Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΓεμίζει ο Σκληρός μου Χωρίς λογο!!!
YahooUser40 ρώτησε πριν 9 έτη

Γειά σου Αγγέλε!Παρατηρώ οτι ο Σκληρός μου δίσκος γεμίζει μέρα με τν μέρα χωρίς να προσ8έτω εγω αρχεία η κάτι άλλο!Π.χ χθές πριν τν κλείσω κοίταξα είχα 30GB κ σήμερα με το που τον άνοιξα έχω 28GB!Πριν λίγο εγκατέστησα 2 προγράμματα κ μετά τα απεγκατέστησα γιατι δν μου κάναν κ τώρα πλέον η χωριτικότητα έχει φτάσει στα 23GB!Την προηγούμενη βδομάδα μείωσα το χώρο στην επαναφορά συστήματος,ήταν πολλά GB (το γιατί δν το ξέρω) κ το έκανα στα 7GB!Επίσης άδειασα το σκληρό με το CCleaner κ γλύτωσα κ από κει πολλα GB αλλά παρατήρω οτι γεμίζει κ πάλι χωρίς να κάνω κάτι!Παίζει να έχω κάνα ιο?Χρησιμοποιώ ψιλό συχνά το Windows Movie Maker,λες να επιρεάζει αυτό κάπου?
*Χρησιμοποίησα το TreeSize για να κάνω μία''ακτινογραφία''στο σκληρο μου,έριξα μια ματιά αλλα δεν κατάλαβα κ πολλα!Το έχω βγάλει κ φωτο,γίνεται κάπως να σου την δείξω?

11 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Για να ανεβάσεις εικόνες εδώ στις ερωτήσεις, δες αυτόν τον οδηγό για το ανέβασμα εικόνων στο Internet.

YahooUser40 απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Αγγελε!Εδώ παρακάτω σου στέλνω φωτο με το σκληρό μου δίσκο για να δεις κ να μου εξηγησεις αν μπορείς γιατί ο σκληρός μου να γεμίζει Χωρίς λόγο!Κάτι παίζει με το System Volume Information,μου τρωει μερα με την μερα,ωρα με την ωρα τα GB!
http://imgur.com/ljnK502
http://imgur.com/uP3Iysd

Jim Traianos απάντησε πριν 9 έτη

Φαίνεται πως το system volume information είναι ο φάκελος που έχει όλες τις επαναφορες συστηματος. Με το που κάνεις κάποια διαγραφή ή κάποια αλλαγή παίρνει χώρο ο φακελος ή κάτι αλλο. Δες στο link παρακατω για να λυσεις το προβλημα και να ενημερωθεις περισσοτερο.
http://www.bitdefender.com/support/how-to-clean-infections-found-in-system-volume-information-1038.html

Αν εχεις ξανα προβλημα, κι εγω δεν ειμαι σιγουρος.

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Kαλησπέρα YahooUser40
Αρχικά καλό θα ήτανε να έκανες και ένα καθαρισμό των παλαιοτέρων επαναφορών συστήματος και όλους τους καθαρισμούς του παρακάτω άρθρου. Δες εδώ -> https://www.pcsteps.gr/1330-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82/
Στη συνέχεια δες την κατάσταση του σκληρού σου δίσκου στην δωρεάν εφαρμογή: http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html διαβάζοντας παράλληλα αυτό:https://www.pcsteps.gr/1385-hard-drive-dieing/.
Μάλλον έχει πρόβλημα ο σκληρός σου εκτός και αν έχεις να τον κάνεις format αρκετό καιρό.(Θέλουν και τα pc φρεσκάρισμα και ανανέωση όπως και εμείς).
Κάνε μια ανασυγκρότηση αρχικά και αν σου παραμένουν πολλά κατακερματισμένα αρχεία προχώρα σε format.
SOS- Κάνε backup τα αρχεία σου-SOS

YahooUser40 απάντησε πριν 9 έτη

Format δν εχω κανει ΠΟΤΕ γιατι δεν κατεχω κ το λαπτοπ αυτο το εχω 5 χρονια.Θα κανω οτι μου ειπατε αρχικα,κα8αρισμους κτλ,θα διαβασω τα αρθρα κ ο θεος βοηθος.να στε καλα παλικαρια,θα τα κοιταξω ολα αυριο μετα την δουλεια κ θα σας ενημερωσω!ευχαριστω προκαταβολικα!!!!!!

YahooUser40 απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα!Εκανα βήμα-βήμα ότι μου είπατε!Καταρχάς καθάρισα την σαβούρα (που ήταν κ αρκετή) έβαλα κ το CCleaner!Στην συνέχεια με το CrystalDiskInfo είδα την κατάσταση του δίσκου μου!Μου βγαλε ότι είναι καλή!Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δημιουργεί συνεχώς σημέια επαναφοράς συστήματος κ μου γεμίζει άσκοπα το σκληρό!Κάθε φορά που βγάζω η βάζω ένα προγγραματάκι ο δίσκος γεμίζει!Τι να κάνω κ πως να σβήσω τα παλιότερα σημεία επαναφοράς συστήματος κ επίσης πως θα απαλαχτώ αν συνεχίσει να μου το κάνει αυτό το πράμα αυτόματα?
ΥΓ 1) εχω τα Vista
http://imgur.com/P7eyK1g
http://imgur.com/TKRC4Jc

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα YahooUser40.
Στον οδηγό που σου είπα : https://www.pcsteps.gr/1330-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82/ αναφέρει τον καθαρισμό των παλαιοτέρων σημείων επαναφοράς, αλλά αν θέλεις μπορείς και με το ccleaner πηγαίνοντας εργαλεία->επαναφορά συστήματος-> τσέκαρε ποιά θέλεις να πετάξεις -> αφαίρεση.
Εγώ θα σου πρότεινα format γιατί τα 5 χρόνια είναι πάρα πολλά χωρίς format, πόσο δε για vista (που από μόνα τους είναι μπερδεμένα).
Επίσης θα σου πρότεινα, αν το σηκώνει 1ον η τσέπη σου και 2ον το pc σου, την αγορά ενός λογισμικό των win7 σε Retail έκδοση για να μπορείς αργότερα να την εγκαταστήσεις σε άλλο pc αν παραδώσει πνεύμα το συγκεκριμένο laptop.
Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη και δεν οφείλεις να την υιοθετήσεις.
Δεν είμαι κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός, απλά ένας μέσος χρήστης με λίγο παραπάνω ενδιαφέρον-αγάπη για το pc.

YahooUser40 απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Xari!Το οτι δεν είσαι εξειδικευμένος τεχνικός αυτό με κάνει να σε ευχαριστήσω διπλά γιατί παρόλα αυτά κάθεσαι,ασχολείσαι κ με συμβουλέυεις με τις όποιες γνώσεις διαθέτεις!Στο θέμα μας τώρα,για το φορματ κ τα Win7 φυσικά κ έχεις δίκιο αλλά το θέμα προς το παρόν είναι οικονομικό!Γνωρίζω κάτι λίγα αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ κ δν θέλω να πειραματιστώ πάνω στο "λαπτοπάκι"μου!Αν είχα κάποιο που γνωρίζει απο δίπλα μου 8α το κάνα. Οπως κ να έχει όμως χρειάζεται κ μάλιστα επειγόντως!5 χρόνια χωρίς φορμάτ είναι ΠΑΡΑ πολλά!Όσο για τα Win7 που ανέφερες,κάποιοι μου λένε για"σπασμενα"αλλά τα φοβάμαι λίγο!Λοιπόν έκανα το καθαρισμό των σημειών επαναφοράς συστήματος απο το CCleaner κ ο δίσκος μου άδειασε!Πριν όμως έβγαλα μία φωτό,σου φαίνεται πολύ λογικό αυτό που βλέπεις(φωτ.)?Με την κάθε κίνηση που κάνω,αυτο δημιουργεί "νέο σημείο επαναφοράς" κ μου μπουκώνει το δίσκο! :(
*Το όνομα μου είναι Jim
http://imgur.com/XTRp0yn

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Γειά σου Jim.
Δοκίμασε λίγο να απενεργοποιήσεις την επαναφορά συστήματος να δεις τι θα κάνει. (Κράτα backup τα αρχεία σου πριν κάνεις οτιδήποτε).
Απλά βλέπω το format μονόδρομο.
Όσο για τα win 7 που ανέφερες εγώ προσωπικά και το PCsteps.gr που μας φιλοξενεί είμαστε κατά της πειρατείας.
Διάβασε αν θές και αυτό:https://www.pcsteps.gr/32633-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-windows-7-windows-8/

YahooUser40 απάντησε πριν 9 έτη

Κ εγω είμαι κατά της πειρατείας,γι αυτό είπα οτι φοβάμαι κ δεν θα το κάνω!Η μόνη λυση δλδ Φορματ κ 7αρια!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή τα Windows 7 από τα Windows Vista, και θα είσαι καλυμμένος μέχρι το 2020 από θέμα λειτουργικού.