Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Online Μαθήματα Προγραμματισμού & AI Για Αρχάριους - Ξεκινήστε Δωρεάν Στο Internet
FEATURED Διαδικτυακά Μαθήματα AI & Προγραμματισμού Για Αρχάριους Ξεκινήστε Δωρεάν Online

Online Μαθήματα Προγραμματισμού & AI Για Αρχάριους – Ξεκινήστε Δωρεάν Στο Internet

Σε ένα κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, ο προγραμματισμός είναι από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες που μπορούμε να αποκτήσουμε. Για κάποιους ίσως είναι απλά ένα χόμπι και άλλους μπορεί να τους βοηθήσει για μια νέα καριέρα με τεράστιες προοπτικές. Για όποιον λόγο και αν μας ενδιαφέρει, στον οδηγό θα δούμε πώς να ξεκινήσουμε δωρεάν τα online μαθήματα προγραμματισμού και τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα AI στα ελληνικά

Στις μέρες μας μπορούμε να κάνουμε online μαθήματα προγραμματισμού αλλά και σπουδές τεχνητής νοημοσύνης από το σπίτι μας χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να θέσουμε τον στόχο και η διάθεση να παρακολουθήσουμε τους κύκλους των μαθημάτων.

H Google διαθέτει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σε πολλούς τομείς. Σε ό,τι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, επιχειρεί να την κάνει πιο κατανοητή και προσιτή στη γλώσσα μας, μέσω της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Έτσι, αν θέλουμε να εντρυφήσουμε στη νέα τεχνολογία της ΤΝ και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το τι πραγματικά σημαίνει, και πώς δημιουργείται, υπάρχουν τα διαδικτυακά μαθήματα “Elements of AI” στα ελληνικά.

Τα μαθήματα συνδυάζουν θεωρία με πρακτικές ασκήσεις και μπορούμε να τα παρακολουθούμε όποτε θέλουμε και με τον δικό μας ρυθμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών του φινλανδικού πανεπιστημίου έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με αποφοίτους από περισσότερες από 170 χώρες.

διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού 1aααα

Στο πρώτο βασικό στάδιο τα online μαθήματα ΤΝ είναι πολύ απλά χωρίς να απαιτούνται περίπλοκα μαθηματικά ή γνώσεις προγραμματισμού.

Στο δεύτερο στάδιο όπου μπορούμε να μάθουμε για τους αλγορίθμους που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης, απαιτούνται κάποιες βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Python. Ωστόσο, μπορούμε να μάθουμε αυτή τη γλώσσα δωρεάν και στα ελληνικά, όπως περιγράφουμε στην ενότητα με τα μαθήματα προγραμματισμού.

Τέλος, για να λάβουμε το πιστοποιητικό σπουδών, πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τουλάχιστον το 90% των ασκήσεων και να έχουμε απαντήσει σωστά στο 50%.

Δωρεάν online μαθήματα AI στα αγγλικά – Google / Microsoft

Αν είμαστε εξοικειωμένοι και με τα αγγλικά, τότε η Google προσφέρει το Learn with Google AI μέσα από τη δικιά της πλατφόρμα.

Τα online μαθήματα είναι φυσικά δωρεάν και παρέχουν ασκήσεις, διαδραστικές απεικονίσεις, και εκπαιδευτικά βίντεο για να μάθουμε και να εξασκήσουμε τη Μηχανική Μάθηση.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 18.000 υπάλληλοι της Google έχουν εγγραφεί σε αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα AI, τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους παντού στον κόσμο.

Παρομοίως, η Microsoft διαθέτει απολύτως δωρεάν πολλά online μαθήματα για την AI μέσα από το AI for Beginners. Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών 12 εβδομάδων και 24 μαθημάτων σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη που καλύπτει πολλούς τομείς της AI.

online μαθήματα

Τα online μαθήματα της Microsoft απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές που έχουν εξ ορισμού τη διάθεση να παρακολουθήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών για την τεχνητή νοημοσύνη, παρόμοιο με αυτό που θα έκαναν σε ένα πανεπιστήμιο.

Παρότι αυτά τα νέα online μαθήματα είναι στα αγγλικά, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια μετάφρασης σε περισσότερες γλώσσες και ενδεχομένως και στα ελληνικά.

Δωρεάν online μαθήματα πληροφορικής & marketing – Ελληνικά

Επιπλέον, η Google συνεχίζει να διαθέτει δωρεάν στη γλώσσα μας πάρα πολλά διαδικτυακά μαθήματα, τόσο στην πληροφορική, όσο και σε ευρύτερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, μέσω του Google Digital Workshop.

Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας ή να ξεκινήσουμε την καριέρα μας με τους καλύτερους όρους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν και επίσημη πιστοποίηση της Google.

διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού 2αα

Ο τρόπος της διδασκαλίας είναι ιδιαίτερα απλός, καθώς μπορούμε να διδαχτούμε  επιλέγοντας μεμονωμένες ενότητες, ή να παρακολουθούμε απευθείας ένα ολόκληρο μάθημα.

Ταυτόχρονα, η Google διαθέτει και πολλά δωρεάν online σεμινάρια που απαιτούν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.

Πρόκειται για το πρόγραμμα σεμιναρίων Grow with Google που παίρνει την πρωτοβουλία να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους νέους με ομαδικά σεμινάρια και εξατομικευμένη εκπαίδευση χωρίς καμία χρέωση.

online μαθήματα 2

Μέσα από αυτά τα σεμινάρια που διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση, μπορούμε να μάθουμε τα βήματα δημιουργίας e-shop, ιστοσελίδας, τη σημασία των web analytics, των Google Ads κ.α.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα λάβουμε και βεβαίωση παρακολούθησης από το Grow with Google.

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προγραμματισμού – Ελληνικά

Πολλοί από εμάς βλέπουμε τον προγραμματισμό σαν κάτι που αφορά αποκλειστικά τους νέους. Τα μαθήματα προγραμματισμού ξεκινούν σε κάποιο στοιχειώδες επίπεδο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με περισσότερες επιλογές και εξειδίκευση στην τριτοβάθμια.  

Παρόλο που υπάρχουν και κάποια φροντιστήρια που ασχολούνται με τον προγραμματισμό, αν είμαστε ενήλικες και εργαζόμαστε ήδη, πιθανώς να μην έχουμε το χρόνο ή να μην θέλουμε να ξοδέψουμε τα χρήματα για μαθήματα προγραμματισμού με τη φυσική μας παρουσία.

Τα καλά νέα είναι πως τουλάχιστον όσον αφορά τα πρώτα βασικά βήματα, είναι πιο εύκολο να διδάξουμε τον εαυτό μας μια γλώσσα προγραμματισμού, παρά να μάθουμε πχ μια ξένη γλώσσα ή πώς να ζωγραφίζουμε.

Για το λόγο αυτό, μια ομάδα Ελλήνων προγραμματιστών δημιούργησε μια εύχρηστη και πολύ λειτουργική πλατφόρμα με online μαθήματα προγραμματισμού στη γλώσσα μας, με στόχο να κάνουν την εκμάθηση μια ευχάριστη και αλληλεπιδραστική διαδικασία.

Τα μάθημα ξεκινά “από το μηδέν”, όπερ σημαίνει πως δεν χρειάζεται να έχουμε κάποια προηγούμενη εμπειρία με προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική σελίδα προσφέρει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Java, Java Enterprise, Python, Django, JavaScript, αλλά και σε τεχνολογίες όπως Databases, NoSQL, Maven, Apache Camel, Docker, Git, κ.α.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια που αξίζει την προσοχή μας αν μας ενδιαφέρει να εντρυφήσουμε στον προγραμματισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική πλατφόρμα δεν απαιτεί την παραμικρή πληρωμή για όλα αυτά τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού στα ελληνικά. Αν μας αρέσει και θεωρούμε ότι μας δίνει τις γνώσεις που θέλουμε, μπορούμε να το υποστηρίξουμε και εμείς από τη μεριά μας με κάποια μικρή δωρεά (Donate).

Ποια είναι η γνώμη σας για τα δωρεάν online μαθήματα του οδηγού;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps