Home » Software » Facebook Dislike εμμέσως: Οι Νέες Αντιδράσεις για Like

Facebook Dislike εμμέσως: Οι Νέες Αντιδράσεις για Like

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ενώ σημαντικό ποσοστό των χρηστών του Facebook ζητάει εδώ και χρόνια ένα κουμπί Facebook dislike, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δεν προτίθεται να το υλοποιήσει. Αναγνωρίζοντας όμως πως ένα σκέτο Like δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση, πλέον θα βρούμε νέες “Αντιδράσεις” στο λογαριασμό μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το πρόβλημα του σκέτου Like

Το να κάνουμε Like σε μια δημοσίευση είναι ο ταχύτερος τρόπος να δείξουμε πως την εγκρίνουμε και πως μας αρέσει. Αυτή η ευκολία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τον συνολικό κοινωνικό χαρακτήρα του Facebook.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 01

Όμως, δεν είναι όλες οι δημοσιεύσεις στο Facebook ίδιες, και ένα σκέτο, μονόπλευρο like δεν μπορεί να εκφράσει πλήρως το πώς αισθανόμαστε για κάθε είδος δημοσίευσης.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 02

Είναι λογικό πως ο Διονύσης και οι υπόλοιποι 81 χρήστες που δήλωσαν πως αυτή η δημοσίευση τους “αρέσει” δεν χαίρονται με το γεγονός πως ένας συγκεκριμένος φίλος τους είναι αρκετά βαριά άρρωστος για να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Το Like που έκαναν ήταν ένας τρόπος να δείξουν τη συμπαράστασή τους, ο οποίος όμως είναι εμφανώς ανεπαρκής. Όπως και να το δει κανείς, είναι άχαρο να επιλέγουμε “Μου Αρέσει” αν κάποιος αρρώστησε, αν είχε κάποιο ατύχημα, ή αν είχε κάποιο θάνατο στην οικογένεια.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες στο Facebook ζητούν εδώ και χρόνια ένα κουμπί Facebook dislike, και μάλιστα ορισμένοι έχουν πέσει θύμα απάτης από επιτήδειους που το υπόσχονται.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 03

Αντιδράσεις: Τα νέα εικονίδια για Facebook Like

Το Facebook, βλέποντας αυτή την ανεπάρκεια του Like, το Φθινόπωρο του 2015 ανακοίνωσε πως θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες του Like με εξειδικευμένα εικονίδια που μεταφέρουν διαφορετικά συναισθήματα.

Αυτές τις ημέρες, τα νέα εικονίδια του Facebook γίνονται σταδιακά διαθέσιμα σε λογαριασμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, και το πιθανότερο είναι πως είναι διαθέσιμα και στον δικό σας λογαριασμό.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 04

Αρκεί να αφήσουμε το δείκτη του ποντικιού πάνω στο “Μου αρέσει”, και θα εμφανιστούν οι έξι νέες επιλογές: “Μου Αρέσει!”, “Τέλειο!”, “Χαχα”, “Ουάου!”, “Λυπάμαι…”, και “Έλεος!”. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να επιλέξουμε το συναίσθημα που κρίνουμε πιο κατάλληλο για την περίσταση.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 05

Αν μια δημοσίευση έχει πολλές διαφορετικές αντιδράσεις, θα βλέπουμε τις τρεις επικρατέστερες, και δίπλα τους το σύνολο όλων των αντιδράσεων. Κρατώντας το δείκτη στο σχετικό εικονίδιο βλέπουμε τους χρήστες που το επέλεξαν.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 06

Οι αντιδράσεις είναι φυσικά διαθέσιμες στην επίσημη εφαρμογή του Facebook για smartphones και tablets. Αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το “Μου αρέσει!” για να εμφανιστούν. Αν δεν τις βλέπετε ακόμα, θα πρέπει να αναβαθμίσετε στη νεότερη έκδοση της εφαρμογής.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 07

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις περιορίζονται μόνο στις δημοσιεύσεις. Στα σχόλια μπορούμε μόνο να επιλέξουμε “Μου αρέσει!”, και βεβαίως το “Μου αρέσει” σε μια σελίδα θα μας κάνει μέλη της, όπως πάντα.

Η έρευνα για τις αντιδράσεις

Μπορεί η ανακοίνωση των νέων εικονιδίων να έγινε προς το τέλος του 2015, όμως η συγκρότηση της ομάδας για την υλοποίηση αυτής της ιδέας είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μήνες πριν από την ανακοίνωση.

Η ομάδα ανάπτυξης έκανε εκτεταμένη έρευνα αγοράς, μελέτησε δημοφιλή εικονίδια και ξεκίνησε να πειραματίζεται από τον Οκτώβριο του 2015 σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Ιρλανδία.

Αρχικά τα νέα εικονίδια θα περιλάμβαναν και το “Yay”, το οποίο όμως ήταν ασαφές στους χρήστες συγκεκριμένων χωρών, και τελικά αφαιρέθηκε.

Facebook Dislike εμμέσως - Οι Νέες Αντιδράσεις για Like 08

Σύμφωνα με την product manager των Αντιδράσεων, Sammi Krug, δόθηκε μεγάλη έμφαση στη σωστή μετάφραση των εικονιδίων σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να είναι κατανοητά διεθνώς. Αυτός είναι ο λόγος που το “Love” μεταφράστηκε σαν “Τέλειο!” και όχι “Το αγαπώ!” στα Ελληνικά, και το Anger μεταφράστηκε ως “Έλεος!” και όχι “Οργή”.

Πάντως, οι αντιδράσεις δεν θα μείνουν πάντοτε στην τωρινή τους μορφή. Ανάλογα με το ποιες είναι περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς, είναι πιθανό να αφαιρεθούν εικονίδια ή να προστεθούν καινούρια στο μέλλον. Πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα που θα προσαρμοστεί τις ανάγκες των χρηστών.

Θα υπάρξει ποτέ εικονίδιο Facebook dislike?

H Sammi Krug ρωτήθηκε από το Engadget για το γιατί δεν υπάρχει εικονίδιο Facebook dislike ανάμεσα στα άλλα. Η δήλωσή της ήταν πως “Θα ήταν πολύ δυαδικό. Με αυτό τον τρόπο, όμως, θα έχεις περισσότερους τρόπους για να εκφραστείς. Αυτός είναι ο στόχος”.

Τα εικονίδια “Λυπάμαι…” και “Έλεος!” καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες για τις οποίες θα θέλαμε ένα κουμπί Facebook dislike. Η αλήθεια όμως είναι πως λείπει κάτι ενδιάμεσο, για να εκφράσει μια μέτρια δυσαρέσκεια σε κάποια δημοσίευση.

Αυτό πάντως που είναι βέβαιο είναι πως δεν θα υπάρξει ποτέ καμία τρίτη εφαρμογή που να προσθέτει Facebook dislike. Όποια εφαρμογή ισχυρίζεται κάτι τέτοιο πρόκειται 100% για κάποιου είδους απάτη, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ποια είναι η άποψή σας για τις Αντιδράσεις?

Σας αρέσουν τα νέα εικονίδια στο Facebook? Πιστεύετε πως θα ήταν σημαντικό ένα κουμπί Facebook dislike? Πιστεύετε πως “εδώ ο κόσμος καίγεται, ποιος νοιάζεται για τα εικονίδια του Facebook”? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps