Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους: Οδηγός Format

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους: Οδηγός Format

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ακόμα κι αν δεν έχουμε κάνει ποτέ στο παρελθόν εγκατάσταση Windows 7, είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε αναλυτικά την εγκατάσταση Windows 7 σε σταθερό ή laptop, από τη δημιουργία μέσου εγκατάστασης DVD ή USB, μέχρι την πρώτη μας σύνδεση στο φρεσκοεγκατεστημένο λειτουργικό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

–Read this post in English, on PCsteps.com

Αυτός ο οδηγός ανήκει στην κατηγορία “Πρώτα Βήματα”, και απευθύνεται σε αρχάριους. Οι πιο έμπειροι χρήστες ενδεχομένως να τον βρουν υπερβολικά αναλυτικό για τα γούστα τους.

Επίσης, σε αυτό τον οδηγό καλύπτουμε την εγκατάσταση Windows 7 Home Premium 64-bit.  Όμως και η εγκατάσταση των άλλων εκδόσεων Windows 7 είναι πανομοιότυπη.

Πάντως, αύριο, 14 Ιανουαρίου 2020, λήγει η υποστήριξη των Windows 7. Καθώς μετά τη λήξη της υποστήριξης η χρήση ενός λειτουργικού συστήματος είναι όλο και πιο επικίνδυνη, συνιστούμε να κάνετε δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10:

Δωρεάν Windows 10: Οι Μέθοδοι που Ισχύουν Ακόμα

Είχατε Windows 7 ή 8.1 και χάσατε την προθεσμία της Microsoft για να αναβαθμίσετε δωρεάν στα Windows 10; Μήπως αποφασίσατε να μείνετε σε κάποια προηγούμενη…

Πώς φτιάχνω DVD ή USB για την εγκατάσταση Windows 7

Αν έχετε ήδη ένα DVD για εγκατάσταση Windows 7, μπορείτε να προσπεράσετε αυτή την ενότητα, και να προχωρήσετε στην επόμενη “Αλλαγή της σειράς εκκίνησης στο BIOS / UEFI”.

Οι περισσότεροι όμως από εμάς αποκτήσαμε τα Windows 7 προεγκατεστημένα σε κάποιο υπολογιστή, και το πιθανότερο είναι να μην μας έδωσαν μαζί κάποιο πλήρες DVD των Windows 7.

Συνήθως μας έχουν δώσει κάποιο “δίσκο αποκατάστασης”, ο οποίος όμως επαναφέρει και όλο το άχρηστο λογισμικό που έχει φορτώσει ο κατασκευαστής, ειδικά στα laptop.

Κατέβασμα Windows 7 σε μορφή ISO

Ευτυχώς, είναι ιδιαίτερα εύκολο να κατεβάσουμε ένα ISO των Windows και να φτιάξουμε ένα DVD ή USB εγκατάστασης, έτσι ώστε να έχουμε μια 100% καθαρή εγκατάσταση Windows 7.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό για το κατέβασμα Windows 7 νόμιμα και δωρεάν, μέσω Torrent.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 01

Δημιουργία μέσου για την εγκατάσταση Windows 7

Έχοντας κατεβάσει το ISO, η καλύτερη λύση είναι να το περάσουμε σε USB, καθώς είναι πιο γρήγορο από το DVD και θα επιταχύνει σημαντικά την εγκατάσταση Windows 7.

Για τη δημιουργία USB εγκατάστασης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή της ίδιας της Microsoft. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το εξαιρετικό πρόγραμμα Rufus, το οποίο είναι σαφώς ταχύτερο και μας δίνει περισσότερες επιλογές.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 02

Πέραν από το πρόγραμμα, θα χρειαστούμε ένα φλασάκι USB μεγέθους τουλάχιστον 4GB. Θα πρέπει το φλασάκι να είναι USB 2.0, γιατί τα Windows 7 δεν διαθέτουν ενσωματωμένους Drivers για USB 3.0.

Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος εξωτερικός δίσκος USB. Παρ' ότι τα φλασάκια και οι δίσκοι συνδέονται με την ίδια μέθοδο, αναγνωρίζονται διαφορετικά από το σύστημα.

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής μας δεν μπορεί να κάνει boot από USB, ή αν δεν έχουμε κατάλληλο φλασάκι, είναι εύκολο να γράψουμε το ISO σε DVD, είτε μέσα από τα Windows 7 / Windows 8, είτε χρησιμοποιώντας κάποιο τρίτο πρόγραμμα εγγραφής CD/DVD.

Αλλαγή της σειράς εκκίνησης στο BIOS ή το UEFI

Ένας υπολογιστής μπορεί να κάνει εκκίνηση από πολλές διαφορετικές συσκευές, όπως ο σκληρός δίσκος, ένα CD/DVD, ένα φλασάκι USB, ή ακόμα και από το δίκτυο.

Συνήθως η προεπιλογή είναι ο σκληρός δίσκος. Για την εγκατάσταση Windows 7 θα πρέπει να κάνουμε εκκίνηση από το μέσο εγκατάστασης, DVD ή USB.

Το πρόβλημα είναι πως διαφορετικές μητρικές έχουν εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στο BIOS ή το UEFI, έτσι δεν υπάρχει μία μέθοδος για να αλλάξουμε τη σειρά εκκίνησης η οποία να λειτουργεί για όλες.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 03

Καλύπτουμε κάποιες δημοφιλείς μεθόδους στον οδηγό:
Boot από CD, DVD, ή Φλασάκι USB – Πώς ρυθμίζω το BIOS

Η εγκατάσταση Windows 7 από USB ή DVD

Ξεκινώντας τον υπολογιστή με συνδεδεμένο το μέσο εγκατάστασης, και εφόσον αλλάξαμε σωστά τη σειρά εκκίνησης, θα μας εμφανιστεί μια οθόνη με το παρακάτω μήνυμα.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 04

Θα πρέπει να πατήσουμε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο για να μπούμε στην εγκατάσταση, αλλιώς το σύστημα θα κάνει εκκίνηση από το σκληρό δίσκο.

Δυστυχώς, τα ISOs των Windows 7 που μπορούμε να κατεβάσουμε έχουν σαν γλώσσα εγκατάστασης μόνο τα Αγγλικά. Βέβαια, υπάρχει μέθοδος να αλλάξουμε τη γλώσσα μετά την εγκατάσταση Windows 7, ώστε να έχουμε το λειτουργικό στη γλώσσα μας. Προς το παρόν, όμως, αλλάζουμε το Time and currency format σε Greek (Greece).

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 05

Για όσους έχουν ήδη ένα δίσκο των Windows 7 στα Ελληνικά, θα έχουμε και τις αντίστοιχες εικόνες στα Ελληνικά, σε σημεία που έχουν σημασία για την εγκατάσταση Windows 7.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 05a

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε σαν γλώσσα προς εγκατάσταση και μορφή ώρας και νομισματικής μονάδας τα Ελληνικά, ενώ αφήνουμε το πληκτρολόγιο στη ρύθμιση “Ηνωμένων Πολιτειών”. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη γλώσσα που θα γράφουμε, αλλά με τη διάταξη των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο.

Στην επόμενη οθόνη κάνουμε κλικ στο Install now / Εγκατάσταση τώρα…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 06

Διαβάζουμε και αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης, τσεκάροντας το κουτάκι κάτω αριστερά…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 07

…και στη συνέχεια επιλέγουμε το Custom (advanced).

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 08

Στα Ελληνικά θα βρούμε την επιλογή σαν “Προσαρμοσμένη (για προχωρημένους)”.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 08a

Επιλογή σκληρού δίσκου ή διαμερίσματος δίσκου

Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένας αριθμός από διαφορετικά σενάρια για την εγκατάσταση Windows 7. Επιλέξτε το σενάριο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Σενάριο 1ο: Εγκατάσταση Windows 7 σε άδειο δίσκο

Αν πρόκειται για εντελώς νέο υπολογιστή ή για νέο δίσκο, αρκεί να επιλέξουμε το Disk 0 Unallocated Space.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 09

Στα Ελληνικά θα το βρούμε σαν “Ελεύθερος χώρος στο δίσκο 0”

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 09a

Αν θέλουμε ο δίσκος μας να έχει μόνο το ενιαίο διαμέρισμα δίσκου των Windows, κάνουμε κλικ στο “Next” / “Επόμενο”.

Όμως, σε δίσκους 500GB και άνω είναι πολύ καλύτερη επιλογή να χωρίσουμε το δίσκο σε δύο διαμερίσματα, ένα για τα Windows και τα προγράμματα/παιχνίδια, και ένα για τα προσωπικά μας αρχεία, ταινίες, μουσική, φωτογραφίες κλπ

Σε αυτή την περίπτωση, κάνουμε κλικ στο “Drive options (advanced)”.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 10

Στα Ελληνικά θα το βρούμε κουτσουρεμένο, σαν “Επιλογές μονάδας (για”.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 10a

Στη συνέχεια πατάμε New, επιλέγουμε το μέγεθος που θέλουμε, και κάνουμε κλικ στο Apply.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 11

Οι αντίστοιχες Ελληνικές εφαρμογές είναι Δημιουργία και Εφαρμογή.

Όταν επιλέγουμε το μέγεθος, πρέπει να θυμόμαστε πως το 1GB είναι 1024MB. Έτσι, αν θέλουμε το διαμέρισμα δίσκου των Windows να είναι 100GB, θα πρέπει να γράψουμε 102400MB, όπως έχουμε στο παραπάνω παράδειγμα.

Τα Windows από μόνα τους, χωρίς επιπλέον προγράμματα, χρειάζονται minimum 21GB.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 12

Αν όμως σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε μεγάλα προγράμματα ή παιχνίδια με εγκαταστάσεις 50GB+, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μέγεθος διαμερίσματος μεταξύ 100GB (102400MB) και 250GB (256000MB), για να μην μείνουμε από ελεύθερο χώρο. Το διαμέρισμα “δεσμευμένο από το σύστημα” δημιουργείται αυτόματα.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 13

Κάνοντας κλικ στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα διαμέρισμα δεδομένων για τα αρχεία μας.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 14

Δεν έχει νόημα να φτιάξουμε άλλα διαμερίσματα δίσκου, εκτός αν σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε κάποια διανομή Linux. Όπως όμως θα δείτε και στον συγκεκριμένο οδηγό για το Linux, είναι καλύτερα να φτιάξουμε τα αντίστοιχα διαμερίσματα από τη διαχείριση δίσκων των Windows, και όχι τώρα στην εγκατάσταση Windows 7.

Τέλος, επιλέγουμε το διαμέρισμα δίσκου στο οποίο σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows, και πατάμε Next / Επόμενο.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 15

Σενάριο 2ο: Εγκατάσταση Windows 7 σε δίσκο που έχει ήδη Windows

Αν είχαμε κάποια άλλη έκδοση των Windows στον δίσκο – Windows XP, Vista ή Windows 8 – στην επιλογή δίσκου θα βρούμε έτοιμα τα σχετικά διαμερίσματα.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 16

Συνήθως το πρώτο ή τα δυο πρώτα διαμερίσματα – αναλόγως αν υπάρχει διαμέρισμα “Δεσμευμένο από το σύστημα” – ανήκουν στην προηγούμενη εγκατάσταση.

Αν θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση Windows 7 σε dual boot, ώστε να επιλέγουμε λειτουργικό σύστημα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη μέθοδο εγκατάστασης.

Θα πρέπει να έχουμε ξεκινήσει την εγκατάσταση Windows 7 μέσα από την άλλη έκδοση των Windows, για να έχουμε επιλογή dual boot.

Με τη διαδικασία που περιγράφουμε σε αυτόν τον οδηγό, η μόνη λύση είναι να διαγράψουμε εντελώς τα προηγούμενα διαμερίσματα δίσκου των Windows, και όλα τα δεδομένα που περιέχουν.

Πριν επιχειρήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στα προηγούμενα διαμερίσματα, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε κάνει backup των δεδομένων μέσα στα διαμερίσματα. Η διαγραφή ή διαμόρφωση των διαμερισμάτων θα σβήσει όλα τα αρχεία μέσα σε αυτά.

Αν έχουμε μέσα σημαντικά αρχεία που δεν έχουμε κάνει backup, αλλά δεν έχουμε πρόσβαση στην υπάρχουσα έκδοση των Windows, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον οδηγό Δεν ανοίγουν τα Windows – Πώς να Σώσω τα Αρχεία μου.

Εφόσον είμαστε σίγουροι για τη διαγραφή, πηγαίνουμε στο “Drive options (advanced)” / “Επιλογές μονάδας (για” …

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 17

…και κάνουμε Delete / Διαγραφή στα διαμερίσματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 18

Το σύστημα θα μας βγάλει μια ειδοποίηση πως το διαμέρισμα δίσκου που πάμε να σβήσουμε περιέχει σημαντικά αρχεία. Όμως, ποσώς μας ενδιαφέρει, η εγκατάσταση Windows 7 θα δημιουργήσει τα δικά της σημαντικά αρχεία.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 19

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε διαγράψει τα διαμερίσματα που δεν χρειαζόμαστε, και μετά κάνουμε κλικ στον Ελεύθερο χώρο και πατάμε επόμενο για να προχωρήσουμε.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 20

Δεν χρειάζεται να φτιάξουμε χειροκίνητα τα διαμερίσματα δίσκου, η εγκατάσταση Windows 7 θα το αναλάβει αυτό για εμάς.

Σενάριο 3ο: Δεν βρέθηκαν μονάδες δίσκου

Αν η εγκατάσταση Windows 7 μας εμφάνισε το μήνυμα “No drives were found” / “Δεν βρέθηκαν μονάδες δίσκου”, μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα:

  • Τα Windows δεν διαθέτουν οδηγούς / drivers για τον συγκεκριμένο Sata Controller της μητρικής.
  • Ο σκληρός δίσκος δεν είναι σωστά συνδεδεμένος στην μητρική ή/και στην παροχή ρεύματος
  • Ο σκληρός δίσκος δεν δουλεύει

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 21

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τα Windows χρειάζονται επιπλέον εξωτερικούς Sata drivers για να αναγνωρίσουν τον σκληρό δίσκο. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε laptops και όχι σε υπολογιστές desktop.

Συνήθως θα βρούμε τους drivers στο επίσημο site του κατασκευαστή του laptop ή της μητρικής, με πιθανές ονομασίες SATA ή SATA AHCI.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 22

Κατεβάζουμε τους drivers σε κάποιον άλλο υπολογιστή – συνήθως ως αρχείο .zip – και αντιγράφουμε όλα τα αρχεία εσωτερικά σε ένα φλασάκι usb.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 23

Προσοχή, δεν αντιγράφουμε ολόκληρο το συμπιεσμένο φάκελο .zip μέσα στο φλασάκι, μόνο τα αρχεία που περιέχει. Το να υπάρχει ένα αρχείο TXTSETUP.OEM είναι συνήθως ένδειξη πως έχουμε τα κατάλληλα αρχεία.

Στη συνέχεια, συνδέουμε το USB στον υπολογιστή που θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows, και κάνουμε κλικ στο “Load Driver” / “Φόρ/ση προγ.”…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 24

…και μπορούμε είτε να πατήσουμε OK για να βρουν τα Windows αυτόματα τους drivers, ή Browse για να υποδείξουμε την τοποθεσία χειροκίνητα.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 25

Μετά από αυτό, ο δίσκος θα εμφανιστεί, και μπορούμε να προχωρήσουμε με την εγκατάσταση Windows 7, όπως είδαμε στα παραπάνω σενάρια.

Σενάριο 4ο: Τα Windows δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν σε αυτόν το δίσκο (στυλ διαμερίσματος GPT)

Αυτό το σφάλμα το συναντάμε συνήθως όταν πάμε να κάνουμε εγκατάσταση Windows 7 σε έναν σύγχρονο υπολογιστή που είχε προεγκατεστημένα Windows 8 / 8.1.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 26

Το πρόβλημα είναι ότι ο δίσκος είναι διαμορφωμένος με στυλ διαμερίσματος GPT, και τα Windows 7 δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε GPT partition style.

Για να διορθώσουμε το πρόβλημα πατάμε Shift+F10 για να ανοίξουμε την γραμμή εντολών.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 27

Πληκτρολογούμε:

diskpart

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 28

Με το Diskpart ενεργό, γράφουμε list disk για να εμφανιστούν όλοι οι σκληροί μας δίσκοι, και μετά select disk 0 για να επιλέξουμε τον δίσκο που θέλουμε να κάνουμε την εγκατάσταση Windows 7.

list disk
select disk 0

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 29

Η επόμενη εντολή θα διαγράψει τελείως τον επιλεγμένο δίσκο, όλα τα διαμερίσματα και όλα τα δεδομένα. Γι' αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι στον δίσκο που να χρειάζεστε και έχετε κάνει backup.

Για να διαγράψουμε το στυλ διαμερίσματος GPT, γράφουμε

clean

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 30

Μετά κλείνουμε την γραμμή εντολών και πατάμε Refresh / Ανανέωση…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 31

..και αυτό ήταν. Όλα τα διαμερίσματα έχουν εξαφανιστεί, όπως και το μήνυμα λάθους έχει εξαφανιστεί.

Μπορούμε να πατήσουμε στο drive options για να δημιουργήσουμε διαμερίσματα, όπως είδαμε πριν, ή να πατήσουμε Επόμενο για να κάνουμε την εγκατάσταση Windows 7 σε όλο τον δίσκο.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 32

Αυτόματη εγκατάσταση των Windows

Μετά την επιλογή διαμερίσματος ή δίσκου, η εγκατάσταση των Windows είναι στο μεγαλύτερο μέρος της αυτοματοποιημένη. Πρώτα θα εξάγει τα αρχεία…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 33

…θα κάνει επανεκκίνηση αυτόματα και θα συνεχίσει την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 34

Ρύθμιση των Windows 7

Μετά την δεύτερη αυτόματη επανεκκίνηση, θα πρέπει να εισάγουμε τα προσωπικά μας στοιχεία και να δημιουργήσουμε τον λογαριασμό χρήστη.

Πρώτα επιλέγουμε όνομα χρήστη, και όνομα υπολογιστή. Το όνομα του υπολογιστή είναι αυτό που θα εμφανίζεται στο τοπικό μας δίκτυο (LAN), αν έχουμε περισσότερους από έναν υπολογιστές ή συσκευές.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 35

Καλό είναι, ακόμα και σε Ελληνικά Windows, να γράψουμε το όνομα χρήστη με λατινικούς χαρακτήρες. Κάποια παλιά προγράμματα έχουν πρόβλημα αν γράψουμε το όνομα χρήστη στα Ελληνικά.

Η δημιουργία κωδικού είναι προαιρετική, αλλά προτείνεται για τη ασφάλεια του λογαριασμού μας.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 36

Μπορούμε να εισάγουμε το κλειδί προϊόντος τώρα, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και αργότερα. Τα ISOs των Windows 7 Home Premium από την Digital River θα δουλεύουν χωρίς περιορισμούς για 30 ημέρες, χωρίς το κλειδί προϊόντος.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 37

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στο Windows update – από τα τρία εικονίδια, το μεγαλύτερο.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 38

Επιλέγουμε την ζώνη ώρας, και σιγουρευόμαστε ότι έχουμε την σωστή ημερομηνία και ώρα. Για την Ελλάδα είναι το UTC+02:00.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 39

Αν ο υπολογιστής μας είναι συνδεδεμένος στο οικιακό μας δίκτυο μέσω Ethernet, επιλέγουμε Home network / Οικιακό Δίκτυο για να έχουμε την δυνατότητα ανταλλαγής και μεταφοράς αρχείων με άλλες συσκευές στο δίκτυο μας.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 40

Τα Windows θα προετοιμάσουν την επιφάνεια εργασίας μας…

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 41

..και αυτό ήταν. Εγκαταστήσαμε επιτυχώς τα Windows 7.

Εγκατάσταση Windows 7 για Αρχάριους - Οδηγός Format 42

Τώρα, το μόνο πράγμα που έχει μείνει να κάνουμε είναι:

Είχατε κάποια δυσκολία στην εγκατάσταση των Windows 7?

Αν κάτι δεν δούλεψε όπως το περιγράψαμε κατά την εγκατάσταση Windows 7, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps