Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Το Πρώτο Ελληνικό VR Παιχνίδι Τρόμου, Το Παιδί Του Bitcoin

Το Πρώτο Ελληνικό VR Παιχνίδι Τρόμου, Το Παιδί Του Bitcoin

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Bitcoin έχει παιδί, ναι αλήθεια, είναι το Ethereum. Για μια ακόμα φορά τα Εξάρχεια φλέγονταν, και ένα μέλος των ΜΑΤ απλά έβγαζε φωτογραφίες. Στον αντίποδα έχουμε το “Duchess of Plaisance”, το πρώτο Ελληνικό VR παιχνίδι τρόμου. Διάφορα Χριστουγεννιάτικα θέματα, το Vine 2 που ελπίζουμε να γεννηθεί σύντομα, και ένα GIF που έχει ήχο, αλλά μόνο για μερικούς ανθρώπους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ελληνικό VR Παιχνίδι Τρόμου

Πολλοί θέλουν να πιστεύουν πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα. Οι ευκαιρίες δεν έχουν σχέση με τη χώρα ή τον τόπο στον οποίο βρίσκεσαι, έχουν σχέση με εμάς. Εμείς πρέπει να τις δούμε και να τις αρπάξουμε, ή ακόμη καλύτερα να τις δημιουργήσουμε. Αυτό έκανε και η Tenebra Studios, μία ελληνική ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών.

Η Tenebra Studios αναπτύσσει το πρώτο ελληνικό VR παιχνίδι τρόμου. Το όνομα αυτού είναι “Duchess of Plaisance” ή “Η Δούκισσα της Πλακεντίας”. Αν και σε BETA, το παιχνίδι έχει λάβει καλές κριτικές, και αρκετή δημοσιότητα.

Πηγή: Tenebra Studios

Βασισμένο στην ιστορία της Δούκισσας της Πλακεντίας, η ατμόσφαιρα, η μουσική επένδυση, και τα ηχητικά εφέ, πραγματικά δίνουν στον παίκτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον κόσμο του παιχνιδιού. Όλα του τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για ένα παιχνίδι τρόμου.

Η επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook είναι αυτή, ενώ μπορείτε στο κανάλι τους στο YouTube να βλέπετε βίντεο teaser που ανεβάζουν κατά καιρούς. Προς το παρόν, απολαύστε τη συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή Loca Report του MAD TV Greece.

Τα Εξάρχεια, Ο Αλέξης, Τα ΜΑΤ, και το Κυνήγι των Like

Η ένατη επέτειος από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, ήταν μία ημέρα πριν τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan στη χώρα μας, στις 7 και 8 του μηνός.

Τα δύο αυτά γεγονότα, καθένα εκ των οποίων δημιουργεί έντονα συναισθήματα για διαφορετικούς λόγους, είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, και οι γνωστοί-άγνωστοι να προχωρήσουν σε καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Ενώ τα γεγονότα των ημερών έχουν καταγραφεί από κάθε ειδησεογραφικό μέσον, φέτος είδαμε κάτι που δεν είχαμε δει προηγούμενες χρονιές. Τα Εξάρχεια καίγονταν, περιουσίες καταστρέφονταν, κόσμος τραυματίζονταν, και οι άνδρες των ΜΑΤ έψαχναν για like.

Ο Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, τράβηξε αρκετές φωτογραφίες από το “πεδίο της μάχης”. Η παραπάνω όμως εικόνα ήταν αυτή που έκανε πραγματικά εντύπωση.

Πολύ καλά βλέπετε, είναι δύο άντρες των ΜΑΤ, όπου ο ένας τραβά φωτογραφία τον άλλο. Ενδεχομένως ήταν σημαντικότερη μία φωτογραφία για το προφίλ του, από το να σταματήσει τις ταραχές.

Πάντα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με καλύτερο κράτος και όλα αυτά τα ωραία. Να δούμε όμως τι θα γίνει όταν αυτή πραγματικά στερέψει.

Vine 2

Ο εμπνευστής και δημιουργός του αγαπημένου μας Vine προκάλεσε πανικό στο διαδίκτυο. Πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε μία εικόνα στο Twitter, η οποία έμοιαζε με προάγγελο του νέου Vine.

https://twitter.com/dhof/status/938469576052011008

Πρόκειται για μία εικόνα στα χρώματα του Vine, και με το κείμενο “V2”. Πέρα από τα χρώματα, η γραφή μοιάζει με αυτή του λογότυπου της γνωστής πλατφόρμας.

Όπως είναι λογικό, αυτό το tweet έφερε τα πάνω κάτω, και συνέλεξε χιλιάδες like και επαναδημοσιεύσεις. Αρκετές σελίδες δημοσίευσαν άρθρα με την ιστορία του Vine, και την ελπίδα να δούμε σύντομα την δεύτερη έκδοσή του.

Εδώ που τα λέμε, κι εμείς ελπίζουμε στην επιστροφή του Vine. Γιατί αν μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε ένα βίντεο 6 δευτερολέπτων μπορεί να είναι ολόκληρη ιστορία.

Ληστές Παριστάνουν τους Υδραυλικούς

Αυτό το αστείο κρατάει χρόνια, κι όμως κάθε χρόνο είναι το ίδιο φρέσκο. Κάθε χρόνο κάποιοι θα διαδώσουν την είδηση των ληστών του “Μόνος στο Σπίτι”. Η είδηση ίσως να έχει πολλές μορφές, αλλά πάντα παρουσιάζονται ως υδραυλικοί που μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν.

Το επάγγελμα δεν το επιλέγουν τυχαία, καθώς στην ταινία ο Μαρβ, ένας εκ των ληστών, αφήνει πάντα τις βρύσες ανοιχτές.

Το αστείο στην όλη υπόθεση δεν είναι η είδηση, ούτε και το γεγονός ότι δεν είναι καν αλήθεια. Η όλη πλάκα κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις των χρηστών. Όπως ο τυπάκος εδώ, που αναφέρει πως η θεία του κοινοποίησε την προειδοποίηση, με σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους της.

Σε εμάς προκαλεί εντύπωση που μία τόσο γνωστή ταινία, ακόμη και για τους Έλληνες, διαφεύγει του πεδίου γνώσεων κάποιων Αμερικανών.

Η ζωή του Άγιου Βασίλη Είναι Άδεια

Έτσι ισχυρίστηκε ένας εξάχρονος, σύμφωνα με την ίδια τη μητέρα του.

https://twitter.com/sarahmccammon/status/937468444945080321

Ο δάσκαλος ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Ο μικρός της ιστορίας μας, κάπως δύσπιστος για την ύπαρξη του αγίου, έγραψε:

“Αυτό το κάνω μόνο για το σχολείο. Ξέρω ότι η λίστα σου με τους άτακτους είναι άδεια. Και η λίστα με τους καλούς είναι άδεια. Και η ζωή σου είναι άδεια. Δεν ξέρεις τι μπελάδες είχα στη ζωή μου. Αντίο.
Με αγάπη.
Δεν σου λέω τ' όνομά μου.”

Το γεγονός προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με κάποιους να ανησυχούν για τον μικρό. Για αυτό η μητέρα του λίγο αργότερα ενημέρωσε τους πάντες, ότι “οι μπελάδες” του γιου της είναι ο μεγάλος του αδερφός, ζητώντας να μην καλέσουν κάποια υπηρεσία προστασίας παίδων.

Ένα Δέντρο, Μα Τι Δέντρο

Μένοντας σε κλίμα γιορτινό, σας παρουσιάζουμε τη φωτογραφία του χριστουγεννιάτικου δένδρου ενός ζευγαριού.

Την εικόνα κοινοποίησε ο σύζυγος μέσω του reddit, αναφέροντας την ιστορία πίσω από αυτό το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος και η σύζυγός του δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για τον στολισμό του δέντρου. Η διαφωνία αυτή οδήγησε στο συγκεκριμένο στολισμό, για πλάκα.

Αυτό συνέβη πριν τέσσερα χρόνια, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, κοντεύει να μετατραπεί σε παράδοση, κι ας ξεκίνησε ως αστείο.

Το Παιδί Του Bitcoin Είναι το Ethereum

Ο jacksfilms είναι ένας διάσημος Youtuber, ο οποίος έχει πάνω από τρεισήμισι εκατομμύρια συνδρομητές. Παρουσιάζει διάφορα σόου, και όπως είναι λογικό, κυνηγά τα viral.

Είναι σοφό να παραδεχθούμε πως το Bitcoin έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αρκετών. Από τη μία η αξία του ανεβαίνει κάθε μέρα κατά χιλιάδες δολάρια, από την άλλη χάκερ που κλέβουν εκατομμύρια, λογικό είναι.

Γι' αυτό λοιπόν έκανε ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί τι ακριβώς είναι το Bitcoin. Φυσικά με το δικό του μοναδικό τρόπο, και υπό τη σκοπιά κάποιου που δεν είναι κάτοχος του κρυπτονομίσματος.

Η εξήγησή του για το θέμα είναι ενδιαφέρουσα, και υπερβολικά αστεία. Άλλωστε ποιος φανταζόταν πως το Bitcoin έχει παιδί, και μάλιστα ότι είναι το Ethereum;

Η μετάφραση του βίντεο είναι η ακόλουθη:

“Πιθανότατα έχετε ακούσει πολλά για το Bitcoin τελευταία, εφόσον όλοι μιλάνε γι' αυτό. Αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά, και τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin έχει το μέγεθος μιας Αμερικάνικης δεκάρας, αλλά αξίζει σχεδόν το διπλάσιο. Βλέπετε, το Bitcoin είναι αυτό που αποκαλούμε κρυπτονόμισμα. Το Crypro που προέρχεται από τη λατινική λέξη Krypton, και τη λέξη νόμισμα – κάτι που δεν είναι. Το Bitcoin είναι παντού, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πουθενά.

Αλλά, τι μπορείς να αγοράσεις με το Bitcoin; Αρχικά μπορείς να πάρεις και άλλα Bitcoin. Αν είχες αγοράσει ένα Bitcoin πριν πέντε χρόνια, τότε σήμερα έχεις τρία bits coin.

Το Bitcoin εφευρέθηκε το 1970 από τον Alfred Bitcoin, δυστυχώς είχε ένα τραγικό θάνατο εχθές το βράδυ, προσπαθώντας να εξηγήσει σε έναν φίλο τι ακριβώς είναι το Bitcoin.

Λοιπόν, πώς πλουτίζεις με το Bitcoin; Δεν μπορείς να το αγοράσεις από το Google, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Bing. Επίσης, δεν μπορείς να αγοράσεις Bitcoin με την πιστωτική σου κάρτα ή με έναν λογαριασμό PayPal.

Μπορείς να αγοράσεις Bitcoin χρησιμοποιώντας μόνο YouTube like. Γι' αυτό έγινα Youtuber, ώστε να συγκεντρώσω όσο περισσότερα YouTube like είναι δυνατό, για να αγοράσω Bitcoin. Έτσι ώστε να γίνω το μεγάλο αγόρι του Bitcoin. Blockchain, Decentralization, Data Mining Algorithm, και ακόμη περισσότερα.

Όταν μία μαμά Bitcoin και ένας μπαμπάς Bitcoin αγαπάνε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ, γεννιέται ένα Ethereum. Το Ethereum είναι περισσότερο σαν το unobtainium (obtain = αποκτώ, un = αρνητικό πρόθεμα, άρα κάτι που δεν μπορεί να αποκτηθεί). Είναι μαγικό.

Σε ευχαριστώ που είδες το διασκεδαστικό μου βίντεο. Σε παρακαλώ κάνε like, για να μπορέσω να αποκτήσω περισσότερες Lamborghini, με τα Bitcoin που θα αγοράσω. Καλά Χριστούγεννα. Σας αγαπώ.”

Ένα GIF Με Ήχο

Η χρήστης του Twitter Lisa DeBruine, δημοσίευσε ένα gif που προκαλεί πονοκέφαλο. Όχι εξαιτίας του περιεχομένου του, αλλά εξαιτίας όσων αναφέρουν όσοι το παρακολουθούν.

Η κινούμενη εικόνα δείχνει τρεις πυλώνες να παίζουν σχοινάκι, και ο κόσμος λέει ότι ακούει τον κεντρικό πυλώνα να χτυπά στο έδαφος. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως αισθάνονται τη δόνηση του εδάφους.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συμβεί, και οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας. Καθώς ενδέχεται να έχουμε ήδη την εμπειρία του σχετικού ήχου, το μυαλό μας αναπαράγει έναν ήχο, τη στιγμή ακριβώς που ο πυλώνας χτυπά στο έδαφος.

Αντίστοιχα, όσοι αναφέρουν πως αισθάνονται τη δόνηση, δεν έχουν εντελώς άδικο. Αν προσηλωθούμε στην εικόνα, ίσως εγκεφαλικά αισθανθούμε τη δόνηση που προκαλεί ο πυλώνας.

Τα παραπάνω δεν είναι διόλου παράλογα, καθώς είναι αντίστοιχη συμπεριφορά του εγκεφάλου με αυτή της αναγνώρισης σχημάτων, και άλλων. Το μυαλό μας απλοποιεί τα πάντα, ώστε να μπορεί να τα επεξεργάζεται πιο γρήγορα. Γι' αυτό άλλωστε αναγνωρίζουμε ένα χαμογελαστό πρόσωπο σε αυτό εδώ “:-)”.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εσείς ξέρετε τι είναι το Bitcoin; Ποια είναι η άποψη σας για την ξεκαρδιστική εκδοχή που προσέφερε ο jacksfilms;

Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε αν ακούσατε τον ήχο του GIF, ή/και αισθανθήκατε τη δόνηση.

Εμείς πάντως είμαστε ενθουσιασμένοι με το πρώτο Ελληνικό VR παιχνίδι τρόμου, και το ενδεχόμενο το Vine να επιστρέψει.

Σας ευχόμαστε μία υπέροχη εβδομάδα. Να θυμάστε να γελάτε, και να περνάτε όσο καλά μπορείτε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps