Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » Πρώτα Βήματα » Απενεργοποίηση Facebook - Πρώτα Βήματα
Featured Πώς Απενεργοποιώ Το Facebook - Πρώτα Βήματα 2

Απενεργοποίηση Facebook – Πρώτα Βήματα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η απενεργοποίηση Facebook μπορεί να μας φανεί χρήσιμη όταν θέλουμε να απομακρυνθούμε για λίγο από το κοινωνικό δίκτυο. Να κάνουμε δηλαδή ένα διάλειμμα για αποτοξίνωση. Όμως, η απάντηση στο “πώς απενεργοποιώ το Facebook” είναι λίγο πιο περίπλοκη απ' ό,τι θα έπρεπε, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θέλει να χάνει τους χρήστες της.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σε αυτό τον οδηγό αναφερόμαστε αποκλειστικά στην προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού Facebook.

Αν σας ενδιαφέρει η οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook,δείτε τον οδηγό μας:

Πώς Κάνω Οριστική Διαγραφή Λογαριασμού Facebook 3
Πώς Κάνω Οριστική Διαγραφή Λογαριασμού Facebook

Είχαμε το σκάνδαλο του Cambridge Analytica. Πρόσφατα, τα στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ, που περιλάμβαναν email και αριθμούς τηλεφώνου, μεταξύ των…

Πώς διαφέρει η απενεργοποίηση Facebook από την διαγραφή

To δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μας δίνει δύο δυνατότητες να αφαιρέσουμε τον εαυτό μας από τους χρήστες του.

Η απενεργοποίηση λογαριασμού Facebook είναι προσωρινή. Το κοινωνικό δίκτυο εξαφανίζει όλα τα ίχνη μας, το χρονολόγιό μας, τις φωτογραφίες, και τις δημοσιεύσεις μας. Πλέον, δεν είμαστε ορατοί στην αναζήτηση από τους άλλους χρήστες.

Ωστόσο, ορισμένες πληροφορίες, όπως μηνύματα που έχουμε στείλει, παραμένουν ορατά. Το κοινωνικό δίκτυο θα συνεχίσει να αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που επιλέξουμε να επιστρέψουμε στο μέλλον.

Επιπλέον, μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε το Facebook Messenger ενώ ο λογαριασμός μας είναι απενεργοποιημένος, γεγονός που μας επιτρέπει να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τα μηνύματα.

Έτσι, αν κάποια στιγμή αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ξανά τον λογαριασμό, ακριβώς όπως ήταν πριν, με όλες τις δημοσιεύσεις, τα μηνύματα, και τις φωτογραφίες.

Η διαγραφή λογαριασμού είναι οριστική. Δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες θα διαγραφούν, το ίδιο και οι δημοσιεύσεις, τα μηνύματα, και τα πολυμέσα μας.

Αν θελήσουμε να ξαναμπούμε στο Facebook, θα πρέπει να φτιάξουμε έναν νέο λογαριασμό από το μηδέν.

Πώς Απενεργοποιώ Το Facebook - Πρώτα Βήματα

Στο σημερινό οδηγό θα εξετάσουμε αποκλειστικά την απενεργοποίηση λογαριασμού Facebook. Για την οριστική διαγραφή του λογαριασμού μας στο κοινωνικό δίκτυο, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό.

Πώς απενεργοποιώ το Facebook: Βήμα 1 – Μπαίνω στον λογαριασμό μου

Συνδεόμαστε στο Facebook με το email, το όνομα χρήστη, ή το τηλέφωνο, και τον κωδικό μας. Αν δεν θυμόμαστε τον κωδικό, ακολουθούμε τον παρακάτω οδηγό για να τον αλλάξουμε:

Ξέχασα τον Κωδικό στο Facebook – Πρώτα βήματα

Κάποια στιγμή, ίσως κάθε υπολογιστής να μπορεί να διαβάζει την ίριδα του ματιού μας για να συνδεθούμε στους λογαριασμούς μας, και να μην χρειαζόμαστε πλέον…

Ακόμα και αν είχαμε το Facebook ρυθμισμένο να μπαίνει αυτόματα, ή επιλέγοντας τη σύνδεση μέσω Google, θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο κωδικός του λογαριασμού μας για να υλοποιηθεί με επιτυχία η απενεργοποίηση Facebook.

Βήμα 2 – Πηγαίνω στις Ρυθμίσεις Ασφαλείας

Από το κύριο προφίλ μας, πατάμε το εικονίδιο πάνω δεξιά στο Facebook.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μ

Επιλέγουμε διαδοχικά “Ρυθμίσεις και απόρρητο”…

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμ

…έπειτα “Ρυθμίσεις”…

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμ

…και στη συνέχεια “Απόρρητο”.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμ

Βήμα 3 – Εντοπίζω τις πληροφορίες

Κατόπιν, πατάμε στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” στην αριστερή στήλη.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμα

Τελικό βήμα – Απενεργοποίηση Facebook

Στο κάτω μέρος της καρτέλας που θα μας εμφανιστεί, βρίσκουμε την επιλογή για “Απενεργοποίηση και διαγραφή”. Κάνουμε κλικ.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμαα

Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία επιλέγοντας “Απενεργοποίηση λογαριασμού” και πατώντας “Συνέχεια στην απενεργοποίηση λογαριασμού”. Από εδώ και μετά, ακολουθούμε τις οδηγίες για επιβεβαίωση.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμααμ

Όπως αναφέραμε στην αρχή, θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι ο κωδικός για να υλοποιήσουμε με επιτυχία την απενεργοποίηση Facebook.

Είναι γεγονός ότι η υπηρεσία δεν θέλει να χάνει χρήστες.

Δεν είναι τυχαίο που η επιλογή για την απενεργοποίηση Facebook είναι θαμμένη στις ρυθμίσεις ασφαλείας, αντί να είναι σε ένα εύκολο και εμφανές σημείο με δικό της εικονίδιο στην αριστερή στήλη που είναι οι ρυθμίσεις.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να μας κρατήσει, προσπαθεί να μας αποτρέψει αναφέροντας τα δικαιώματα που θα χάσουμε, κ.λ.π.

Αγνοούμε τις προειδοποιήσεις και πάμε παρακάτω, όπου πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξουμε ένα λόγο που θέλουμε να προχωρήσουμε στην απενεργοποίηση Facebook.

Αν επιλέξουμε τον πρώτο λόγο “Αποχωρώ προσωρινά. Θα επιστρέψω”, θα μας εμφανιστεί μια ειδοποίηση μήπως προτιμάμε την αποσύνδεση αντί την απενεργοποίηση Facebook.

Αν δεν θέλουμε να ορίσουμε αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε κάποιον από τους υπόλοιπους, ή τον πραγματικό λόγο, πατώντας στο “Άλλο. Δώστε περισσότερες εξηγήσεις”.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμααμαα

Τέλος, αφού εξηγήσαμε τον λόγο, τσεκάρουμε οπωσδήποτε το κουτάκι του να μην μας έρχονται email από το Facebook.

Απ' ό,τι φαίνεται, ακόμα και με απενεργοποιημένο τον λογαριασμό, οι φίλοι μας μπορούν ακόμα να μας προσκαλούν στις εκδηλώσεις τους, να μας ταγκάρουν σε φωτογραφίες, ή να μας ζητάνε να μπούμε στα ανόητα group τους.

απενεργοποίηση facebook πως απενεργοποιώ το Facebook 2μμμμααμααα

Σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι, πατάμε την απενεργοποίηση. Το Facebook θα μας ζητήσει ξανά τον κωδικό μας. Το κάνει για προστασία, μην τυχόν είχαμε αφήσει ανοιχτό τον λογαριασμό μας και προσπαθούσε κάποιος άλλος να μας απενεργοποιήσει.

Συμπληρώνουμε τον κωδικό, και πατάμε στην απενεργοποίηση Facebook. Ο λογαριασμός μας πλέον είναι απενεργοποιημένος.

H επανεργοποίηση είναι εύκολη?

Αν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε και πάλι το Facebook μετά την απενεργοποίηση του λογαριασμού μας, μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε ξανά οποιαδήποτε στιγμή.

Αρκεί να μπούμε με το email και τον κωδικό μας, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το Facebook θα μας βάλει ξανά μέσα, σαν να μην είχαμε βγει ποτέ.

Εσείς έχετε σκεφτεί την απενεργοποίηση Facebook?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας στο κατά πόσο είναι χρήσιμη ή όχι η απενεργοποίηση Facebook, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#315 - Αντίγραφο Ταυτότητας Gov.gr Wallet, Διαχειριστής Κωδικών Google, Πρόσφατα Αρχεία Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240223 - Όσα Γνωρίζουμε Για Το PlayStation 5 Pro, Add-ons Στο Minecraft, Νέο AAA Crazy Taxi Παιχνίδι
GamingSteps