Home » Software » Παιχνίδια » Animal Crossing Pocket Camp - Πλήρης Οδηγός και Τα Μυστικά του

Animal Crossing Pocket Camp – Πλήρης Οδηγός και Τα Μυστικά του

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Animal Crossing της Nintendo είναι επιτέλους διαθέσιμο για smartphone και έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι προσομοίωσης, που είχε 15 εκατομμύρια λήψεις μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Δείτε πώς να παίξετε Animal Crossing Pocket Camp, ανακαλύψτε όλες τις κρυφές λεπτομέρειες, και μάθετε όλα τα μυστικά για να μην σας πιάσουν στον ύπνο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Λίγα λόγια για το Animal Crossing

Το Animal Crossing είναι ένα παιχνίδι σχεδόν 17 ετών, αφού η πρώτη έκδοση βγήκε τον Απρίλιο του 2001.

Πρόκειται για μια σειρά παιχνιδιών εικονικής κοινωνικής πραγματικότητας, στα οποία ο παίχτης (ως άνθρωπος) ζει σε ένα χωριό με αρκετούς χνουδωτούς συντρόφους.

Animal Crossing Pocket Camp

Με τέσσερις βασικούς τίτλους και δύο spin-off, το Animal Crossing έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Η Nintendo προσέφερε μέχρι στιγμής τη σειρά μόνο για τις κονσόλες της. Φέτος αποφάσισε να βγάλει μία εκδοχή του παιχνιδιού για Android και iOS συσκευές, στα πλαίσια του ανοίγματός της προς τα smartphones.

Τι είναι το Animal Crossing Pocket Camp

Το όνομα που έδωσε η Nintendo στην έκδοση του παιχνιδιού, για συσκευές κινητών τηλεφώνων, είναι Animal Crossing Pocket Camp.

Η φιλοσοφία και ο τρόπος του παιχνιδιού δεν αλλάζει, αλλά τα πάντα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο. Στόχος του παίκτη είναι η δημιουργία φιλικών σχέσεων με τα ζώα που υπάρχουν στον κόσμο του Animal Crossing.

Στους τίτλους της εταιρείας για κονσόλες, ο παίχτης ήταν υπεύθυνος για ένα ολόκληρο χωριό. Ωστόσο, στο Animal Crossing Pocket Camp έχουμε τη δικιά μας κατασκήνωση, μαζί με ένα βαν, τα οποία μπορούμε να τα διαμορφώσουμε όπως θέλουμε.

Η εδραίωση της Nintendo από ένα παιχνίδι

Όλοι έχουμε έστω ακουστά το Pokémon Go και την επιτυχία που έκανε πέρυσι. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι ο δημιουργός και διανομέας της συγκεκριμένης εφαρμογής ήταν η Niantic, και όχι η Nintendo.

Την Άνοιξη του 2016, η Nintendo ανακοίνωσε πως το Animal Crossing θα κυκλοφορούσε για smathphone πριν το τέλος του έτους.

Ωστόσο, η εταιρεία έδωσε έμφαση στο Super Mario Run, το οποίο ενώ πρακτικά είναι δωρεάν για κατέβασμα, στην πραγματικότητα κοστίζει €10 για να ξεκλειδώσουμε όλους τους κόσμους και τα επίπεδά του.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή απέσπασε στις πρώτες έξι ημέρες 32 εκατομμύρια λήψεις. Αριθμός που είμαστε σίγουροι ότι δεν αντιστοιχεί και στην αγορά του παιχνιδιού.

Αντιθέτως, το Animal Crossing Pocket Camp είναι δωρεάν για λήψη, και προσφέρει στοιχεία επί πληρωμή.

Το παιχνίδι χτύπησε τα δεκαπέντε εκατομμύρια λήψεις μέσα σε μόλις έξι ημέρες. Βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις του Play Store των δωρεάν εφαρμογών, και στην πρώτη εκατοντάδα των καλύτερων σε πωλήσεις εφαρμογών.

Αν και δεν ξέρουμε πόσα χρήματα έχει βγάλει η Nintendo μέσω της εφαρμογής, είμαστε σίγουροι ότι πολλοί ήταν ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία της.

Πώς να παίξουμε Animal Crossing Pocket Camp

Η διάθεση του Animal Crossing Pocket Camp έγινε στις 22 Νοεμβρίου, τόσο για Android, όσο και iOS συσκευές.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android 4.2 ή νεότερο, και iOS 9.0 ή νεότερο. Ο αρχικός χώρος αποθήκευσης που απαιτείται είναι 54ΜΒ.

Τέλος, όπως έγινε και με το Super Mario Run, η χρήση της απαιτεί συνεχή σύνδεση στο ίντερνετ. Οπότε όσοι χρησιμοποιούμε δεδομένα, θα πρέπει να το έχουμε υπόψιν.

Κοστίζει χρήματα;

Όπως αναφέραμε, το κόστος του Animal Crossing Pocket Camp είναι μηδενικό. Ωστόσο, διατίθεται premium νόμισμα (Leaf Tickets) εντός του παιχνιδιού, με το οποίο μπορούμε να επιταχύνουμε διάφορες διεργασίες ή να αγοράσουμε ξεχωριστά αντικείμενα.

Καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές, έχουμε ήδη διανύσει μία εβδομάδα ενασχόλησης με το Animal Crossing Pocket Camp. Φτάσαμε στο επίπεδο 20, που είναι η μέση των συνολικά 40 επιπέδων, και δεν έχουμε πληρώσει για το παραμικρό.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κερδίσουμε Leaf Tickets, οπότε δεν μας βλέπουμε να αγοράζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

Πώς λειτουργεί το Animal Crossing Pocket Camp

Το Animal Crossing Pocket Camp είναι αρκετά απλό, και τα βασικά τα καταλαβαίνεις αρκετά εύκολα.

Παρ’ όλα αυτά, αν είναι η πρώτη φορά που παίζετε Animal Crossing, ίσως να φοβηθείτε μην κάνετε κάποια λάθη που δεν μπορούν να αντιστραφούν. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας παρέχουμε έναν πλήρη οδηγό για αρχάριους.

Animal Crossing Pocket Camp

Πρώτη Εκκίνηση

Την πρώτη φορά που ανοίγουμε το Animal Crossing Pocket Camp, μας ζητά να κατεβάσουμε 83ΜΒ δεδομένων, προτού ξεκινήσουμε.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσουμε έναν λογαριασμό Nintendo, αν θέλουμε να διασφαλίζουμε την πρόοδό μας. Επίσης, με τη σύνδεση του λογαριασμού θα πάρουμε 100 Leaf Tickets. Αν δεν μας ενδιαφέρει η πρόοδος ή τα χρήματα, απλά πατάμε “Start Fresh”, και συνδέουμε κάποιον λογαριασμό αργότερα.

Μετά τη λήψη των δεδομένων, βλέπουμε στην οθόνη μας τον Κ.Κ., έναν σκύλο κιθαρίστα.

Μόλις ο Κ.Κ. καταλάβει ότι είμαστε εκεί, μας ρωτά τι θα κάναμε αν από αύριο ήμασταν σε διακοπές, και ο κόσμος μας ανήκε. Ουτοπικό το θέμα, αλλά ένα παιχνίδι είναι, και μάλιστα οι φίλοι μας είναι ζώα.

Όποια κι αν είναι η απάντησή μας, δεν έχει καμία σημασία, δεν επηρεάζει καθόλου την πορεία μας στο Animal Crossing Pocket Camp.

Η συνέχεια αφορά την επεξεργασία της εμφάνισης του χαρακτήρα μας. Ό,τι αλλαγές κάνουμε σε αυτή τη φάση, μπορούμε να τις αλλάξουμε ξανά μετά, εκτός από το φύλο.

Μόλις ετοιμάσουμε τον ψηφιακό εαυτό μας – όλοι αυτό κάνουμε, ας το παραδεχθούμε – αρχίζει η πραγματική διασκέδαση.

Στην αρχή του παιχνιδιού θα συναντήσουμε την Isabelle, η οποία θα ζητήσει το όνομά μας. Έπειτα θα μας ρωτήσει για το στυλ που προτιμάμε να έχει το campsite (κατασκήνωση) μας.

Τα στυλ που προσφέρει το παιχνίδι είναι τέσσερα: Natural (Φυσικό), Cute (Χαριτωμένο), Sporty (Αθλητικό), και Cool (Χαλαρό). Η επιλογή αυτή δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά επηρεάζει την αρχική μορφή της κατασκήνωσης.

Ανάλογα την επιλογή που θα κάνουμε, τα έπιπλα θα έχουν το ανάλογο στυλ, και τον αντίστοιχο κατασκηνωτή.

Δεν υπάρχει λόγος για άγχη, καθώς θα έρθουν δεκάδες άλλοι κατασκηνωτές, και τα υπόλοιπα έπιπλα αργότερα. Ούτως ή άλλως, θα χρειαστεί να τα φτιάξουμε.

Το βασικό παιχνίδι

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η διαχείριση μίας κατασκήνωσης, και η προσφορά βοήθειας στα ζώα, που είναι οι κατασκηνωτές του χωριού.

Χτίζοντας μια ισχυρή φιλία με τα ζώα, μπορούμε να τα προσκαλέσουμε να περνούν ευχάριστες στιγμές στην κατασκήνωσή μας. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Κάθε κατασκηνωτής έχει κάποιες βασικές απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιήσουμε, πριν δεχθεί την πρόσκλησή μας.

Η πρώτη απαίτηση είναι να φτάσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φιλίας. Στη συνέχεια, πρέπει να κατασκευάσουμε τα αντικείμενα που μας ζητάνε, έτσι ώστε να κάνουμε την παραμονή τους στην κατασκήνωσή μας ευχάριστη.

Ως αντάλλαγμα για τη διαμονή τους, οι κατασκηνωτές μας δίνουν διάφορα αγαθά κάθε λίγες ώρες.

Ο κάθε κατασκηνωτής έχει το δικό του στυλ, ανάμεσα στα τέσσερα που είδαμε. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημαίνει πως αν διαλέξαμε το αθλητικό στυλ, δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε κάποιον κατασκηνωτή που του αρέσει το φυσικό στυλ.

Τα ζώα θα μας ζητάνε διάφορες αποστολές, και ολοκληρώνοντάς τες θα χτίζουμε τη φιλίας μας. Για να ικανοποιήσουμε αυτές τις αποστολές, πρέπει να τριγυρνάμε στον χάρτη για να βρίσκουμε αυτά που μας ζητάνε.

Ο χάρτης

Στο χάρτη θα βρούμε οχτώ διαφορετικές τοποθεσίες. Στις τέσσερις από αυτές συλλέγουμε ψάρια, φρούτα, κοχύλια, και έντομα, αντικείμενα τα οποία θέλουν οι υπόλοιποι κατασκηνωτές.

Εκτός από την κατασκήνωσή μας, υπάρχει το Market Place (αγορά), όπου βρίσκουμε δύο εμπόρους. O ένας έμπορος μας προμηθεύει με ρούχα, και ο άλλος με αντικείμενα για το camper (βαν) μας.

Στο Shovelstrike Quarry (λατομείο) μπορούμε να παίξουμε ένα mini-game για να κερδίσουμε μεγάλες ποσότητες από συγκεκριμένα υλικά.

Για να μπούμε στο λατομείο χρειαζόμαστε τη βοήθεια πέντε φίλων, ή να πληρώσουμε 20 Leaf Tickets.

Οι ΟΚ Motors είναι οι μηχανικοί του παιχνιδιού, που μας βοηθούν να αναβαθμίσουμε το βαν μας.

Σε κάθε μία από τις τοποθεσίες των αγαθών, υπάρχει και ένας κατασκηνωτής που δεν έχει προσκληθεί στην κατασκήνωση.

Πατώντας στην τοποθεσία που μας ενδιαφέρει, βλέπουμε σε τι χρειάζεται βοήθεια το συγκεκριμένο ζώο. Επίσης, πληροφορούμαστε για τα αντικείμενα που μπορούμε να συλλέξουμε από εκεί.

Η συλλογή των αντικειμένων γίνεται με ένα απλό πάτημα στην οθόνη.

Τα φρούτα συλλέγονται χτυπώντας το δέντρο και μαζεύοντάς τα από το έδαφος. Τα έντομα μαζεύονται με μια απόχη και πάτημα στην οθόνη όταν δούμε το θαυμαστικό.

Επίσης, τα κοχύλια τα μαζεύουμε απλά πατώντας πάνω τους, και τα ψάρια αντίστοιχα με τα έντομα, αλλά με καλάμι ψαρέματος.

Το χτύπημα της οθόνης, πριν την εμφάνιση του μηνύματος ή με καθυστέρηση, θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε το έντομο ή το ψάρι. Οι απότομες κινήσεις τρομάζουν τα έντομα.

Στις τοποθεσίες του χάρτη θα βρούμε κι άλλους παίκτες. Μπορούμε να επισκεφτούμε την κατασκήνωσή τους, να τους δώσουμε συγχαρητήρια, και “να κλέψουμε” τα σχέδιά τους.

Η κατασκήνωση

Η βασική τοποθεσία του παιχνιδιού είναι η κατασκήνωσή μας. Ένας από τους κύριους στόχους είναι να κάνουμε φίλους τους διάφορους κατασκηνωτές, και να τους πείσουμε να την επισκεφθούν.

Ακούγεται εύκολο, όμως στην πράξη είναι αρκετά πιο δύσκολο. Η ικανοποίηση των απαιτήσεών τους ίσως είναι χρονοβόρα.

Για να έρθουν στην κατασκήνωσή μας, απαιτούν να έχουμε τοποθετήσει τα αντικείμενα που ζήτησαν.

Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να κρατήσουμε τα αντικείμενα για πάντα. Μόλις πατήσουν το πόδι τους στην κατασκήνωσή μας, μπορούμε να τα σβήσουμε άμεσα.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Invite to Campsite (Auto-arrange)”. Με αυτή τη ρύθμιση, το παιχνίδι βάζει αυτόματα τα αντικείμενα στην κατασκήνωσή μας, και μόλις ολοκληρωθεί η πρόσκληση, μας ρωτά για τη διαγραφή τους.

Όσο τα ζώα βρίσκονται στην κατασκήνωση, δεν θα τα συναντήσουμε πουθενά αλλού στον χάρτη.

Επίσης, μπορούμε να φιλοξενούμε έως 8 κατασκηνωτές τη φορά. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να διώξουμε κάποιον, ώστε να καλέσουμε έναν νέο.

Οι κατασκηνωτές μας προσφέρουν σημαντικά αγαθά για την κατασκευή αντικειμένων. Τρεις από αυτούς μας δίνουν αποστολές προς ολοκλήρωση.

Πιστεύουμε έχει γίνει ξεκάθαρο πως η κατασκευή αντικειμένων είναι απαραίτητη για να φέρουμε νέα ζώα στην κατασκήνωση. Για να δούμε τι χρειάζεται το κάθε ζώο, πηγαίνουμε στο Contacts και το επιλέγουμε.

Τα ζώα που ήδη έχουν έρθει στην κατασκήνωσή μας, θα διαθέτουν έντονο φόντο, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Κατασκευή αντικειμένων

Τα αντικείμενα που έχουμε ήδη κατασκευάσει θα αναγράφουν “Completed!”, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν ενεργό το κουμπί “Craft”. Η κατασκευή αντικειμένων κοστίζει υλικά κατασκευής και Bells (νομίσματα). Τόσο υλικά κατασκευής, όσο και νομίσματα, αποκτάμε με την ολοκλήρωση αποστολών.

Το απόθεμα των υλικών κατασκευής το βλέπουμε από το μενού “Items”, και έπειτα στην τέταρτη καρτέλα.

Πέρα από τα έπιπλα, υπάρχουν και τα ειδικά αντικείμενα, τα οποία είτε χρειάζονται Leaf Tickets για να κατασκευαστούν, είτε είναι μέρος ενός τρέχοντος event.

Κάθε αντικείμενο χρειάζεται διαφορετικά υλικά κατασκευής, οπότε πρέπει να σκεφτούμε αν αξίζει να χαλάσουμε τα υλικά μας πριν κατασκευάσουμε κάτι.

Αποστολές

Στην κάθε τοποθεσία του χάρτη, μόλις πατήσουμε το αντίστοιχο ζώο, θα δούμε το “Rewards”. Εκεί θα πληροφορηθούμε για το τι παίρνουμε όταν ολοκληρώσουμε την κάθε αποστολή, και πού μπορούμε να βρούμε τα αντικείμενα που θέλει το κάθε ζώο.

Animal Crossing Pocket Camp

Κάθε αποστολή πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3 ώρες, και κάθε ζώο έχει για εμάς τρεις αποστολές τη φορά. Εξαιρούνται τα ζώα που βρίσκονται στην κατασκήνωσή μας, που προσφέρουν μόνο μία αποστολή.

Amenities (Ανέσεις) και φιλίες

Τα αντικείμενα και τα έπιπλα είναι μόνο κάποια είδη που μπορούμε να κατασκευάσουμε. Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι ανέσεις, που είναι μία για κάθε στυλ.

Η δημιουργία ανέσεων ξεκλειδώνει στο επίπεδο πέντε, και απαιτεί αρκετά υλικά.

Η βασική άνεση είναι η σκηνή, χρειάζεται 12 ώρες να κατασκευαστεί, και μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι το επίπεδο 3.

Όταν μια σκηνή έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο 3, τότε μπορούμε να χτίσουμε τη δεύτερη και μεγαλύτερη άνεση.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάθε άνεση έχει ένα στυλ. Αν για παράδειγμα θέλουμε να χτίσουμε το “Picnic Set”, θα πρέπει να κατασκευάσουμε τη “Natural Tent”.

Εκτός από αισθητικής άποψης, οι ανέσεις βοηθούν και στην αύξηση του ορίου των επιπέδων φιλίας. Τα ζώα που τους αρέσει το στυλ της άνεσης θα ενθουσιαστούν, και θα μπορέσουμε να φτάσουμε έως επίπεδο 10 φιλίας μαζί τους.Το μέγιστο επίπεδο φιλίας είναι το 20.

Με τους κατασκηνωτές μπορούμε να φτάσουμε αρχικά ως επίπεδο 7 φιλίας, που είναι το αρχικό μέγιστο. Για να ανέβει η φιλία μας μαζί τους, κάνουμε τις αποστολές που μας ζητάνε και ακούμε τις ιστορίες τους.

Στα εγκαίνια της κάθε άνεσης παρεβρίσκονται πέντε τυχαία ζώα, και για αυτούς τους κατασκηνωτές κερδίζουμε 5 πόντους φιλίας.

Στόχοι

Στο Animal Crossing Pocket Camp υπάρχουν δύο ήδη στόχων: οι στόχοι με χρονικό περιθώριο (Timed Goals) και οι μόνιμοι στόχοι (Stretch Goals).

Τα Timed Goals είναι ημερήσιοι στόχοι που πρέπει να ολοκληρώσουμε σε 24 ώρες. Επίσης, υπάρχουν και οι στόχοι των διαφόρων event, πχ Χριστουγεννιάτικες αποστολές.

Οι ημερήσιοι στόχοι είναι τρεις, και συνήθως ζητούν ιδιαιτέρως απλές ενέργειες από εμάς. Την αμοιβή των στόχων την βλέπουμε αριστερά, και είναι αγαθά του παιχνιδιού.

Αντιθέτως, οι μόνιμοι στόχοι μπορούν να ολοκληρωθούν οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι πιο απαιτητικοί. Οι αμοιβές που προσφέρουν είναι σαφώς μεγαλύτερες, αφού μπορούμε να πάρουμε ακόμη και Leaf Tickets.

Η ολοκλήρωση μιας αποστολής σηματοδοτείται με τη λέξη “Complete”, την οποία και πρέπει να πατήσουμε για να πάρουμε την αμοιβή μας.

Η αμοιβή πηγαίνει στο ταχυδρομείο μας, και έχουμε συνήθως 30 ημέρες μέχρι να τη συλλέξουμε.

Μυστικά και κόλπα του παιχνιδιού

Τώρα που είδαμε τα βασικά για το πώς παίζεται το παιχνίδι, ήρθε η ώρα να σας πούμε μερικά μυστικά για να γίνετε ακόμα καλύτεροι.

Λογαριασμός Nintendo και δωρεάν Leaf Tickets

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Animal Crossing Pocket Camp συγχρονίζει την πρόοδό μας με έναν λογαριασμό Nintendo. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που θα ήταν καλό να συνδέσουμε τον λογαριασμό.

Όταν συνδέσουμε τον λογαριασμό, παίρνουμε ως βραβείο 100 Leaf Tickets, η αγοραστική αξία των οποίων είναι €5. Τα κέρδη όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού με τη σύνδεση του λογαριασμού αποκτάμε πρόσβαση στο My Nintendo.

Μέσω της κύριας μπάρας πατάμε στο “More”, και από εκεί μπαίνουμε στο My Nintendo.

Εκεί παίρνουμε 50 Leaf Tickets δωρεάν, χωρίς να κάνουμε τίποτα. Επίσης, κάνουμε διάφορες εύκολες αποστολές (Missions) που η Nintendo μας ζητάει, και παίρνουμε ακόμα περισσότερους πόντους.

Αν αναρωτιέστε “Τι να κάνω με τους πόντους;” τότε η απάντηση είναι ό,τι επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, μπορούμε να αγοράσουμε υλικά κατασκευής, ρούχα, και νομίσματα.

Ανέσεις, θέματα, και σχέσεις

Επειδή διαλέξαμε το θέμα της φύσης στην αρχή, δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να μιλάμε σε άλλα ζώα ή να χτίζουμε διαφορετικά έπιπλα. Αντιθέτως, πρέπει να χτίσουμε όλα τα έπιπλα, και να έχουμε προσκαλέσει στην κατασκήνωσή μας ζώα από όλα τα θέματα.

Το ίδιο ισχύει και για τις ανέσεις. Δεν χρειάζεται επειδή διαλέξαμε ένα θέμα στις ανέσεις να αναβαθμίσουμε μέχρι τέρμα, και να χτίσουμε την μεγαλύτερη άνεση αυτού του θέματος. Αντιθέτως, αυτό θα ήταν λάθος.

Καλό θα ήταν να χτίσουμε και τις τέσσερις ανέσεις, αφού θα μπορέσουμε να γίνουμε φίλοι με όλα τα ζώα στο επίπεδο 10. Έτσι κι αλλιώς, απλά τις κατασκευάζουμε, και στη συνέχεια τις αποθηκεύουμε για αργότερα.

Οπότε ας μην μένουμε προσκολλημένοι σε ένα στυλ, χτίζουμε τα πάντα, αποθηκεύουμε ό,τι δεν θέλουμε, και τοποθετούμε ό,τι μας κάνει κέφι.

Δάνεια

Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πόσο χάλια είναι το να έχεις ένα δάνειο να τρέχει. Ωστόσο στο παιχνίδι δεν ισχύει το ίδιο. Για να φτιάξουμε και να επεκτείνουμε το βαν μας, παίρνουμε ένα δάνειο χωρίς καν να το ξέρουμε.

Συνολικά τα δάνεια είναι πέντε, πρώτα πληρώνουμε 10000 για δύο γραμμές στο εσωτερικό του βαν. Έπειτα, παίρνουμε αναγκαστικό δάνειο 30000 για να προσθέσουμε ένα επίπεδο.

Συνεχίσουμε με 50.000 για δύο γραμμές στον δεύτερο όροφο, και κάπου εδώ σταματάμε για να αποφύγουμε το εγκεφαλικό.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Giovanni (ο μηχανικός τοκογλύφος), ευτυχώς δεν είναι ελληνική τράπεζα. Μας δίνει μόνο ένα δάνειο τη φορά, και πρέπει να το αποπληρώσουμε πριν μας δώσει το επόμενο.

Η πληρωμή του δανείου γίνεται από το μενού “More”, και ύστερα με πάτημα στο “Loan”. Εκεί θα δούμε πόσα ακόμη χρωστάμε (Loan Balance), και τις επιλογές πληρωμών που είναι 1000, 5000 και 10000 Bells.

Το καλό με τα δάνεια είναι ότι μπορούμε να πάρουμε το πρώτο με το που ξεκινάμε το παιχνίδι, κάτι που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, για μεγαλύτερη άνεση στο βαν σας.

Power Saving

Αν είστε έξω αλλά ήρθε η ώρα να κουνήσετε την αχλαδιά (για τα πολύτιμα αχλάδια της, τι άλλο;), τότε η Nintendo σας έχει καλύψει. Με τη σύνδεση ενός λογαριασμού Nintendo, αποκτάμε πρόσβαση στο “Power Saving Mode”, που θέτει το παιχνίδι σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Για να το βρούμε, απλά πατάμε “More→Settings”, και το εντοπίζουμε ανάμεσα στις ρυθμίσεις. Το ενεργοποιούμε, και κουνάμε την αχλαδιά, χωρίς να μείνουμε από μπαταρία.

Tex, ο πιο σημαντικός κατασκηνωτής

Θα συναντήσουμε πολλούς κατασκηνωτές πριν βρούμε τον Tex, αλλά όταν τον βρούμε, δεν πρέπει να τον αφήσουμε να φύγει. Όπως είπαμε, κάθε ζώο μας δίνει διαφορετικά υλικά κατασκευής για να μας ευχαριστήσει για τη φιλοξενία μας, ή γιατί το βοηθήσαμε με τις αποστολές.

Γι' αυτό είναι και σημαντικό να έχουμε τις σωστές σχέσεις με τα ζώα, και όχι απλά να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο Tex για να μας ευχαριστήσει μας δίνει βαμβάκι, το όποιο είναι απαραίτητο σε μεγάλες ποσότητες για την κατασκευή των ανέσεων.

Γι' αυτό το καλύτερο για εμάς είναι ο Tex να αποτελεί έναν από τους οχτώ μόνιμους επισκέπτες της κατασκήνωσής μας. Έτσι, θα έχουμε μια άμεση και καλή πηγή βαμβακιού. Άλλωστε οι καλοί φίλοι κάνουν τις καλές ανέσεις.

Ώρες επανεκκίνησης

Στο παιχνίδι τα πάντα αλλάζουν με τον χρόνο. Αν παρατηρήσουμε τον χάρτη, θα δούμε πως οι κατασκηνωτές αλλάζουν κάθε 3 ώρες, και μαζί τους αλλάζουν και οι αποστολές.

Κάθε τρεις ώρες ξαναγεμίζουν και τα δέντρα με φρούτα. Το χρονόμετρο των δέντρων αρχίζει από τη στιγμή που θα τα συλλέξουμε, και δεν έχει κάποια σχέση με την ώρα του σέρβερ. Οπότε μπορούμε να κουνήσουμε την αχλαδιά, και ας μαζέψουμε τα αχλάδια αργότερα.

Η αγορά από την άλλη, αλλάζει κάθε 6 ώρες, στις 2 και στις 8 πρωί και βράδυ, ώρα Ελλάδος. Οπότε, αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι, ξέρουμε πότε να πάμε πάλι.

Πιο πάνω αναφέραμε κάτι για δώρα από τα ζώα στην κατασκήνωσή μας. Τα δώρα αυτά ανανεώνονται κάθε μία ώρα, αν και υπάρχει ένα bug αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι.

Όταν έχουμε μιλήσει με όλα τα ζώα στην κατασκήνωσή μας, αν φέρουμε ένα καινούργιο ζώο, τότε μπορούμε να ξαναμιλήσουμε σε όλους από την αρχή. Όχι, δεν σας το είπαμε για να το εκμεταλλευτείτε, απλά το αναφέραμε.

Τέλος, το λατομείο ανανεώνεται κάθε 24 ώρες, αλλά δεν είναι όλες οι ώρες καλές για να μπούμε.

Η καλύτερη στιγμή για να μπούμε στο λατομείο, είναι εκείνη που το εικονίδιο γυαλίζει χρυσό, καθώς θα πάρουμε bonus υλικά.

Λεφτά στο λεπτό

Τα δέντρα χρειάζονται 3 ώρες μέχρι να αναπτύξουν καινούργια φρούτα, αλλά τα ψάρια, τα έντομα, και τα κοχύλια εμφανίζονται κάθε φορά που εμείς επισκεπτόμαστε μια περιοχή.

Ακόμη και αν τα συλλέξαμε όλα, αρκεί να πάμε σε μια άλλη τοποθεσία και να επιστρέψουμε πάλι σε αυτή. Άμεσα θα έχουν δημιουργηθεί νέα αγαθά για να μαζέψουμε.

Με λίγα λόγια, αν έχουμε χρόνο να τριγυρίσουμε, θα γεμίσει το απόθεμ;a μας, θα πουλήσουμε τα πάντα, και θα πλουτίσουμε.

Κάτι ακόμη που μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουμε το κάτι τις παραπάνω, είναι να πουλήσουμε στους εμπόρους αντικείμενα που δεν θέλουμε.

Τα κατασκευάσαμε μόνο και μόνο για να φέρουμε όλα τα ζώα στην κατασκήνωσή μας, αλλά πλέον μας είναι άχρηστα γιατί είναι απλά χάλια βρε παιδί μου.

Πηγαίνοντας στην αγορά, βρίσκουμε τον έμπορο στα δεξιά, και του πουλάμε ό,τι δεν θέλουμε, στη μισή τιμή από ό,τι το κατασκευάσαμε.

Leaf Tickets: πώς να τα επενδύσουμε

Τα Leaf Tickets τα ξοδεύουμε με πολλούς τρόπους, ωστόσο δεν είναι όλοι το ίδιο χρήσιμοι. Για παράδειγμα, η κατασκευή δύο premium αντικείμενων τα οποία κοστίζουν 250 το κάθε ένα, δεν το λες και κερδοφόρα επένδυση.

Αυτά τα αντικείμενα θα φέρουν τον K.K. και τον Tom στην κατασκήνωσή μας. Ο K.K. απλά κάθεται να παίζει μουσική στο σκαμπό του, και ο Tom το μόνο που κάνει είναι να κοιμάται.

Τώρα αν σας τρώνε τα χέρια σας, αγοράστε το σκαμπό του Κ.Κ., τουλάχιστον θα έχετε λίγη μουσική. Γνώμη μας; Πολύ φασαρία για το τίποτα, εφόσον δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Στην άλλη όψη του νομίσματος, 20 Leaf Ticket για να μπούμε στο λατομείο είναι πολλά βρε αδερφέ. Θεωρούμε ότι δεν αξίζουν, εφόσον τα βραβεία δεν είναι και τόσο καλά.

Ως κάποιοι που έφθασαν ως τη μέση των επιπέδων του παιχνιδιού, σας λέμε με σιγουριά ότι τα Leaf Tickets πληρώνουν την αξία τους με την αγορά θέσεων κατασκευής αντικειμένων. Ξεκινάμε με μία θέση, και για να κατασκευάσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα θα μας πάρει αιώνες.

Το κόστος της δεύτερης και τρίτης θέσης είναι 80 Leaf Tickets για την κάθε μία, που θεωρούμε ότι αξίζει και με το παραπάνω.

Μια επίσης καλή επένδυση των Leaf Tickets είναι η επέκταση του αποθέματος. Όταν ξεκινάμε το παιχνίδι έχουμε 100 θέσεις, που μπορεί να θεωρούμε ότι είναι αρκετές, αλλά γεμίζουν στο άψε σβήσε.

Όταν το επίπεδό μας αυξάνεται, ο χώρος αποθήκευσης επεκτείνεται, αλλά όχι αρκετά. Με επίπεδο παίκτη 40, θα έχουμε χώρο 150 θέσεις, και με 20 Leaf Tickets αγοράζουμε ακόμη 5 θέσεις. Πραγματικά αξίζει να δώσουμε 100 Leaf Tickets για 25 επιπλέον θέσεις, και να επεκτείνουμε μόνιμα το απόθεμά μας στις 175 θέσεις.

Easter Eggs

Το παιχνίδι είναι ακόμη στα πρώτα του βήματα, αλλά οι χρήστες του ACPocketCamp subReddit έχουν ήδη βρει κάποια κρυμμένα μυστικά.

Η σύνδεση στο παιχνίδι την ημέρα των γενεθλίων μας, θα κάνει όλα τα ζώα να μας δίνουν ευχές. Τουλάχιστον κάποιος τα θυμήθηκε.

Θέλουμε τρελούς επισκέπτες; Απλά γεμίζουμε την κατασκήνωσή μας με λάμπες, και τα ζώα που φιλοξενούμε θα πάνε μπροστά για να τις αναβοσβήνουν

Animal Crossing Pocket Camp

Σας αρέσει το Animal Crossing Pocket Camp;

Εσείς παίζετε Animal Crossing Pocket Camp ή θα το κατεβάσετε τώρα; Έχετε παίξει στο παρελθόν άλλους τίτλους του Animal Crossing; Ποιο στυλ σας αρέσει περισσότερο; Ξέρετε κάποιο κόλπο του παιχνιδιού που δεν αναφέραμε;

Μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας στα σχόλια την κατασκήνωσή σας και τη γνώμη σας για το άρθρο.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps