Home » Hardware » Παρουσίαση: TCL T32M6C - Λεπτό Καμπύλο Monitor 31.5''
TCL T32M6C

Παρουσίαση: TCL T32M6C – Λεπτό Καμπύλο Monitor 31.5”

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αν ψάχνουμε για μια οθόνη, το πιο πιθανό είναι να καταφύγουμε στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε το PC πολλές ώρες καθημερινά, και μας ενδιαφέρει η μεγάλη διαγώνιος και η σχέση απόδοσης προς τιμή, τότε στην κινέζικη αγορά υπάρχει η TCL. Δείτε το εντυπωσιακό καμπύλο monitor T32M6C 31.5” της μεγαλύτερης εταιρείας οθονών στην αχανή χώρα, με πολύ κομψή και λεπτή σχεδίαση, εξαιρετική φωτεινότητα και χρώματα, που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για την TCL

H TCL ιδρύθηκε το 1985, και ξεκίνησε με την κατασκευή τηλεοράσεων. Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οθονών PC και τηλεοράσεων στην αγορά της Κίνας.

T32M6C αααα

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με ιδιόκτητες, κάθετες μονάδες παραγωγής και στις ΗΠΑ, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων, με 20 εκατομμύρια πωλήσεις τον χρόνο. Το λογότυπό της είναι ακρωνύμιο για το “The Creative Life”.

T32M6C α

TCL T32M6C 31.5” Curved

Το T32M6C είναι ένα καμπύλο και ιδιαίτερα λεπτό monitor, που έχει μέγεθος 31.5 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 pixel και αναλογία 16:9. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 60Hz, έχοντας χρόνο απόκρισης στα 6ms.

Η οθόνη έχει MVA πάνελ, δηλαδή μια ενδιάμεση λύση μεταξύ των IPS και TN. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ καλές γωνίες θέασης και απόδοση χρωμάτων, συνδυάζοντας τον σχετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης με αυτοματοποιημένες βαθμονομημένες λειτουργίες, που θα δούμε στη συνέχεια.

Παραθέτουμε συνοπτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά του T32M6C:

  • Λόγος αντίθεσης: 5000000:1 (DCR/Dynamic Contrast Ratio), 3000:1 (στατική).
  • Καμπυλότητα: 1800R.
  • Οριζόντια γωνία θέασης: 178 μοίρες.
  • Κάθετη γωνία προβολής: 178 μοίρες.
  • Επίσης, η οθόνη υποστηρίζει tilt μπρος-πίσω, αλλά και αλλαγή στο ύψος.

Συσκευασία και περιεχόμενα

Παραλάβαμε την οθόνη T32M6C μέσω Priority Line, και οφείλουμε να πούμε ότι ήρθε με την κορυφαία DHL στην πόρτα μας, μέσα σε πολύ λίγες ημέρες, και χωρίς κανένα πρόβλημα. Λογικά, αυτή ταχύτατη παράδοση θα οφείλεται στο ότι υπήρχε απόθεμα στις ευρωπαϊκές αποθήκες.

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κουτί, όπου στην παραλαβή νομίζαμε ότι μας ήρθε TV 40” και άνω. Εσωτερικά στο κουτί, η οθόνη και τα εξαρτήματά της ήταν πολύ καλά προστατευμένα με ενισχυμένο και μεγάλο φελιζόλ, όλα σε ξεχωριστές θέσεις.

Μέσα στη συσκευασία υπήρχαν:

  • Το καμπύλο μόνιτορ TCL T32M6C
  • Ο μεταλλικός βραχίονας και η βάση στήριξης
  • Οι βίδες και ένα διακοσμητικό κάλυμμα
  • Ένα C13 καλώδιο τροφοδοσίας με κινέζικη απόληξη. Αν δεν έχουμε το αντίστοιχο ευρωπαϊκό καλώδιο από την προηγούμενη οθόνη μας, θα χρειαστούμε έναν universal EU αντάπτορα.
  • Ένα HDMI καλώδιο
  • Το εγχειρίδιο, που δυστυχώς είναι στα κινέζικα
  • Ένα χαρτί με μια σφραγίδα, που μας ενημερώνει σε άπταιστα κινέζικα ότι το προϊόν πέρασε από ποιοτικό έλεγχο.

Η συναρμολόγηση της βάσης στήριξης είναι τόσο απλή, που δεν θα απαιτηθούν πάνω από ελάχιστα λεπτά.

Το μόνο που χρειαζόμαστε βέβαια είναι ένα κατσαβίδι για να σφίξουμε τις τέσσερις βίδες του βραχίονα στη βάση και τη σχετική αποσπώμενη υποδοχή.

Στη συνέχεια, η έτοιμη μεταλλική βάση στήριξης θα κλειδώσει αυτόματα μόλις τοποθετήσουμε το πάνω τμήμα της στο ειδικό αποσπώμενο τμήμα με κλιπ, που βρίσκεται στην πλάτη του μόνιτορ.

Απλά σπρώχνουμε τον βραχίονα, και θα ακούσουμε τον χαρακτηριστικό θόρυβο του κλειδώματος.

T32M6C 107α

Από εκεί και μετά, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θέση που μας βολεύει να έχουμε την οθόνη, οριζόντια και κάθετα, καθότι περιστρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Χρήση του καμπύλου μόνιτορ

Εμείς οφείλουμε να πούμε πως ζαλιστήκαμε λίγο στην αρχή μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί το μόνιτορ, καθότι με τη Samsung 27” που είχαμε, θεωρούσαμε ότι για τα δικά μας δεδομένα είχαμε “πιάσει ταβάνι”.

Ωστόσο, με το T32M6C διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι υπάρχει και άλλη οροφή, και δεν κρύβουμε ότι είχαμε το ίδιο συναίσθημα όταν στο παρελθόν από τις 23” της LG είχαμε πάει στις 27” της Samsung.

Τα καλύτερα της οθόνης

Eκείνο λοιπόν που εντυπωσιάζει στην αρχή, εκτός βέβαια από το πολύ λεπτό πάχος και την κομψή καμπύλη σχεδίαση του μόνιτορ, είναι η φωτεινότητα, το βαθύ μαύρο και τα καθαρά χρώματα.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για καθαρά υποκειμενική άποψη, καθώς η αντίληψη της απόδοσης των χρωμάτων μιας οθόνης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η οθόνη έχει γυαλιστερό λευκό χρώμα στην πλάτη, και ελάχιστα περιθώρια μπροστά. Το 31.5” πάνελ προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία προβολής σε απόσταση θέασης περίπου ενός μέτρου, και η επιφάνεια εργασίας μας είναι βέβαιο ότι θα εισέλθει σε άλλο επίπεδο.

Επιπλέον, η κυρτότητα της οθόνης προσδίδει ένα οπτικό εφέ βάθους, κάτι που θα ενθουσιάσει όσους είναι συνηθισμένοι σε επίπεδες οθόνες.

Για να ελέγξουμε την απόδοση της εικόνας, αλλά και για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αστοχίες σε επίπεδο υλικού, όπως ελαττωματικά pixels ή εκτεταμένο backlight bleeding, τρέξαμε το τεστ της EIZO. Σε όλα τα τεστ ανεξαιρέτως, το T32M6C τα πήγε ιδιαίτερα καλά.

Τα πέντε πλήκτρα

Όπως αναφέραμε, το εγχειρίδιο είναι στα κινέζικα. Ωστόσο, δεν το χρειαζόμαστε, αφενός γιατί οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις είναι οι κατάλληλες, και αφετέρου γιατί είναι σχετικά εύκολη η διαδικασία προσαρμογής σε περίπτωση που το θελήσουμε.

Υπάρχουν πέντε πλήκτρα, που ομολογουμένως δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο. Ωστόσο, τα εικονίδιά τους θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε με κατανοητό τρόπο τη φωτεινότητα, κλπ. Το γωνιακό στα δεξιά είναι το ON/OFF.

Από αυτά τα πέντε πλήκτρα της οθόνης, το κυριότερο είναι το μεσαίο, με το πάνω βελάκι.

Με κάθε πάτημά του, αλλάζει αυτόματα η φωτεινότητα της οθόνης, ανάλογα τον λόγο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή το T32M6C, όπως για παράδειγμα πλοήγηση στο ίντερνετ, σπορ, ταινίες, κλπ. Θα βλέπουμε αυτές τις ενδείξεις στην οθόνη.

Οι βασικότερες λειτουργίες σε αυτό το συγκεκριμένο πλήκτρο είναι οι ενδείξεις με το Gaming Mode FPS και το RTS. Πρόκειται για εργοστασιακά βαθμονομημένες λειτουργίες, που με αυτόματο τρόπο βελτιστοποιούν τη θέαση και την απόκριση της οθόνης όταν παίζουμε παιχνίδια στο PC.

Στην οθόνη δεν υπάρχουν ηχεία, και όπως είναι φυσικό, πρέπει να συνδέσουμε τα δικά μας στο PC για να έχουμε βέβαια και καλύτερο ήχο.

Μειονεκτήματα

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το TCL T32M6C μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τον πρώτο μήνα της συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας του. Όπως είναι φυσικό, συντάκτες του PCSteps γαρ, το λειτουργούμε από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Το μόνο που μένει είναι να συνεχιστούν αυτές οι καλές επιδόσεις και στο μέλλον. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα που πιο πολύ έχουν να κάνουν με το πρακτικό κομμάτι και τη διαδικασία εγκατάστασης, και όχι αυτό καθεαυτό με την απόδοση του μόνιτορ.

Τα παραθέτουμε συνοπτικά.

  • Οι υποδοχές HDMI, DVI, D-Sub (VGA), και ρεύματος, είναι σε μη ορατό τμήμα, και δεν είναι εύκολα προσβάσιμες.
  • Το ίδιο και με τα πλήκτρα της οθόνης
  • Καλώδιο τροφοδοσίας με κινέζικη απόληξη
  • Εγχειρίδιο στα κινέζικα

Πόσο κοστίζει η καμπύλη οθόνη

Την οθόνη TCL T32M6C 31.5” θα τη βρούμε στα €261.17 ευρώ στην ιστοσελίδα του Gearbest. Επιπρόσθετα, το προϊόν διαθέτει την ασφαλέστερη μέθοδο αποστολής Priority Line, με ένα έξτρα κόστος των €32.18.

Αξίζει η αγορά του TCL T32M6C 31.5”?

Το κινέζικο καμπύλο μόνιτορ μας άρεσε πολύ, και ενδέχεται να αποδειχτεί ισάξιο, αν όχι καλύτερο, από αρκετά γνωστά ονόματα του χώρου, που ως γνωστόν έρχονται στη διπλάσια και τριπλάσια τιμή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τη γνώμη σας, αλλά και την εμπειρία σας με οθόνες της κινέζικης αγοράς, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps