Home » Hardware » Reviews » Yeston RX 580 8GB - Αξίζουν οι Κάρτες Γραφικών Από Κίνα;

Yeston RX 580 8GB – Αξίζουν οι Κάρτες Γραφικών Από Κίνα;

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με την κατάσταση που επικρατεί με τις κάρτες γραφικών παγκοσμίως, αρκετοί χρήστες στρέφονται στις αγορές καρτών από Κίνα, ή γενικά από όπου βρουν διαθεσιμότητες. Στη σημερινή μας παρουσίαση θα δείξουμε την Yeston RX 580 της AMD, την έκδοση με τα 8GB, και θα δούμε κατά πόσο αξίζει να αγοράσουμε μία κάρτα γραφικών εκτός Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Yeston RX 580 8GB

Η Yeston είναι αρκετά γνωστή εταιρεία στην Κίνα, με αρκετά χρόνια στον χώρο, σε προϊόντα που επικεντρώνονται στο gaming.

Πρόσφατα είδαμε την παρουσίαση μιας υλοποίησης της GTX 1060 από την ίδια εταιρεία.

Yeston GTX 1060 – Η Φθηνότερη GTX 1060 της Αγοράς (+Διαγωνισμός)

Εάν ψάχνουμε να αναβαθμίσουμε το gaming σύστημά μας σε επίπεδο κάρτας γραφικών, υπάρχουν διάφορες επιλογές στην αγορά. Για 1080p gaming, η προσιτή οικονομικά Yeston GTX…

Αυτή τη φορά θα πάμε στην αντίπερα όχθη, και θα εξετάσουμε πόσο καλή είναι η Yeston RX 580 8GB της AMD.

Η Yeston RX 580 είναι μια μεγάλη κάρτα, με ψήκτρα τριών ανεμιστήρων σε μαύρο και ασημί χρωματισμό. Για την ακρίβεια, είναι μία από τις ελάχιστες υλοποιήσεις της RX 580 που διαθέτουν τρεις ανεμιστήρες. Οι περισσότερες περιορίζονται στους δύο.

Στο κέντρο κάθε ανεμιστήρα αναγράφεται πιθανόν η μάρκα της κάρτας, ή ίσως κάποια “cool” κινέζικη φράση.

Για του λόγου το αληθές, το Yeston είναι από μόνο του μία “cool” κινέζικη φράση, αφού μεταφράζεται ως “Κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, και θα κερδίσεις τον κόσμο”.

Στο πίσω μέρος η κάρτα διαθέτει backplate σε μαύρο χρώμα, ενώ βλέπουμε ζωγραφισμένο και το Radeon RX της AMD.

Ο σχεδιασμός της είναι αρκετά δυναμικός, και μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον σ' αυτό το κομμάτι, η Yeston έκανε αρκετά καλή δουλειά.

Την μπροστινή πλευρά της κάρτας διακοσμεί ένα διακριτικό λογότυπο RX580, το οποίο φωτίζει με κόκκινο χρώμα όταν η κάρτα συνδεθεί σε υπολογιστή.

Μάλιστα, δεν φωτίζει απλά συνεχόμενα, αλλά αναβοσβήνει, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείται η κάρτα την εκάστοτε στιγμή.

Είναι πολύ θετικό πάντως το ότι δεν γράφει το όνομα της εταιρείας. Ποιος θέλει να φαίνεται στο κουτί του μια κάρτα που να γράφει Yeston; Ή ακόμα χειρότερα, κάποιους Κινέζικους χαρακτήρες;

Στη μπροστά δεξιά πλευρά θα βρούμε μία εξάπινη και μία οκτάπινη θύρα, όπου θα πρέπει να συνδέσουμε τα καλώδια του τροφοδοτικού.

Σε περίπτωση που το τροφοδοτικό μας δεν διαθέτει τα αντίστοιχα καλώδια, στο πακέτο θα βρούμε ειδικό αντάπτορα για να τον συνδέσουμε σε κάποια θύρα molex.

Να τονίσουμε ότι αν το κουτί σας είναι μικρό, θα έχετε πρόβλημα στο να τη χωρέσετε. Πέραν του ότι το μήκος της φτάνει τα 31 εκατοστά, οι θύρες τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος αντί για τα πλάγια ίσως σας δυσκολέψουν να κλείσετε το κουτί.

Στο πίσω μέρος εντοπίζουμε συνολικά πέντε θύρες. Μία θύρα DVI, μία HDMI κάτω στη γωνία, και τρεις θύρες DisplayPort.

Επιδόσεις

Η κάρτα είναι άψογη στην εμφάνιση, αλλά και από επιδόσεις δεν πάει πίσω. Τη δοκιμάσαμε σε υπολογιστή με επεξεργαστή i5 4590, όπου έπαιξε τα πάντα απροβλημάτιστα.

Επιπλέον, τη δοκιμάσαμε και με δυνατότερο επεξεργαστή, τον i7 4790K, με τον οποίον έγιναν και οι μετρήσεις στα παρακάτω benchmark.

Unigine Superposition Benchmark

Το Unigine Superposition διαθέτει αρκετές κατηγορίες για benchmark σε 1080p.

Εμείς τρέξαμε την Extreme μέτρηση…

…αλλά και τη Medium.

3DMark Time Spy

Στο Time Spy του 3DMark, η κάρτα έφτασε το σκορ των 4359 πόντων.

Αυτό την κατατάσσει στην υψηλή κατηγορία, με 41% καλύτερες επιδόσεις από όλα τα υπόλοιπα καταγεγραμμένα αποτελέσματα στο benchmark.

Παιχνίδια

Πόση σημασία έχουν όμως τα benchmarks, σε σχέση με τις πραγματικές επιδόσεις σε παιχνίδια; Το σημαντικότερο είναι να παίζει όλα τα games, και μάλιστα με όλα τα γραφικά στα ultra, ανάλυση τουλάχιστον 1080p, και σταθερά πάνω από 60 fps. Αυτό το κατάφερε;

Σε όλα τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε με τον i7 4790K, το gameplay ήταν πολύ ομαλό και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

Κάποιοι από τους τίτλους είναι το δημοφιλές PUBG, το Middle Earth: Shadow of Mordor, Batman Arkham City, Total War Warhammer, Assassin’s Creed Black Flag, και η λίστα συνεχίζεται.

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από κάποια από αυτά. Τα FPS αναγράφονται πάνω αριστερά

Γενικά, σε όλα τα παιχνίδια, τα fps ήταν πάνω από 60, αλλού πάνω από 100, αλλού 70, αλλά γενικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το πολύ θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι σε κανένα από τα παιχνίδια δεν ακούσαμε βουητό από το κουτί, σαν να είναι έτοιμο να απογειωθεί, ούτε χρειαζόταν να είμαστε με μαγιό για να μη σκάσουμε απ' τη θερμότητα που εκπέμπει η κάρτα.

Σε idle κατάσταση η κάρτα βρισκόταν σταθερά στους 46 βαθμούς, ενώ σε μέγιστες επιδόσεις δεν ξεπέρασε τους 77 βαθμούς Κελσίου. Παρότι δεν είχαμε κάποιο ειδικό κουτί που να απομονώνει τον θόρυβο, δεν άκουσαμε τίποτα καθ' όλη τη διάρκεια του gaming.

Τελικές εντυπώσεις

Χρησιμοποιήσαμε την κάρτα για πάνω από έναν μήνα ως βασική κάρτα για gaming. Θεωρούμε ότι αν είχε ψεγάδια, θα τα είχε εμφανίσει μέχρι τώρα, οπότε δεν έχουμε κάτι αρνητικό να της προσάψουμε.

Τη συγκεκριμένη κάρτα θα τη βρείτε στο Gearbest στα 516€.

Σαφώς, η τιμή της έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω της αυξημένης ζήτησης σε κάρτες γραφικών που υπάρχει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του mining.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεό μας.

Αν λοιπόν έπρεπε να βρούμε κάτι αρνητικό, είναι η αρκετά τσιμπημένη τιμή της. Ωστόσο, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ καλύτερα, όσον αφορά τις τιμές, αλλά κυρίως τις διαθεσιμότητες.

Πλεονεκτήματα

  • Πολύ καλή υλοποίηση από τη Yeston
  • Αξαιρετική ψύξη
  • Όμορφος σχεδιασμός
  • LED ως ένδειξη λειτουργίας
  • Παίζει άψογα όλους τους νέους τίτλους

Μειονεκτήματα

  • Αρκετά αυξημένη τιμή

Σας άρεσε η Yeston RX 580;

Εσείς ποια κάρτα γραφικών έχετε στον υπολογιστή σας και πόσο καλά παίζει τα παιχνίδια σας; Γράψτε μας κάτω στα σχόλια.

Αν σας άρεσε η παρουσίαση και θέλετε να δείτε περισσότερες γραπτές παρουσιάσεις και βίντεο από το PCsteps, κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps