websoft ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημερα Αγγελε,εχω ενα προβλημα με την εγκατασταση win 10 (clean install ακολουθωντας της οδηγίες ),
μετα την πρωτη upgrade απο 8.1 σε 10 ολα καλα,τα win ειναι ενεργοποιημενα,εκατσα κανα δεκαλεπτο και αρχισα την δευτερη εγκατασταση (clean install με USB boot)
αλλα οταν τελειωσα την δευτερη εγκατασταση μου λεει οτι πρεπει να ενεργοποιησω τα win,οταν παταω activate now μου βγαζει σφαλμα
(Error : 0xC004C003) και μου λεει οτι πρεπει να τα αγοραζω,
το συστημα μου ειναι σχετικα καινουργιο το desktop το εχω 2 μηνες με γνησια win 8.1 αγορασμενα απο E-SHOP
υπαρχει κατι που μπορω να κανω? Ευχαριστω για το χρονο σου!

16 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Για δοκίμασε την εντολή slmgr.vbs /ato και κάνε μια επανεκκίνηση

websoft απάντησε πριν 9 έτη

Το δοκιμασα αλλα τπτ...
Activating Windows(R),Core edition (58e97c99-f377...
Error: 0x8007007B The filename, directory name
or volume label syntax is incorrect. (SWbemObjectEx)
τωρα γραφει... connect to the internet to activate windows
αλλα ειμαι ηδη συνδεδεμενος

websoft απάντησε πριν 9 έτη

Υπαρχει κανενα πιο ευκολο τροπο να το φτιαξω?
 απο το να...βαλω το win 8 cd με κωδικο μετα upgrade 8.1....
upgrade win 10 και να βαλω ολα τα προγραματα απο την αρχη
ασε που ειναι και BFF4 + GTAV = 55 GB download ....

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Αντιμετωπίζω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα! Έχω τρελαθεί !
Την Δευτέρα πάρε τηλέφωνο στο help desk της Microsoft Hellas και ζήτα να σε συνδέσουν με το τεχνικό τμήμα.
Το τηλέφωνο είναι 8015003000 και πες τους οτι έχεις το πρόβλημα για πάνω απο εβδομάδα και δεν πάει άλλο (γιατί απ'οτι έμαθα λένε οτι ειναι φορτωμένοι οι σέρβερς και θέλει κάποιες ημέρες).
Εγώ το αντιμετωπίζω αυτο το πρόβλημα απο τις 5 του μήνα και ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί! Πιστεύω πως πρέπει λίγο να πιέσουμε την ms να βρει καποια λύση...δεν ξέρω.

Κι εγώ Δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο να δούμε τι γίνεται.
 
Ενημέρωσε για ότι νεότερο.Θα κάνω το ίδιο!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ισχύει για τους servers, αν έχει κάποιος από τους 2, κάποια επίσημη απάντηση ας την αναφέρει εδώ

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Προσωπικά αυτή τη στιγμή είμαι σε γραμμή προτεραιότητας (εδώ και 20 λεπτά βέβαια) με το Αμερικάνικο help desk της Microsoft σε chat.Μόλις συνδεθώ και μιλήσω μαζί τους θα ενημερώσω, καθώς και για οτι νεότερο έχω.

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν μίλησα με το Αμερικάνικο Help desk και παίζει να είναι πιο άσχετοι και απο τους δικούς μας (απ'οσο ακούω).
Μου είπαν οτι ο σωστός τρόπος δεν είναι με το media creation tool αλλα με το να κάνω κράτηση απο το εικονίδιο και να περιμένω ΜΕΧΡΙ να ειδοποιηθώ πως είναι έτοιμος ο υπολογιστής μου για αναβάθμιση.

Όταν τους είπα πως η microsoft λέει πως η διαδικασία που ακολούθησα είναι επίσης σωστή και πως τα windows 10 μου μετά το πρώτο upgrade ενεργοποιήθηκαν κανονικά η απάντησή τους ήταν πως ο σωστότερος τρόπος είναι αυτός που μου περιέγραψαν παραπάνω.

Αρνούμαι βέβαια να το δεχτώ.... Εσύ τι λές Άγγελε γι'αυτό?

Θα προσπαθήσω να ξανα συνδεθώ με το chat σου μήπως μιλήσω με κανέναν άλλο υπάλληλο πιο ενημερωμένο...

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Έχει μια λογική όσο αφορά την συμβατότητα μηχανήματος, πολλοί δεν περίμεναν να βγάλει την ειδοποίηση και είναι με προβλήματα όσο αφορά τα laptops. Δεν βρίσκω καμιά λογική γιατί να μην ενεργοποιηθούν.
Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση Μιχάλη

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαρίστησή μου! Μόλις έχω νεότερα θα ξανα ενημερώσω.
Αλλιώς αύριο πίσω στα 8.1 και υπομονή....αλήθεια απο την πρώτη μέρα της κράτησης πόσο περίπου περιμένουμε μέχρι αν ενημερωθούμε οτι το upgrade ειναι διαθέσιμο?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ανάλογα το μηχάνημα φαντάζομαι, μπορεί να σου έρθει σε μερικές μέρες, μπορεί και άμεσα.

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν Άγγελε έχω νέα! Ξανα μίλησα με το Αμερικάνικο help desk και συγκεκριμένα αυτή τη φορά με το τεχνικό τους τμήμα.Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά.Αν ισχύει αυτο που έμαθα ή δεν ήξερα καλα τα μεχρι στιγμής δεδομένα ή η microsoft μας δουλεύει.Το σίγουρο είναι πως ο καθένας απο την Microsoft λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Αυτο που μου είπαν με λίγα λόγια για να μη μακρηγορώ είναι πως δικαιούμαι δωρέαν αναβάθμιση αλλα ΜΟΝΟ αναβάθμιση.Αν θέλω clean install απευθείας στα 10 (χωρίς να βάλω πρώτα τα 8.1) πρέπει να έχω product key !

Όταν ρώτησα και τι θα γίνει αν χρειαστεί να κάνω φορμάτ μετά απο 1 μήνα καθώς το κλειδί των 8.1 δεν θα λειτουργεί μου είπε οτι ισχύει εν μέρη αυτό που λέω.Μετά απο 1 μήνα σταματάει να λειτουργεί το κουμπί στα windows 10 που σου δίνει την επιλογή να γυρίσεις πίσω στα windows 8.1 αλλα ΑΝ κάνω εγκατάσταση με dvd θα μπουν και θα ενεργοποιηθούν κανονικά τα windows 8.1 μου.Και φυσικά μετά εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα αναβάθμισης σε 10 πάλι.

Ισχύει κάτι τέτοιο τελικά? :S

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Για να κάνεις ψευτό clean install, πρέπει πρώτα να περάσεις την αναβάθμιση και μετά με το iso, έχει ειπωθεί αρκετές φορές.
Για να περάσεις απευθείας το ISO χωρίς αναβάθμιση, χρειάζεσαι κλειδί (καμιά έκπληξη εδώ).
Έχεις κάνει κάτι λάθος από αυτά; Αν πέρασες κατευθείαν τα ISO σου δεν θα ενεργοποιηθούν τα 10.

Όσο αφορά το format αργότερα, επειδή τα windows κλειδώνουν στο HWID υποθέτουμε ότι άμα έχεις ενεργοποιημένα τα 10 και κάνεις φορματ με το αντίστοιχο ISO θα ενεργοποιηθούν. Αν πρέπει να κάνεις φορματ με το παλιό λειτουργικό και μετά ξανά αναβάθμιση το θεωρώ παρανοϊκό, όποτε πρέπει να το διασταυρώσουμε αυτό.

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Όχι Άγγελε δεν έκανα απευθείας χωρίς αναβάθμιση.Ακριβώς όπως στον οδηγό σου και έκανα την αναβάθμιση ο οποίος απ'οτι είδα είναι και ο τρόπος που προτείνει και η ιδια η microsoft.Όσο και αν του το είπα, εκεί αυτός....μετά λέμε (και κυρίως λένε του Έλληνες....).Φυσικά δεν κατάλαβε κάτι λάθος απλά προφανώς ήταν....άσχετος ! (τραγικό)
Μάλιστα μετά ξανα μίλησα με άλλον εκπρόσωπο ο οποίος με διαβεβαίωσε πως έχω δίκιο και πως έκανα σωστά την διαδικασία και μου είπε απλά να περιμένω καθώς υπάρχει delay στους σέρβερς.Ίσως μου ειπε χρειαστεί μερικές ημέρες αλλα ήταν σίγουρος οτι θα ενεργοποιηθούν τα windows μου...για να δούμε... σε μερικές ώρες ανοίγει και στην Ελλάδα το help desk με το οποίο θα μιλήσω και αν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
Τι να διασταυρώσουμε, εδώ ο τύπος απο το τεχνικό τμήμα της microsoft usa δεν ήξερε βασικά πράγματα...ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...
Σε κάθε νεότερο θα ενημερώσω πάντως!!

(edit- διάβασα σε ξένο φόρουμ οτι κάποιους τους βοήθησε αυτή η διαδικασία: http://stackoverflow.com/questions/7759642/reset-windows-activation-remove-license-key/7759905#7759905 ξέρεις τι ειναι και τι ακριβώς κάνει? Να το δοκιμάσω ή παίζει να τα κάνω χειρότερα και να μην ενεργοποιηθούν και να χρειάζομαι πάλι φορμάτ μετά ? )

Mixalis Mixalopoulos απάντησε πριν 9 έτη

Τελικά σήμερα μίλησα 2 φορές με το help desk της Ελλάδας.Απογοήτευση.Ο πρώτο υπάλληλος μου είπε πως η μόνη συγκεκριμένη οδηγία γι'αυτό το μήνυμα λάθους είναι η αναμονή. Αλλα μου φάνηκε πως ούτε ο ίδιος το πίστευε.Πιο πολύ μου φάνηκε σαν λύση για να μου δώσει μια απάντηση.Ο δεύτερος (ήταν και αυτός που τα άκουσε) μου είπε πως όντως υπήρχε πρόβλημα με τους σέρβερς αλλα αυτό στις αρχές.Πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο και πως ακομα και να ήμουν σ'αυτή την περίπτωση μέσα στο πρώτο 24ωρο θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί.Οπότε με τα πολλά πολλά μου είπε πως δεν πρόκεται να ενεργοποιηθούν αν πέρασαν 5 μέρες και ακόμη τίποτα.
Έτσι έκανα πάλι φορματ σε 8.1 τα οποια ενεργοποιήθηκαν και τώρα θα ξανα κάνω upgrade και φορμάτ σε 10 μπας και αλλάξει κάτι....τι να πω...
Αν υπάρξει κάποια ενημέρωση απο κάποιον χρήστη ή απο το pcspteps για λύση ας ενημερώσει. 
Το ίδιο θα κάνω κι εγώ φυσικά...

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστούμε Μιχάλη για την ενημέρωση, προφανώς και η Microsoft έχει χάσει την μπάλα.