Home » Διάφορα » Είναι Απάτη Όλα τα Μαθήματα Πλουτισμού; (Feat. Conclavio)
FEATURED-Είναι-Απάτη-Όλα-τα-Μαθήματα-Πλουτισμού-Feat.-Conclavio-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ Δ1

Είναι Απάτη Όλα τα Μαθήματα Πλουτισμού; (Feat. Conclavio)

Στις μέρες μας, πολλοί επηρεαστές γνώμης (influencer) εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κάποιοι από αυτούς ειδικεύονται και στα μαθήματα πλουτισμού προσφέροντας μια δελεαστική διαδρομή προς τα εύκολα χρήματα, μέσω του Internet. Όμως, κάθε πρόγραμμα που υπόσχεται να κάνει τον οποιονδήποτε από εμάς πλούσιο, είναι εξαιρετικά ύποπτο. Ιδίως όταν πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πλούτος ή Απάτη;

Για τους περισσότερους από εμάς, το να γίνουμε εκατομμυριούχοι φαίνεται μία ανέφικτη φαντασίωση. Δεν έχουμε ταλέντο, για να γίνουμε διάσημοι αθλητές, τραγουδιστές, ή ηθοποιοί. Δεν έχουμε κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε μία δική μας επιχείρηση.

Και ακόμα κι αν ξεκινούσαμε μία επιχείρηση, πάντοτε υπάρχει το ρίσκο της αποτυχίας. Όχι μόνο να χάναμε όλο μας το κεφάλαιο, αλλά να μέναμε και με αβάσταχτα χρέη.

Ίσως κάτι τέτοιο να σκεφτόμαστε, όταν ξαφνικά μπροστά μας στο Internet εμφανίζεται η λύση. Ένας νέος σε ηλικία αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, μόλις πριν μερικά χρόνια ήταν ακριβώς στην ίδια θέση με εμάς. Χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, χωρίς προοπτικές, χωρίς μέλλον.

Αναφέρει, όμως, πως βρήκε τις κατάλληλες μεθόδους για να γίνει πλούσιος. Χωρίς να έχει αρχικό κεφάλαιο, έμαθε να σκέφτεται όπως οι πλούσιοι. Τα μυστικά που οι πλούσιοι τα γνωρίζουν πολύ καλά, σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς.

Πλέον βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το μήνα μέσω Internet. Και τώρα, φαίνεται ότι μπορεί να διδάξει όλα τα μυστικά του πλούτου και σε εμάς. Προσφέρει μαθήματα πλουτισμού για να μας βάλει στο κλαμπ των επιτυχημένων. Με μία χαμηλή, χαμηλή μηνιαία συνδρομή.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το Conclavio, που είναι ίσως το γνωστότερο πρόγραμμα του είδους στην Ελλάδα. Το έχει δημιουργήσει ο αυτοαποκαλούμενος εκατομμυριούχος Δαμιανός Προσαλέντης.

Φυσικά, υπάρχουν όμως αμέτρητα μαθήματα πλουτισμού τέτοιου είδους στο Internet, αγγλόφωνα και μη, ουσιαστικά σε κάθε χώρα. Αυτά που θα δούμε στο άρθρο ισχύουν ουσιαστικά για όλα τα προγράμματα του είδους.

Ας δούμε λοιπόν γιατί όλα τα προγράμματα – μαθήματα πλουτισμού που μας ζητάνε χρήματα και υπόσχονται να μας κάνουν πλούσιο χωρίς κεφάλαιο και χωρίς ρίσκο, μπορεί να μην είναι και τόσο καλή ιδέα.

Τι είναι το Conclavio

Το Conclavio είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που δραστηριοποιείται μέσω ιδιωτικών γκρουπ στην εφαρμογή επικοινωνίας Telegram. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους είναι μια “κλειστή λέσχη για πετυχημένους”. Μια ακαδημία εκμάθησης των μυστικών που υποτίθεται πως ξέρουν μόνο οι πλούσιοι.

Υπόσχεται πως θα μας διδάξει πώς να βγάλουμε χρήματα χωρίς σπουδές, χωρίς αρχικό κεφάλαιο, και υποτίθεται χωρίς κανένα ρίσκο. Αναφέρουν περισσότερους από 18 τρόπους για να βγάλουμε λεφτά. Τρόπους όπως:

  • Πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.
  • Πώς να μεγαλώσεις την επιχείρηση που ήδη έχεις.
  • Επενδυσεις.
  • Crypto & NFTs. Trading. Social media & affiliate marketing.
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο (dropshipping/amazon).
  • Freelancing.
  • Fiverr.
  • Social Media Marketing Agency.
  • Τεχνητή νοημοσύνη (Chat GPT & AI). Και πολλά άλλα ακόμη.

Όλα αυτά, φυσικά, με μια μηνιαία συνδρομή. Όπως λένε, πρέπει να δώσεις λεφτά για να βγάλεις λεφτά.

Οι συνδρομές ξεκινούν από τα 49 ευρώ το μήνα για το μικρό μηνιαίο πακέτο, που προσφέρει περιορισμένη πρόσβαση στη γνώση του Conclavio. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το πλήρες μηνιαίο πακέτο στα 98 ευρώ, η ετήσια συνδρομή στα 899 ευρώ, και η εφάπαξ lifetime πληρωμή στα 2990 ευρώ. Ούτε καν τρία χιλιάρικα.

Όσοι πληρώσουν συνδρομή, θα προσκληθούν σε ορισμένα ιδιωτικά γκρουπ στο Telegram, όπου υποτίθεται πως το Conclavio μοιράζεται τη γνώση του.

Η πλήρης συνδρομή περιλαμβάνει περισσότερα γκρουπ, στα οποία υποτίθεται συχνάζουν επενδυτές, επιχειρηματίες, βιομήχανοι, επαγγελματίες αθλητές ΜΜΑ, και όλη η δήθεν αφρόκρεμα Ελλάδας και Κύπρου.

Επίσης, με τη συνδρομή δίνονται δώρα κάποια PDF, που υποτίθεται κοστολογούνται 100 ευρώ το ένα. Αυτά αφορούν το πώς να πλουτίσουμε από κρυπτονομίσματα, marketing στα social media, και 18 τρόπους για να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet.

Αν αναρωτιόμαστε από που προκύπτει η τιμή των 100 ευρώ για ένα απλό αρχείο PDF, η απάντηση είναι πως έτσι αποφάσισαν να το κοστολογήσουν οι δημιουργοί του.

Στον πραγματικό κόσμο, η τιμή οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας είναι αυτή που είναι διατεθειμένος ο πελάτης να πληρώσει. Αλλά αυτό φαίνεται να μην ισχύει όταν μιλάμε για το Conclavio.

Επιπλέον, αν πληρώσαμε τις σχεδόν τρεις χιλιάδες ευρώ για το lifetime πρόγραμμα, λεφτά που θα μας έπαιρναν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή μία καινούργια μοτοσυκλέτα, τότε, υποτίθεται πως έχουμε και άλλα προνόμια.

Θα μπούμε στη “βασιλική αίθουσα”, για δικτύωση με άλλους υποτιθέμενους εκατομμυριούχους. Θα έχουμε προτεραιότητα σε VIP συναντήσεις του Conclavio σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Dubai.

Επίσης, υπάρχει και ένα δώρο αξίας 1500 ευρώ. Αφορά μία ώρα τηλεφωνικής κλήσης με τον Damian, τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία που θα μας φτιάξει το δικό μας, εξατομικευμένο, πλάνο επιτυχίας.

O Damian Prosalendis

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που μας μυεί στο Conclavio, ο Damian Prosalendis, ελληνιστί Δαμιανός Προσαλέντης, είναι ο άνθρωπος πίσω από την πλατφόρμα. Ο Δαμιανός κατάγεται από την Κέρκυρα.

Μετά το σχολείο, πήγε να σπουδάσει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όμως εγκατέλειψε τις σπουδές του.

Αρχές του 2015, από μια φοιτητική εστία γεμάτη κατσαρίδες, και με ένα φθηνό laptop, ο Damian αναφέρει πως άρχισε να ασχολείται με τις ψηφιακές επιχειρήσεις. Δοκίμασε blogging και affiliate marketing, αλλά στους πρώτους τέσσερις μήνες είχε μόνο αποτυχίες να δείξει.

Στη συνέχεια, όμως, άρχισε να δουλεύει ως freelancer στο fiverr.com. Κυρίως έγραφε άρθρα για άλλους και έδινε συμβουλές μάρκετινγκ. Ύστερα ασχολήθηκε με το ηλεκτρονικό εμπόριο και με πωλήσεις μέσω του Amazon. Εξυπηρετούσε δεκάδες χιλιάδες Amazon sellers, και έτρεχε και δικά του μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα σε λίγους μήνες έβγαζε περισσότερα από μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους. Η “αμερικάνα” μέντοράς του, όπως τη λέει, υποτίθεται πως έβγαζε ένα εκατομμύριο δολάρια τον μήνα.

Στη συνέχεια, ο Damian ισχυρίζεται πως ξεκίνησε τη high ticket συμβουλευτική. Πως χρέωνε τους πελάτες του από $3000 μηνιαίως, για να τους αυξήσει τις πωλήσεις στο Amazon.

Με αυτές του τις δραστηριότητες, ο Damian υποστηρίζει πως στα 20 του χρόνια έβγαλε το πρώτο του ένα εκατομμύριο. Δεν διευκρινίζει αν ήταν ευρώ ή δολάρια. Με την τρέχουσα ισοτιμία, η διαφορά είναι πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ, δεν είναι λίγη.

Έκτοτε, και σύμφωνα με άρθρο του Yahoo finance, ο Προσαλέντης δημιούργησε και κατέχει: Το πρακτορείο μοντέλων “Badass Talent”. Το studio παραγωγής “Studio Badass”. Την εκδοτική εταιρεία “Anax Publishing”. Και μια marketing agency που ονομάζεται ProsaMedia.

Ως φαίνεται από την έρευνά μας, η Badass Talent και η Studio Badass δεν διαθέτουν κάποια ιστοσελίδα. Μόνο προφίλ στα social media.

Επίσης, παρότι όλες αυτές οι εταιρείες έχουν έδρα στο Miami της Florida, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα του εμπορικού επιμελητηρίου της Florida, ούτε από το αμερικανικό national directory. Μέχρι και στο ελληνικό ΓΕΜΗ δεν βρήκαμε τίποτα.

Για την Anax Publishing το μόνο που βρήκαμε σε ιστοσελίδα είναι ένα μάλλον ερασιτεχνικό blog με θέμα την ανθρωπολογία, τη φιλοσοφία και την ψυχολογία.

Δεν μας φάνηκε να έχει σχέση με τον Δαμιανό Προσαλέντη, μιας και δεν τον αναφέρει πουθενά. Και δεν φαίνεται να είναι στο στοιχείο του.

Μόνο η ProsaMedia διαθέτει ιστοσελίδα που επικεντρώνεται στον Προσαλέντη. Η ιστοσελίδα έχει μόνο κεντρική σελίδα. Εκεί, παρουσιάζει συνοπτικά πώς ο ιδρυτής έγινε πετυχημένος, πώς έφτιαξε την Νο1 marketing agency και έχει και φόρμα επικοινωνίας μαζί του.

Επίσης, έχει και κάποια Link από διεθνή αρθρογραφία σχετικά με τον Damian. Εκτός από του Yahoo finance, όλα τα υπόλοιπα οδηγούν σε σφάλμα 404. Το άρθρο του Forbes το έχει απενεργοποιήσει ο ίδιος ο συντάκτης.

Τέλος, ακριβώς πριν το βιογραφικό του Damian, υπάρχει και το άρθρο του New York Weekly. Στο άρθρο αυτό, αναφέρονται οι δέκα κορυφαίοι επιχειρηματίες που πρέπει να προσέξουμε το 2023. Ανάμεσά τους δεν αναφέρεται ο Damian. Άρα, το Link είναι εκεί γιατί…;

Εν πάσει περιπτώσει. Ο Δαμιανός, στα social media εμφανίζεται ως επιτυχημένος εκατομμυριούχος, με ακριβά σπίτια και supercars. Αναφέρει πως ζει στο Dubai σε ρετιρέ αξίας 1,2 εκατομμυρίων και το εισόδημά του είναι 200 χιλιάδες δολάρια το μήνα.

Επιπλέον, ο Mr. Conclavio φιλοδοξεί να γίνει top Model. Ο Damian εμφανίστηκε ως υποψήφιος στο reality show, Greece’s Next Top Model. Εκεί είπε στους κριτές την ιστορία του, και τους συγκίνησε με το πως από πάμφτωχος υποτίθεται πως έγινε εκατομμυριούχος.

Ekatommyriouxos.gr

Η σελίδα που σε προσκαλεί να μπεις στο Conclavio, και από την οποία πήραμε πολλές από τις προηγούμενες πληροφορίες, είναι το ekatommyriouxos.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες whois, το domain αυτό κατοχυρώθηκε πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου του 2018.

To domain “ekatomyriouxos.gr” με ένα “m” κατοχυρώθηκε στις 30 Μαΐου του 23, και δείχνει ακριβώς στην ίδια σελίδα. Πλέον, το να είναι κάποιος ανορθόγραφος δεν αποτελεί εμπόδιο για να μπει στο Conclavio. Ίσως, να αποτελεί και προσόν.

Όπως και οι υπόλοιπες ιστοσελίδες που ανήκουν στον Damian, το site είναι απλό και μπαίνει κατευθείαν στο ψητό.

Εκτός από το σύντομο βιογραφικό του Damian, το site έχει σκάρτα 300 λέξεις. Και υπόσχεται όλα όσα αναφέραμε. Να γίνεις εκατομμυριούχος, να ζήσεις τα όνειρά σου, να είσαι ελεύθερος, χωρίς σπουδές, χωρίς κεφάλαιο, απ’ όλα χωρίς τζατζίκι.

Στο μεταξύ, ενώ στην αρχή ο Damian μιλάει για μία Αμερικάνα μέντορα, στο τέλος της σελίδας λέει πως ο ζάμπλουτος μέντοράς του είναι ο Grant Cardone.

Φυσικά, από το ekatommyriouxos.gr δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεγόμενα “testimonies”. Οι “μαρτυρίες” των μελών για τον Damian, το Conclavio, και την επιτυχία που γνώρισαν μέσω αυτού.

Έχει και παραπομπή σε ένα telegram Group με ακόμα περισσότερα screenshots. Βέβαια, το κατά πόσον τα νούμερα που φαίνονται είναι πραγματικά, είναι πλαστά, ή έχουν συμβεί μόνο για μέλη μετρημένα στα δάχτυλα και οι υπόλοιποι έχασαν λεφτά, αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει.

Βλέπετε, εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Οι περισσότερες μαρτυρίες μιλάνε για κέρδη από crypto. Και στα crypto θα μπορούσε ο καθένας να ποστάρει τη διεύθυνση του πορτοφολιού του, ώστε να αποδείξει το υπόλοιπο που ισχυρίζεται.

Όχι μόνο το υπόλοιπο, αλλά και όλες τις προηγούμενες κινήσεις που οδήγησαν σε αυτό. Και όλα 100% έγκυρα, και χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα παραποίησης, λόγω της blockchain.

Κι όμως, στις μαρτυρίες δεν πρόκειται να βρούμε ούτε ένα πορτοφόλι crypto. Μόνο screenshot με κέρδη που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες, χιλιάδες, ή και δεκάδων χιλιάδες δολάρια. Τα οποία θα πρέπει απλά να πιστέψουμε πως είναι έγκυρα.

Τονίζω, πως αυτό που δείχνουν τα screenshots είναι το άθροισμα της ισοτιμίας των κρυπτονομισμάτων τη στιγμή που τράβηξαν το screenshot. Δεν είναι δολάρια σε μετρητά.

Και πρέπει φυσικά να πιστέψουμε πως αν όντως υπήρξαν τα κέρδη, υπάρχουν ακόμα, και δεν εξαφανίστηκαν στο μεταξύ. Γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα crypto. Tokens να χάνουν όλη τους την αξία από τη μία μέρα στην άλλη.

Τέλος, ορισμένες από τις μαρτυρίες αφορούν ανήλικους. Με λίγο σκρολάρισμα μέχρι τον Αύγουστο του 23, βρήκαμε μία μαρτυρία που αναφέρει ένα 15χρονο μέλος, που υποτίθεται πως έβγαλε κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ.

Και νωρίτερα, τον Ιούλιο του 23, ένα 16χρονο μέλος, που υποτίθεται πως έβγαλε 300 ευρώ.

Με δεδομένο το τεράστιο ρίσκο που έχει η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, το ότι ανήλικοι φαίνεται να ασχολούνται με αυτή μας προξενεί ανησυχία.

Το conclavio.com

Όπως αναφέραμε, για να μπεις στο Conclavio πρέπει να επισκεφτείς το ekatommyriouxos.gr. Όμως, γιατί όχι conclavio.gr;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες whois, το conclavio.gr κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου του 2021 μέσω της DNhost.

Όμως, εκτός από το conclavio.gr, υπάρχει και το conclavio.com. Αυτή η σελίδα λειτουργεί κανονικά, και είναι στημένη για ένα και μοναδικό λόγο. Να φωνάζει πως το Conclavio είναι απάτη και ο Δαμιανός Προσαλέντης είναι απατεώνας.

Τα επτά άρθρα που είναι δημοσιευμένα στη σελίδα είναι ανώνυμα, με τον συντάκτη να έχει το ψευδώνυμο “ekatommyriouxos”. Έχουν ημερομηνίες δημοσίευσης μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ανώνυμος συντάκτης παρουσιάζεται ως πρώην φίλος και συνεργάτης του Προσαλέντη. Ισχυρίζεται πως τον γνωρίζει από τα σχολικά του χρόνια, όπως και την οικογένειά του στην Κέρκυρα.

Στα άρθρα του εκτοξεύει διάφορες ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς για τον Damian, τις οποίες δεν πρόκειται να αναπαράγουμε στο παρόν άρθρο.

Ο συντάκτης της σελίδας αναφέρει επίσης πως ο Damian έχει τρομερή χασούρα από τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs. Πως το μόνο κέρδος του είναι από τις συνδρομές των μελών. Και πως ορισμένα από τα screenshot με τις δήθεν επιτυχίες μελών του Conclavio είναι κλεμμένα από ανθρώπους άσχετους με αυτό.

Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε πως για τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς του δεν προσφέρει χειροπιαστές αποδείξεις. Τα ελάχιστα εξωτερικά link που παραθέτει οδηγούν σε σφάλμα 404. Και ορισμένα δήθεν screenshots από μηνύματα του Damian, θα μπορούσαν εύκολα να πλαστογραφηθούν.

Ελλείψει χειροπιαστών αποδείξεων, δεν είμαστε σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουμε αλλά ούτε και να διαψεύσουμε τις κατηγορίες αυτής της σελίδας.

Τέλος, η σελίδα αυτή συνδέεται και με ένα κανάλι στο YouTube, το οποίο έχει 51 συνδρομητές, και μόνο τέσσερα βίντεο, δύο απλά και δύο shorts.

μαθήματα πλουτισμού conclavio 2

Να σημειωθεί όμως πως αυτό το κανάλι στο YouTube είναι μπλοκαρισμένο για πρόσβαση από την Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτό και τα βίντεο του είναι δυνατή με τη χρήση δωρεάν ή πληρωμένου VPN.

Η έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών

Στις 20 Μαρτίου του 2022, η ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο “Στα άδυτα του CONCLAVIO”. Το άρθρο υπογράφει η Εύα Παπαδοπούλου.

μαθήματα πλουτισμού conclavio 2α

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνά της παρακινήθηκε έπειτα από καταγγελίες που έλαβε. Επικαλείται έγγραφο με στοιχεία μελών του Conclavio που έχει στην κατοχή της. Στα μέλη συμπεριλαμβάνονται και παιδιά 14 ετών.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην έρευνα, έκαναν συνδρομή στο Conclavio και παρακολουθούσαν τις συζητήσεις στα γκρουπ επί δύο μήνες.

Αναφέρει πως μετά την κατάθεση της συνδρομής, σου δίνεται η πρόσβαση στα telegram groups ανάλογα με το πακέτο συνδρομής που επέλεξες.

Μόλις μπούμε στο group, μας ζητούνται τα προσωπικά μας στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμός τηλεφώνου, email και προσωπικοί λογαριασμοί στα social media. Από τα social media, γίνεται και η προώθηση του Conclavio.

Δεκάδες χρήστες, μέσω links που έχουν στα προφίλ τους, «στέλνουν» άλλους χρήστες στο Telegram του Conclavio: παραπέμπουν, δηλαδή, άλλους χρήστες στην κλειστή κοινότητα, λαμβάνοντας στη συνέχεια ποσοστά επί των κερδών που προσφέρουν οι συνδρομές

Πρόκειται για ένα σύστημα μαρκετινίστικης «πυραμίδας» που προωθεί και πολλαπλασιάζει το μήνυμα πως οι κατευθυντήριες του Προσαλέντη και της ομάδας του θα είναι προσοδοφόρες.” αναφέρεται στο άρθρο.

Το βασικό γκρουπ ονομάζεται “Κρύπτο-σήματα” («signals»). Σε αυτό, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε και πού πρέπει να επενδύσουν.

Όταν λίγο αργότερα συνειδητοποιούν πως ήταν φρούδες οι ελπίδες τους για μια άλλη ζωή, ζητούν –μάλλον μάταια– τις συνδρομές τους πίσω.” Αναφέρει κατά λέξη το άρθρο.

Ένα άλλο γκρουπ, έχει όνομα “Χακάρισμα του Συστήματος”.

Η θεματολογία του είναι οι τρόποι και τα “κονέ” που θα χρειαστείς για να αποκτήσεις πολλαπλά διαβατήρια, άδειες οδήγησης, να ανοίξεις εταιρείες, να αποφύγεις τη φορολόγηση, και να αποκτήσεις “επίσημα χαρτιά σε άλλο όνομα”.

Στο άρθρο φιλοξενούνται συνεντεύξεις πρώην μελών του Conclavio. Οι μαρτυρίες τους, καταλήγουν πως παρότι πλήρωσαν τη συνδρομή τους και μπήκαν στα groups του telegram, δεν έλαβαν καμία βοήθεια από τους συντελεστές.

Ενώ ήξερε πως χρειαζόμουν βοήθεια, παρότι ο ίδιος εγγυήθηκε, δεν υπήρξε καμία στήριξη. Πολλές φορές δεν μου απαντούσαν καν σε ερωτήσεις μου”, αναφέρει η Μιχαέλα από την Κύπρο.

Ο 30χρονος Στέλιος λέει: “Μας έλεγε να επενδύσουμε σε κρυπτονομίσματα όταν κόστιζαν 8.000 ευρώ το ένα, και μετά κόστιζαν κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει πως έχει αλλάξει τα ονόματα των συνεντευξιαζόμενων, αλλά τα πραγματικά τους στοιχεία βρίσκονται στη διάθεσή της.

Ένας ακόμα “τρόπος πλουτισμού” που προτείνει ο Damian είναι το OnlyFans. Στο άρθρο της ΕφΣυν, δημοσιεύονται screenshots από συνομιλία του Damian με ένα από τα μέλη του γκρουπ.

Το μέλος του λέει ότι πρότεινε στην κοπέλα του να την “μανατζάρει” για να βγάλουν χρήματα στο OnlyFans. Εκείνη του απάντησε οτι αν ήθελε θα το έκανε μόνη της, χωρίς μάνατζερ.

Ο Damian απαντάει πως μόνη της δεν θα βγάλει πολλά γιατί δεν ξέρει τον τρόπο. Μόνο με τις συμβουλές του μάνατζερ τις οποίες θα πάρει από τον Damian, θα βγάζει πάνω από 10 χιλιάδες το μήνα από το OnlyFans.

Σε άλλο screenshot, σε κάποιον άνδρα ο οποίος θέλει ο ίδιος να δημιουργήσει περιεχόμενο στο OnlyFans, ο Damian του λέει πως δεν έχει νόημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο gay άντρες θέλουν να δουν το σώμα ενός άντρα. “Βρες μια γκόμενα και βγάλτην OnlyFans”.

Η Εφημερίδα επικοινώνησε με τον Δαμιανό Προσαλέντη ώστε να του δώσει τη δυνατότητα να αντικρούσει τα στοιχεία που συνέλεξαν. Εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Οι δραστηριότητες του Conclavio, τράβηξαν την προσοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στις 28/12/2023, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως διαδικτυακοί τόποι conclavio.com -στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω- και ekatommyriouxos.gr, δεν εποπτεύονται από την ίδια.

Συστήνει στους επενδυτές να είναι προσεκτικοί και να μην ακολουθούν συμβουλές ατόμων που λειτουργούν εκτός ρυθμιστικού πλαισίου.

μαθήματα πλουτισμού conclavio 3

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, εκδίδει νέα ανακοίνωση με το ίδιο νόημα. Όμως, αυτή τη φορά αντί να αναφέρει τη σελίδα conclavio.com αναφέρει το conclavio.gr.

Η άποψή μας

Αρχικά, να τονίσουμε πως κανένα από τα μέλη του PCsteps δεν ήταν, δεν είναι, και δεν πρόκειται να είναι μέλος του Conclavio. Δεν έχουμε χειροπιαστή εμπειρία από την πλατφόρμα και ούτε σκοπεύουμε να κάνουμε συνδρομή για να την αποκτήσουμε.

Ως εκ τούτου, δεν είμαστε σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουμε, αλλά ούτε και να διαψεύσουμε τις αντικρουόμενες πληροφορίες. Από τη μία τις υποτιθέμενες μαρτυρίες επιτυχίας που δημοσιεύει το Conclavio. Από την άλλη τις καταγγελίες στο conclavio.com, στο άρθρο της ΕφΣυν, και αλλού στο Internet.

Το σίγουρο είναι το εξής: Κάθε πρόγραμμα που υπόσχεται να σε κάνει πλούσιο, είναι εξαιρετικά ύποπτο. Ειδικά όταν πρέπει να πληρώσεις γι’ αυτό, είτε εφάπαξ, είτε με μηνιαία συνδρομή.

Δες το λογικά. Πες πως εσύ αύριο έβρισκες ένα τρόπο να βγάλεις χιλιάδες ευρώ το μήνα μέσω ίντερνετ. Μπορεί μέσω crypto, μπορεί μέσω AI, μπορεί από κάτι εντελώς καινούργιο.

Αν η ιδέα σου πραγματικά λειτουργεί, γιατί να άρχιζες να χρεώνεις χρήματα για να την πουλήσεις σε άλλους σαν ένα “εκπαιδευτικό πρόγραμμα”; Για να αποκτήσεις ανταγωνισμό; ή γιατί δεν χωράνε άλλα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό σου;

Αν χρειάζεσαι και θέλεις να φτιάξεις μία ομάδα που να σε βοηθήσει να βγάλεις ακόμα περισσότερα χρήματα, τότε προσλαμβάνεις κόσμο, σαν υπαλλήλους. Αυτό είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το να φτιάξεις μια “ομάδα επιτυχίας” βάζοντας ανθρώπους να σε πληρώνουν για να τους διδάξεις πώς να γίνουν πλούσιοι.

To “θέλω να βοηθήσω και άλλους να βγάλουν λεφτά σαν κι εμένα” είναι ένας παράδοξος ισχυρισμός για προγράμματα που ζητούν πληρωμή για να συμμετέχεις, είτε εφάπαξ είτε ως μηνιαία συνδρομή.

Αν έγινες πλούσιος και θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις κόσμο, δώσε τους κατευθείαν λεφτά. Κάνε προσλήψεις, με καλούς μισθούς. Κάνε δωρεές σε φτωχούς και ανήμπορους. Δώσε κεφάλαια και γίνε συνέταιρος με ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν μια επιχείρηση. Γίνε επενδυτής στο Dragon’s Den.

Όσο “καλός άνθρωπος” κι αν είσαι, το να ζητάς χρήματα για να διδάξεις στον άλλο ένα υποτιθέμενα σίγουρο σύστημα για να γίνει πλούσιος, δεν έχει καμία απολύτως λογική.

Επιπλέον, έχουμε δει πάρα πολλά τέτοια διεθνή προγράμματα, στα οποία έχει αποδειχτεί πέρα από κάθε αμφιβολία πως οι δημιουργοί τους έχουν εισόδημα αποκλειστικά από τις πωλήσεις του προγράμματος, ή της συνδρομής.

Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Πως πολλά από αυτά τα προγράμματα, αναφέρονται σε ιδέες που ίσως κάποτε να λειτουργούσαν. Αλλά πλέον δεν λειτουργούν καθόλου. Μα καθόλου.

Ας πάρουμε το dropshipping, που ήταν μία πραγματικά τρομερή ιδέα. Η ιδέα είναι πως φτιάχνουμε ένα μαγαζί που συνδέει χονδρέμπορους απευθείας με πελάτες λιανικής. Κάθε παραγγελία που δεχόμαστε, τη στέλνει ο ίδιος ο χονδρέμπορος στον πελάτη.

Άρα δεν έχουμε έξοδα ούτε για αποθήκες, ούτε για προσωπικό, ούτε καν έξοδα αποστολής. Το μόνο μας έξοδο ήταν η διαφήμιση για να βρούμε πελάτες.

Φαίνεται η τέλεια ιδέα. Και όντως, για ένα διάστημα ήταν. Κάποιοι άνθρωποι που πρωτοασχολήθηκαν με το dropshipping, έβγαλαν πολλά λεφτά, πολύ γρήγορα, και με ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο.

Σήμερα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει κανείς στο dropshipping. Το 90% των νέων επιχειρήσεων του είδους αποτυγχάνουν μέσα στον πρώτο μήνα.

Ο λόγος είναι πως επειδή η ιδέα είναι τόσο απλή, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Το διαφημιστικό κόστος εκτοξεύτηκε λόγω του ανταγωνισμού, και το περιθώριο κέρδους είναι πλέον ελάχιστο.

Και όμως, πάρα πολλοί υποτιθέμενοι gurus περιλαμβάνουν το dropshipping ανάμεσα στις “εγγυημένες μεθόδους” για να γίνεις πλούσιος.

Παίρνουν λοιπόν αυτή την ιδέα που κάποτε, για ένα μικρό διάστημα, ήταν τρομερά εύκολη και κερδοφόρα. Την βάζουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μας την πουλάνε.

Είναι αμφίβολο το αν οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι gurus ασχολούνται με το dropshipping, έναν χώρο πλέον τόσο ανταγωνιστικό, με υψηλό ρίσκο και χαμηλά περιθώρια κέρδους. Ενώ είναι σίγουρο πως θα έχουν κέρδος από τις πωλήσεις και τις συνδρομές των προγραμμάτων.

Το dropshipping είναι ένα μόνο παράδειγμα. Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες που κάποτε ήταν εύκολες και κερδοφόρες, πλέον δεν λειτουργούν ουσιαστικά καθόλου, αλλά αναφέρονται σε προγράμματα επιτυχίας.

Όπως αναφέραμε, δεν έχουμε μπει στο Conclavio, και δεν ξέρουμε ποιες ακριβώς μεθόδους προωθούν, πέρα από τους τίτλους. Από τα testimonies, στις μέρες μας φαίνεται να ασχολούνται αποκλειστικά με crypto.

Δεν ξέρουμε τι πιστεύετε για τα crypto, αν είστε υπέρ ή κατά. Αντικειμενικά, όμως, είναι ο ορισμός της αστάθειας. Ειδικά όταν μιλάμε για άγνωστα shitcoins, που μπορούν μία μέρα να ανέβουν 500 ή 1000%, και την αμέσως επόμενη η ισοτιμία τους να καταρρεύσει και να μην αξίζουν τίποτα.

Και, φυσικά, παραμένει το τεράστιο ερώτημα. Αν ο Damian κατάφερε να γίνει τόσο πλούσιος με μαγαζιά στο Amazon και crypto, για ποιο λόγο να “πουλάει” το σύστημα της επιτυχίας του; Από την καλή του την καρδιά; Για φιλανθρωπία;

Και, εν τέλει, ποιο ποσοστό από το εισόδημά του, από την πολυτελή ζωή που προβάλλει, προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές στο Conclavio;

Προέρχεται δηλαδή από τα λεφτά ανθρώπων που μπορεί να είναι τόσο απελπισμένοι για μία καλύτερη ζωή, που να είναι διατεθειμένοι να δώσουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ευρώ στον άνθρωπο που υπόσχεται να τους τη δώσει;

Εσάς, ποια η άποψή σας για το Conclavio και τα μαθήματα πλουτισμού;

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps