Home » Smartphones-Tablets » Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος Android προστατεύει τη συσκευή από κλήσεις στην τσέπη ή την τσάντα, και δείχνει πληροφορίες όπως η ώρα, νέα SMS/email, και αναπάντητες κλήσεις. Με τις κατάλληλες εφαρμογές, όμως, η οθόνη κλειδώματος μπορεί να αποκτήσει σημαντικές επιπλέον δυνατότητες. Δείτε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι οθόνη κλειδώματος;

Πριν τα smartphone, στα παλιά κινητά με πληκτρολόγιο, ήταν γνωστό χαρακτηριστικό το κλείδωμα πληκτρολογίου.

Πατώντας ένα συνδυασμό πλήκτρων, ή αν το κινητό ήταν σε αδράνεια για ένα διάστημα, το πληκτρολόγιο κλείδωνε. Έτσι, αποφεύγαμε το να πραγματοποιηθούν κλήσεις καταλάθος, όσο έχουμε τη συσκευή στην τσέπη ή την τσάντα μας.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 1

Το κλείδωμα οθόνης είναι η αντίστοιχη λειτουργία για τα smartphone.

Σε παλιές εκδόσεις του λειτουργικού, η οθόνη κλειδώματος Android έδειχνε μόνο κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως η ώρα και τυχών αδιάβαστα μηνύματα SMS ή αναπάντητες κλήσεις.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 01

Σήμερα, ακόμα και η προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος Android έχει αρκετά περισσότερες δυνατότητες. Μας επιτρέπει να κλειδώσουμε το κινητό με pin ή με μοτίβο, για να μην έχει πρόσβαση κανείς χωρίς την άδειά μας…

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 02

…καθώς επίσης και να ξεκινήσουμε εφαρμογές όπως η φωτογραφική μηχανή και η φωνητική αναζήτηση στο Google απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 03

Ακόμα και αυτές οι δυνατότητες, όμως, δεν είναι τίποτα σε σχέση με το πόσες δυνατότητες μπορούμε να προσθέσουμε με την επιλογή κάποιας τρίτης εφαρμογής για την οθόνη κλειδώματος Android. Δυνατότητες που αφορούν τόσο την εμφάνιση, όσο και την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 17

Στην συνέχεια του οδηγού, θα δούμε τις καλύτερες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android, και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

CM Locker

Ο CM Locker έχει δημιουργηθεί από την ίδια εταιρία με το ομώνυμο antivirus και αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή στο είδος του. Την ώρα που γράφουμε τον οδηγό, οι λήψεις του ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια, ενώ οι κριτικές τα 2 εκατομμύρια, με πάνω από 1,7 εκατομμύρια κριτικές 5/5 και μέσο όρο 4,6/5.

Αυτό που κάνει τον CM Locker να ξεχωρίζει είναι πως παρέχει *πολλές* περισσότερες λειτουργίες από άλλες εφαρμογές για την οθόνη κλειδώματος Android.

Ασφάλεια

Το πλεονέκτημα που καθιστά τον CM Locker ως την καλύτερη εφαρμογή του οδηγού σε θέματα ασφαλείας, είναι οι καλά σχεδιασμένες υπηρεσίες που παρέχουν υψηλή προστασία και ενημέρωση στον χρήστη.

H προεγκατεστημένη οθόνη κλειδώματος Android είναι “όλα ή τίποτα”. Ο CM Locker επιτρέπει να κλειδώσουμε μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές, αφήνοντας άλλες ξεκλείδωτες για πιο εύκολη πρόσβαση.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 2

Μπορούμε λοιπόν να προστατέψουμε με κωδικό τις εφαρμογές μηνυμάτων και για τις κλήσεις, αλλά να αφήσουμε ξεκλείδωτες τις εφαρμογές μουσικής και βίντεο. Γιατί να πρέπει να βάζουμε κωδικό για να αλλάξουμε το τραγούδι που παίζει;

Επιπλέον, ο κωδικός μπορεί να μην είναι απλοί αριθμοί, αλλά κάποιο μοτίβο. Ο CM Locker παρέχει μια μεγάλη ποικιλία μοτίβων για όλα τα γούστα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 3

Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι αρκετά χρήσιμες, δεν αποτελούν κάτι τρομερό για τον μέσο χρήστη. Οι υπηρεσίες που κάνουμε την εφαρμογή αυτή να ξεχωρίζει είναι ο εντοπισμός θέσης της συσκευής και η φωτογράφηση των “εισβολέων”.

Μέσω του λογαριασμού μας στο Facebook, μπορούμε να παρακολουθούμε σε αληθινό χρόνο την θέση της συσκευής μας στο χάρτη.

Επίσης, μέσω του ίδιου παραθύρου μπορούμε να κλειδώσουμε την συσκευή με δυνατότητα ξεκλειδώματος μόνο από τον λογαριασμό μας στο Facebook ή να ενεργοποιήσουμε την αντικλεπτική σειρήνα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 4

Ωστόσο, η σειρήνα δεν αποτελεί έξυπνη ιδέα, καθώς θα αναγκάσει τον τυχών κλέφτη να απενεργοποιήσει την συσκευή.

Το κύριο μειονέκτημα των υπηρεσιών αυτών είναι το γεγονός ότι απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχουμε ενεργοποιημένα τα δεδομένα ή το Wifi στη συσκευή μας, θα είναι αδύνατο να την εντοπίσουμε σε αληθινό χρόνο. Αντιθέτως, θα εμφανιστεί η τοποθεσία και η ώρα την τελευταία φορά που υπήρχε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για να δείτε άλλους τρόπους εντοπισμού της συσκευής σας, επισκεφτείτε τον οδηγό μας.

Τέλος, ο CM Locker έχει την δυνατότητα να φωτογραφίζει τον χρήστη που εισήγαγε λάθος κωδικό. Η φωτογραφία του θα αποθηκευτεί τοπικά στην συσκευή. Αν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να επιλέξουμε την αυτόματη αποστολή της εικόνας στο email μας.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 5

Προσβασιμότητα

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android, ο CM Locker δεν μας δίνει πολλές δυνατότητες μορφοποίησης. Η έλλειψη αυτή όμως δεν γίνεται έντονα αντιληπτή, εξαιτίας του άριστα οργανωμένου περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον αυτό αποτελείται από τρεις οθόνες τις οποίες εναλλάσσουμε με σύρσιμο του δαχτύλου. Η κάθε οθόνη έχει αφιερωθεί σε συγκεκριμένες λειτουργίες και διευκολύνει την καθημερινή χρήση.

Η κεντρική οθόνη αποτελείται από ένα ρολόι, την διαθέσιμη μπαταρία και ένα εικονίδιο για γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα. Επιπλέον, εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες και ειδοποιήσεις σχετικά με την συσκευή μας.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 6

Για παράδειγμα, όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση φόρτισης, εμφανίζονται διάφορες επιλογές, όπως γρήγορη ή πλήρης φόρτιση.

Επιπλέον, έχουμε την δυνατότητα να απαντάμε άμεσα στα μηνύματά μας μέσω της οθόνης κλειδώματος. Τη λειτουργία αυτή μπορούμε ωστόσο να την απενεργοποιήσουμε για λόγους ασφαλείας.

Για να εμφανίσουμε παραπάνω λειτουργίες από αυτές που αναφέραμε, απλά σέρνουμε το βελάκι στο κάτω μέρος της οθόνης, Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, μπορούμε να αναπαράγουμε την μουσική μας και να ενεργοποιήσουμε διάφορα εργαλεία, όπως φακό και αριθμομηχανή.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 7

Επίσης, έχουμε πρόσβαση σε μία μεγάλη λίστα ρυθμίσεων δικτύου  με βασικότερες το wifi, τα δεδομένα και τα bluetooth.

Τέλος, στο κεντρικό παράθυρο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καθαρισμό συστήματος ή δωρεάν κλήσεις μέσω του Whats App.

Από την άλλη πλευρά, η δεξιά οθόνη είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση σχετικά με τον καιρό. Διαθέτει πληροφορίες για την θερμοκρασία, τον άνεμο, και άλλα πολλά καιρικά χαρακτηριστικά.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 8

Μάλιστα, η ενημέρωση είναι τέτοιου επιπέδου, που ξεπερνά πολλές εφαρμογές που αναλαμβάνουν αποκλειστικά αυτή την εργασία.

Κλείνοντας την ενότητα, μέσω του αριστερού παραθύρου ξεκλειδώνουμε την οθόνη κλειδώματος.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 9

Εμφάνιση

O CM Locker διαθέτει ένα πολύ μοντέρνο περιβάλλον με μια μεγάλη ποικιλία φόντων. Μέσω των ρυθμίσεων μπορούμε να επιλέξουμε το φόντο μας να ανανεώνεται καθημερινά με μια ξεχωριστή εικόνα.

Τέλος, μέσω της εφαρμογής μπορούμε να αλλάξουμε το θέμα της συσκευής μας ή τον εκκινητή (launcher). Όμως οι λειτουργίες αυτές είναι εκτός του θέματος του οδηγού και δεν θα εμβαθύνουμε.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 10

Για να δείτε τι είναι ο εκκινητής και ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές του είδους, δείτε τον οδηγό μας.

Οι Καλύτεροι Android Launcher για το Κινητό και το Tablet

Το Android έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της εμφάνισης της αρχικής οθόνης. Με έναν Android launcher, μπορούμε να αλλάξουμε εντελώς τα…

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Αν και μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι ο CM Locker ζητά περιττά δικαιώματα, εμείς δεν εντοπίσαμε κάτι τέτοιο. Το κάθε δικαίωμα πρόσβασης υπάρχει για να εξυπηρετεί μια υπηρεσία της εφαρμογής και τίποτα παραπάνω.

Για παράδειγμα, η πρόσβαση στα μηνύματα είναι απαραίτητη, ώστε να μπορούν να προβάλλονται στην οθόνη κλειδώματος. Η ίδια λογική ισχύει και για την πρόσβαση στις επαφές και στις κλήσεις μας. Η τοποθεσία χρησιμοποιείται για την αντικλεπτική λειτουργία, που απουσιάζει από άλλες εφαρμογές του είδους.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 10α

Τα παράπονα ωστόσο δεν περιορίζονται στον CM Locker, αλλά σε όλες τις εφαρμογές τις εταιρείας. Συγκεκριμένα διάφοροι χρήστες καταγγέλλουν ότι η Cheetah Mobile (δημιουργός του CM Locker) αποκτά πρόσβαση σε προσωπικά μας δεδομένα μέσω των εφαρμογών της.

Αυτό πιθανώς να ισχύει για εφαρμογές όπως το Clean Master ή το QuickPic. Όμως στην έρευνά μας δεν βρήκαμε καμία σχετική αναφορά όσον αφορά συγκεκριμένα τον CM Locker.

Αν πάντως σας ανησυχεί το ενδεχόμενο η Cheetah Mobile να χρησιμοποιεί τον CM Locker για να αντλεί προσωπικά δεδομένα, παρ' ότι δεν βρίσκουμε κάποια απόδειξη μέχρι στιγμής, μπορείτε απλά να επιλέξετε κάποια άλλη εφαρμογή για την οθόνη κλειδώματος Android.

Go Locker

Αν και αρκετά πιο περιορισμένος όσον αφορά τις έξτρα δυνατότητες, ο Go Locker αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή του CM Locker. Ο αριθμός των λήψεων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια λήψεις και 1,5 εκατομμύριο σχόλια.

Παρ' ότι δεν διαθέτει κάποια μοναδική λειτουργία, ο μεγάλος αριθμός λήψεων μαζί με τον καλό σχεδιασμό χωρίς bugs, κάνει τον Go Locker άξιο αναφοράς.

Ασφάλεια

Οι δυνατότητες ασφαλείας είναι αρκετά απλές σε σχέση με άλλες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android. Διαθέτει κλασικές τεχνικές κλειδώματος, όπως μοτίβο και αριθμητικούς κωδικούς.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει ο ανταγωνισμός, είναι το ξεκλείδωμα μέσω χειρονομίας (gesture). Με τον όρο  χειρονομία εννοούμε έναν ελεύθερο σχηματισμό στην οθόνη, που δεν είναι αυστηρά ορισμένος με τελείες όπως τα μοτίβα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 11

Εμφάνιση

Εμφανισιακά, η εφαρμογή είναι αρκετά ανεπτυγμένη, και υποστηρίζει πολλά και διαφορετικά θέματα (themes). Την πρώτη φορά που θα εκτελέσουμε την εφαρμογή, θα μας ζητηθεί να διαλέξουμε κάποιο από το πολλά θέματα που διαθέτει.

Κάθε θέμα έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό και μορφοποίηση. Για τον οδηγό διαλέξαμε την εμφάνιση που θυμίζει Windows, σαν φόρο τιμής στα Windows Phone, που είναι στα τελευταία τους.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 12
Μετά την επιλογή του προτύπου έχουμε κάποιες λιγοστές δυνατότητες μορφοποίησης, όπως να αλλάξουμε την μορφή την ώρας και τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Γενικά, ο Go Locker είναι μια αρκετά βασική εφαρμογή για οθόνη κλειδώματος Android, η οποία όμως διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από θέματα εμφάνισης.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 13

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Ημερολόγιο
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Μικρόφωνο
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Locker Master

Ο Locker Master αποτελεί την τρίτη πιο δημοφιλή εφαρμογή του οδηγού με πάνω από 10 εκατομμύρια λήψεις. Παρά το γεγονός ότι δεν παρέχει κάποια ιδιαίτερη λειτουργία ασφαλείας, έχει γραφικά άψογης ποιότητας, και με δυνατότητα κίνησης.

Ασφάλεια

Αυτό που κάνει τον Lock Master να ξεχωρίζει, είναι οι πρωτότυποι τρόποι ξεκλειδώματος της οθόνης. Εκτός από απλά κλειδώματα, μπορούμε να διαλέξουμε μοτίβα και κωδικούς μέσα από μια τεράστια συλλογή.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 14

Πέρα από την μεγάλη ποικιλία στις τεχνικές ξεκλειδώματος, όμως, δεν παρέχει κάποια πιο ανεπτυγμένη υπηρεσία ασφαλείας, όπως εντοπισμό της συσκευής.

Προσβασιμότητα

Άσχετα με την κεντρική οθόνη που έχουμε διαλέξει, αν σύρουμε το δάχτυλό μας δεξιά, θα μεταφερθούμε σε μια δεύτερη οθόνη σαν κι αυτή της εικόνας.

Στην οθόνη αυτή, λαμβάνουμε διάφορες πληροφορίες για την συσκευή μας, όπως πόση RAM χρησιμοποιούμε εκείνη την στιγμή, και τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 15

Επιπλέον, μπορούμε να διαχειριστούμε την φωτεινότητα της οθόνης και κάποιες ρυθμίσεις δικτύου, όπως wifi και δεδομένα.

Τέλος, στο κάτω μέρος της οθόνης μπορούμε να προσθέσουμε όποια εφαρμογή θέλουμε, ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτή.

Όσο αφορά την κεντρική οθόνη, εμφανίζονται διάφορες ενημερώσεις ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε επιλέξει.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 16

Εμφάνιση

Ο Locker Master διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από οθόνες κλειδώματος που δημιουργήθηκαν από άλλους χρήστες. Όμως η εφαρμογή δεν μας δίνει το δικαίωμα να τις επεξεργαστούμε και τις διαμορφώσουμε με το δικό μας γούστο.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 17

Αν θέλουμε κάτι πιο κοντά στις δικές μας προτιμήσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε δικές μας οθόνες κλειδώματος από το μηδέν, μέσω της εφαρμογής.

Ο Locker Master διαθέτει μεγάλη ποικιλία από γραφικά, εφέ, και τεχνικές ξεκλειδώματος, ανάμεσα στις οποίες σίγουρα θα βρούμε τις κατάλληλες για μας. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε μια οθόνη κλειδώματος που δημιουργήσαμε για τον οδηγό.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 18

Γενικά, τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον Lock Master την καλύτερη εφαρμογή σε επίπεδο εμφάνισης είναι τα γραφικά υψηλής ποιότητας, οι δυνατότητες κίνησης και η δυνατότητα δημιουργίας δικών μας οθονών κλειδώματος.

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Επαφές
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχο
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληρoφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Solo Locker

Με βάση τον αριθμό λήψεων, ο Solo Locker είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Locker Master. Και οι δύο εφαρμογές έχουν περίπου 10 εκατομμύρια λήψεις.

Παρ' όλα αυτά, ο Solo Locker έχει αρκετά μειονεκτήματα, όπως πολλές διαφημίσεις και υπηρεσίες επί πληρωμή.

Ασφάλεια

Όπως και ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών για οθόνη κλειδώματος Android, έτσι και ο Solo Locker παρέχει πολύ βασικές τεχνικές προστασίας, όπως μοτίβα και κωδικούς.

Όμως τα μοτίβα που υποστηρίζει η εφαρμογή αυτή είναι πιο εντυπωσιακά, καθώς μπορούν να ενσωματώνουν είτε δικές μας εικόνες, είτε εικόνες από τα κοινωνικά δίκτυα. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε τα διαθέσιμα μοτίβα της εφαρμογής.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 19

Προσβασιμότητα

Μέσω της κεντρικής οθόνης μπορούμε να εμφανίσουμε ένα αναδυόμενο παράθυρο από το οποίο ελέγχουμε διάφορες εφαρμογές.

Μέσω του παραθύρου αυτού μπορούμε να αναπαράγουμε μουσική και να διαχειριστούμε διάφορες λειτουργίες, όπως wifi, δεδομένα, και λειτουργία πτήσης.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 20

Επιπλέον, στο κάτω μέρος της οθόνης μπορούμε μέσω των ρυθμίσεων να επιλέξουμε 8 εφαρμογές στις οποίες θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση.

Τέλος, μέσω της δεξιάς οθόνης μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για τον καιρό και για τις πρόσφατες ειδήσεις.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 21

Εμφάνιση

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του Solo Locker σε σχέση με άλλες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android είναι η πληρωμή για τα περισσότερα θέματα εμφάνισης.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 22
Παρ' όλα αυτά, το προεγκατεστημένο θέμα είναι αρκετά απλό και διακριτικό και δεν είναι αναγκαία η αντικατάστασή του. Είναι κατάλληλο για χρήστες που επιθυμούν κάτι λιτό και ταυτόχρονα χρηστικό.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 23

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει μια τεράστια συλλογή με διάφορα είδη φόντων, από τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε όποιο θεωρούμε κατάλληλο.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 24

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Αγορές εντός εφαρμογής
  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Zui Locker

Ο Zui Locker είναι μια εφαρμογή με αρκετά λιγότερες λήψεις από τις προηγούμενες εφαρμογές του οδηγού. Παρ' όλα αυτά, ο αριθμός δεν είναι καθόλου αδιάφορος, καθώς ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η εφαρμογή αυτή διαθέτει πολλά στοιχεία που δεν έχουν οι εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android με περισσότερες λήψεις.

Ασφάλεια

Ο Zui Locker διαθέτει μια αρκετά μεγάλη συλλογή με μοτίβα και κωδικούς, τα οποία μπορούμε να διαμορφώσουμε πλήρως. Ανάλογα με το τρόπο κλειδώματος που θα επιλέξουμε, μπορούμε να διαχειριστούμε τα χρώματα, τα σχήματα και άλλες παραμέτρους.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 25

Επιπλέον, η εφαρμογή μας παρέχει την δυνατότητα να αποστέλλεται στο email μας η τοποθεσία του κινητού μετά από λάθος εισαγωγή του κωδικού. Μαζί με την τοποθεσία στέλνεται και μια φωτογραφία από την μπροστινή κάμερα της συσκευής με το πρόσωπο του “εισβολέα”.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 26

Προσβασιμότητα

Μέσω της κύριας οθόνης κλειδώματος μπορούμε να εμφανίσουμε ένα δεύτερο παράθυρο από το οποίο έχουμε πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές.

Από αυτό το παράθυρο μπορούμε να πληροφορηθούμε για την κατανάλωση της μνήμης RAM και να διαχειριστούμε διάφορες ρυθμίσεις, όπως ενεργοποίηση του wifi, των δεδομένων και του GPS.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 27

Επιπλέον, μπορούμε να ελέγξουμε την φωτεινότητα της οθόνης και να προσθέσουμε κάποιες εφαρμογές στις οποίες θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση.

Εμφάνιση

Ο Zui Locker μας δίνει πολλές περισσότερες δυνατότητες στην μορφοποίησης της οθόνης κλειδώματος από άλλες εφαρμογές του είδους.

Η εφαρμογή μας παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από πρότυπα, διατάξεις και φόντα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε την δικιά μας μοναδική οθόνη κλειδώματος Android.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 28

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Αγορές εντός εφαρμογής
  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Start

Ο Start αποτελεί μια αρκετά γνωστή εφαρμογή  με 5 εκατομμύρια λήψεις. Κύρια πλεονέκτημα της εφαρμογής, σε σχέση με άλλες εφαρμογές για την οθόνη κλειδώματος Android, είναι η πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις από την οθόνη κλειδώματος.

Ασφάλεια

Ο Start δεν διαθέτει κάποια δικιά του τεχνική ασφαλείας. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί τις τεχνικές που έχει διαθέσιμες η συσκευή μας. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την έκδοση των Android που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές επιλογές.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 29

Προσβασιμότητα

Μέσω της αριστερής στήλης της κύριας οθόνης μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές. Οι προεπιλεγμένες δυνατότητες είναι η αναζήτηση, οι ρυθμίσεις, η μουσική, και ο καιρός.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 30

Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές ακόμα εφαρμογές και να επεκτείνουμε τις δυνατότητες της οθόνης κλειδώματος.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 31

Εμφάνιση

Οι δυνατότητες μορφοποίησης που μας δίνει η εφαρμογή είναι ελάχιστες. Οι μόνοι παράμετροι που μπορούμε να καθορίσουμε είναι το μέγεθος και η στοίχιση των widgets, όπως το ρολόι.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 32

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων
  • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Echo Lockscreen

Ο Ehco Lockscreen αποτελεί μια αρκετά γνωστή εφαρμογή, δημιουργημένη από την Google με παραπάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις. Όμως είναι συμβατή μόνο με Android 4.3 και πάνω, και δεν είχαμε κάποια συμβατή συσκευή για την εγκατάστασή της.

Γι' αυτό τον λόγο, θα χρησιμοποιήσουμε screenshots και πληροφορίες από την σελίδα της εφαρμογής.

Δυνατότητες

Σε αντίθεση με της άλλες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android, ο Echo Lockscreen δίνει περισσότερο έμφαση στον τομέα των ειδοποιήσεων.

Αναλαμβάνει την αυτόματη οργάνωση των ειδοποιήσεων σε κατηγορίες και διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτές. Χάρη στη σωστή οργάνωση, εξαλείφονται οι μεγάλες λίστες με ειδοποιήσεις και εξοικονομείται χρόνος από την πλευρά του χρήστη.
Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 33

Επιπλέον, η δυνατότητα να καθυστερήσουμε κάποια ειδοποίηση για κάποιο χρονικό διάστημα διευκολύνει αρκετά την καθημερινότητά μας. Η επιλογή αυτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε κάποια επαγγελματική συνάντηση ή κατά την διάρκεια της εργασίας μας.
Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 34

Τέλος, ο Echo Lockscreen μας δίνει την δυνατότητα να αναπαράγουμε την μουσική μας χωρίς να ξεκλειδώσουμε την οθόνη.
Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 35

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Αγορές εντός εφαρμογής
  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων
  • Λήψη δεδομένων από το διαδίκτυο

Next Lock Screen

Αν και με σαφώς λιγότερες λήψεις από τις κορυφαίες εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android του οδηγού, περίπου 1 εκατομμύριο, ο Next Lock Screen μπορεί να τις ανταγωνιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η συγκέντρωση όλων των εργασιών σε μια οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο απαλλασσόμαστε από την εναλλαγή μεταξύ παραθύρων.

Ασφάλεια

Έκτός από τις κλασικές επιλογές, όπως μοτίβα και κωδικούς, ο Next Lock Screen μας δίνει την δυνατότητα να προστατέψουμε την συσκευή μας μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 36
Η μόνη προϋπόθεση είναι να υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από την συσκευή μας.

Προσβασιμότητα

Μέσω του κάτω μέρους του παραθύρου έχουμε άμεση πρόσβαση σε όποια εφαρμογή έχουμε επιλέξει. Επιπλέον, μπορούμε να διαχειριστούμε διάφορες ρυθμίσεις, όπως φωτεινότητα οθόνης, wifi, και δεδομένα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 37

Τέλος, πατώντας πάνω στο ρολόι, εμφανίζονται αναλυτικές πληροφορίες για την θερμοκρασία, την υγρασία και τον άνεμο.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 38

Εμφάνιση

Ο Next Lock Screen δεν διαθέτει κάποια δυνατότητα να αλλάξουμε την εμφάνιση της οθόνης. Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η αλλαγή φόντου και η απόκρυψη μερικών δυνατοτήτων.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 39

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Ημερολόγιο
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Picturesque Lock Screen

Ο Picturesque Lock Screen είναι μια σχετικά άγνωστη εφαρμογή σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς διαθέτει μόλις 100 χιλιάδες λήψεις. Παρ' όλα αυτά, διαθέτει ένα καλά σχεδιασμένο περιβάλλον με αρκετές δυνατότητες.

Ασφάλεια

Για να προστατέψουμε τα δεδομένα μας, ο Picturesque Lock Screen μας δίνει την επιλογή ανάμεσα σε μοτίβο, κωδικό με αριθμούς και κωδικό με γράμματα.

Οι κωδικοί με αλφαβητικούς χαρακτήρες υποστηρίζονται από λίγες εφαρμογές, αλλά παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 40

Προσβασιμότητα

Μέσω την κεντρική οθόνης της εφαρμογής μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναζητήσεις, να πληροφορηθούμε για τον καιρό και να τραβήξουμε φωτογραφίες.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 41

Αν επεκτείνουμε το παράθυρο στο πάνω μέρος της οθόνης, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις δικτύων, όπως wifi και δεδομένα, καθώς επίσης και σε εφαρμογές της επιλογή μας.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 42
Αν μεταφερθούμε στην δεξιά οθόνη, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τις πρόσφατες ειδήσεις στην αγγλική γλώσσα.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 43

Εμφάνιση

Αν και δεν έχουμε την δυνατότητα αλλαγής της διάταξης της οθόνης, ο Picturesque Lock Screen μας δίνει την επιλογή να ανανεώνουμε αυτόματα το φόντο μας από τις εικόνες Bing.

Πατώντας το εικονίδιο κάτω δεξιά στην κεντρική οθόνη μπορούμε να δούμε όλες τις διαθέσιμες φωτογραφίες εκείνη την στιγμή.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 44

Τέλος, μπορούμε να επιλέξουμε οι φωτογραφίες να ανανεώνονται μόνο μέσω wifi για να μην ξοδεύουμε άσκοπα τα δεδομένα.

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Ημερολόγιο
  • Επαφές
  • Τοποθεσία
  • SMS
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Lock Screen

Ο Lock Screen στην απλή του έκδοση έχει μόλις 1 εκατομμύριο λήψεις, ενώ στην έκδοση που συνοδεύεται από τον AppLοck έχει περίπου τις δεκαπλάσιες. Ο AppLock είναι μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να κλειδώνουμε μεμονωμένες εφαρμογές.

Ασφάλεια

Εκτός από τα άπλα μοτίβα και τους κωδικούς, ο Lock Screen μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε πιο σύνθετα μοτίβα με δικές μας φωτογραφίες.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 45

Προσβασιμότητα

Μέσω της οθόνης κλειδώματος μπορούμε να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων και εφαρμογών.

Εκτός από 5 εφαρμογές της επιλογής μας, έχουμε πρόσβαση σε εργαλεία, όπως αριθμομηχανή και φακό, καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις του wifi και των δεδομένων.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 46

Στην δεξιά οθόνη μπορούμε να ενημερωθούμε αναλυτικά για τον καιρό.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 47

Εμφάνιση

Ο Lock Screen παρέχει μια μεγάλη συλλογή από θέματα και φόντα. Με την επιλογή του κατάλληλου θέματος, μπορούμε να φτιάξουμε μια οθόνη κλειδώματος ακριβώς στα μέτρα μας.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 48

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Ταυτότητα
  • Τοποθεσία
  • Τηλέφωνο
  • Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Ήχος
  • Κάμερα
  • Πληροφορίες σύνδεσης Wifi
  • Πληροφορίες σύνδεσης Bluetooth
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

AcDisplsay

Ο AcDisplay αποτελεί μια γνωστή εφαρμογή με παραπάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις. Οι λόγοι που βρίσκεται στο τέλος της λίστας με τις εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android είναι η έλλειψη δυνατοτήτων και ένα απλό πρόβλημα με την απεγκατάσταση της εφαρμογής.

Η εφαρμογή αυτή αποτελείται από ένα ρόλοι και το φόντο. Δεν έχουμε πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές ή ενημέρωση για ειδήσεις και τον καιρό. Οι ελλείψεις αυτές τον κατατάσσουν τελευταίο στην λίστα του οδηγού.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 49

Παρά τα σημαντικά μειονεκτήματα, έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μόνο από τις εφαρμογές που επιθυμούμε.

Δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής

Τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Αγορές εντός εφαρμογής
  • Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών
  • Αναγνωριστικό συσκευής/ Στοιχεία κλήσεων

Λύση για το πρόβλημα απεγκατάστασης

Αν δεν μας δίνεται η επιλογή να απεγκαταστήσουμε τον AcDisplay, πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία.

1) Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις συστήματος στην κατηγορία “Ασφάλεια”.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 50
2) Στην συνεχεία, επιλέγουμε την υποενότητα “Διαχειριστές συσκευών”.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 51

3) Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, απενεργοποιούμε την επιλογή AcDisplay.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 52

4) Τέλος, κάνουμε απεγκατάσταση της εφαρμογής με την κανονική διαδικασία.

Δωρεάν Εφαρμογές για νέα Οθόνη Κλειδώματος Android 53

Έχετε απορίες σχετικά με τις εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android;

Συνοψίζοντας, οι εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android είναι απαιτητές για την συσκευή μας, καθώς μας διευκολύνουν στις εργασίες μας και αυξάνουν την ασφάλεια των δεδομένων μας. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τις εφαρμογές για οθόνη κλειδώματος Android ή έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εφαρμογή που δεν αναφέραμε, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps