Καμιά φορά, τα site δεν είναι διαθέσιμα, για οποιοδήποτε λόγο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ο υπολογιστής ή η σύνδεσή μας έχει πρόβλημα με μια συγκεκριμένη σελίδα. Στον οδηγό αυτό θα δούμε ένα site που θα μας απαντήσει με ακρίβεια αν πχ έχει πέσει το facebook, ή αν το πρόβλημα είναι από τη δική μας μεριά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Θα μπορούσατε βέβαια να τηλεφωνήσετε σε ένα φίλο και να τον αγγαρέψετε να δει αν το site φορτώνει σε εκείνον. Η παρακάτω μέθοδος, όμως, εγγυάται λιγότερο βρισίδι αν θέλετε να ελέγξετε ένα site στις 4 το πρωί.

isup.me

Το site ονομάζεται downforeveryoneorjustme.com – ή, για να μην θυμάστε ολόκληρο αυτό το μακρινάρι, μπορείτε να μπείτε και μέσω του short URL isup.me.

To site διεκδικεί βραβείο μινιμαλισμού, καθώς η αρχική του σελίδα αποτελείται ουσιαστικά από δύο φράσεις (η δεύτερη εκ των οποίων είναι η ενημέρωση για το short URL) και ένα link για τη λειτουργία του.

έχει πέσει το facebook 01

Λοιπόν, έχει πέσει το Facebook, ή όχι?

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε στο πεδίο το site που θέλουμε να ελέγξουμε και να κάνουμε κλικ στο “or just me?”

έχει πέσει το facebook 02

Τα αποτελέσματα από το site έρχονται άμεσα. Στην περίπτωση που από μεριάς τους μπορούν να δουν ανεβασμένο το site, μας ενημερώνουν πως εμείς έχουμε το πρόβλημα.

έχει πέσει το facebook 03

Αν το site είναι όντως πεσμένο, μας το επιβεβαιώνουν (αν και δεν μπορούν να διακρίνουν αν το site όντως υπάρχει ή όχι).

έχει πέσει το facebook 04

Αν γράψουμε κάτι που να μην είναι url στο box, θα μας βγάλει αυτό το μήνυμα:

έχει πέσει το facebook 05

Και τέλος, αν θέλουμε να το παίξουμε έξυπνοι και γράψουμε το url του ίδιου του downforeveryoneorjustme.com ή isup.me, ακόμα πιο έξυπνα θα μας απαντήσει:

έχει πέσει το facebook 06

Εσείς, πιο εργαλείο χρησιμοποιείτε?

Αν έχετε κάποια άλλη μέθοδο για να δείτε αν ένα site έχει πέσει ή όχι, γράψτε μας στα σχόλια!