Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Που Βράβευσε Η Microsoft Στο Κατάστημα Της
FEATURED Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Που Βράβευσε Η Microsoft Στο Κατάστημα Της

Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Που Βράβευσε Η Microsoft Στο Κατάστημα Της

Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τους νικητές των φετινών Microsoft Store Awards. Τα βραβεία αναδεικνύουν τις καλύτερες εφαρμογές στο Store, όπως ψηφίστηκαν από τους χρήστες των Windows και τους συντάκτες. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε τα βραβευμένα δωρεάν προγράμματα στο κατάστημα της Microsoft, που μερικά εξ αυτών αξίζει να τα έχουμε στον υπολογιστή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι βραβευμένες εφαρμογές στο Microsoft Store

Η Microsoft άνοιξε την ψηφοφορία για τα βραβεία στις αρχές Μαΐου του 2022 και στα τέλη του ίδιου μήνα ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων.

Όλες οι βραβευμένες εφαρμογές λειτουργούν σε Windows 10/11, και χωρίζονται σε τέσσερις κεντρικές κατηγορίες.

Utility – Κατηγορία βοηθητικών προγραμμάτων

Δύο εφαρμογές μοιράζονται την πρώτη θέση στην κατηγορία βοηθητικών προγραμμάτων. Το ShareX ανοικτού κώδικα και το Speedtest της Ookla.

Έχουμε αναλύσει το ShareX σε προηγούμενο οδηγό μας, και αν η λήψη στιγμιότυπων αλλά και η επεξεργασία τους είναι τακτική και σημαντική εργασία για εμάς, τότε από προσωπική εμπειρία το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εφαρμογή που καταλαμβάνει μόλις 7-10MB.

Επιλαχόντες:

  • Torrex Lite: Ένας σύγχρονος BitTorrent client

File Management – Διαχείριση αρχείων

Οι εφαρμογές αυτής της κατηγορίας βοηθούν στη διαχείριση αρχείων στο Windows PC, όπως προβολή και ταξινόμηση, επεξεργασία μεταδεδομένων, μετατροπή, συμπίεση, και πολλά άλλα.

Και αυτή η κατηγορία έχει επίσης δύο νικητές. Το Files ανοιχτού κώδικα που είναι μια εναλλακτική Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10/11…

…και το Rufus το οποίο έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό. Πρόκειται μία δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζει τη δημιουργία boot USB για μία πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.

Επιλαχόντες:

  • 8 Zip: Ισχυρό δωρεάν πρόγραμμα Zip που επεκτείνει τις δυνατότητές του με τις νέες τεχνολογίες Continuum, Cortana, και Windows Hello.

  • One Commander: Σύγχρονος διαχειριστής αρχείων με περιήγηση σε διπλό παράθυρο, ενσωματωμένη προεπισκόπηση, κ.α.

Open Platform – Καινοτομία

Η Microsoft επέτρεψε στην κοινότητα να επιλέξει τρεις νικητές για αυτήν την κατηγορία, η οποία επικεντρώνεται σε καινοτόμες εφαρμογές για την βελτίωση των Windows.

Οι τρεις νικητές είναι οι ακόλουθες εφαρμογές:

  • Auto Dark Mode: Αυτόματη εναλλαγή μεταξύ ανοιχτόχρωμης και σκουρόχρωμης λειτουργίας στα Windows ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

  • EarTrumpet: Αυτό το εργαλείο είναι ένα από τα αγαπημένα των χρηστών. Μας επιτρέπει να ελέγχουμε τον ήχο διαφορετικών εφαρμογών και περιεχομένου στον υπολογιστή, μέσω ενός προηγμένου αναδυόμενου μενού.

  • ModernFlyouts: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εφαρμογή για να αντικαταστήσουμε το παλιό περιβάλλον ήχου/φωτεινότητας στα Windows με μια μοντέρνα έκδοση.

Επιλαχόντες:

  • TranslucentTB: Κάνει τη γραμμή εργασιών των Windows 10/11 να είναι απολύτως διαφανής και δεν φαίνεται το σχήμα της. Μπορούμε να δούμε περισσότερα σε σχετικό οδηγό μας.

  • Lively Wallpaper: Δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για κινούμενες ταπετσαρίες κ.α.

Ειδικά βραβεία συντακτών

Εκτός από την ψηφοφορία της κοινότητας, η ομάδα του Microsoft Store επέλεξε τις καλύτερες εφαρμογές για Δημιουργικότητα, Ψυχαγωγία, Παραγωγικότητα, Κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, έκανε και μία ειδική επιβράβευση σε εφαρμογή για άτομα με αναπηρίες.

Παραθέτουμε αυτές τις βραβευμένες εφαρμογές συνοπτικά.

  • Ειδική Αναγνώριση: Talk for Me – Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν φωνητικά προβλήματα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ή έχουν αυτισμό.

  • Ψυχαγωγία – Βίντεο: Disney+
  • Ψυχαγωγία – Ήχος/Μουσική: Spotify
  • Δημιουργικότητα – Γραφικά/3D: Canva
  • Δημιουργικότητα – Ήχος/Βίντεο: Wondershare Filmora
  • Παραγωγικότητα: LiquidText
  • Κοινωνικά: Discord

Εσείς θα αξιοποιήσετε κάποια από αυτές τις βραβευμένες εφαρμογές?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps