Home » Hardware » Reviews » Παρουσίαση: Ακουστικά Kingston HyperX Cloud Core

Παρουσίαση: Ακουστικά Kingston HyperX Cloud Core

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα ακουστικά χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους χρήστες υπολογιστών, κυρίως όταν πρόκειται για gaming. Φυσικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, όπως στην επικοινωνία μέσω υπηρεσιών σαν το skype, όταν ακούμε μουσική, ή όταν παρακολουθούμε ταινίες. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τα HyperX Cloud Core της Kingston.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Kingston

Η Kingston είναι μία αμερικανική εταιρία που ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων με μνήμη flash, όπως οι μνήμες RAM και οι δίσκοι SSD.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 13

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1987, και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε ήδη καταφέρει να εδραιώσει το όνομά της στην αγορά.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής μνημών RAM, έχοντας μερίδιο αγοράς 55.4% στο σύνολο των παγκόσμιων πωλήσεων.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-kingston-hyperx-cloud-core-01

Παρ' ότι μας έχει συνηθίσει κατά κύριο λόγο σε προϊόντα μνήμης και αποθηκευτικού χώρου, παράγει κατά καιρούς και διάφορα περιφερειακά για υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές. Συνήθως πρόκειται για gaming headsets, mousepads, και άλλα.

Η σειρά των ακουστικών Cloud της Kingston ανήκει στα πολύ δημοφιλή headset της αγοράς, καθώς θεωρούνται από τα καλύτερα ακουστικά για gaming. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα HyperX Cloud Core, που είναι το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και συμβατότητα

Η σειρά ακουστικών HyperX Cloud της Kingston έχει τρία διαφορετικά μοντέλα. Τα Cloud Core, τα Cloud, και τα Cloud II.

Τα χαρακτηριστικά των Cloud Core, όπως περιγράφονται στη σελίδα του κατασκευαστή, φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-14

Όσον αφορά τη συμβατότητά των ακουστικών με τις διάφορες συσκευές, στη συσκευασία τους αναφέρουν ότι μπορούν να συνδεθούν σε PC, Mac, PS4, Wii U, Xbox One, και κινητά που υποστηρίζουν την ανάλογη θύρα των 3.5mm.

Για το Xbox One ωστόσο χρειάζεται ειδικός αντάπτορας, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-15

Τέλος, να προσθέσουμε ότι στη συσκευασία αναγράφεται πως τα ακουστικά καλύπτονται από διετή εγγύηση, μέσω της Kingston.

Συσκευασία και περιεχόμενα

Ανοίγοντας την εξωτερική συσκευασία, βρίσκουμε ένα μαύρο κουτί, στο οποίο είναι πακεταρισμένα τα ακουστικά με τα παρελκόμενα και τις οδηγίες χρήσης.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 2

Το κυρίως σώμα των ακουστικών έχει καλώδιο μήκους 1 μέτρου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θύρα 3.5mm του υπολογιστή ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 8

Το μικρόφωνο έρχεται ξεχωριστά, και μπορεί κι αυτό να τοποθετηθεί απευθείας στην αντίστοιχη 3.5mm θύρα οποιασδήποτε συσκευής υποστηρίζει μικρόφωνο.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 7

Ωστόσο, τα ακουστικά διαθέτουν και ειδική θύρα για την ενσωμάτωση του μικροφώνου…

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 6

η οποία κλείνει με ειδικό καπάκι όταν δε χρησιμοποιείται.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 5

Το καλώδιο του μικροφώνου είναι εύκαμπτο, έτσι ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Το τελευταίο εξάρτημα της συσκευασίας είναι μία προέκταση 2 μέτρων, η οποία διαθέτει εξόδους για ακουστικά και μικρόφωνο.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 4

Σύγκριση με τα άλλα ακουστικά της σειράς Cloud

Οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις εκδόσεις αφορούν κυρίως τα παρελκόμενα. Και στις τρεις εκδόσεις, ο κυρίως σκελετός μέχρι το πρώτο 3.5mm jack είναι ακριβώς ο ίδιος.

Τα Cloud Core περιλαμβάνουν όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω.

Τα Cloud έχουν ρυθμιστή έντασης στο καλώδιο επέκτασης, και περιλαμβάνουν ένα επιπλέον ζευγάρι βελούδινα μαξιλαράκια. Επίσης, έχουν και θήκη μεταφοράς.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 10

Τα Cloud II έχουν ακριβώς ότι και τα Cloud, με τη διαφορά ότι έρχονται με ξεχωριστή κάρτα ήχου με usb για υποστήριξη ήχου 7.1. Επιπλέον, το μικρόφωνο των Cloud II είναι ελαφρώς βελτιωμένο.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 11

Ποιότητα κατασκευής

Από την πρώτη επαφή με τα ακουστικά καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για στιβαρή κατασκευή και σου δίνουν την αίσθηση ότι δε θα σπάσουν εύκολα.

Ο σκελετός των ακουστικών είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο. Στο πάνω μέρος υπάρχει ειδικό μαξιλαράκι, πράγμα που τα καθιστά πολύ άνετα στη χρήση. Το μέγεθος του σκελετού μπορεί να ρυθμιστεί από τις άκρες, έτσι ώστε να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 9

Τα μαξιλαράκια για τα αφτιά είναι αρκετά αναπαυτικά, με εξωτερική επένδυση δερματίνης. Ταυτόχρονα παρέχουν ικανοποιητική μόνωση από τους ήχους του περιβάλλοντος.

Παρ' ότι είναι στιβαρά, είναι αρκετά ελαφριά, έτσι ώστε να μη βαραίνουν το κεφάλι έπειτα από αρκετές ώρες χρήσης.

Το καλώδιο είναι ντυμένο με ποιοτικό υλικό, που σου δίνει την αίσθηση ότι δε θα ξεφτίσει μετά από την πρώτη εβδομάδα χρήσης.

Τέλος, όσον αφορά τον σχεδιασμό, είναι αρκετά κομψά και μοντέρνα, χωρίς υπερβολικά στοιχεία στον σκελετό τους.

Ποιότητα ήχου

Η ποιότητα του ήχου είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα. Υπάρχουν βέβαια χαρακτηριστικά από τα οποία μπορούμε να κρίνουμε την ποιότητα των ακουστικών και του μικροφώνου, όπως η απόκριση συχνότητας.

Για να τα υπολογίσουμε όμως με ακρίβεια, θα χρειαζόμασταν ειδικό εξοπλισμό και ειδικές μετρήσεις, κάτι που είναι τεχνικά αδύνατον.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-16

Γι' αυτό για τις δοκιμές μας θα χρησιμοποιήσουμε έναν απλό υπολογιστή με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου.

Για τις μετρήσεις θα βασιστούμε στο Ultimate Headphones Test, στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, και φυσικά στην ακουστική μας ικανότητα.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-17

Ακουστικά

Στις μετρήσεις μας με το Ultimate Headphones Test, βρήκαμε απόκριση συχνότητας 15Hz-20.000Hz για τα ακουστικά, και όλα τα υπόλοιπα τεστ περάστηκαν με επιτυχία.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-18

Η απόκριση συχνότητας μας δείχνει το εύρος του φάσματος των συχνοτήτων που μπορεί να αναπαράγει η συσκευή. Κατά κύριο λόγο, όσο μεγαλύτερο το εύρος συχνοτήτων, τόσο καλύτερα και τα ακουστικά.

Το εύρος της ανθρώπινης ακοής είναι 20Hz-20.000Hz. Τα HyperX Cloud Core αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους απόκριση συχνότητας 15Hz-25.000Hz.

Μπορεί η ανθρώπινη ακοή να φτάνει ως τα 20Hz, όμως υπάρχει όφελος σε ακόμα χαμηλότερες συχνότητες. Παρόλο που δεν ακούμε στα 15Hz, μπορούμε να νιώσουμε το μπάσο στα αφτιά μας, ειδικά σε καταστάσεις gaming.

Επιπλέον, τα ακουστικά δοκιμάστηκαν σε προβολή ταινιών, αναπαραγωγή μουσικής, και κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ήχος ήταν καθαρός, τα μπάσα ακούγονταν σωστά, και η μόνωση από το περιβάλλον ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.

Μικρόφωνο

Όσον αφορά το μικρόφωνο, το εύρος συχνοτήτων του είναι 100Hz-12.000Hz.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-kingston-hyperx-cloud-core-19

Η εγγραφή με το μικρόφωνο παράγει αρκετά καλό αποτέλεσμα, απομονώνοντας αρκετά τους μακρινούς ήχους.

Επιπλέον, δοκιμάζοντας το μικρόφωνο στο skype, οι συνομιλητές μας ισχυρίστηκαν ότι σε σύγκριση με ένα κοινό μικρόφωνο, η διαφορά είναι μεγάλη.

Θα λέγαμε ότι η ποιότητα του ήχου του μικροφώνου είναι ικανοποιητική. Μην περιμένετε ωστόσο εγγραφές επαγγελματικών προδιαγραφών.

Κόστος

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τα Cloud Core βρίσκονται σε προσφορά, και κοστίζουν κάτι λιγότερο από 40€ από το GearBest. Η τιμή τους σε άλλα καταστήματα ξεκινάει από τα 65€, οπότε θεωρείται μια αρκετά καλή προσφορά.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 1

Συγκρίνοντάς τα με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τα Cloud κοστίζουν γύρω στα 80€, ενώ τα Cloud II ξεκινούν από τα 100€, σε τιμές Ελλάδας. Στο εξωτερικό οι τιμές τους δεν απέχουν πολύ από τις ελληνικές.

Πριν αγοράσετε κάποια συσκευή από το εξωτερικό, δείτε πρώτα τον οδηγό μας για το πώς να παρακάμψουμε τα Capital Controls, καθώς και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε από την Κίνα.

Τελικές εντυπώσεις

Η εμπειρία χρήσης με τα ακουστικά HyperX Cloud Core ήταν άψογη. Συνδυάζουν πολύ καλό ήχο, άνεση στη χρήση, και στιβαρή κατασκευή.

Στην τιμή λίγο κάτω από τα 40€, δεν έχουν κανέναν σοβαρό ανταγωνιστή. Συνολικά, θα λέγαμε ότι τα Cloud Core είναι ό,τι πιο vfm (value for money) μπορεί να αγοράσει κανείς σε ακουστικά, ακόμα και σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα της σειράς.

Παρουσίαση Kingston HyperX Cloud Core 12

Προτείνονται ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν για ποιοτικά και ταυτόχρονα οικονομικά ακουστικά. Αν ο ρυθμιστής έντασης είναι από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε, προτιμήστε το επόμενο μοντέλο της σειράς Cloud, ή κάτι άλλο.

Σας άρεσαν τα ακουστικά Cloud Core;

Χρησιμοποιείτε συχνά ακουστικά; Γράψτε μας στα σχόλια τι ζητάτε από το ιδανικό headset. Αν έχετε ήδη στην κατοχή σας τα ακουστικά Cloud Core, γράψτε μας τις εντυπώσεις σας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps