Home » Hardware » Reviews » Yeston GTX 1060 - Η Φθηνότερη GTX 1060 της Αγοράς (+Διαγωνισμός)

Yeston GTX 1060 – Η Φθηνότερη GTX 1060 της Αγοράς (+Διαγωνισμός)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Εάν ψάχνουμε να αναβαθμίσουμε το gaming σύστημά μας σε επίπεδο κάρτας γραφικών, υπάρχουν διάφορες επιλογές στην αγορά. Για 1080p gaming, η προσιτή οικονομικά Yeston GTX 1060 είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Δείτε την παρουσίαση της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών με το chipset GTX 1060 της Nvidia, που μας ανοίγει επίσης τις πόρτες για τον θαυμαστό κόσμο του VR.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Θέλετε να κερδίσετε τη Yeston GTX 1060 της δοκιμής;

Αν ο υπολογιστής σας χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση στον τομέα της κάρτας γραφικών, μπείτε στο διαγωνισμό μας για να διεκδικήσετε την Yeston GTX 1060 την οποία χρησιμοποιήσαμε στη δοκιμή.

Ποια είναι η Yeston

H Yeston είναι μια κινέζικη εταιρεία παραγωγής motherboard, τροφοδοτικών, και καρτών γραφικών, που εδρεύει στην πόλη Shenzhen της Κίνας.

Ιδρύθηκε το 2000, και το πλήρες όνομα της “μαμάς” εταιρείας είναι Shenzhen Yingjiaxun Industrial Limited Company.

Επειδή όμως με αυτό το όνομα καριέρα δεν έκανε κανείς, ανάλογα με την εκάστοτε γκάμα προϊόντων, η εταιρεία χρησιμοποιεί πιο εμπορικά ονόματα, όπως Yeston, ή Game ACE.

Στην ιστοσελίδα της μπορούμε να δούμε περισσότερα πράγματα για την πορεία της εταιρείας και για τη φιλοσοφία της.

Yeston GTX 1060

Η Yeston GTX 1060 ανήκει στη μεσαία κατηγορία των καρτών γραφικών, και όπως αναφέραμε στην αρχή, φέρει το chipset GTX 1060.

Παρουσίαση: Yeston GTX 1060 - Η φτηνότερη 1060 της αγοράς

Η σειρά των chipset GTX 10xx βασίζεται στην τελευταία GPU αρχιτεκτονική της Nvidia Pascal, που διαδέχτηκε την επιτυχημένη Maxwell (GTX 9xx).

Επιπρόσθετα, η Nvidia με τη φράση VR Ready, που χαρακτηρίζει και το chipset GTX 1060, θέτει τα hardware standards για το VR στα προϊόντα της.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών Yeston GTX 1060 3Gb είναι τα ακόλουθα:

Τη συγκεκριμένη κάρτα μας την παραχώρησε το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest για να τη δοκιμάσουμε, και τους ευχαριστούμε πολύ. Η τιμή της είναι στα 205 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται να την αποκτήσει.

Unboxing

Παραλάβαμε την Yeston GTX 1060, και όταν ανοίξαμε το προστατευτικό περιτύλιγμα ήρθαμε σε επαφή με το ωραίο artwork της συσκευασίας.

Εσωτερικά στο κουτί, η κάρτα γραφικών ήταν καλά προστατευμένη με bubble wrap, αλλά και με αφρολέξ στο κάτω μέρος της.

Εκτός από την κάρτα, στη συσκευασία βρήκαμε δύο καλώδια τροφοδοσίας και ένα manual στα Αγγλικά και στα Αραμαϊκά. Στα Κινέζικα ήταν βασικά, αλλά το ίδιο φαίνεται σε εμάς.

Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε ότι η Yeston GTX 1060 διαθέτει δύο μεγάλους ανεμιστήρες ψύξης. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, τα δύο fans προσφέρουν καλή ροή του αέρα στην πλακέτα, ενώ είναι και αθόρυβα.

Επίσης, η Yeston GTX 1060 διαθέτει και ένα σύστημα απαγωγής θερμότητας με δύο επινικελωμένους χαλκοσωλήνες θέρμανσης.

Ωστόσο, για να διαπιστώσουμε αυτά που ισχυρίζεται η εταιρεία, αλλά και για να δούμε τις δυνατότητες της κάρτας, κάναμε τις δοκιμές μας.

Benchmarking

Για να δοκιμάσουμε τις ικανότητες της κάρτας γραφικών, θα τρέξουμε δύο benchmark. Στη συνέχεια, θα κάνουμε τρία real-world test, παίρνοντας τα in-game FPS σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Εάν επιθυμείτε να μετρήσετε σε διάφορα επίπεδα την απόδοση του υπολογιστή σας, δείτε τον οδηγό μας.

Το σύστημα στο οποίο θα γίνουν οι μετρήσεις είναι το ακόλουθο:

  • Επεξεργαστής: AMD FX-8350
  • Μητρική κάρτα: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
  • Μνήμη RAM: 2 x GeIL EVO Leggera 8GB DDR3 1866MHz

Η ανάλυση στην οποία θα γίνουν οι δοκιμές είναι η 1920×1080 (1080p), που είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη της οθόνης μας. Επιπρόσθετα, έχουμε εγκατεστημένους τους τελευταίους σταθερούς drivers της Nvidia.

3DMark Fire Strike

Το Fire Strike είναι ένα συνθετικό benchmark της Futuremark για gaming συστήματα. Περιλαμβάνει δύο μετρήσεις γραφικών, ένα physics test και μια συνδυαστική δοκιμή της CPU και της GPU.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές θα ζορίσουν σε μεγάλο βαθμό την Yeston GTX 1060 και τον υπολογιστή, για να εξάγουμε ορισμένα συμπεράσματα.

Ωστόσο, δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως το framerate που θα έδινε η κάρτα σε πραγματικό περιβάλλον παιχνιδιού. Τον λόγο που συμβαίνει αυτό θα τον δούμε παρακάτω.

Τα αποτελέσματα του Fire Strike benchmark για την κάρτα γραφικών Yeston GTX 1060 είναι τα ακόλουθα:

Το σκορ που έγραψε η κάρτα γραφικών ήταν 8623 πόντους. Ωστόσο, αυτή η μέτρηση δεν μας ενδιαφέρει πολύ, από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποια άλλη αντίστοιχης κατηγορίας κάρτα γραφικών για να τη συγκρίνουμε στο σύστημά μας.

Στα δύο renderings των γραφικών test η κάρτα τα πήγε αρκετά καλά, φτάνοντας μάλιστα στο πρώτο κοντά στα 60FPS.

Αντιθέτως, οι μετρήσεις στο Physics test και στη συνδυαστική δοκιμή CPU και GPU ήταν χαμηλές.

Ο λόγος είναι ότι και τα δύο αυτά stress test χρησιμοποιούν αρκετά τους πόρους της CPU σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής.

Αυτό δεν αντιπροσωπεύει στο 100% τις συνθήκες του πραγματικού gaming. Τα περισσότερα video games εκμεταλλεύονται περισσότερο τους πόρους της GPU κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι σε καμία δοκιμή δεν εμφανίστηκε κάποια γραφική δυσλειτουργία στην οθόνη. Επίσης, οι ανεμιστήρες του PC case κάλυπταν τον ήχο από τα fans της κάρτας, και δεν είχαμε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Unigine Superposition game mode

Το Superposition είναι ένα GPU benchmark που μας βοηθά να ελέγξουμε τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών μας.

Η εφαρμογή διαθέτει διάφορα test επιδόσεων, όμως εμείς θα τρέξουμε την επιλογή game, που είναι πιο κοντά σε αυτό που αναζητούμε.

Αυτή η δοκιμή θα προσομοιώσει ένα περιβάλλον παιχνιδιού, όπου εμείς θα αλληλεπιδράσουμε σαν παίκτες με διάφορα αντικείμενα υψηλής ανάλυσης.

Οι ρυθμίσεις του test που τρέξαμε ήταν οι ακόλουθες:

Όπως θα παρατηρήσετε, ενώ έχουμε το Shaders Quality στο High, το Textures Quality το ρυθμίσαμε στο Medium.

Αν βάζαμε και το Textures Quality στο High, αυτό το setup απαιτούσε περισσότερη RAM από αυτή που διαθέτει η κάρτα.

Το ενδεχόμενο να κρασάρει το test ήταν υπαρκτό, γι’ αυτό και ορίσαμε την αμέσως πιο κάτω κατηγορία, δηλαδή το Medium.

Μόλις εκτελέσαμε το test, περιηγηθήκαμε στο περιβάλλον για 30 δευτερόλεπτα και παράλληλα παρατηρούσαμε τα FPS. Στο τέλος βγάλαμε και μια screenshot.

Ο μέσος όρος των FPS που απέδωσε η Yeston GTX 1060 στη συγκεκριμένη δοκιμή ήταν κατά προσέγγιση 50.

Τα frames ανανεώνονταν ομαλά, ενώ η οπτική εμπειρία ήταν απολαυστική. Επιπρόσθετα, η θερμοκρασία της κάρτας ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του test.

Όμως, οι μετρήσεις που μας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι σε πραγματικές gaming συνθήκες.

In-game FPS

Στην τελευταία δοκιμή, θα μετρήσουμε το framerate σε τρία video games. Τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσουμε για τις μετρήσεις είναι τα COD: WWII, The Witcher 3, και Battlefield 1.

Τα στατιστικά στοιχεία των frames θα τα πάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, με τη βοήθεια του προγράμματος FRAPS. Παράλληλα, οι βασικές επιμέρους γραφικές ρυθμίσεις των video games (Anti-Aliasing, Anisotropic Filtering, Texture Resolution) ορίστηκαν στις καλύτερες επιλογές.

Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι δεν θα μετρήσουμε τα FPS σε cinematics, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια του gameplay.

Call of Duty: WWII

Τα αποτελέσματα της Yeston GTX 1060 στο Call of Duty: WWII, ήταν τα ακόλουθα:

Σε 30 δευτερόλεπτα παρήχθησαν 3351 frames, με τα λιγότερα ανά δευτερόλεπτο να είναι 97, ενώ αντίστοιχα τα περισσότερα ανά δευτερόλεπτο 145.

Ο μέσος όρος των FPS ήταν 111, που είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε ένα απαιτητικό σκηνικό με καταιγισμό εκρήξεων και πυροβολισμών.

The Witcher 3

Οι μετρήσεις της κάρτας γραφικών για το The Witcher 3, ήταν οι ακόλουθες:

Και στο The Witcher 3, οι ικανότητες της Yeston GTX 1060 μας αποζημίωσαν με το παραπάνω. Τα συνολικά frames που αποδόθηκαν ήταν 2874 στα 30 δευτερόλεπτα.

Τα λιγότερα frames ανά δευτερόλεπτο ήταν 82 και τα περισσότερα 116, ενώ ο μέσος όρος τους υπολογίζεται στα 95.

Battlefield 1

Τα στατιστικά του framerate στο Battlefield 1, είναι τα παρακάτω:

Στα 30 δευτερόλεπτα, και μετά από μερικά δικά μας επιτυχημένα headshots, το FRAPS έγραψε 2798 frames. Αυτό σημαίνει ότι και σε αυτό το video game, η απόδοση της κάρτας ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Τα λιγότερα frames που καταγράφηκαν ανά δευτερόλεπτο ήταν 44 και τα περισσότερα 102. Ο μέσος όρος τους μετράται σε 93.

Πώς σας φάνηκαν οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών Yeston GTX 1060;

Όπως διαπιστώσαμε από τις μετρήσεις που κάναμε κυρίως στα παιχνίδια, οι επιδόσεις της Yeston GTX 1060 ήταν πάρα πολύ καλές.

Στην περίπτωση που το budget μας για κάρτα γραφικών είναι κοντά στα 200 ευρώ, το προϊόν της Yeston αξίζει την προσοχή μας.

Αν σας δημιουργήθηκαν οι οποιεσδήποτε απορίες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps