Home » Software » Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows/Mac

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows/Mac

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ενώ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες, με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, το Instagram επισήμως επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών ή βίντεο μόνο από κάποιο smartphone ή tablet. Τώρα, με τη δωρεάν εφαρμογή Gramblr, μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram μέσα από τα Windows ή το Mac OS X.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Gramblr

Το Gramblr μας επιτρέπει να συνδεθούμε στον προσωπικό μας λογαριασμό Instagram μέσα από τα Windows ή το Mac OS X, και να ανεβάσουμε φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς να τις μεταφέρουμε σε κάποιο smartphone ή tablet.

Είναι μία ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους που χρησιμοποιούν φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους. Ταυτόχρονα, θα βολέψει όσους από εμάς χρησιμοποιούμε τακτικά το Instagram και προτιμούμε το interface του υπολογιστή, παρά μια οθόνη αφής.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows Mac OS X 2

To Gramblr λειτουργεί ουσιαστικά ως προσομοιωτής της εφαρμογής του Instagram, αφού εκτός από τη δυνατότητα του upload μας επιτρέπει επιπλέον να δούμε τις ειδοποιήσεις μας .

Η εφαρμογή είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις των Windows από τα XP και μετά, και με όλες τις εκδόσεις OS X από την 10.6 (Snow Leopard).

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows Mac OS X 3

Εκτέλεση Gramblr στα Windows

Θα βρούμε την τελευταία έκδοση του Gramblr στη σελίδα http://gramblr.com/

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows 01

Αν πατήσουμε σε ένα τυχαίο σημείο στο κουμπί, θα κατεβάσουμε την 64-bit έκδοση του προγράμματος. Αν χρειαζόμαστε την 32-bit έκδοση επειδή έχουμε 32-bit Windows, θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο κείμενο 32bit πάνω στο κουμπί.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows 02

Το αρχείο θα κατέβει με τη μορφή συμπιεσμένου φακέλου .zip και αρκεί να κάνουμε εξαγωγή όλων μέσα από τα Windows, ή με κάποια τρίτη εφαρμογή όπως το 7-zip.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows 03

Ουσιαστικά το Gramblr είναι φορητή (portable) εφαρμογή, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Αρκεί να τρέξουμε την εφαρμογή Gramblr από το φάκελο που την αποσυμπιέσαμε.

Εγκατάσταση Gramblr στο Mac OS X

Η εγκατάσταση σε Mac είναι απλή. Αρχικά θα πρέπει να έχουμε πάει στις Προτιμήσεις Συστήματος -> Ασφάλεια και Απόρρητο…

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Mac OS X 01

…και να έχουμε επιτρέψει την εκτέλεση εφαρμογών από οπουδήποτε, αφού έχουμε κάνει κλικ στο λουκέτο για να ενεργοποιήσουμε την επιλογή.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Mac OS X 02

Στη συνέχεια τρέχουμε το αρχείο .dmg του Gramblr και κάνουμε την εγκατάσταση όπως στις περισσότερες εφαρμογές, αντιγράφοντας το αρχείο στο φάκελο Applications.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Mac OS X 03

Να σημειωθεί πως το Gramblr στο Mac OS X εκτελείται μέσω Web Interface στον browser, η λειτουργία του όμως είναι ίδια με αυτή των Windows.

Πώς κάνω σύνδεση στο λογαριασμό του Instagram μέσω του Gramblr

Στην πρώτη εκτέλεση της εφαρμογής θα μας εμφανιστεί ένα μενού σύνδεσης στο λογαριασμό μας του Gramblr.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows Mac OS X 7

Κάνουμε κλικ στο Sign up. Στα πρώτα τρία πεδία συμπληρώνουμε ένα e-mail και ένα κωδικό για το λογαριασμό μας στο Gramblr, και στα άλλα δύο βάζουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας στο Instagram.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows 04

Να σημειωθεί πως θα πρέπει να έχουμε ήδη λογαριασμό Instagram, που να έχουμε δημιουργήσει είτε μέσω της επίσημης εφαρμογής σε smartphone ή tablet, ή από την επίσημη ιστοσελίδα. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε λογαριασμό Instagram μέσα από το Gramblr.

Μετά την πρώτη σύνδεση, κάθε επόμενη φορά θα μπαίνουμε απευθείας στο περιβάλλον της εφαρμογής.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 07

Πως δημοσιεύω την πρώτη μου φωτογραφία – βίντεο στο Ιnstagram

Το Gramblr μας δίνει την δυνατότητα να δημοσιεύσουμε μία φωτογραφία ή ένα βίντεο άμεσα, ενώ μπορούμε επίσης να προγραμματίσουμε μια δημοσίευση.

Για να ανεβάσουμε την φωτογραφία ή το βίντεο μας άμεσα, αρκεί να κάνουμε κλικ στο κεντρικό τομέα του προγράμματος, στο τετράγωνο που λέει “Click Here to Start”, και να επιλέξουμε το αρχείο.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 8

Ορισμός μεγέθους

Στο επόμενο βήμα προσαρμόζουμε το μέγεθος της φωτογραφία μας όπως θέλουμε πατώντας στην επιλογή Any, 4:3, ή 1:1, και επιλέγουμε την περιοχή της φωτογραφίας που θέλουμε να ανέβει με το ποντίκι.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows Mac OS X 9

Πατάμε save και συνεχίζουμε.

Εφαρμογή φίλτρων

Αφού έχουμε επιλέξει το μέγεθος της φωτογραφίας μας, μπορούμε προαιρετικά να επιλέξουμε κάποιο φίλτρο. Το Gramblr παρέχει αρκετές επιλογές επεξεργασίας, και μάλιστα στα ελληνικά.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 09a

Τα πιο σημαντικά για την ποιότητα της εικόνας είναι το Χρώμα, ο Φωτισμός, και η Ευκρίνεια. Βέβαια, αν πρόκειται για μια πολύ κακή φωτογραφία, οι επιλογές αυτές μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου.

Τα εφέ εφαρμόζουν ένα ενιαίο χρωματικό μοτίβο σε ολόκληρη την εικόνα.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 10

Οι ετικέτες μας επιτρέπουν να προσθέσουμε διάφορα γραφικά

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Βίντεο στο Instagram Από Windows Mac OS X 11

Στη δεύτερη σελίδα των φίλτρων θα βρούμε την επιλογή κειμένου, λεύκανσης, αλλοίωσης, και μια λειτουργία που αφαιρεί τα κόκκινα μάτια.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 12

Δυστυχώς το Gramblr δεν παρέχει τα ίδια ακριβώς φίλτρα που χρησιμοποιεί το Instagram, παρ' όλα αυτά έχει αρκετά τα οποία είναι όμοια με αυτών του Instagram.

Τίτλος φωτογραφίας-βίντεο (hashtags & tags)

Τέλος, στο παράθυρο Caption βάζουμε τον τίτλο που θέλουμε να έχει η φωτογραφία μας ή αντίστοιχα τα hastags που θέλουμε να έχει, ενώ στο πεδίο κάτω από την εικόνα μπορούμε να κάνουμε επισήμανση (Tag) κάποιον φίλο μας που θέλουμε να δει την φωτογραφία.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 13

Εφόσον είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δημοσιεύουμε άμεσα τη φωτογραφία έχοντας επιλεγμένο το Immediately και κάνοντας κλικ στο Send.

Προγραμματισμένο ανέβασμα φωτογραφίας-βίντεο.

Το Gramblr μας δίνει επίσης την επιλογή να προγραμματίσουμε για κάποια άλλη ώρα την αποστολή της φωτογραφίας. Αρκεί να επιλέξουμε το Some other time και να ορίσουμε ημερομηνία και ώρα.

Πώς Ανεβάζω Φωτογραφίες στο Instagram Από Windows Mac OS X 14

Θα πρέπει βέβαια να έχουμε τον υπολογιστή και την εφαρμογή ανοιχτά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Είχατε κάποιο πρόβλημα με το Gramblr και τις φωτογραφίες στο Instagram;

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως το περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να ανεβάσετε φωτογραφίες στο Instagram μέσω του Gramblr, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps