Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Teclast Tbook 16 Power 11,6" - Tα Κάνει Όλα Και Συμφέρει

Παρουσίαση: Teclast Tbook 16 Power 11,6″ – Tα Κάνει Όλα Και Συμφέρει

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται στη φορητότητα, προτιμώντας μία συσκευή που μπορούν να μετακινήσουν οπουδήποτε, παρά έναν σταθερό υπολογιστή. Τα tablet είναι ιδανικά σε αυτόν τον τομέα, όμως αρκετές φορές υπολείπονται, σε σύγκριση με ένα μικρό laptop. Κάπου εδώ έρχονται οι συσκευές που συνδυάζουν dual boot Windows και Android, για να καλύψουν κάθε απαιτητικό χρήστη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Teclast Tbook 16 Power

Η Teclast είναι μία κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία, που ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο το 1999. Η βασική γραμμή της Teclast περιλαμβάνει προϊόντα όπως tablet, power banks, smart bands, και διάφορες άλλες έξυπνες συσκευές.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας – όπως ισχυρίζεται – για απαιτητικούς πελάτες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το Teclast Tbook 16 Power είναι ένα από αυτά τα προϊόντα, το οποίο υπόσχεται να μας δώσει “τερατώδεις επιδόσεις”.

Χαρακτηριστικά

Με τον επεξεργαστή X7 Z8750 της Intel και 8GB μνήμης RAM, φαίνεται ότι θα μπορέσει να φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του, όσον αφορά τις επιδόσεις.

Το tablet διαθέτει επίσης 64GB αποθηκευτικού χώρου τύπου eMMC, και έρχεται με δύο λειτουργικά συστήματα για να καλύψει κάθε ανάγκη.

Από τη μία φοράει τα Windows 10…

…ενώ όσον αφορά το Android, έχει την έκδοση Marshmallow 6.0.

Επιπλέον, έχει στη διάθεσή του θύρα USB-C, καθώς και μία θύρα USB-A 3.0, για γρήγορη μεταφορά αρχείων.

Όσον αφορά την οθόνη, το Teclast Tbook 16 Power έχει μία από τις μεγαλύτερες οθόνες που συναντάμε σε tablet, που φτάνει τις 11.6 ίντσες. Το πάνελ της οθόνης είναι IPS για εκπληκτική ακρίβεια χρωμάτων, και η ανάλυσή του είναι FullHD (1920 x 1080).

Τέλος, το tablet έχει στο πίσω μέρος στήριγμα πολλαπλών θέσεων, έτσι ώστε να μπορεί να στηριχθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον βάση στήριξης.

Αν θέλουμε να μετατρέψουμε το Teclast Tbook 16 Power σε ένα μικρό laptop, δεν έχουμε παρά να συνδέσουμε το docking πληκτρολόγιο, το οποίο παρεμπιπτόντως πωλείται ξεχωριστά.

Τιμή

Μπορείτε να βρείτε το Teclast Tbook 16 Power στα 216€ από το Gearbest.

Με 25€ επιπλέον, παίρνουμε μαζί και το πληκτρολόγιο, ώστε να μετατρέψουμε τη συσκευή σε ένα άκρως φορητό mini laptop.

Για αγορές από την Κίνα χωρίς έξοδα τελωνείου, δείτε τον ανανεωμένο οδηγό μας.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Unboxing

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διεθνές κατάστημα Gearbest για το δείγμα του tablet που μας έστειλε για τις ανάγκες της παρουσίασης.

Το κουτί ήταν αρκετά βαρύ, όμως με λιτό σχεδιασμό.

Μέσα στο πακέτο βρήκαμε το tablet στην κορυφή, μέσα σε μία προστατευτική θήκη. Κάτω από το Teclast Tbook 16 Power υπήρχαν δύο επιπλέον κουτιά: το ένα περιείχε το καλώδιο φόρτισης, ενώ το δεύτερο τα εγχειρίδια χρήσης.

Το περίεργο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπήρχε φορτιστής στο κουτί. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι, αφού το δικό μας πακέτο ήταν δείγμα, πιθανόν να παράπεσε κάπου ο φορτιστής.

Αφού όμως ψάξαμε πιο προσεκτικά στα χαρακτηριστικά του προϊόντος, διαπιστώσαμε ότι πράγματι δεν διαθέτει αντάπτορα φόρτισης.

Επιπλέον, είχαμε την εντύπωση ότι το tablet θα φορτίζει μέσω της θύρας USB-C, όμως για άλλη μια φορά πέσαμε έξω. Το καλώδιο φόρτισης είναι τύπου USB-A. Παρ’ όλα αυτά, δοκιμάσαμε ένα εναλλακτικό καλώδιο USB-C, και φαίνεται να λειτουργεί εξίσου καλά για φόρτιση. Με άλλα λόγια, η Teclast μας μπέρδεψε για τα καλά.

Πρώτες εντυπώσεις

Το Teclast Tbook 16 Power έχει πολύ όμορφο και κομψό σχεδιασμό. Τα υλικά κατασκευής του περιβλήματος, παρότι φαίνεται να είναι πλαστικά, αφήνουν την αίσθηση υψηλής ποιότητας.

Το περίβλημα είναι αρκετά στιβαρό, ενώ η όλη κατασκευή μας εξέπληξε με το βάρος της. Ζυγίζει περίπου 900 γραμμάρια, και πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας φάνηκε αρκετά βαρύ, σε σύγκριση με μικρότερα tablet.

Μπορεί τα 900 γραμμάρια να ακούγονται λίγα, αλλά όταν θελήσαμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας για ώρα, κατά την πλοήγηση στο ίντερνετ, για παράδειγμα, μας φάνηκε αρκετά κουραστικό.

Η βάση στήριξης είναι αρκετά λεπτή, και μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί στο κατάλληλο ύψος.

Η οθόνη των 11.6’’ τείνει να φαίνεται αρκετά μακρόστενη, παρά τετραγωνισμένη. Αυτό βέβαια δεν είναι διόλου άσχημο. Παρότι στην αρχή μας ξένισε, στην πορεία αποδείχτηκε βολική σε κείμενα μεγάλου μήκους, αλλά και κατά την πλοήγηση.

Η απόκριση και των δύο λειτουργικών του μας φάνηκε εξαιρετική. Δεν αντιμετωπίσαμε κανενός είδους κολλήματα, σε ό,τι εργασία κι αν επιχειρήσαμε. Είτε πρόκειται για πλοήγηση στο διαδίκτυο, είτε για βίντεο στο YouTube, ή χρήση office, το Teclast Tbook 16 Power ανταποκρίθηκε άψογα.

Στα Windows δεν δοκιμάσαμε κανενός είδους παιχνίδι, αλλά στο Android το tablet τα πήγε περίφημα, χωρίς το παραμικρό κόλλημα.

Το Teclast Tbook 16 Power διαθέτει δύο κάμερες, μία μπροστά και μία πίσω. Η ποιότητά τους είναι αρκετά μέτρια, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από ένα tablet.

Ειδικά η μπροστινή κάμερα είναι αρκετά κακή για φωτογραφίες. Ωστόσο, για απλές βιντεοκλήσεις δεν θα σας απογοητεύσει.

Η αφή στην οθόνη μας φάνηκε ότι ανταποκρίνεται επαρκώς σε όλες μας τις εντολές. Και σε αυτόν τον τομέα μείναμε ικανοποιημένοι, χωρίς κανένα παράπονο.

Όσο για την μπαταρία, μας πήρε περίπου 6-7 ώρες για να το αποφορτίσουμε εντελώς, κάνοντας χρήση ίντερνετ με WiFi. Σαφώς, πρόκειται για αρκετά καλούς χρόνους. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι η μπαταρία του είναι στα 8000mAh, εμείς προσωπικά περιμέναμε μεγαλύτερη διάρκεια.

Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιήσαμε το tablet για αρκετές ημέρες, και μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους.

Το μόνο που μας ενόχλησε, όπως αναφέραμε, είναι η απουσία του φορτιστή, που μας ανάγκασε να βρισκόμαστε δίπλα σε υπολογιστή για να φορτίσουμε τη συσκευή.

Απόδοση

Επιπλέον, τρέξαμε κάποια benchmark και στα δύο λειτουργικά του συστήματα, για να εξακριβώσουμε πόσο καλά αποδίδει το tablet υπό συνθήκες φόρτου και gaming.

Παρακάτω θα βρείτε τα αποτελέσματα.

Windows

Στα Windows χρησιμοποιήσαμε αρκετά γνωστά benchmark, και παράλληλα ελέγξαμε τις θερμοκρασίες του tablet.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των τεστ έφτασαν στους 85οC, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία σε κατάσταση αδράνειας ήταν στους 50οC. Σε κανονική χρήση η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 65οC.

Από θέμα επιδόσεων τα πήγε περίφημα για την κατηγορία του, όπως αναμέναμε και βάσει του επεξεργαστή. Σίγουρα όμως δεν είναι το πιο ψυχρό tablet που θα βρούμε εκεί έξω.

Στις μετρήσεις το συγκρίναμε με το Chuwi Hi10 Pro, ένα dual boot tablet που είδαμε σε παλιότερη παρουσίαση.

Όπως βλέπουμε, τα πήγε καλύτερα σε όλες τις μετρήσεις.

Android

Στο Android οι μετρήσεις δείχνουν εξίσου καλές, και στη σύγκρισή μας επιλέξαμε κινητά παρόμοιας τιμής με το Teclast Tbook 16 Power.

Αν και η σύγκριση είναι πρακτικά άδικη, δεδομένου ότι μιλάμε για tablet εναντίον κινητών, βλέπουμε ότι και εδώ τα σκορ είναι αρκετά υψηλά.

Αξίζει η αγορά του;

Για την τιμή κοντά στα 250€ μαζί με το πληκτρολόγιο, θεωρούμε ότι το Teclast Tbook 16 Power αξίζει τα λεφτά του, καθώς έχουμε αυτόματα ένα μικρό laptop που είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε απλή εργασία.

Η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή, ο σχεδιασμός του εντυπωσιακός, και τα δύο λειτουργικά συστήματα θα καλύψουν κάθε χρήστη.

Το πληκτρολόγιο σίγουρα θα βοηθήσει στη χρήση των Windows, και μπορεί να μεταμορφώσει τη συσκευή σε ένα μικρό laptop πολλαπλών χρήσεων.

Το Teclast Tbook 16 Power έχει μία από τις μεγαλύτερες οθόνες που θα βρούμε σε tablet, και το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί εύκολα, όταν το κρατάμε στα χέρια. Ήδη αναφέραμε ότι είναι βαρύ στο κράτημα, και ίσως αυτό απογοητεύσει κάποιον που στοχεύει περισσότερο στη φορητότητα.

Αν όμως ψάχνετε για μεγάλη οθόνη, χωρίς να σας ενδιαφέρει το βάρος, τότε το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Πλεονεκτήματα

  • Πανέμορφος σχεδιασμός
  • Διπλό λειτουργικό με Windows 10 και Android 6.0
  • Μεγάλη οθόνη IPS στις 11.6 ίντσες
  • Εξαιρετικές επιδόσεις
  • Άφθονη RAM στα 8GB
  • Βάση στήριξης
  • Αρκετά καλή τιμή

Μειονεκτήματα

  • Είναι βαρύ για tablet
  • Δεν περιέχει φορτιστή
  • Η μπαταρία κρατάει μόνο 6-7 ώρες

Σας άρεσε το Teclast Tbook 16 Power;

Αν ψάχνετε για ένα tablet 2in1, τότε το Teclast Tbook 16 Power θα σας καλύψει πλήρως.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τα dual boot tablet; Προτιμάτε ξεχωριστές συσκευές για κάθε λειτουργικό, ή ψάχνετε μία συσκευή που να τα κάνει όλα, και να συμφέρει;

Αν έχετε απορίες για το tablet που παρουσιάσαμε, ή αν θέλετε μας πείτε τις εμπειρίες σας, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps