνοία μας.

Καιρός Ελλάδα

Αν θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά και γρήγορα τα πράγματα με την πρόγνωση του καιρού, τότε το συγκεκριμένο app ίσως πρέπει να μπει ευθύς εξαρχής στις προτιμήσεις μας.

Πρόγνωση του Καιρού 1

Ο καιρός της Ελλάδας θα μας δείξει αναλυτικά τις καιρικές συνθήκες της ημέρας που διανύουμε, καθώς επίσης την πενθήμερη ή δεκαήμερη πρόγνωση του καιρού, αλλά και αρκετές τρέχουσες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσα από 2-3 κυλιόμενες καρτέλες, όλες και όλες, χωρίς να απαιτούνται έξτρα ρυθμίσεις. Το app δεν διαθέτει widget επί του παρόντος. Ενδεχομένως αυτό να αλλάξει σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.

Πρόγνωση του Καιρού 3

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές και βαθμολογία μέχρι στιγμής, και η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Καιρός XL PRO

Το συγκεκριμένο app θεωρείται ως ένα από τα πιο φιλικά για τους Έλληνες χρήστες, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στους χρήστες του iOS.

Ο καιρός XL διακρίνεται για το απλό και καθαρό περιβάλλον στις καρτέλες του, που συνοδεύεται και από διαφόρους χαρακτηριστικούς εποχιακούς ήχους.

Επιπλέον, διαθέτει πολλές αναλυτικές λεπτομέρειες, είτε σε ωριαία βάση, είτε για τη δεκαήμερη πρόγνωση του καιρού.

Όπως είθισται με τις περισσότερες δωρεάν εφαρμογές, ενίοτε ίσως να εμφανίζονται κάποιες ελάχιστες διαφημίσεις, οι οποίες αφαιρούνται μόνο με την Pro έκδοση.

Το app διαθέτει και μερικές απλές ρυθμίσεις και διάφορα widget για την Android συσκευή μας.

Πρόγνωση του Καιρού 7

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει 358.968 λήψεις και πολύ καλές κριτικές, και οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται και στα σχόλια των χρηστών. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόγνωση του Καιρού 9

YoWindow Καιρός

Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξαιρετικά προσεγμένη εφαρμογή για την πρόγνωση του καιρού στο Android, που είναι και εύκολη στη χρήση.

Πρόγνωση του Καιρού 10

To YoWindow διαφέρει στον τρόπο χρήσης του, καθώς διαθέτει ιδιαίτερη κύλιση για να εμφανισθούν όλες οι πληροφορίες. Η διαδικασία είναι απλή, και στην αρχή θα μας καθοδηγήσει η εφαρμογή με οδηγίες στις καρτέλες.

Πρόγνωση του Καιρού 11

Το επίπεδο και οι συνθήκες φωτισμού αναπαριστώνται με ακρίβεια, και μπορούμε να μετακινηθούμε σε όλες τις ώρες με την κύλιση του δακτύλου. Επιπλέον, το app διαθέτει και διάφορα widget, αλλά και εφε για την οθόνη της Android συσκευής μας.

Πρόγνωση του Καιρού 11α

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή θεωρείται ως μια από τις πιο αξιόπιστες στο Play Store, και είναι επιλογή των συντακτών. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε την ημέρα που γράφαμε τον οδηγό, στις 2 Απριλίου 2018.

Windy: Πρόβλεψη ανέμου, κυμάτων, και τυφώνων

Το Windy, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στη χαρτογράφηση των ανέμων, και των ειδικών καιρικών συνθηκών γενικότερα.

Διαθέτει εξελληνισμένο περιβάλλον με πολύ εύκολη πλοήγηση, βολική κύλιση, και μεγέθυνση του χάρτη με τα δάκτυλά μας.

Η εφαρμογή διακρίνεται για την εξαιρετική γραφιστική παρουσίαση, και απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά και ενθουσιώδεις φίλους των extreme σπορ, και βέβαια στους φανατικούς των ταχυπλόων και της πανέμορφης θάλασσάς μας.

Η ικανότητά του Windy να συγκρίνει διαφορετικούς τύπους προβλέψεων απευθείας με τους κατά τόπους μετεωρολογικούς σταθμούς – και όχι μόνο – καθιστά το app πραγματικά μοναδικό.

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές και βαθμολογία μέχρι στιγμής, και η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 2 Μαρτίου 2018.

Καιρός Yahoo

Το Yahoo Weather αναμφίβολα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα app για την πρόγνωση του καιρού στον κόσμο, και προσφέρει τόνους πληροφοριών με τον πιο απλό τρόπο, και σε φιλικό ελληνικό περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλά μεγέθη και τύποι γραφικών στοιχείων για την αρχική οθόνη, και μπορούμε να ορίσουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στη γραμμή κατάστασης για όποια τοποθεσία επιθυμούμε.

Το app έχει όλα όσα μπορεί να χρειάζεται ένας μέσος χρήστης, χωρίς να προχωράει σε επαγγελματικά και εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, μπορούμε να βλέπουμε μετρήσεις όπως η ταχύτητα ανέμου, η υγρασία, και ο δείκτης UV.

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες, με 1.292.467 λήψεις. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 29 Μαρτίου 2018.

Καιρός – The Weather Channel

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για την πιο αναγνωρισμένη εφαρμογή για τις καιρικές συνθήκες, καθώς θεωρείται ως η πιο ακριβής και αξιόπιστη στις προβλέψεις.

Το app έχει καθαρό και εύκολο περιβάλλον, και δίνει πολλές έξτρα πληροφορίες, όπως μελλοντικές προβλέψεις, επιλογές ραντάρ, μαζί με λίγα πρόσθετα όπως ο δείκτης UV και οι συνθήκες ποιότητας του αέρα.

Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες εφαρμογές, αν όχι η μοναδική, που παρέχει και λεπτομερείς εποχιακές πληροφορίες με στατιστικά στοιχεία για τις αλλεργίες, και όχι μόνο.

Το μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι οι άδειες που ζητά στις φωτογραφίες μας για να χρησιμοποιήσουμε το ραντάρ.

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει 1.522.406 λήψεις με πολύ καλές κριτικές. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 19 Μαρτίου 2018.

Weather Underground: Προβλέψεις

Παρότι δεν είναι γνωστό app, ωστόσο, προσφέρει πολλές και εξειδικευμένες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες. H εφαρμογή χρησιμοποιεί το δικό της δίκτυο από περίπου 180.000 ιδιωτικούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

Το Weather Underground είναι ιδανικό για τη λεπτομερή και έξυπνη πρόγνωση του καιρού σε όλα τα επίπεδα της μετεωρολογίας, και ταυτόχρονα δίνει πληροφορίες ανάλογα την περίσταση και την εποχή.

Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, ιδίως αν κάνουμε ιστιοπλοΐα, σέρφινγκ, ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στη θάλασσα, και όχι μόνο.

Επιπλέον, η εφαρμογή μέσα από το φιλικό ελληνικό περιβάλλον της, εκτός των άλλων, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους αισθητήρες του κινητού όπως το βαρόμετρο κ.λ.π.

Πρόγνωση του Καιρού 13α

Βαθμολογία και κριτικές

Η εφαρμογή που θεωρείται από πολλούς χρήστες ως μια από τις καλύτερες του είδους, είναι και η επιλογή των συντακτών. Η έκδοση που δοκιμάσαμε ενημερώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόγνωση του Καιρού 13αα

Εσείς ποιο θεωρείτε το καλύτερο app για πρόγνωση του καιρού στο Android?

Τα apps για την πρόγνωση του καιρού στο Android είναι εκατοντάδες. Αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλές ακόμη σχετικές εφαρμογές μέσα στο Play Store που προσφέρουν εξίσου καλές προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, και φυσικά είναι αδύνατον να τις καλύψουμε όλες.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας και να προτείνετε άλλες παρόμοιες εφαρμογές για την πρόγνωση του καιρού, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps