Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Ultra-slim Καμπύλη Οθόνη HKC C7000 27'' FHD 1800R

Παρουσίαση: Ultra-slim Καμπύλη Οθόνη HKC C7000 27” FHD 1800R

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η οθόνη είναι από τις συσκευές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αρκετά χρόνια, σε σύγκριση με άλλα μέρη του υπολογιστή που γρήγορα απαξιώνονται με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ωστόσο, στην προσπάθειά μας να γλιτώσουμε χρήματα, συχνά δεν δίνουμε σημασία στην επιλογή της. Σήμερα θα δούμε το Ultra-slim καμπύλο monitor HKC C7000 27 ιντσών, που συνδυάζει καλή οπτική εμπειρία με χαμηλή τιμή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν ψάχνετε για ποιοτική οθόνη και ασχολείστε με το gaming, δείτε την αντίστοιχη παρουσίασή μας:

Παρουσίαση: HKC G32 – Καμπύλη Gaming Οθόνη 31.5 Ιντσών 144Hz

Η οθόνη ανήκει στις συσκευές του υπολογιστή που κρατάμε περισσότερο καιρό από τα υπόλοιπα υποσυστήματα, σε πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, η κατάλληλη…

Ποια είναι η HKC

Η HKC είναι μια εταιρεία με πείρα εικοσαετίας στην κατασκευή περιφερειακών. Ιδρύθηκε το 1997, και εδρεύει στη “Silicon Valley” της Κίνας, την πόλη Shenzhen.

Έκτοτε, έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς τομείς, όπως οι οθόνες, τα τροφοδοτικά, και τα κουτιά υπολογιστή.

Θεωρείται ως ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών και τηλεοράσεων στην αγορά της Κίνας, και ο κορυφαίος κατασκευαστής καμπύλων οθονών για PC.

Από το 2005, οπότε και λάνσαρε και το brand-name HKC, επιχειρεί να εισέλθει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οθόνη HKC C7000 27”

Η οθόνη οπίσθιου φωτισμού LED HKC C7000 με αναλογία 16:9, έχει πολύ καλή ευκρίνεια που δίνει υψηλή ποιότητα εικόνας. Διαθέτει ανάλυση έως 1920 x 1080 pixel, και έχει αρκετά λεπτή σχεδίαση.

Επίσης, το πάνελ έχει 1800R καμπυλότητα, 6ms χρόνο απόκρισης, ενώ υποστηρίζει και 60Hz ρυθμό ανανέωσης της εικόνας.

Ο αριθμός 1800 είναι το μήκος της ακτίνας (radius) του καμπύλου πάνελ σε mm. Αυτό σημαίνει ότι, όσο πιο μικρή είναι η ακτίνα, τόσο μεγαλύτερη καμπυλότητα έχει το μόνιτορ, και αντίστροφα.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τεχνολογίες οθόνης, δείτε το άρθρο μας:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του monitor μπορούμε να βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Unboxing

Παραγγείλαμε την οθόνη HKC C7000 μέσω Priority Line, και την παραλάβαμε χωρίς προβλήματα. Μετά την αφαίρεση της εξωτερικής συσκευασίας, βρίσκουμε το κουτί της οθόνης…

…μέσα στο οποίο, μέσα σε δυο θήκες από φελιζόλ, υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα της οθόνης. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  1. η οθόνη HKC C7000
  2. η βάση στήριξης
  3. o βραχίονας της βάσης
  4. δυο καλώδια λευκού χρώματος: ένα HDMI και ένα τροφοδοσίας ρεύματος, με την τυπική κινέζικη απόληξη. Αν δεν έχουμε ήδη, θα χρειαστούμε έναν EU αντάπτορα.
  5. δυο βίδες και ένα διακοσμητικό κάλυμμα
  6. ένα εγχειρίδιο χρήσης και ένα έγγραφο με σφραγίδα, στην αγαπημένη μας γλώσσα.

Συναρμολόγηση

Παρά το κινέζικο manual, η συναρμολόγηση της οθόνης δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Αρχικά, συνδέουμε τη βάση με τον βραχίονα. Αρκεί να βιδώσουμε με την ειδική βίδα που βρίσκουμε ως μέρος της βάσης…

…και η βάση είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια, βιδώνουμε με ένα σταυροκατσάβιδο το σύστημα βάσης – βραχίονα πάνω στην πλάτη του monitor, χρησιμοποιώντας τις βίδες της συσκευασίας.

Έπειτα τοποθετούμε το κάλυμμα που θα αποκρύψει τις βίδες.

Πλέον, το μόνο που μένει είναι να συνδέσουμε τα καλώδια στην πλάτη της οθόνης. Χάρη στο ειδικό σκέπαστρο, που αφαιρείται και ξαναεφαρμόζει…

…τα καλώδια εν μέρει κρύβονται, βελτιώνοντας την εμφάνιση της πλάτης του monitor.

Πρώτες Εντυπώσεις

Η οθόνη, όπως και τα καλώδια, είναι λευκού χρώματος. Λόγω και της λεπτής της σχεδίασης, δείχνει αρκετά κομψή.

Το βάρος της αγγίζει τα πέντε κιλά. Δεν είναι ό,τι πιο ελαφρύ, αλλά βάσει και του μεγέθους της, σίγουρα δεν είναι βαριά.

Η ποιότητα κατασκευής δείχνει καλή, με τη μεταλλική βάση να έχει στιβαρό κράτημα. Σχεδιαστικά είναι αρκετά εντυπωσιακή, ακολουθώντας την τάση για μινιμαλιστικό design και λεπτά bezels. Λόγω της καμπυλότητας της οθόνης, το monitor φαίνεται όμορφο ακόμα και όταν είναι σβηστό.

Στο πίσω μέρος της οθόνης θα βρούμε, πέρα από την υποδοχή για το ρεύμα, τις θύρες VGA και HDMI.

Στο κάτω δεξί μέρος της πρόσοψης βρίσκονται τα πλήκτρα πλοήγησης του μενού της οθόνης. Το δεξιότερο από αυτά είναι ο διακόπτης On/Off, που φωτίζει όταν η οθόνη βρίσκεται σε λειτουργία.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κουμπιά, το μενού του monitor είναι στα κινέζικα. Για να καταλάβουμε τι αφορά το καθένα, έχουμε τα σύμβολα για φωτεινότητα, αντίθεση κλπ.

Εμπειρία χρήσης

Για τις περισσότερες καθημερινές εργασίες, η HKC C7000 θα μας ικανοποιήσει πλήρως. Έχει καλή απόδοση χρωμάτων, αλλά και αρκετά υψηλή ανάλυση.

Αυτό μας επιτρέπει, σε συνδυασμό με το μέγεθός της, να λαμβάνουμε περισσότερη πληροφορία χωρίς πολλά scrolls όταν διαβάζουμε άρθρα στο Internet, κώδικα, social media, κλπ.

Αν και η οθόνη φαίνεται να έχει αρκετά καλό color calibration, σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, μπορούμε να διαβάσουμε τον οδηγό:

Ρυθμίσεις Οθόνης Υπολογιστή για την Καλύτερη Ποιότητα

Πολλοί από εμάς όταν αγοράσαμε την οθόνη που χρησιμοποιούμε, απλά τη βγάλαμε από το κουτί και τη συνδέσαμε, χωρίς να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τις ρυθμίσεις…

Λόγω της ευρείας καμπυλότητας 1800R, η προβολή της εικόνας είναι βολική για τα μάτια, και μειώνει την κόπωσή τους σε σχέση με επίπεδες οθόνες ή curved monitors με τη συνήθη καμπυλότητα.

Γενικά η οθόνη μας φάνηκε ξεκούραστη, κάτι στο οποίο ίσως συμβάλλει και το φίλτρο μπλε φωτός που ενσωματώνει το monitor.

Τα 6ms που διαθέτει ως χρόνο απόκρισης και ο ρυθμός ανανέωσης στα 60Hz θεωρούνται ικανοποιητικά, ακόμα και για gaming. Σίγουρα υπάρχουν monitor με καλύτερες επιδόσεις, όμως σε πολλαπλάσια τιμή.

Αρνητικά

Ίσως το κυριότερο αρνητικό χαρακτηριστικό του monitor, είναι η απουσία ενσωματωμένου ηχείου. Μπορεί οι περισσότερες οθόνες να έχουν μάπα ηχεία, αλλά και μόνο η ύπαρξή τους αρκετές φορές βολεύει.

Επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα για ρύθμιση του ύψους της οθόνης στον κάθετο άξονα, παρά μόνο της κλίσης της. Σίγουρα για τους πιο ψηλούς χρήστες, η αλλαγή του ύψους βοηθάει στην κόπωση του λαιμού.

Θα πρέπει, ακόμη, να επισημάνουμε ότι το κυρτό monitor δεν ενδείκνυται για θέαση από πολλά άτομα.

Σε αντίθεση με άλλες οθόνες, η εικόνα και από πλάγιες θέσεις παραμένει ποιοτική. Ωστόσο, πιο βολική θέση είναι στο κέντρο, αφού εκεί συγκλίνει η καμπύλη του monitor.

Τέλος, έχουμε αναφέρει ήδη το κλασικό μειονέκτημα των κινέζικων μενού, manual, και καλωδίου ρεύματος.

Τιμή και διαθεσιμότητα του HKC C7000

Την οθόνη HKC C7000 θα βρούμε στα 210,92€ στην ιστοσελίδα του Gearbest.

Ενώ το κομμάτι της δοκιμής μας ήρθε από την Κίνα με priority line, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η οθόνη είναι διαθέσιμη από την Ευρωπαϊκή αποθήκη G-W-4, για ταχύτερη αποστολή χωρίς κανένα κίνδυνο τελωνείου.

Πώς σας φάνηκε η οθόνη HKC C7000;

Εμείς δοκιμάσαμε την οθόνη σε gaming (πάντα Warcraft III), ταινίες, και για γενική χρήση, και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την οθόνη HKC C7000, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps