Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Καλλιτεχνικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify

Καλλιτεχνικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, με την έλευση των smartphone και των social media, έχει εκτοξευθεί ο αριθμός φωτογραφιών που τραβάμε και μοιραζόμαστε. Αν όμως οι απλές φωτογραφίες μας φαίνονται βαρετές, η δωρεάν υπηρεσία Linify μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε καλλιτεχνικές εικόνες από ψηφιακές φωτογραφίες, που να αποτελούνται αποκλειστικά από ευθείες γραμμές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς δημιουργούμε καλλιτεχνικές εικόνες με το Linify

Το Linify δημιουργήθηκε από τον χρήστη του Reddit Jungsosh, ο οποίος το ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στο subreddit /r/pics.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 01

Έμπνευσή του ήταν αυτή η δημοσίευση στο Reddit.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 01a

Θα βρούμε την υπηρεσία στη διεύθυνση http://linify.me.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 02

To Linify είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση. Αρχικά, είτε κάνουμε επικόλληση τη διεύθυνση URL μιας φωτογραφίας από το Internet, ή την εισάγουμε από τον υπολογιστή μας με το Import Image.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 03

Προσοχή, το URL πρέπει να καταλήγει στο όνομα αρχείου της φωτογραφίας μαζί με την επέκταση. Αν βάλουμε το URL της σελίδας που περιέχει τη φωτογραφία, δεν θα λειτουργήσει. Θα πρέπει να έχουμε κάνει δεξί κλικ στη φωτογραφία και “Αντιγραφή διεύθυνσης εικόνας”.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 04

Εφόσον προσθέσαμε το URL ή τη φωτογραφία, μπορούμε να αφήσουμε τα προεπιλεγμένα options και να κάνουμε κλικ στο Draw! για να δημιουργηθεί η εικόνα.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 05

Η εικόνα δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο, και βλέπουμε γραμμή προς γραμμή το σχηματισμό της.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 06

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έχουμε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 07

Αφού ολοκληρωθεί η εικόνα, μπορούμε να την κατεβάσουμε, ή μπορούμε να επιλέξουμε “Save” για να δημιουργηθεί ένας ειδικός σύνδεσμος προς αυτή.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 08

Πώς λειτουργεί το Linify

Σύμφωνα με τον δημιουργό, το Linify χρησιμοποιεί έναν τυχαίο αλγόριθμο τύπου Greedy. Το “Greedy” σημαίνει πως για κάθε στάδιο της διαδικασίας, ο αλγόριθμος ψάχνει τη βέλτιστη επιλογή με βάση τις παραμέτρους του.

Ο αλγόριθμος βρίσκει πρώτα το πιο σκούρο pixel της εικόνας. Στη συνέχεια ζωγραφίζει έναν αριθμό τυχαίων γραμμών από εκείνο το σημείο, και οι τιμές χρώματος των pixel για κάθε γραμμή προστίθενται μεταξύ τους.

Η γραμμή με τον πιο σκούρο μέσο όρο επιλέγεται, και η τιμή αυτής της γραμμής αφαιρείται από την εικόνα. Η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται για όσες γραμμές έχουμε επιλέξει για την εικόνα.

Οι επιπλέον ρυθμίσεις του Linify

Το Linify μας δίνει μια σειρά από επιλογές που μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο ή λιγότερο την εμφάνιση της εικόνας.

Το Color ή Greyscale είναι αυτονόητο, αν μας ενδιαφέρει η τελική εικόνα να είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.

Αν επιλέξουμε Additive αντί για Subtractive, οι καλλιτεχνικές εικόνες δημιουργούνται σε μαύρο φόντο αντί για λευκό.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 09

Ο αριθμός των γραμμών επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της εικόνας. Με περισσότερες γραμμές το αποτέλεσμα θα είναι πιο κοντά στο αρχικό. Ταυτόχρονα, βέβαια, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος δημιουργίας.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 10

Δεν υπάρχει κάποιο κωδικοποιημένο όριο για το πόσες γραμμές μπορούμε να επιλέξουμε. Μπορούμε να ορίσουμε και 1.000.000, αν έχουμε μερικές ημέρες στη διάθεσή μας για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Όμως οι περισσότερες γραμμές δεν θα φέρουν απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλλιτεχνικές Εικόνες Linify

Το Line Heaviness ορίζει το πάχος των γραμμών. Η μέγιστη τιμή του είναι 255. Μια μικρή αύξηση μπορεί να βελτιώσει συγκεκριμένες εικόνες, αλλά αν το παρακάνουμε, η ποιότητα μειώνεται δραματικά.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 11

Οι Test Iterations επίσης βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας. Ούτε εδώ δεν είναι προγραμματισμένο κάποιο όριο, αν όμως βάλουμε πολύ μεγάλο αριθμό θα κρασάρει η καρτέλα του browser.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 12

Αυτό είναι το αποτέλεσμα βάζοντας οχταπλάσιες test iterations από το κανονικό. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι ορατή.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 13

Τέλος, η επιλογή High Resolution χρησιμοποιεί τετραπλάσια RAM και μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας. Όμως με χαμηλό αριθμό Test Iterations το αποτέλεσμα είναι κατώτερο του προσδοκώμενου.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 14

Προσοχή, πάντως, αν ανεβάσουμε πολύ όλες τις επιλογές, μπορεί να καταλήγει μόνο το συγκεκριμένο TAB να καταναλώνει πάνω από 2GB RAM, σύμφωνα με τη διαχείριση εργασιών του Chrome.

Σουρεαλιστικές Εικόνες από Φωτογραφίες με το Linify 15

Όχι, δεν αφήσαμε το τεστ με τις 1.000.000 γραμμές να ολοκληρωθεί, δεν είχαμε όλη την εβδομάδα. Συν ότι ήδη από τις 10000 γραμμές το αποτέλεσμα ήταν κάτω του μετρίου.

Εσείς δημιουργήσατε καλλιτεχνικές εικόνες με το Linify?

Αν ασχοληθήκατε με το Linify και είχατε εντυπωσιακά αποτελέσματα με συγκεκριμένες φωτογραφίες, μπορείτε να μοιραστείτε τις καλλιτεχνικές εικόνες μαζί μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps