Home » Hardware » Reviews » Χειριστήριο GameSir G3V για Windows PC, Android, iOS, και PS3

Χειριστήριο GameSir G3V για Windows PC, Android, iOS, και PS3

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε αντίθεση με τις παιχνιδομηχανές, ο χειρισμός των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον υπολογιστή είναι συνδεδεμένος με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Παρ' όλα αυτά, σε κάθε πλατφόρμα υπάρχουν βιντεοπαιχνίδια που μπορούμε να τα παίξουμε καλύτερα με ένα gamepad. Δείτε στο άρθρο το εξαιρετικό cross-platform controller GameSir G3V, που είναι συμβατό σε Windows PC, Android, και iOS συσκευές, καθώς και με το PS3.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Gamepad

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο είναι ο συνηθέστερος συνδυασμός για να χειριστούμε τα παιχνίδια στο PC.

Ωστόσο, ορισμένα video games μπορούμε να τα παίξουμε με περισσότερη ευκολία αν χρησιμοποιήσουμε ένα gamepad, στην περίπτωση που το υποστηρίζουν.

Οι συνηθέστερες κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών που ένα controller αποτελεί την ιδανική επιλογή χειρισμού είναι τα platformer, sports, racing, και fighting games.

Για όσους από εσάς διαθέτετε τις κονσόλες PlayStation 3/4, έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερο άρθρο τη μέθοδο για να χρησιμοποιήσουμε το DualShock χειριστήριο στον υπολογιστή.

Πώς Να Συνδέσω το Χειριστήριο PlayStation στο PC

Ο χειρισμός των παιχνιδιών στον υπολογιστή είναι συνυφασμένος με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Όμως, ορισμένα βιντεοπαιχνίδια παίζονται ευκολότερα με gamepad. Εάν διαθέτουμε την κονσόλα…

Εάν όμως αναζητούμε ένα ποιοτικό gamepad για το PC και για mobile gaming, τα GameSir χειριστήρια αξίζουν την προσοχή μας.

Το διαδικτυακό κατάστημα Gearbest μας έστειλε το controller GameSir G3V για να το δοκιμάσουμε, και τους ευχαριστούμε πολύ.

GameSir

Η GameSir είναι μια Κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται σε gaming περιφερειακά, και συγκεκριμένα, σε gamepads και joypads για τον υπολογιστή και για φορητές συσκευές.

Το brand δημιουργήθηκε το 2013, και όπως ισχυρίζονται, τα προϊόντα τους διακρίνονται για την ποιότητά τους και τον εργονομικό τους σχεδιασμό.

Η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσεται, και αυτό φαίνεται από την ανάπτυξη του νεότερου controller της GameSir G5 για MOBA και FPS παιχνίδια, που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter.

Πάμε στη συνέχεια να δούμε τα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου GameSir G3V, που μας έστειλε το Gearbest.

GameSir G3V

Το GameSir G3V είναι ένα all-around gamepad που υποστηρίζει ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση σε Windows 7/8.x/10 υπολογιστή, σε Android 4.0+ συσκευές, καθώς και στο PS3. Στις iOS 5.0+ συσκευές, η σύνδεση γίνεται μόνο ασύρματα μέσω Bluetooth.

Τα πλήκτρα και οι μοχλοί που διαθέτει η συσκευή, είναι τα ακόλουθα:

  • Ένα D-Pad (Σταυρός κατεύθυνσης)
  • Δύο αναλογικούς μοχλούς με trigger πλήκτρα
  • Τέσσερα κουμπιά πρόσοψης A/B/X/Y
  • Τέσσερα κουμπιά για τους δείκτες του χεριού (L1/L2/R1/R2)
  • Ένα Home πλήκτρο για την ενεργοποίηση του controller, για να επιλέξουμε σε ποια συσκευή θα συνδεθεί το χειριστήριο, κ.α.
  • Ένα Start κουμπί
  • Ένα Select button
  • Ένα Reset button για να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές λειτουργίες του gamepad
  • Ένα Turbo κουμπί που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε συνδυασμούς πλήκτρων για να εκτελούνται με ένα πάτημα.
  • Ένα Clear πλήκτρο για να αναιρούμε τους παραπάνω συνδυασμούς και να δημιουργούμε νέους

Χειριστήριο GameSir G3V για Windows PC, Android, iOS, και PS3

Εδώ να αναφέρουμε ότι το GameSir G3V διαθέτει και λειτουργία δόνησης, για τους μερακλήδες gamers που τους αρέσει το χειριστήριο να τους γαργαλάει τα χέρια.

Για να δούμε όμως αναλυτικά τις λειτουργίες του controller, και πώς συμπεριφέρεται στα χέρια μας και στα βιντεοπαιχνίδια, θα το ξεπακετάρουμε για να το δοκιμάσουμε.

Unboxing

Το χειριστήριο GameSir G3V ήρθε στην πόρτα μας μέσω της μεταφορικής ACS με τη μέθοδο αποστολής Priority Line, χωρίς πρόβλημα.

Όταν αφαιρέσαμε το εξωτερικό περιτύλιγμα, πιάσαμε στα χέρια μας τη λιτή συσκευασία του gamepad.

Μόλις ανοίξαμε το κουτί, βρήκαμε το controller και τα λοιπά εξαρτήματά του τοποθετημένα σε ξεχωριστές θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στη συσκευασία υπήρχαν:

  • Το χειριστήριο GameSir G3V
  • Ένα καλώδιο USB to micro-USB για την ενσύρματη σύνδεση του gamepad στο PC και στο PlayStation 3
  • Ένα καλώδιο micro-USB to micro-USB για την ενσύρματη σύνδεση του χειριστηρίου στις Android συσκευές
  • Ένας wireless USB αντάπτορας 2.4Ghz για την ασύρματη σύνδεση του GameSir G3V στον υπολογιστή και στο PS3
  • Μια βάση στήριξης για smartphones που υποστηρίζει διαστάσεις οθόνης 3.5 έως 6 ίντσες.
  • Ένα βιβλίο οδηγιών στα Αγγλικά και στα Κινέζικα

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι η ασύρματη σύνδεση του controller στις φορητές συσκευές γίνεται μέσω του Bluetooth προσαρμογέα που διαθέτει το gamepad.

Επιπρόσθετα, το χειριστήριο έχει μια ενσωματωμένη μπαταρία LiPo 600mAh που διαρκεί περίπου πέντε ώρες συνεχόμενης χρήσης. Παράλληλα, η πλήρης φόρτισή της μέσω των USB καλωδίων διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Σύνδεση και χρήση του controller

Σε αυτή την ενότητα, θα περιγράψουμε πώς συνδέουμε το gamepad GameSir G3V στα Windows 10 και σε Android smartphones, που ενδιαφέρει τους περισσότερους χρήστες.

Windows 10

Η χρήση του χειριστηρίου στα Windows 10 είναι πολύ απλή, καθότι η σύνδεση είναι της μορφής Plug ‘n Play.

Αρχικά, τοποθετούμε τον Wireless αντάπτορα, ή το USB καλώδιο εφόσον το έχουμε συνδέσει στο GameSir G3V, στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή. Μετά, πατάμε παρατεταμένα το Home button για δύο δευτερόλεπτα, για να ενεργοποιήσουμε το gamepad.

Εφόσον ενεργοποιηθεί η συσκευή, το επόμενο βήμα είναι να πατήσουμε τον συνδυασμό Home button + X για δύο δευτερόλεπτα.

Αυτή η συντόμευση θα θέσει το χειριστήριο σε λειτουργία XInput, και θα αναγνωριστεί από τα Windows 10 σαν Xbox 360 controller.

Πλέον, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τα παιχνίδια μας με το gamepad, και να αντιστοιχίσουμε τα κουμπιά όπως επιθυμούμε από το in-game μενού.

Android

Για να χρησιμοποιήσουμε το GameSir G3V σε Android smartphone, κουμπώνουμε πρώτα τη βάση στήριξης στο controller.

Έπειτα, τοποθετούμε το κινητό στη βάση στήριξης και ανοίγουμε το Bluetooth. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, πατάμε στο controller τη συντόμευση Home button + A για δύο δευτερόλεπτα, ώστε να ενεργοποιήσουμε την Bluetooth συνδεσιμότητα.

Όταν το smartphone ανιχνεύσει το χειριστήριο, πραγματοποιούμε τη ζεύξη των δύο συσκευών…

…και μπορούμε να αρχίσουμε να παίζουμε τα Android games που υποστηρίζουν χειρισμό με gamepad.

Επίσης, για να μειώσουμε την κατανάλωση της μπαταρίας του smartphone από την ενεργοβόρα Bluetooth σύνδεση, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το χειριστήριο ενσύρματα μέσω του πρωτοκόλλου OTG.

Κλείνοντας, για να δούμε τις συνολικές λειτουργίες του controller, μπορούμε να συμβουλευτούμε το manual της συσκευής.

Εντυπώσεις

Το GameSir G3V το δοκιμάσαμε σε διάφορα video games στον υπολογιστή και σε Android smartphone, όπου μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο χειριστήριο, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική εργονομία. Το gamepad εξωτερικά ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του DualShock 4, πράγμα που το κάνει να έχει άνετη λαβή, χωρίς να κουράζει κατά τη χρήση.

Η απόκριση των πλήκτρων ήταν άμεση, με καλή αίσθηση πατήματος. Συνολικά θα λέγαμε ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα game-ready χειριστήρια που θα βρούμε στην αγορά.

Κόστος

Δυστυχώς, τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το χειριστήριο GameSir G3V έγινε μη διαθέσιμο στο κατάστημα του Gearbest. Η τιμή του ήταν στα 30 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, θα βρούμε σε stock το gamepad GameSir G3S, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, στα 33 ευρώ.

Το προϊόν διαθέτει την ασφαλέστερη μέθοδο αποστολής Priority Line, με ένα σημαντικό έξτρα κόστος των 25 ευρώ.

Εάν επιθυμούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή μεταφορικών, μπορούμε, αν είμαστε τολμηροί, να επιλέξουμε την αποστολή Registered Air Mail, που κοστίζει 1.79 ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος αποστολής ενδέχεται να περάσει τελωνείο. Εντούτοις, το Gearbest μας εξασφαλίζει την επιστροφή του κόστους των τελωνειακών δασμών στις Registered Air Mail παραγγελίες.

Για την επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής των δασμών, και εφόσον κάνατε την αγορά σας από τους δικούς μας συνδέσμους, μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα.

Πώς σας φάνηκε το controller GameSir G3V;

Έχετε δοκιμάσει το συγκεκριμένο προϊόν; Αν όχι, σκοπεύετε να το κάνετε μετά από αυτό το review; Εάν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με το προϊόν της GameSir, ή απλώς να μοιραστείτε την άποψή σας, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps