Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Έλληνες Youtubers: Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί

Έλληνες Youtubers: Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το YouTube έχει μπει πλέον στις ζωές όλων μας, κερδίζοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερους θαυμαστές. Την τελευταία πενταετία, η ελληνική κοινότητα του έχει μεγαλώσει, δίνοντας πάτημα έτσι σε πολλούς Έλληνες YouTubers να πάρουν μια κάμερα και να αναδείξουν τις ικανότητές και τα χόμπι τους. Ας γνωρίσουμε τους πιο δημοφιλείς.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι κωμικοί Έλληνες YouTubers

Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια των Ελλήνων να κάνουν τα πρώτα δειλά βήματά στο χώρο του YouTube, με το ComedyLab GR να ηγείται αυτής της ενέργειας.

Με τους περισσότερους ηθοποιούς από τα “Σφηνάκια” του Alpha, αλλά και κωμικούς Stand Up, το ComedyLab ανέβαζε ως επί το πλείστον βίντεο με σκετσάκια με αστείο σενάριο, πιστό στο ύφος της προαναφερθείσας τηλεοπτικής σειράς.

Πολύ γρήγορα απέκτησε αρκετό κοινό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αρκετούς νέους κωμικούς να αναδειχτούν και να γίνουν πρόσωπα που η ελληνική YouTube κοινότητα έκανε επίσης διάσημα. Μετράει πλέον πάνω από 385.000 συνδρομητές και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 11

Ξεκινώντας με την εκπομπή Μπραφ, την οπτική συνέχεια του blog faeenamalaka.blogspot.gr, το ComedyLab ανέδειξε ένα φρέσκο πρόσωπο με αρκετή όρεξη… να προκαλέσει, και να θίξει όλα όσα εκνευρίζουν λίγο ή πολύ όλους μας. Μιλάμε φυσικά για το Mikeius, ο οποίος μέσα από το Μπραφ, τα έβαλε με τους θεσμούς, με καθημερινά ενοχλητικά πράγματα και με ευαίσθητα θέματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ταμπού.

Με χυδαία, μεν, αλλά άμεση γλώσσα και ύφος ο Mikeius έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους νέους που βρήκαν στο πρόσωπό του κάποιον που να τους εκφράζει. Είναι ένας από τους πρώτους Έλληνες YouTubers που έγιναν πολύ γρήγορα διάσημοι, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλους νέους, να ακολουθήσουν τα βήματά του.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 01

Εκτός από την παρουσία του στο ComedyLab, ο Mikeius διαθέτει και προσωπικό κανάλι, με πάνω από 106.000 συνδρομητές.

Μαζί με τον Mikeius, ένας ακόμα κωμικός άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα με τη βοήθεια του ComedyLab. Ο Jeremy, εμπνευσμένος από γνωστές ξένες εκπομπές στο YouTube, άρχισε να ανεβάζει υλικό σχολιάζοντας με κωμικό ύφος άλλα αστεία ή περίεργα βιντεάκια.

Η συνταγή του, ήταν δοκιμασμένη εδώ και καιρό στο εξωτερικό γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Φτάνοντας σήμερα τις 380.000 συνδρομές στο κανάλι του, απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα του και θεωρείται από τους πιο γνωστούς Έλληνες YouTubers.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 02

Στο ίδιο κωμικό μοτίβο, ένας άλλος Έλληνας δημιουργός με καταγωγή από την Κύπρο έκανε το ντεμπούτο του στη YouTube σκηνή. Ο 2J, ένας νέος με αρκετή όρεξη και ιδέες, ανάρτησε αρχικά μερικά βίντεο παρωδίες τα οποία έγιναν αμέσως viral και αγαπήθηκαν πολλοί από τους τηλεθεατές.

Παίρνοντας αυτοπεποίθηση από τις πρώτες του επιτυχίες επιχείρησε να ασχοληθεί τόσο με σχολιασμό άλλων αστείων βίντεο αλλά και να θίξει ευαίσθητα θέματα που ταλανίζουν κυρίως τους νέους.

Μάλιστα η επιτυχία του είναι τόση μεγάλη που πριν από λίγες μέρες το κανάλι του έφτασε στην κορυφή των ελληνικών καναλιών και έχει τους περισσότερους ακόλουθους φτάνοντας τον απίστευτο αριθμό – για τα ελληνικά δεδομένα – των 425.000 subs.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 03

Άξιοι αναφοράς θεωρούνται και μερικοί ακόμα Έλληνες YouTubers όπως οι Lynx, Tsach, Astathios Pranks Team, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με κωμικά βίντεο αλλά κάνοντας και φάρσες ή προκλήσεις.

Οι Έλληνες σατιρικοί

Αυτή η κατηγορία δεν διαφέρει στην ουσία πολύ από τους κωμικούς δημιουργούς του YouTube. Στόχος είναι και πάλι το γέλιο, όμως σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται με τη σάτιρα υπάρχοντος υλικού.

Παίρνοντας υλικό από τα… κακώς δρώμενα της Ελληνικής τηλεόρασης, showbiz αλλά και από άλλα κανάλια, όλο και περισσότεροι Έλληνες YouTubers ανεβάζουν βίντεο σχολιάζοντας και κρίνοντας την ελληνική trash κοινότητα.

Πρώτος από όλους ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης (γνωστός σε πολλούς ως Κοντοbeauty, Κοντοfurious, Κοντόπας ή βασιλιάς βάτραχος), ξεκίνησε μια σειρά εκπομπών στον ιστότοπο του YouTube με τίτλο Επιστολές. Σε κάθε επιστολή διαλέγει κάποιο διάσημο, συνήθως από το χώρο του θεάματος, και εξαπολύει κατά πάνω του άφθονη σάτιρα, μέσω μονολόγων.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 04

Το κανάλι του, Y0UUP, το διαχειρίζεται μαζί με τον καλύτερο του φίλο και έχει φτάσεις αισίως τις 155.000 συνδρομές.

Σε παρόμοια κλίμακα επιτυχίας, ο Manos (λίγο απλό το nickname του αλλά δεν μας πειράζει), απέκτησε απότομα φήμη μέσα σε λίγους μήνες και κατάφερε να φτάσει 155.000 subscribers ακολουθώντας την ίδια φόρμουλα.

Μια επίσης σημαντική παρουσία στον τομέα της σάτιρας είναι ο Booyah TV, που αποκτάει όλο και περισσότερη φήμη ανάμεσα στους Έλληνες YouTubers, διασκεδάζοντας το κοινό του, κρίνοντας άφωνους τραγουδιστές, ή τα κακώς κείμενα των Ελλήνων stars.Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους από 67.000 ακόλουθους.

Οι Έλληνες Gamers/Streamers

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει φανατικό και πιστό κοινό. Οι gamers αποτελούν μια δυναμική κοινότητα, που συνεχώς εξελίσσεται. Δεν είναι τυχαίο πως ο νούμερο 1 YouTuber σε subscribes στον κόσμο, PewDiePie με 41 εκατομμύρια συνδρομητές, είναι gamer. Επομένως οι Έλληνες YouTubers δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από αυτήν την κατηγορία.

Στη χώρα μας είδαμε δημιουργούς να ασχολούνται με το gaming στο YouTube από το 2010, όταν και έγινε μια μαζική προσπάθεια από αρκετούς να δείξουν στο κοινό πως μπορούν να παίζουν με βιντεοπαιχνίδια κάνοντας πλάκα, και περνώντας όμορφα την ώρα τους.

Εν αρχή ο Zok με το κανάλι του Σχέδιο Β, άρχισε να ανεβάζει βίντεο παρουσιάζοντας και παίζοντας νέα αλλά και παλιά video games.

Όταν το YouTube έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες τους να κάνουν ζωντανή μετάδοση, ήταν από τους πρώτους Έλληνες που έκανε live streaming, αλληλεπιδρώντας με τους τηλεθεατές του, μέσω chat. Πλέον κοντεύει να φτάσει τους 70.000 subscribers.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 05

Την ίδια περίοδο, οι Gramers, ένα δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να ανεβάζουν playthrough videos από βιντεοπαιχνίδια.

Ο Δημήτρης και ο Θόδωρος έγιναν αμέσως αγαπητοί από την gaming κοινότητα, απέκτησαν αμέσως φήμη και πλέον θεωρούνται από τους πιο γνωστούς Έλληνες YouTubers στην κατηγορία τους και αυτό φαίνεται μάλιστα από τους 74.000 ακόλουθους τους.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 06

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Unboxholics, που ασχολούνται μεν με τα video games, ωστόσο δεν είναι η μόνη τους δραστηριότητα. Αποτελούν ένα κανάλι το οποίο παρουσιάζει προïόντα τεχνολογίας και έχουν πάει το unboxing σε άλλο επίπεδο.

Η προσπάθεια τους είναι πολύ δυνατή, δείχνοντας τα gadgets με εντυπωσιακά πλάνα. Έχουν αποκτήσει 81.000 φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι τους υποστηρίζουν συνεχώς και αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν φυσικά πολλοί ακόμη Έλληνες YouTubers που θα ήταν λάθος να τους παραλείψουμε. Για αυτό θα αναφέρουμε τους NinjaCakeAssassin, BitBite, Captain Panez, HackyPixelz.

Η θηλυκή πλευρά του Ελληνικού YouTube

Αν και κυριαρχεί η αντρική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες, υπάρχουν και Ελληνίδες που έχουν ως χόμπι τους το Youtubing. Φυσικά θα τις βρούμε σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες, ωστόσο έχουν και αυτές ένα σεβαστό μερίδιο στην YouTube κοινότητα.

Η Άννα Μαρία έφτιαξε πριν λίγους μήνες το AmiYamiTube, και ασχολείται κυρίως με την κωμωδία. Ανεβάζει συχνά βίντεο διακωμωδώντας καθημερινές κοριτσίστικες καταστάσεις όπως είναι η επιλογή ρούχων ή το make up. Συνεργάζεται και με το ComedyLab το οποίο τη στηρίζει σε κάθε της προσπάθεια και την έχει βοηθήσει να φτάσει τους 35.000 subs.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 07

Είναι αρκετές γυναίκες που ασχολούνται με τη περιποίηση τόσο του προσώπου όσο και των μαλλιών τους και μοιράζονται με άλλες γυναίκες οδηγίες και συμβουλές.

Η Μάρα μέσω του καναλιού της, MyGreekBurlesque, κάνει κριτικές προϊόντων περιποίησης και ανεβάζει βίντεο με οδηγούς hairstyling και make-up. Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και η Vana Papadopoulou με το δικό της κανάλι. Και τα δυο κορίτσια έχουν καταφέρει να μαζέψουν 50.000 ακόλουθους και βρίσκονται ανάμεσα στους πιο διάσημους Έλληνες YouTubers.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 08

Κάτι για τη λιγούρα

Η ελληνική τηλεόραση κυριαρχείται από εκπομπές μαγειρικής και αυτό δεν θα ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και το YouTube. Αρκετοί γνωστοί σεφ αποφάσισαν να γίνουν και γνωστοί Έλληνες YouTubers, μιας και ανεβάζουν βίντεο φτιάχνοντας συνταγές.

Ο Άκης Πετρετζίκης, γνωστός και ως ο πρώτος Έλληνας MasterChef, δημοσιεύει συχνά συνταγές και οδηγούς για την κουζίνα. Είναι αρκετά δημοφιλής και έχει φτάσει 36.000 συνδρομητές.

Στην ίδια κατηγορία θα βρούμε και τον γνωστό Ευτύχη Μπλέτσα. Τα βίντεο του έχουν ως θέμα το μαγείρεμα, αλλά και τη κριτική φαγητών και προϊόντων. Επίσης κάνει συχνά ταξίδια και δείχνει την κουζίνα των προορισμών του. Οι 40.000 subscribers δείχνουν πως η δουλειά που κάνει στο YouTube αποδίδει.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 09

Οι Έλληνες YouTubers με ξένο κοινό

Ορισμένοι Έλληνες δημιουργοί αποφάσισαν να μην περιοριστούν στη Ελληνική αγορά, αλλά να στοχεύσουν σε διεθνές κοινό, όπου μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν υπάρχει ταυτόχρονα περιορισμός στην επιτυχία.

Ο τρόπος που ορισμένοι από αυτούς ξεπέρασαν το εμπόδιο της γλώσσας είναι η επιλογή θεμάτων η οποία να μην χρειάζεται ιδιότητες υποκριτικής.

Για παράδειγμα, ο Teo CRi μας δείχνει τις ικανότητές του στο video editing, δημοσιεύοντας βίντεο με ποδοσφαιρικό περιεχόμενο. Κάθε βίντεο ασχολείται με έναν διάσημο ποδοσφαιριστή, και μας παρουσιάζει ντρίπλες και γκολ του.

Απευθυνόμενος σε διεθνές κοινό, ο Teo CRi κατέληξε να έχει μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών από όλους τους άλλους Έλληνες YouTubers, συγκεντρώνοντας 427.000 subs.

Έλληνες Youtubers - Οι πιο Δημοφιλείς Δημιουργοί 13

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκουμε και το MashupZone. Ένα κανάλι που περιέχει μόνο συλλογές από χαριτωμένα και αστεία βίντεο με μωρά και ζώα. Σίγουρα τα βίντεο του καναλιού αποτελούν τον κατάλληλο τρόπο να περάσει κανείς ευχάριστα την ώρα του και αυτό φαίνεται μιας και το ακολουθούν πάνω από 160.000 άνθρωποι.

Πέρα από τους προηγούμενους δημιουργούς, άξιος αναφοράς είναι και ο LickNRiff ο οποίος κάνει δωρεάν μαθήματα κιθάρας στα αγγλικά μέσα από τα βίντεό του. Ο ίδιος μοιράζεται την αγάπη του για τη μουσική με τους τηλεθεατές του.

Το feedback από αυτούς είναι πολύ θετικό, μιας και έχει 220.000 subscribers και έχει κερδίσει άξια μια θέση ανάμεσα στους πιο γνωστούς Έλληνες YouTubers.

Φιλοδοξείτε να βρεθείτε κι εσείς ανάμεσα στους πιο γνωστούς Έλληνες YouTubers;

Το μεγάλο πλεονέκτημα του YouTube είναι πως είναι δίκαιο. Σε αντίθεση με χώρους όπως η υποκριτική, όπου εκτός από το ταλέντο χρειάζονται και γνωριμίες, δημόσιες σχέσεις κλπ, ένας ταλαντούχος χρήστης του YouTube μπορεί από το μηδέν να κατακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές, και να έχει ιδιαίτερα αξιόλογα έσοδα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτιάξετε το δικό σας κανάλι στο YouTube και να κερδίζετε χρήματα από αυτό, δείτε τον οδηγό μας:
Πώς να βγάλεις λεφτά στο Internet με το YouTube

Εσείς ποιους Έλληνες YouTubers ακολουθείτε;

Συνοψίζοντας, το YouTube κερδίζει όλο και περισσότερη τηλεθέαση, παίρνοντας αρκετό κοινό από την απαρχαιωμένη πλέον τηλεόραση.

Οι άνθρωποι το βρίσκουν καλύτερο άλλωστε λόγω της αμεσότητας των δημιουργών με τους θεατές, αλλά και ότι μπορούν να βλέπουν τις αγαπημένες τους εκπομπές όποτε θελήσουν, χωρίς περιορισμούς. Έτσι δεν υπάρχει μεγάλος ή αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καναλιών καθώς όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από αυτό.

Μπορείτε να βρείτε μια επίκαιρη λίστα με τις συνδρομές στους Έλληνες YouTubers στο http://socialblade.com/youtube/top/country/gr/mostsubscribed. Πείτε μας και εσείς ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας δημιουργοί, και μοιραστείτε μαζί μας τα αγαπημένα σας βίντεο.

Θυμηθείτε πως υποβάλλοντας ένα σχόλιο με σύνδεσμο, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από κάποιον διαχειριστή για να δημοσιευτεί.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps