Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Γίνε Ειδικός στο SEO: 5 οδηγοί για να Αποκτήσεις Γερές Βάσεις στο Search Engine Optimization

Γίνε Ειδικός στο SEO: 5 οδηγοί για να Αποκτήσεις Γερές Βάσεις στο Search Engine Optimization

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις μέρες μας είναι υπόθεση λεπτών το να δημιουργήσουμε ένα site, ακόμα και αν έχουμε μηδαμινές τεχνικές γνώσεις. Βέβαια, το να δημιουργήσουμε ένα site δεν αρκεί – θα πρέπει να αποκτήσει και επισκεψιμότητα, για να είναι πετυχημένο. Δείτε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το SEO, την ισχυρότερη μέθοδο για δωρεάν προώθηση του site μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το SEO

Το Search Engine Optimization – SEO – είναι η διαδικασία μέσα από την οποία στοχεύουμε σε συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Έτσι, όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση αυτών των λέξεων σε μία από τις δημοφιλείς μηχανές (Google, Yahoo, Bing κλπ), η σελίδα μας να βγαίνει στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας.

Βέβαια, με τη περιπλοκότητα των μηχανών αναζήτησης, την συνεχή ανανέωση των αλγορίθμων αναζήτησης, και τη μυστικοπάθεια σχετικά με το πώς ακριβώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι αυτοί, κάνουν το SEO μια κάπως περίπλοκη διαδικασία.

Στον οδηγό θα δούμε πέντε ιστοσελίδες που θα μας διδάξουν τα απαραίτητα ώστε να αποκτήσουμε γερές βάσεις στο Search Engine Optimization.

Webmaster Tools – Google Basics

Ας μην κοροϊδευόμαστε: όταν μιλάμε για μηχανές αναζήτησης, ουσιαστικά εννοούμε τη Google. Το να εμφανιζόμαστε για μία συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στην πρώτη σελίδα του Bing και στην 5η σελίδα του Google είναι εντελώς άχρηστο – αν και, μεταξύ μας, ό,τι βγαίνει πρώτο στη Google σύντομα βγαίνει πρώτο και στο Yahoo και το Bing.

Η καλύτερη αρχή για το ταξίδι μας, λοιπόν, είναι να μάθουμε μέσα από την ίδια τη Google με ποιο τρόπο λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.

Κατ' αρχάς, μπορούμε να κατεβάσουμε σε PDF τον 32σέλιδο οδηγό εκκίνησης για το Search Engine Optimization (ο οποίος, εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε να έχει και καλύτερη εικονογράφηση).

1-google

Στη συνέχεια, μπορούμε να μελετήσουμε τα σύντομα βίντεο της Google, όπως το παρακάτω που εξηγεί εν συντομία πως λειτουργεί η αναζήτηση της Google.

Για περισσότερα σχετικά βίντεο, μπορείτε να ελέγξετε το κανάλι Google Webmaster στο Youtube.

Μην περιμένετε φυσικά πως θα αποκαλύψουν τα μεγαλύτερα μυστικά τους, αλλά πάντοτε είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τα βασικά.

Yoast WordPress SEO

Προσωπικά, ουδέποτε μου άρεσε η θεωρία – προτιμούσα να μαθαίνω στην πράξη. Ως εκ τούτου, θεωρώ το Yoast WordPress SEO την κορυφαία μέθοδο εκμάθησης Search Engine Optization.

Το WordPress είναι γενικότερα μία από τις φιλικότερες και πιο ευέλικτες πλατφόρμες όσον αφορα το SEO, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε θέσει τις σωστές παραμέτρους και να ακολουθούμε τις σωστές πρακτικές.

Το Yoast WordPress SEO είναι ένα από τα κορυφαία plugins για WordPress, καθώς μας βοηθάει βήμα προς βήμα να βελτιστοποιήσουμε κάθε σελίδα και κάθε δημοσίευση στο Site μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μαθαίνοντας στην πορεία και τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούμε.

seo-by-yoast

Ο δημιουργός αυτού του Plugin, Joost de Valk, έχει δημοσιεύσει έναν οδηγό για τη βελτιστοποίηση του SEO στο WordPress, τον οποίο ανανεώνει διαρκώς. Συνδυάστε τον οδηγό με το Plugin του, και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Μπορείτε επίσης να δείτε τη δική μας ανάλυση του Yoast.

Καλύτερο SEO με το Yoast WordPress SEO

Το να βγαίνουμε στην πρώτη σελίδα / την πρώτη θέση των μηχανών αναζήτησης είναι μακράν η καλύτερη διαφήμιση για την ιστοσελίδα μας, και είναι δωρεάν….

Search Engine Land

Στη σελίδα Search Engine Land θα βρείτε πληθώρα άρθρων σχετικά με το SEO, που είτε τα έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι, είτε τα έχουν συγκεντρώσει από σελίδες σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

3.periodic

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες οδηγούς είναι το Periodic Table of SEO Success Factors, που με μια ματιά μπορεί να μας δείξει ποιά στοιχεία μας δίνουν πόντους στο SEO, και ποιά μας αφαιρούν.

Moz Beginners Guide to SEO

H εταιρεία Moz ξεκίνησε το 2004 σαν σύμβουλος SEO, και στη σελίδα της θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες αλλά και εργαλεία για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το SEO.

4.moz

Ο οδηγός τους The Beginners Guide to SEO, σε 10 κεφάλαια συνοψίζει αρκετά κατανοητά τις βασικές αρχές του Search Engine Optimization, ενώ αν δεν σας αρέσει το διάβασμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δωρεάν Seo Video Course.

QuickSprout – Advanced Guide to SEO

Ο Albert Einstein είχε πει πως “Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις απλά, τότε δεν το έχεις καταλάβει αρκετά καλά”.

Ο οδηγός The Advanced Guide to SEO της QuickSprout καταφέρνει ακόμα και τις πιο περίπλοκες πλευρές του SEO να τις εξηγεί απλά και κατανοητά.

5.quicksprout

Μην σας τρομάζει το “Advanced”, πρόκειται για έναν από τους φιλικότερους οδηγούς αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο.

Γνωρίζετε άλλες σημαντικές ιστοσελίδες σχετικά με το SEO?

Το SEO είναι ένα τεράστιο κομμάτι στην προώθηση μιας ιστοσελίδας, και υπάρχουν κυριολεκτικά αμέτρητα site που ασχολούνται με αυτό. Αν γνωρίζετε κάποια άλλη πηγή που αξίζει αναφοράς, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps