Home » Software » Παιχνίδια » Επαγγελματικό Gaming - Συμβουλές από έναν Πρωταθλητή

Επαγγελματικό Gaming – Συμβουλές από έναν Πρωταθλητή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το επαγγελματικό gaming είναι το όνειρο πολλών gamers, ιδιαίτερα όταν ακούμε πως στο εξωτερικό υπάρχουν πρωταθλητές που κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια. Στον οδηγό αυτό ρωτήσαμε τον Έλληνα gamer που έχει κατακτήσει την κορυφή στην Ευρώπη, σχετικά με τις σημαντικότερες πληροφορίες για το επαγγελματικό gaming.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποιος είναι ο Forg1ven247

Ο Κωνσταντίνος “Forg1ven247” Τζωρτζίου γεννήθηκε το 1992 στην Προσοτσάνη Δράμας και ζει στα προάστια της Καβάλας. Ξεκίνησε το online gaming στα 13 του, με το Counterstrike 1.6, και σύντομα αναδείχτηκε στην ελληνική κοινότητα του παιχνιδιού.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 01

Στη συνέχεια, εστιάστηκε στο DoTA και τελικά στο League of Legends.

Το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισε να μπει στο επαγγελματικό gaming, όσον αφορά το League of Legends.

Τον Οκτώβριο του 2013 είχε φτάσει στο νούμερο 1 του Challenger Tier στον West European server, ενώ είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατάφερε να φτάσει το Challenger rank και στον West και στον East server.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 02

Καθώς η επιτυχία του είναι πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα, προσεγγίσαμε τον Forg1ven247 μέσω της σελίδας του στο Facebook, για να μας απαντήσει τις βασικότερες ερωτήσεις όλων μας όσον αφορά το επαγγελματικό gaming.

Επιλογή παιχνιδιού

Τα παιχνίδια που δίνουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα σε κάποιον να γίνει επαγγελματίας στην Ευρώπη είναι το DoTA2 και το League of Legends όσον αφορά τα 5v5.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 03

Nα ξεκαθαρίσουμε πως όταν αναφερόμαστε στο επαγγελματικό gaming, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το εξωτερικό, με την ευκολότερη επιλογή να είναι η Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Forg1ven247, το να γίνει κάποιος επαγγελματίας gamer στην Ελλάδα ίσως να είναι εφικτό σε 5-10 χρόνια.

Μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί με το επαγγελματικό gaming?

Το πρώτο που πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποιος είναι η διαφορά στο επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, ένας απλός gamer με αρκετή προπόνηση μπορεί ενδεχομένως να διακριθεί όσον αφορά το ελληνικό τουρνουά League of Legends.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 04

Όσον αφορά όμως το εξωτερικό και τις επαγγελματικές διοργανώσεις, το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο παίχτης που φιλοδοξεί να μπει στο επαγγελματικό gaming θα πρέπει όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να να στοχεύσει να γίνει εξαιρετικά καλός σε μία από τις απόψεις του παιχνιδιού, είτε να είναι ένας πολύ καλός all-around παίχτης.

Ένας παίχτης με ικανότητες απλά άνω του μετρίου, στην καλύτερη περίπτωση να μπορέσει να κερδίσει λίγο χαρτζιλίκι, τίποτα περισσότερο.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 04a

Πόση και τι είδους προπόνηση χρειάζεται?

Για όποιον φιλοδοξεί να διακριθεί στο εξωτερικό, χρειάζονται τουλάχιστον 4 με 6 ώρες προπόνησης την ημέρα, κάθε μέρα.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 5

Η καλύτερη μέθοδος προπόνησης για να έχει κανείς τα γρηγορότερα αποτελέσματα, είναι να παίζει λίγα games με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Tο σημαντικότερο ταλέντο που πρέπει να αναπτύξει οποιοσδήποτε υποψήφιος επαγγελματίας στο League of Legends είναι η αντίληψη.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 06

Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται όλα όσα γίνονται επί της οθόνης και σε άλλα μέρη του χάρτη, να έχει ανά πάσα στιγμή κατά νου τις θέσεις των συμμάχων και των αντιπάλων του, και να μπορεί να κατανοεί άμεσα τα λάθη που γίνονται στο εκάστοτε παιχνίδι.

Πόσο ρόλο παίζει το ταλέντο?

Όπως και σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση, το ταλέντο παίζει μεγάλο ρόλο. Όλοι λίγο-πολύ μπορούμε να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητό, δεν έχουμε όλοι όμως αυτό που χρειάζεται για να γίνουμε ένας νέος Michael Schumacher ή Colin McRae.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 07

Όμως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται κάποιος να έχει και το μυαλό για να το αξιοποιήσει καταλλήλως.

Ένας παράγοντας που παίζει τεράστιο ρόλο είναι η σωστή διαχείριση χρόνου – η κακή διαχείριση μπορεί να κοστίζει ως και το επαγγελματικό μέλλον ή τη σταδιοδρομία οποιουδήποτε ατόμου.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 08

Όπως προαναφέραμε, οι 4-6 ώρες προπόνησης πρέπει να μετράνε. Σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμούν με 6 ή ακόμα και 12 ώρες χαλαρού gaming.

Ο επαγγελματίας gamer δεν έχει το χόμπι του σαν επάγγελμα. Ξεχνάει το χόμπι και αντιμετωπίζει το gaming αποκλειστικά σαν επάγγελμα.

Μια ομαδική προσπάθεια

Για να κερδίσει κανείς σοβαρά χρήματα στο League of Legends θα πρέπει να συμμετέχει στο LCS (League of Legends Championship Series) με μια καλή ομάδα, με την οποία να έχουν καλή συνεργασία και να μπορούν ρεαλιστικά να φτάσουν στην 1η, τη 2η ή έστω την 3η θέση στην κατάταξη.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 09

Όσο καλός κι αν είναι ένας παίχτης μόνος, όσο ψηλά κι αν έχει φτάσει στην κατάταξη ατομικά, μόνος του δεν θα πετύχει τίποτα, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα της ομάδας.

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές ομάδες αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ή τρεις παίχτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν στα ίσα τους καλύτερους στον κόσμο, όμως τα υπόλοιπα μέλη είναι που κρατάνε την ομάδα πίσω.

Βέβαια, το πρώτο βήμα για να μπει κανείς σε μια καλή ομάδα, είναι να έχει αποδείξει την αξία του ως παίχτης στους ευρωπαϊκούς Server. Καμία σοβαρή ομάδα δεν θα δεχτεί κάποιον ο οποίος απλά φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος.

Πόσα χρήματα δίνει το επαγγελματικό gaming?

Στο Ευρωπαϊκό LCS 2014, για τα εαρινά Playoffs, τα έπαθλα είχαν ως εξής:

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 10

Όμως, όπως σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση, οι αμοιβές δεν περιορίζονται στα έπαθλα – απεναντίας, μπορεί να είναι και η χαμηλότερη από όλες τις αμοιβές.

Παίχτες όπως ο 23χρονος Ισπανός Carlos “Ocelote” Rodriguez, μέλος της Ευρωπαϊκής ομάδας SK Gaming, μόνο μέσω του merchendizing από το προσωπικό του e-shop κερδίζει κατά προσέγγιση €500.000 ετησίως.

επαγγελματικό gaming - συμβουλές από έναν πρωταθλητή 11

Αν σε αυτά προστεθούν τα έπαθλα από τα τουρνουά, το streaming των παιχνιδιών του και προσωπικούς χορηγούς του, οι αμοιβές του κυμαίνονται συνολικά μεταξύ των €600.000 και €700.000 ετησίως.

Βέβαια, ο Ocelote είναι μάλλον η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, καθώς εκτός από ταλαντούχος παίχτης, διέθετε το επιχειρηματικό δαιμόνιο για να εκμεταλλευτεί εμπορικά τη φήμη του, και να δημιουργήσει το προσωπικό του brand.

Δείχνει όμως τι είναι δυνατό, εδώ και τώρα, στο επαγγελματικό gaming. Και ίσως στο μέλλον να είναι δυνατά ακόμα περισσότερα, και οι πρωταθλητές του gaming να συγκρίνονται με άτομα όπως ο Michael Jordan ή ο David Beckam.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps