Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Οργάνωση Ταξιδιού: Σχεδιάστε Διακοπές Οικονομικά Με Λίγα Κλικ

Οργάνωση Ταξιδιού: Σχεδιάστε Διακοπές Οικονομικά Με Λίγα Κλικ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε πολλούς από εμάς αρέσουν τα ταξίδια, σαν ένα απαραίτητο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Όμως, ο σχεδιασμός του ταξιδιού μας δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο διαδίκτυο που μπορούν να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε διακοπές οικονομικά. Δείτε τις καλύτερες εφαρμογές για εύκολη οργάνωση ταξιδιού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχεία

Είτε για διακοπές είτε για εργασία, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουμε εισιτήρια, να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, και να κάνουμε κράτηση σε ξενοδοχείο πολύ απλά, από τον υπολογιστή μας.

Airtickets.gr

Πρώτο και καλύτερο είναι φυσικά το airtickets.gr – ένα από τα πιο γνωστά site για εύρεση αεροπορικών εισιτηρίων, και όχι μόνο.

Οργάνωση Ταξιδιού: Σχεδιάστε Διακοπές Οικονομικά Με Λίγα Κλικ

Κάνοντας μια αναζήτηση με τις ημερομηνίες και τον προορισμό που θέλουμε, έχουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Με τα φίλτρα, περιορίζουμε ακόμα περισσότερο τις επιλογές μας.

Για να βρούμε όσο το δυνατόν πιο φθηνό εισιτήριο, επιλέγουμε τη ρύθμιση για +/- 3 ημέρες.

Έτσι θα εμφανιστούν οι τιμές των πτήσεων με απόκλιση 3 μέρες από τη δοσμένη ημερομηνία.

Βλέπουμε λοιπόν ότι είναι πολύ πιθανό να συμφέρει να κάνουμε την πτήση μας 1-2 μέρες πιο πριν ή πιο μετά, κερδίζοντας μεγάλη έκπτωση.

Το airtickets δεν περιορίζεται μόνο στα αεροπορικά εισιτήρια. Μπορούμε επίσης να κάνουμε κράτηση σε ξενοδοχείο.

Η σελίδα διαθέτει πληθώρα φίλτρων, καθώς και αξιολογήσεις από άλλους επισκέπτες για τα ξενοδοχεία.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η δυνατότητα να κλείσουμε πτήση και ξενοδοχείο μαζί. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε συνολική έκπτωση μέχρι και 30%, λόγω των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται το airtickets.gr και τις προσφορές τους.

Με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο…

…ή να αγοράσουμε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Τέλος, υπάρχει ειδική κατηγορία για εύρεση προσφοράς αν οργανώνουμε εκδρομή με πολλά άτομα, και υπηρεσία ειδοποίησης αν προκύψει καλύτερη τιμή για κάποια πτήση.

Πολύ εύχρηστο είναι επίσης το app του airtickets.gr για Android και iOS.

Μπείτε στο airtickets.gr

Kiwi.com

Το kiwi.com (πρώην skypicker.com) είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία για οργάνωση ταξιδιού, που μάλιστα είναι αρκετά γνωστή στο εξωτερικό.

Όσοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει το “kiwi”, θα υποθέσουν ότι πρόκειται για κάτι πολύτιμο, μόλις μάθουν ότι το domain name αγοράστηκε αντί 800.000 δολαρίων. Ωστόσο το kiwi είναι το γνωστό σε όλους μας ακτινίδιο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η σελίδα πάντως ξεχωρίζει με την όμορφη και διαισθητική εμφάνισή της, έχοντας τον χάρτη για να βλέπουμε καλύτερα τη διαδρομή μας.

Αρκετά βοηθητικό είναι το γεγονός ότι οι ελάχιστες τιμές εισιτηρίων, εμφανίζονται τόσο πάνω στον χάρτη, όσο και στην επιλογή ημερομηνίας.

Έτσι, έχουμε αμέσως μια εικόνα του πού κυμαίνονται οι τιμές, και ποια μέρα ακριβώς έχουμε τη χαμηλότερη.

Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε εύρος αεροδρομίων μέσα σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από ένα σημείο, για να ελέγξουμε την πιο οικονομική διαδρομή.

Εδώ θα βρούμε την αντίστοιχη εφαρμογή για Android.

Μπείτε στο kiwi.com

Petas.gr

Το petas.gr δίνει μια εντύπωση ταχύτητας στην εύρεση εισιτηρίου με το motto του “μπήκες κι έφυγες”.

Για να “πεταχτούμε” λοιπόν κι εμείς σε έναν ωραίο προορισμό, όπως είναι η Μαδρίτη, δεν έχουμε παρά να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα πεδία στη φόρμα…

…και θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Όπως στο airtickets, έτσι και εδώ, μπορούμε να κλείσουμε ξενοδοχείο για τη διαμονή μας, να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, και να πάρουμε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Τέλος, στην ενότητα “Προσφορές” μπορεί να βρούμε δελεαστικές εκπτώσεις.

Μπείτε στο petas.gr

Airshop.gr

Σαν να μην μας έφταναν αυτές οι υπηρεσίες, έχουμε ακόμη μία, το airshop.gr, που με πρωτότυπο design προσφέρει αναζήτηση πτήσεων και ξενοδοχείων.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Επιπλέον, στη σελίδα θα βρούμε και κουπόνια που κερδίζουμε με κάθε αγορά.

Μπείτε στο airshop.gr.

Ferries-booking.com

Με το ferries-booking.com έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια -όπως υποδηλώνει και το όνομά του, συμπληρώνοντας στη φόρμα τα κλασικά πλέον στοιχεία.

Letsferry.gr

Άλλο ένα site για εύρεση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι το letsferry.gr, που κάνει τη διαφορά με την ξεχωριστή του εμφάνιση.

Επιλέγοντας λιμάνι αναχώρησης και προορισμού, θα δούμε τα αποτελέσματα.

Rentalcars.com

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να αποβεί χρήσιμη αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρουν όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων μαζί με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σελίδες εξειδικευμένες σε αυτό.

Το rentalcars.com είναι η πιο γνωστή σχετική ιστοσελίδα στον κόσμο, σύμφωνα με το SimilarWeb.

Η ενοικίαση γίνεται με παρόμοιο τρόπο όπως στις προηγούμενες σελίδες, οπότε δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες.

Trivago.gr

Ειδικά για την αναζήτηση ξενοδοχείων, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το trivago.gr.

Ένα φόντο στη σελίδα δεν θα έβλαπτε

Το trivago αναζητεί και συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων όχι μόνο από μία πηγή, αλλά από πολλές. Πιο συγκεκριμένα ψάχνει στο booking.com, το hotels.com, ή την ιστοσελίδα των εκάστοτε ξενοδοχείων, έτσι ώστε να μας βρει την καλύτερη προσφορά.

Διαθέτει πληθώρα φίλτρων (πχ. απόσταση από την παραλία, βαθμολογία, παροχές) για να περιορίσουμε τα αποτελέσματα, ενώ πατώντας τη σχετική επιλογή μπορούμε να δούμε τα καταλύματα στον χάρτη.

Προσφορές

Πέρα από τις εφαρμογές που αναφέραμε παραπάνω για οργάνωση ταξιδιού, υπάρχουν και ιστοσελίδες που συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία για να επιτύχουν ακόμα καλύτερες τιμές, μέχρι και 50% χαμηλότερα.

Τέτοιες προσφορές δεν θα βρούμε αλλού επειδή γίνονται μόνο για τα συγκεκριμένα site, οπότε καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά, μήπως ανακαλύψουμε κάτι που μας ενδιαφέρει.

Επίσης, πρέπει να ελέγχουμε τον χρόνο που απομένει μέχρι να λήξουν, για να μην τις χάσουμε.

Ekdromi.gr

Το ekdromi.gr είναι μία τέτοια ιστοσελίδα και παρέχει πληθώρα προσφορών για ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Dealber.gr

Με το dealber.gr έχουμε πρόσβαση σε γενναιόδωρες εκπτώσεις, όχι μόνο για ταξιδιωτικά πακέτα, αλλά και προϊόντα όπως ηλεκτρονικές συσκευές.

Xenodoxeio.gr

Τέλος, υπάρχει το xenodoxeio.gr, που κινείται στον ίδιο χώρο με τα προηγούμενα.

Καλύτερες τακτικές για οργάνωση ταξιδιού

Καλά όλα αυτά, αλλά με τόσες ιστοσελίδες, ποια να χρησιμοποιήσουμε για να σχεδιάσουμε το ταξίδι μας;

Το καλύτερο είναι να τις ελέγξουμε όλες, καθώς διαφορετικές υπηρεσίες πολλές φορές θα έχουν διαφορετικές τιμές για μία συγκεκριμένη διαδρομή. Έτσι, μπορούμε να βρούμε την πιο φθηνή.

Επίσης, αν υπάρχει ευελιξία στις ημερομηνίες του ταξιδιού μας, αναζητούμε με την επιλογή για +/- 3 ημέρες, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την εξόρμηση κατάλληλα. Ο λόγος που οι τιμές μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές, είναι επειδή διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση.

Επιπροσθέτως, οι τιμές αυξομειώνονται από μέρα σε μέρα, οπότε χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις που διαθέτουν κάποια από τα site, για να ενημερωνόμαστε αμέσως.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά χρήσιμες οι mobile εφαρμογές των παραπάνω ιστοσελίδων.

Τέλος, αν βρούμε κάποια καλή προσφορά καλό είναι να την κατοχυρώσουμε γρήγορα, διότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει ή να εξαντληθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Χρησιμοποιήσατε κάποια από τις ιστοσελίδες για οργάνωση ταξιδιού;

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και οι σελίδες για οργάνωση ταξιδιού που παρουσιάσαμε σας φάνηκαν χρήσιμες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps