Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Καταγγελία στη Google για Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης

Καταγγελία στη Google για Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το να γράψουμε μια υψηλής ποιότητας δημοσίευση σε μια ιστοσελίδα ή ένα blog δεν είναι απαραίτητα εύκολο. Προφανώς κάποιοι δεν μπαίνουν στον κόπο, και προτιμούν να κάνουν αντιγραφή-επικόλληση από άλλες σελίδες, χωρίς την άδειά τους. Αν εντοπίσατε την παράνομη αντιγραφή μιας δημοσίευσής σας, δείτε πώς να κάνετε καταγγελία στη Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

“Φιλικές” κινήσεις πριν την καταγγελία στη Google

Πολλοί κάτοχοι ιστοσελίδων που αντιγράφουν δημοσιεύσεις χωρίς άδεια δυστυχώς δεν γνωρίζουν πως όχι μόνο αυτό είναι παράνομο, αλλά βλάπτει και την ίδια τους την ιστοσελίδα.

Ακόμα και αν βάζουν την πηγή – που πολλοί βάζουν μόνο ένα σύνδεσμο προς την αρχική σελίδα, καμιά φορά ούτε καν σαν ενεργό link – είναι απαραίτητη η ρητή άδειά μας για να είναι νόμιμη η αντιγραφή από τη σελίδα μας.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 00

Πριν όμως καταλήξουμε στην καταγγελία στη Google, καλό είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση πιο ανθρώπινα. Αξίζει να επιχειρήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους συντελεστές της ιστοσελίδας και να τους εξηγήσουμε το γεγονός πως η αντιγραφή, εκτός του ότι είναι παράνομη, είναι βλαβερή και προς το SEO της σελίδας τους.

Συχνά αρκεί ένα σχόλιο στη δημοσίευση ή ένα email, και στις περισσότερες περιπτώσεις θα κατεβάσουν τη δημοσίευση το συντομότερο δυνατόν.

Μόνο αν μας αγνοήσουν για μερικές ημέρες, ή αρνηθούν να κατεβάσουν τη δημοσίευση, η μόνη μας λύση είναι η καταγγελία στη Google.

Τι αποτέλεσμα έχει η καταγγελία στη Google?

Αν καταγγείλουμε την παράνομη αντιγραφή δημοσίευσης στη Google, και εφόσον την επιβεβαιώσουν, θα αφαιρέσουν εντελώς το παράνομο αντίγραφο της δημοσίευσης από τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Όταν έχουν αφαιρεθεί τέτοια αποτελέσματα από την αναζήτηση, στο κάτω μέρος της σελίδας η Google αναφέρει το παρακάτω κείμενο.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 01

Η επέμβαση της Google όμως περιορίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Δεν πρόκειται να πιέσουν την τρίτη ιστοσελίδα να κατεβάσει την παράνομη δημοσίευση, ούτε θα κινηθούν νομικά εναντίον της.

Αν είναι σημαντικό για εμάς να κατέβει εντελώς η δημοσίευση από την τρίτη ιστοσελίδα, και αρνούνται κατηγορηματικά να ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα πρέπει να συμβουλευτούμε ένα δικηγόρο και να κινήσουμε την κατάλληλη διαδικασία.

Πώς κάνω καταγγελία στη Google για την παράνομη αντιγραφή δημοσίευσης

Για να κάνουμε την καταγγελία, αρκεί να πάμε στην σελίδα για την Κατάργηση πνευματικών δικαιωμάτων, που είναι τμήμα του Google Search Console (πρώην Google Webmasters Tools).

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 02

Πριν προχωρήσουμε στην καταγγελία, είναι ζωτικής σημασίας να διαβάσουμε την παράγραφο “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ”, καθώς ψευδείς δηλώσεις μπορούν να μας εκθέσουν σε νομικά μέτρα και να κληθούμε να πληρώσουμε αρκετά χρήματα.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 03

Εφόσον είμαστε βέβαιοι πως θέλουμε να προσχωρήσουμε με την καταγγελία στη Google αρχικά συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 04

Για να κάνουμε καταγγελία στη Google, θα πρέπει να είμαστε είτε ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων για την ιστοσελίδα από την οποία έγινε η παράνομη αντιγραφή, είτε δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Αν δεν έχουμε κάποια σχέση με τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, ακόμα και αν παρατηρήσουμε παράνομη αντιγραφή δεν μπορούμε να προβούμε σε καταγγελία στη Google.

Αφού έχουμε συμπληρώσει τα στοιχεία μας, περιγράφουμε το έργο που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα. Δεν βάζουμε εδώ το σύνδεσμο της δημοσίευσης που έχει αντιγραφεί παράνομα.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 05

Το σύνδεσμο ή τους συνδέσμους, αν πρόκειται για περισσότερες από μία δημοσιεύσεις, τους συμπληρώνουμε στο επόμενο πεδίο.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 06

Στο τρίτο πεδίο εισάγουμε τη διεύθυνση ή τις διευθύνσεις των σελίδων στις οποίες έχει δημοσιευτεί παράνομα το υλικό μας και θέλουμε να αφαιρεθεί από την αναζήτηση.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 07

Με μία καταγγελία στη Google μπορούμε να περιλάβουμε μέχρι και 10 ομάδες καταγγελιών, για αντίστοιχες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 08

Τέλος, τσεκάρουμε και τις τρεις ένορκες δηλώσεις, εφόσον φυσικά είναι αληθείς για την περίπτωσή μας.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 09

Γράφουμε την ημερομηνία, το πλήρες ονοματεπώνυμό μας ως υπογραφή, τσεκάρουμε το reCAPTCHA και κάνουμε υποβολή.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 10

Που θα βρω τα αποτελέσματα από την καταγγελία στη Google

Η Google θα πάρει μερικές εβδομάδες για να ελέγξει την αναφορά, αλλά θα μας στείλει μήνυμα μόνο αν χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες.

Για να δούμε αν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, αρκεί να πάμε στον πίνακα ελέγχου κατάργησης.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 11

Κάνοντας κλικ στην ημερομηνία θα δούμε τις λεπτομέρειες της καταγγελίας.

Καταγγελία στη Google Αναφορά στη Google Παράνομη Αντιγραφή Δημοσίευσης 12

Στο παράδειγμα είχαμε κάνει καταγγελία στη Google για την παράνομη αντιγραφή του άρθρου σχετικά με το κατέβασμα των Windows 7

Εσείς θα κάνετε καταγγελία στη Google για την παράνομη αντιγραφή δημοσίευσης?

Πιστεύετε πως η καταγγελία στη Google είναι η μόνη λύση όταν υπάρχει παράνομη αντιγραφή? Ή προτιμάτε να επικοινωνήσετε πρώτα με την ιστοσελίδα και να τους δώσετε την ευκαιρία να κατεβάσουν τη δημοσίευση? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps