Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, είναι κατανοητό πως οι κινήσεις φιλανθρωπίας είναι πιο δύσκολες από ποτέ. Αυτός όμως είναι ταυτόχρονα ο λόγος που χρειάζεται, όσοι μπορούμε και θέλουμε, να προσφέρουμε κάτι από το υστέρημά μας. Δείτε τα κυριότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα, που δέχονται δωρεές χρημάτων ή αντικειμένων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτή τη λίστα όσο γίνεται πιο πλήρη και ενημερωμένη.

Αν γνωρίζετε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή οργανισμούς που δέχονται δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς τα οποία δεν έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα, γράψτε μας στα σχόλια.

Σε κάθε ενότητα, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αναφέρονται αλφαβητικά.

Η φιλανθρωπία είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης

Το 2007, στο Βόρειο Βιετνάμ, ανακαλύφθηκε o σκελετός ενός άνδρα που έζησε πριν από περίπου 4.000 χρόνια. Από την εξέταση του σκελετού, προέκυψε πως έπασχε από το σύνδρομο Klippel-Feil.

Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που συνένωσε ορισμένους από σπονδύλους του, κατέληξε να παραλύσει τα πόδια του πριν την ενηλικίωσή του, και του επέτρεπε περιορισμένη κινητικότητα στα χέρια, ίσως και καθόλου.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 00

Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορούσε να θρέψει τον εαυτό του, ή να φροντίσει έστω και στοιχειωδώς την προσωπική του υγιεινή.

Ζούσε σε μια εποχή και μια περιοχή στην οποία οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν καν μέταλλα. Ζούσαν από το ψάρεμα, το κυνήγι, και διατηρώντας γουρούνια που ήταν ελάχιστα εξημερωμένα.

Παρά την κατάστασή του, ο άνδρας αυτός έζησε για περίπου δέκα χρόνια από τη στιγμή που έμεινε πρακτικά εντελώς ανάπηρος. Οι άνθρωποι γύρω του αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για να τον φροντίσουν και να τον βοηθήσουν να επιβιώσει.

Υπάρχουν τουλάχιστον 30 αντίστοιχες περιπτώσεις ατόμων από την αρχαιότητα και τα προϊστορικά χρόνια, με ασθένειες και αναπηρίες τόσο σοβαρές, που θα ήταν αδύνατον να επιβιώσουν χωρίς υποστήριξη από τους συνανθρώπους τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός Νεάντερταλ που έζησε πριν 45.000 χρόνια στην περιοχή του Ιράκ, ο οποίος έφτασε 50 ετών έχοντας χάσει ένα χέρι, την όραση στο ένα μάτι, και με άλλους σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακόμα κι αν έχουμε γίνει κυνικοί από τις σύγχρονες δυσκολίες, η φιλανθρωπία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας.

Όσο λίγο κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε, ακόμα και αυτό το λίγο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τους συνανθρώπους μας.

Φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα σε αυτή την ενότητα αφορούν κυρίως την υποστήριξη των παιδιών ή και των οικογενειών τους.

Για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα βρείτε εξειδικευμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην επόμενη ενότητα, “Φιλανθρωπικά ιδρύματα για Α.με.Α.”.

Αγκαλιά – Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Η “Αγκαλιά” είναι είναι ένα φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο. Μαζί με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγκυμοσύνη τους ή μετά τη γέννηση του παιδιού.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 01

Επιπλέον, το σωματείο διοργανώνει σεμινάρια, διαλέξεις, και ομιλίες για θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη. Θα βρούμε και αρκετά σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα τους.

Το τμήμα της ιστοσελίδας σχετικά με τις δωρεές θα βρούμε όλες τις μεθόδους για να υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο σωματείο.

Λεωφόρος Αθηνών 84, 10441 Αθήνα
Δευτέρα-Παρασκευή 9.00 – 17.00
Τηλέφωνο: 210 8828788
[email protected]

http://www.agalia.org.gr/

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” ιδρύθηκε το 1995. Σκοπός του είναι η πρόληψη και θεραπεία του παιδικού τραύματος, η αναβάθμιση και διασφάλιση της ποιότητας ζωής, και η μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Στόχοι του είναι:

  • Δημιουργία αιθουσών επειγόντων περιστατικών στα Νοσοκομεία παίδων
  • Προσφορά εξοπλισμού και μηχανημάτων
  • Εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού και των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. για τη σωστή αντιμετώπιση του τραυματισμένου παιδιού
  • Εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 03

Από το 2010 μέχρι σήμερα περισσότερα από 300.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από το έργο του σωματείου.

Πληροφορίες για δωρεές θα βρούμε στη σελίδα Υποστήριξη της ιστοσελίδας.

Γυθείου 1Α, Χαλάνδρι 152 31, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-6741 933
Fax: 210-6743 950
[email protected]

http://www.pedtrauma.gr/el/

Ανοιχτή Αγκαλιά –  Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ιδιωτικού δικαίου “Ανοιχτή Αγκαλιά” ιδρύθηκε το 1993 με έδρα το Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

Μεταξύ των στόχων του σωματείου είναι η στήριξη του νοσηλευμένου παιδιού και της οικογένειάς του στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η βελτίωση της νοσηλείας με προσφορές σύγχρονων μηχανημάτων, αναπλάσεις χώρων κ.α. και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 04

Για την υποστήριξη του έργου του συλλόγου, μπορεί κανείς να δηλώσει εθελοντής. Για δωρεές, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το σωματείο.

Λ. Μεσογείων 24, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210-7726814, 210-7726815
Fax: 210-7799646
e-mail: [email protected], [email protected]

http://www.anoixtiagalia.gr/

Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις.

Η οργάνωση υποστηρίζει κυρίως νέους και νέες ηλικίας 15 έως 21 χρονών, και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα, που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 04a

Πληροφορίες για εθελοντισμό, χορηγία σε υπηρεσίες, είδη, ή χρηματικές δωρεές, θα βρούμε στη σελίδα Βοήθησε και εσύ τώρα.

Μαυρομματαίων 43, T.K.10434 Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 8259880
[email protected]

http://arsis.gr/

Αρωγή – Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας

Η “Αρωγή” είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο.

Μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους.

Η “Αρωγή” ενημερώνεται από την Κρατική Πρόνοια, την Εκκλησία, τα Σχολεία, τους Τοπικούς Δήμους, αλλά και από ιδιώτες, σχετικά με περιπτώσεις συνανθρώπων που χρειάζονται την υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει το Σωματείο.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 04b

Για δωρεές χρημάτων και τροφίμων θα βρούμε τις απαραίτητες πληροφορίες στο σύνδεσμο “Οι ανάγκες μας“.

Λ. Μαραθώνος 3, 145 72 Δροσιά
τηλ. 210 8131487
fax: 210 8131492
[email protected]

http://www.arogi.eu/

Άσυλο του Παιδιού

Το “Άσυλο του παιδιού” είναι ένα από τα παλαιότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1919, με στόχο να φιλοξενούνται και να διαπαιδαγωγούνται παιδιά χαμηλόμισθων εργαζομένων μητέρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, το ίδρυμα διαθέτει παιδική εστία με βρεφοκομείο, ολοήμερο νηπιαγωγείο και ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Κάθε χρόνο φοιτούν πάνω από 600 παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών μέχρι 12 χρόνων.

Επίσης έχει δημιουργήσει ένα πνευματικό κέντρο για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 05

Γραμματεία : 2310 209398
[email protected]

http://www.asylopaidiou.gr/

Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Η αρχική ιδέα του Δικτύου ξεκίνησε το 2000 από δεκαπέντε εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες, και δημοσιογράφους, με αφορμή ένα περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου.

Η επίσημη ίδρυση του σωματείου έγινε το 2004, με 80 ιδρυτικά μέλη. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και παρέμβαση στα προβλήματα που αφορούν τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Δίκτυο έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για το σεβασμό της διαφορετικότητας και τις διακρίσεις.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 06

Μπορούμε να συμμετέχουμε στο δίκτυο με δωρεές, με αγορές, ως χορηγοί, μέλη, και εθελοντές, μέσα από τη σελίδα συμμετοχής.

Αλκαμένους 11β Σταθμός Λαρίσης 104 39 Αθήνα
τηλ.2108846590
[email protected]

http://www.ddp.org.gr/

ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008.

Σκοπός τής είναι να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί είτε κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, δίνοντας έμφαση στην προσχολική ηλικία 0 έως 5 ετών.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 06a

Το σωματείο ΕΛΙΖΑ είναι ένα από τα δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν δημιουργήσει τον όμιλο “Μαζί για το Παιδί”.

Σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, που είναι επίσης μέλος του ομίλου, έχουν ιδρύσει στο Μαρούσι τον Ξενώνα SOS-ΕΛΙΖΑ που περιθάλπει ανά πάσα στιγμή 18 βρέφη, νήπια και παιδιά ως 5 ετών τα οποία έχουν υποστεί παραμέληση ή κακοποίηση.

Τα παιδιά παρακολουθούνται από το SOS-ΕΛΙΖΑ και μετά το τέλος της διαμονής τους στον Ξενώνα ώστε να αξιολογηθεί η ανάπτυξη, η ευεξία, καθώς και η ποιότητα της ζωής τους.

Για δωρεές θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες στη σελίδα http://eliza.org.gr/ypostirixte-mas/

Ερμού & Χριστοπούλου 2, Αθήνα 105 63
Τηλ: 210 3231704
Fax: 210 3254144
[email protected]

www.eliza.org.gr

Ελπίδα – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεφρικές Ασθένειες

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο Ελπίδα ιδρύθηκε το 1986 στο Δήμο Ζωγράφου Αττικής. Σκοπός του συλλόγου είναι η παροχή βοήθειας και συμπαράστασης στα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες νεφρικές παθήσεις, και στις οικογένειές τους.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 06b

Για δωρεές στην Ελπίδα, αρκεί να επισκεφθούμε την ενότητα “Πόροι και Ενίσχυση” στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αγίας Λαύρας 60, 157 73 Ζωγράφου
τηλ. 210- 7792970, 6936-867357
fax 210-7792915

http://www.nephros-elpida.gr

Θεόφιλος

Ο “Θεόφιλος” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 στην Αθήνα από μια ομάδα ανθρώπων με ευαισθησία και ενδιαφέρον για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Σύμφωνα με το σύλλογο, η στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο βήμα προς την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 09

Ο Θεόφιλος υποστηρίζει τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με μια πληθώρα τρόπων:

  • Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης
  • Γραφείο εύρεσης εργασίας
  • Αποστολές αγροτικών προϊόντων
  • Δανειστικές βιβλιοθήκες
  • Κοινωνική υπηρεσία
  • Τράπεζα αίματος
  • Προγράμματα αναδοχής
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Έχει επίσης εκδώσει δύο βιβλία για την ενημέρωση των πολυτέκνων και τριτέκνων.

Στοιχεία για δωρεές σε χρήματα, τρόφιμα, ενδύματα, και είδη πρώτης ανάγκης θα βρούμε στην ενότητα “Στηρίξτε μας“.

Τθ14 Τ.Κ. 11402 Αθήνα
210-8819397, 210-8828036
[email protected]

http://www.theophilos.gr/

Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

To Ελληνικό παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού “Make-A-Wish Foundation” ιδρύθηκε το 1997. Το ίδρυμα εκπληρώνει τις επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών τα οποία πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους.

Από το μενού “Υποστηρίξτε μας” της ιστοσελίδας μπορούμε να κάνουμε χρηματικές δωρεές, δωρεές σε είδος, δωρεές εις μνήμην, να γίνουμε εθελοντές, να αγοράσουμε προϊόντα Make-A-Wish, ενώ θα βρούμε και άλλες ενέργειες υποστήριξης.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 11

Λ. Βουλιαγμένης & Καραϊσκάκη 23 Τ.Κ 16675
Τηλ. 210-9637660
Fax 210-9637774
[email protected]

https://makeawish.gr/

ΚΕΘΕΑ Στροφή

Το ΚΕΘΕΑ Στροφή, με έδρα την Αθήνα, απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Είναι το πρώτο πρόγραμμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα (1988).

Πρόκειται για πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης με Ξενώνα ώστε να μπορεί να επίσης να υποστηρίζει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη ή που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 11a

Η απεξάρτηση των εφήβων στο ΚΕΘΕΑ Στροφή συντελείται μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλλων ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων.

Αξιοποιεί κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων που προάγουν τη ζωή, όπως είναι: οι θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες για δωρεές, χορηγίες, και εθελοντισμό θα βρούμε στην ενότητα “Στηρίξτε μας“.

Για τους έφηβους: 210-8820277
Για τις οικογένειες – για τους φίλους: 210-8840862
Γραμματεία:
Τ 210-8822122, 210-8814515,
F 210-8842237
[email protected]

http://www.kethea-strofi.gr/

Κιβωτός του Κόσμου

Η “Κιβωτός του κόσμου” ιδρύθηκε το 1998 από πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ο οποίος ήταν 26 ετών.

Στόχος της Κιβωτού είναι να βοηθήσει παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, και να τους παρέχει τα μέσα για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους.

Σήμερα η Κιβωτός συγκεντρώνει περίπου 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών. Με τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών, ο οργανισμός παρέχει καθημερινή σίτιση, καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών σε υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη.

Επίσης η Κιβωτός παρέχει φροντιστηριακά μαθήματα, διαθέτει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια κεραμικής, αγιογραφίας, και πληροφορικής, διδάσκονται ξένες γλώσσες, παραδοσιακοί χοροί, και λαϊκά μουσικά όργανα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 12

Παράλληλα, το ίδρυμα ενισχύει τις άστεγες και άπορες μητέρες των παιδιών που υποστηρίζει, με μηνιαία οικονομικά βοηθήματα, μισθώματα μικρών κατοικιών, βοηθήματα για λογαριασμούς νερού και ρεύματος, και τις βοηθάει να βρουν εργασία.

Για δωρεές θα βρείτε στη σελίδα “Υποστηρίξτε μας” τους τραπεζικούς λογαριασμούς, το λογαριασμό PayPal, καθώς και τους αριθμούς τηλεβοήθειας, μέσω κλήσης ή SMS.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 13

ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ 3 & ΚΑΛΛΙΚΛΕΟΥΣ Τ.Κ. 10442 – ΑΘΗΝΑ (ΚΟΛΩΝΟΣ)
ΤΗΛ. & FAX: +30 210 5141935
ΤΗΛ: +30 210 5141953
[email protected]

http://kivotostoukosmou.org/

Μαζί για το Παιδί

Το “Μαζί για το Παιδί” είναι ένας όμιλος από δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικά σωματεία και εταιρείες, με αντικείμενο την υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχικά, σωματικά, και κοινωνικά προβλήματα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 14

Μπορούμε είτε να υποστηρίξουμε τον όμιλο συνολικά ή να αποκτήσουμε πρόσβαση στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που τον αποτελούν.

Αγίου Θωμά 14, 115 27 Αθήνα
ΤΗΛ: 210-74 82 690
FAX : 210-74 82 664
[email protected]

http://mazigiatopaidi.gr/

Μέριμνα

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” ιδρύθηκε το 1995 από εννέα πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων και επιστήμονες ψυχικής υγείας.

Στόχος είναι η υποστήριξη των παιδιών των οποίων η ζωή ανατρέπεται από μια σοβαρή ασθένεια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 15

Η “Μέριμνα” είναι ένα από τα δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν δημιουργήσει τον όμιλο “Μαζί για το Παιδί”.

Για δωρεές, αίτηση εθελοντισμού και στήριξη σε παροχές, αρκεί να επισκεφθούμε την ενότητα “Στηρίξτε μας” στην ιστοσελίδα.

Παπανικολή 2α, 152 32 Σίδερα Χαλανδρίου
Τηλ. : 210 6463622
[email protected]

http://www.merimna.org.gr/

Μέλισσα

Το ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης “Μέλισσα” ιδρύθηκε το 1921 με σκοπό την περίθαλψη ορφανών παιδιών (αγοριών και κοριτσιών) από τον Καύκασο.

Το 1922 δέχτηκαν τα πρώτα ορφανά παιδιά από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Ορφανοτροφείο Σμύρνης.

Το 1940, μετά από εντολή της Γενικής Διοίκησης Μακεδονίας, τα αγόρια μεταφέρονται σε άλλα Ιδρύματα και η “Μέλισσα” υποδέχεται τα κορίτσια από το “Άσυλο Θηλέων”. Έκτοτε λειτουργεί ως Ορφανοτροφείο Θηλέων, για κορίτσια 6 ως 18 ετών.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 15a

Πληροφορίες για δωρεές, τη δυνατότητα εθελοντισμού, καθώς και χορηγίες σε είδη, θα βρούμε στην ενότητα “Υποστηρικτές” της ιστοσελίδας.

Χαρ. Τρικούπη 2, 55236, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Γραμματείας: 2310-341965
Τηλ. Κοινωνικής Υπηρεσίας: 2310-342788
Fax: 2310-343872
[email protected]

http://www.stegimelissa.gr/

Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

H Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006. Η λειτουργία βασίζεται στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Η μονάδα δέχεται εφήβους (11-18 ετών) με οποιοδήποτε οργανικό ή ψυχοκοινωνικό αίτημα, μαθησιακές δυσκολίες, ή και για απλή συμβουλευτική, πρόληψη, σεξουαλική αγωγή, εμβολιασμούς κλπ.

Πραγματοποιούνται 600 περίπου επισκέψεις μηνιαίως (7.500 επισκέψεις ανά έτος).

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 15b

Από τον Φεβρουάριο του 2013, η Μ.Ε.Υ. λειτουργεί και ως επίσημο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας.

Λεωφόρος Μεσογείων 24 – 6ος όροφος, Αθήνα 115 27, Ελλάδα
Τηλέφωνα
Γραμματεία
(+30) 210 77 10 824
(+30) 213 20 09 806
[email protected]

http://youth-health.gr/

Παιδιά της Γης

Το Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Παιδιά της Γης” ιδρύθηκε το 1996. Σκοπός του είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Συνεργάζεται μεταξύ άλλων, με φυλακές ανηλίκων, στέγες εγκαταλελειμμένων παιδιών, παιδικούς σταθμούς κ.α.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 15c

Μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία ιδιόκτητης στέγης προστασίας ανηλίκων βρεφών και παιδιών που έχουν τύχει εκμετάλλευσης, όπως και παιδιών των δρόμων.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε τα Παιδιά της Γης είτε με δωρεές ρούχων και παπουτσιών ή με χρηματικές δωρεές, από τη σελίδα “Πώς μπορώ να βοηθήσω“.

Κοραή 4, 146 61 Κηφισιά
Τηλ: 210 7214094
FAX: 210 8084095
[email protected]

http://www.paidiatisgis.gr/

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Τα παιδικά χωριά SOS είναι διεθνή φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία προστατεύουν παιδιά που, για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους, στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Το πρώτο παιδικό χωριό SOS ιδρύθηκε από τον HERMANN GMEINER το 1949 στο Imst, του Τιρόλο στην Αυστρία, για παιδιά που είχαν χάσει τα σπίτια τους, την ασφάλεια τους και τις οικογένειές τους σαν αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ιδρύθηκαν το 1975.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 16

Κάθε παιδί έχει μια Μητέρα SOS να το φροντίζει, ζει με άλλα παιδιά σαν αδέρφια, και κάθε οικογένεια έχει το δικό της σπίτι.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών προσφέρεται σε μακρόχρονη βάση, από την παιδική ηλικία μέχρι την επαγγελματική, οικονομική αποκατάστασή τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ανήκουν στα δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα του ομίλου “Μαζί για το Παιδί”. Θα βρούμε τις πληροφορίες για δωρεές μέσω τραπέζης, online, ή σε είδος, μέσα από τη σχετική ενότητα.

Καρ. Σερβίας 12-14, 105 62 Αθήνα
Τ. 210 33 13 661-3
F. 210 32 26 652
[email protected]

http://www.sos-villages.gr/

Παιδικές Καρδιές

Ο σύλλογος “ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ” ιδρύθηκε από γονείς και δραστηριοποιείται από το 1999 στη Βόρειο Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.Έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες και να στηρίξει τους γονείς στον αγώνα τους.

Στους στόχους του συλλόγου είναι:

  • Δημιουργία παιδοκαρδιολογικού/παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στη Βόρειο Ελλάδα.
  • Βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και η αξιοπρεπής αντιμετώπιση των παιδιών.
  • Διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των παιδιών στη μόρφωση και στην εργασία.
  • Ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των γονέων.
  • Φιλοξενία των απόρων παιδιών και των συνοδών τους, που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης, για όσο χρόνο απαιτεί η νοσηλεία τους σε νοσηλευτική μονάδα της Θεσσαλονίκης.
  • Στήριξη της προσπάθειας για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Βόρειο Ελλάδα σε συνεργασία με άλλους συλλόγους (Μεσογειακής αναιμίας, καρκινοπαθών, νεφροπαθών, διαβητικών, σύνδρομο Down κ.λ.π.).

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 16a

Θα βρούμε τους αριθμούς λογαριασμών για δωρεές στη σελίδα “Γίνε φίλος”.

Ισμήνης & Κανάρη, Πλατεία Τζούμα, Καλαμαριά, 55132 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310-441942
[email protected]

http://www.paidikeskardies.gr

Παιδική Στέγη

Το Ίδρυμα «Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» ιδρύθηκε το 1931 από τη Λαίδη Κρώσφηλδ. Με την ευθύνη και την εποπτεία του Ιδρύματος λειτουργούν σήμερα πέντε Πρότυπες Στέγες στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η φύλαξη και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών και στόχος του η εξυπηρέτηση και στήριξη του εργαζόμενου γονέα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 16b

Τα παιδιά παραμένουν στις Στέγες σε υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον, από το πρωί στις επτά μέχρι το απόγευμα στις τέσσερις.

Τους προσφέρονται ψυχαγωγία, παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία, με έμφαση στην πνευματική τους ανάπτυξη, από εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Η Παιδική Στέγη συμμετέχει στα φιλανθρωπικά ιδρύματα του ομίλου “Μαζί για το Παιδί”. Για δωρεές θα βρούμε τον αριθμό λογαριασμού στη σελίδα επικοινωνίας.

Φωτομάρα 48 117 43, Αθήνα
Τηλ: 210 92 38 131
[email protected]

http://www.paidikesteges.gr/

Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη – ΠΕΑΝΔ

Η ΠΕΑΝΔ ιδρύθηκε το 1983 και αριθμεί περίπου 4.000 μέλη – γονείς και παιδιά με νεανικό διαβήτη.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 17

Ο νεανικός διαβήτης αποτελούσε σχετικά σπάνιο πρόβλημα στην Ελλάδα μέχρι τη δεκαετία του 1970. Αποτέλεσμα ήταν να μην γνωρίζουν οι περισσότεροι παιδίατροι πως να τον αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα, οι διαβητολόγοι ενηλίκων δεν είχαν εμπειρία στην αντιμετώπιση παιδιών, ατόμων με συνεχή εξέλιξη, ωρίμανση τόσο σωματική, όσο και νοητική και συναισθηματική.

Η ΠΕΑΝΔ στοχεύει τόσο στη βοήθεια παιδιών και εφήβων με νεανικό διαβήτη και την υποστήριξη στις οικογένειές τους, όσο και στην ενημέρωση και εκπαίδευση για τη διαχείριση της ασθένειας.

Η ένωση ανήκει στα δέκα φιλανθρωπικά ιδρύματα που αποτελούν τον όμιλο “Μαζί για το Παιδί”.

Οι δωρεές γίνονται με τη μορφή ετήσιας συνδρομής.

Μακρυνίτσας 12-14 11522, Αθήνα

Τηλ: 210 779 6660
Δευτέρα-Τετάρτη 5-9μμ
και
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10πμ-2μμ
Κινητό: 695 620 5015
Fax: 210 779 6461
[email protected]

http://www.peand.gr/

Πίστη

Η “Πίστη” είναι σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Ιδρύθηκε από γονείς παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές – Ογκολογικές κλινικές και τη μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία»

Στόχος της είναι η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 18

Ο σύλλογος επίσης προωθεί την ιατρική επιστήμη σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κλπ), την ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από καρκίνο, την κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κα.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε την “Πίστη” με δωρεές χρημάτων, αγορές από το e-shop τους, και τηλεφωνικά μέσα από τη σχετική σελίδα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε δωρεά μυελού των οστών.

Ηγήμονος 2β, Ζωγράφου (Πλατεία Παίδων), Τ.Κ. 15773, 5ος όροφος
Τηλέφωνα: 210-7488961
Fax: 210-7486880
[email protected]

http://www.pisti.gr/

Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού

Η “Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού” είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ιδρύθηκε το 1991 από γονείς που είτε το παιδί τους σώθηκε, είτε το παιδί τους χάθηκε και από τον παιδίατρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 19

Οι σκοποί της Πνοής είναι:

  • Δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παιδιών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.
  • Εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών σε όλη την Ελλάδα.
  • Υλική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • Αποκατάσταση των παιδιών όταν βγουν από την Εντατική.
  • Εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων.
  • Παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Α’ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.

Η Πνοή ανήκει στα 10 φιλανθρωπικά ιδρύματα που αποτελούν τον όμιλο “Μαζί για το Παιδί”.

Για δωρεές, μπορούμε να συμπληρώσουμε τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδα Υποστηρίξτε μας.

Μιχαλακοπούλου 159 – Αθήνα 115 27
Τηλ: 210 7486801-2
Fax: 210 7486803
[email protected]

http://www.pnoe.gr/

Φίλοι του Παιδιού

Η ευαισθησία και η ανάγκη προσέγγισης των παιδιών που ζουν δίπλα μας και υποφέρουν, προέτρεψε μια ομάδα γυναικών να δημιουργήσει το 1987 το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι Φίλοι του Παιδιού“.

Το Σωματείο φροντίζει το παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Προσφέρει διατροφή, ρουχισμό, θέρμανση και πληρωμή λογαριασμών για καλύτερες συνθήκες ζωής. Καλύπτει εμβόλια, φάρμακα, φυσικοθεραπείες και λογοθεραπείες σε μηνιαία βάση.

Επίσης προσφέρει σχολικά είδη, δίδακτρα, διακοπές σε κατασκηνώσεις και ξενοδοχεία καθώς και σε 2 ιδιόκτητα τροχόσπιτα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 20

Στην ενότητα Γίνε κι εσύ φίλος θα βρούμε τα στοιχεία για χρηματικές δωρεές, προσφορά ειδών, εθελοντισμό, και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το σωματείο.

Στησιχόρου 15 Αθήνα, 10675
Τηλ: 210-7293404
Φαξ: 210-7293403
[email protected]

http://www.filoitoupediou.gr/

Φλόγα – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια

Η Φλόγα δημιουργήθηκε το 1982 ως Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αγκαλιάζει τις 3.000 περίπου οικογένειες παιδιών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 21

Στόχος του συλλόγου είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής φροντίδας από κάθε πλευρά, ιατρική, ψυχική και κοινωνική.

Αιγίου 6-8, 11527 Γουδή
Τηλ: 210 7485000
Fax: 210 7772421
[email protected]

http://www.floga.org.gr/

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ένα από τα πιο γνωστά φιλανθρωπικά ιδρύματα για τη φροντίδα των παιδιών στην Ελλάδα, το Χαμόγελο του Παιδιού ιδρύθηκε το 1995.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η παροχή φροντίδας και προστασίας σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας, χωρίς άμεσες ή έμμεσες διακρίσεις κοινωνικοί αποκλεισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας στα παιδιά υλική, ηθική και ψυχολογική υποστήριξη.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 22

Το Χαμόγελο του Παιδιού υποστηρίζει πολλές μεθόδους για δωρεές χρημάτων, τις οποίες θα βρούμε στο κουμπί “Δωρεά” της σελίδας.

Ζήνωνος Ελεάτου 10, Μαρούσι, 15124
Τηλέφωνο: 210 3306140 – 210 3306150
Fax: 210 3843038
[email protected]

http://www.hamogelo.gr/

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 23

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Εκτός από στέγη, προσφέρει φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εκπαιδευτικές δυνατότητες, και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Για να υποστηρίξουμε το Χατζηκυριάκειο, αρκεί να επισκεφθούμε τη σελίδα “Θέλω να προσφέρω” για τις διαφορετικές δυνατότητες όσον αφορά τη δωρεά χρημάτων και άλλους τρόπους υποστήριξης.

ΚΛΕΙΣΟΒΗΣ 18, 185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ. 210 45 15 387 – 210 45 13 759
ΦΑΞ 210 45 37 629
[email protected]

http://www.xatzikiriakio.gr/

Φιλανθρωπικά ιδρύματα για Α.με.Α.

Από νοητική υστέρηση μέχρι αυτισμό, σοβαρά προβλήματα οράσεως και κινητικότητας, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα σε αυτή την ενότητα προσπαθούν να υποστηρίξουν άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να έχουν όσο γίνεται μια πιο φυσιολογική ζωή.

Άγιοι Ανάργυροι – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων

Ο σύλλογος ξεκίνησε το 1983 από 38 οικογένειες με νοητικά υστερούντα άτομα, που ήθελαν να εξασφαλίσουν τη φροντίδα των παιδιών τους όταν δεν θα ήταν πλέον κοντά τους.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1997 ο σύλλογος δημιούργησε το δικό του οικοτροφείο, ενώ μέχρι το 2005, 52 οικογένειες συμμετείχαν για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 25

Στοιχεία για δωρεές θα βρείτε στη σελίδα “Στηρίξτε μας” της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Αγ. Αναργύρων 1 Κάντζα Παλλήνης – 153 51 Αθήνα
Τηλ: 210 6667180
Fax: 210 6667188
[email protected]

http://www.ag-anargyroi.gr/

Άγιος Νικόλαος – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων

Ο Σύλλογος Άγιος Νικόλαος ιδρύθηκε το 2001 από μια ομάδα γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό.

Το 2002 κατάφερε να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο στον Δήμο Παιανίας, στον οποίο το Δεκέμβριο του 2009 ολοκληρώθηκε η ανέγερση οικοτροφείου, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2010.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 26

Στο Οικοτροφείο έχουν ενταχθεί άτομα με αυτισμό που προέρχονται από Οικογένειες Υψίστης Ανάγκης όπως:

  • Οικογένειες στις οποίες ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι ανάπηροι
  • Καρκινοπαθείς οικογένειες
  • Μονογονεϊκές οικογένειες (λόγω χηρείας, διαζυγίου ή εγκατάλειψης)
  • Πολύτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες με δίδυμα αυτιστικά παιδιά ή 2 παιδιά με αυτισμό
  • Οικογένειες με χαμηλή οικονομική κατάσταση

Για δωρεές προς το σύλλογο, αρκεί να επισκεφθούμε τη σχετική ενότητα.

Ανθηρού & Ιτιάς – Παιανία Τ.Κ. 19002
Τηλ. – Fax : 210 6641845
[email protected]

http://autistika.gr/

Άγιος Παντελεήμων –  Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. Επαρχίας Καλύμνου

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. Επαρχίας Καλύμνου «Άγιος Παντελεήμων» ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς στο είδος του.

Οι κύριοι στόχοι του Σωματείου επικεντρώνονται στην κατάργηση της απομόνωσης, του οικογενειακού εγκλεισμού, της κοινωνικής περίγελου και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του.

Από το 2000 λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Α.με.Α., ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος, άρτια εξοπλισμένος και επιστημονικά στελεχωμένος για να παρέχει εκπαίδευση, απασχόληση και φροντίδα σε εφήβους και ενήλικες.

Στο χώρο αυτό λειτουργούν εργαστήρια: Υφαντικής- Αγγειοπλαστικής- Κηροπλαστικής- Διακοσμητικής, ενώ ταυτόχρονα παράγεται κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 26a

Για χρηματικές δωρεές θα βρείτε τους αριθμούς λογαριασμών στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας, στην ενότητα “Στηρίξτε μας”.

Άργος Κάλυμνος 85200
22430 51 806
22430 51 806

http://www.kdap-mea.gr/

Αμυμώνη – Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Οράσεως και Πρόσθετες Ειδικές Ανάγκες

Η αφορμή αλλά και αιτία ίδρυσης της Αμυμώνης, ήταν η έλλειψη οποιοδήποτε κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Η Αμυμώνη είχε σαν στόχο το αυτονόητο: Να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια.

Μέσα από τα τέσσερα προγράμματα που λειτουργεί, Ίριδα, Πρώιμη Παρέμβαση, Πολίχνη, και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Λίλιαν Βουδούρη”, η Αμυμώνη περιθάλπει, βοηθά και εκπαιδεύει πάνω από 200 παιδιά, αλλά παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει με κάθε τρόπο και τις οικογένειές τους.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 27

Για δωρεές χρημάτων, εθελοντική εργασία και παροχή εργασιών και υλικού, αρκεί να επισκεφθούμε την ενότητα “Οι ανάγκες μας“.

Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση), Τ.Θ. 73842
Τηλ.: 210 9631441, 210 9630244
Fax: 210 9632549
[email protected], [email protected]

http://amimoni.gr/

ΕΛΕΠΑΠ – Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία φροντίζει για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 28

Η ΕΛΕΠΑΠ διαθέτει πέντε διαφορετικά προγράμματα στήριξης για ιδιώτες όσον αφορά τις δωρεές χρημάτων.

Κυμαίνονται από την απλή δωρεά υποστήριξης μέχρι την τακτική συνδρομή αφοσίωσης, την οικονομική υιοθεσία, και δωρεές από χαρμόσυνα γεγονότα (γάμους, βαπτίσεις) ή σε μνήμη προσώπων.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για εταιρικές χορηγίες, καθώς και για εθελοντισμό.

Κόνωνος 16, 11634 Αθήνα
Τηλ.: 2107228360, 2107233860, 2107212780
Fax: 2107228380
[email protected]

http://www.elepap.gr/el/

Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη

Με έτος ίδρυσης το 1978, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία “Το Εργαστήρι” φροντίζει για την κοινωνική ένταξη και τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για άτομα άνω των 17 ετών με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση.

Έχει δημιουργήσει τρεις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Κάθε μια από τις στέγες φιλοξενεί 9 διαμένοντες υπό την επίβλεψη ειδικών φροντιστών και μιας υποστηρικτικής ομάδας που αποτελείται από ιατρό, κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό.

Σκοπός όλων αυτών είναι η δημιουργία ενός οικογενειακού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους διαμένοντες.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 29

Σε αυτή τη σελίδα θα δούμε τις πληροφορίες για δωρεές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου, καθώς και για τη δυνατότητα παραχώρησης δώρων και δωρεάς εις μνήμην.

Τριβωνιανού & Αγίου Όρους 46, 133 41 Άνω Λιόσια Αττικής
Τηλέφωνα: 210 248 4541, 210 248 4542
Fax: 210 248 4540
[email protected]

http://www.ergastiri.org/

Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής

Η Εστία ιδρύθηκε το 1982 και απευθύνεται νέα άτομα, από 18 ετών και άνω, με ελαφριά ή μέτρια νοητική υστέρηση.

Ο σύλλογος χρησιμοποιεί την εκπαίδευση ως αφετηρία προς την κοινωνική και επαγγελματική ένταξή των ατόμων.

Διαθέτει έξι εργαστήρια για την ανάπτυξη και εκμάθηση ειδικών επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων:

  • Πληροφορικής
  • Ζαχαροπλαστικής-Αρτοσκευασμάτων
  • Παραδοσιακών προϊόντων
  • Ειδών δώρου
  • Υφαντικής (Αργαλειός)
  • Εικαστικών Τεχνών.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 30

Θα βρούμε τις πληροφορίες για δωρεές προς την Εστία σαν υποκατηγορία στο μενού Το έργο μας.

Σόνιας Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό, 154 51 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο : 210-6713149
Κοινωνική Υπηρεσία: 210-6772813

http://www.eseepa.gr/

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ιδρύθηκε το 1972 για να καλύψει ένα κενό και να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ανάγκη σε ό,τι αφορά στην πρόνοια για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Η εγκεφαλική παράλυση είναι μία από τις πιο σοβαρές νευροαναπτυξιακές διαταραχές, που συνήθως διαγιγνώσκεται στα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού. Υπολογίζεται ότι γεννιόνται στην Ελλάδα 100-120 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση κάθε χρόνο.

Οι είκοσι γονείς που ίδρυσαν της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, δεν απέβλεψαν στην εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών. Θέλησαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της εγκεφαλικής παράλυσης συνολικά και αντικειμενικά.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 31

Στη σελίδα Στηρίξτε μας θα βρούμε όλες τις πληροφορίες για χρηματικές δωρεές, δωρεές σε είδος, και δωρεάν παροχή υπηρεσιών.

Μ. Γερουλάνου 117, ΤΚ 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ. Κέντρο:210 96 22 290
Φαξ:210 96 44 330
[email protected]

http://www.eps-ath.gr/

Θεοτόκος – Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση

Το ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελές Ίδρυμα, ΝΠΙΔ και λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1963.

Παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5-5 ετών και εφήβους από 14-20 ετών, με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Επίσης παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους/ες από 20-35 ετών, υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον τους και παρεμβαίνει όταν είναι αναγκαίο.

Έχει εξυπηρετήσει και υποστηρίξει περισσότερα από 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια των 52 ετών λειτουργίας του. Σήμερα φοιτούν καθημερινά 370 παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 60 περίπου είναι άποροι ή και ανασφάλιστοι.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 32

Για χρηματικές δωρεές μπορούμε να απευθυνθούμε στην ενότητα Θέλεις να προσφέρεις;.

Θεοτόκου 2 – Ίλιον – ΤΚ 131 22
Τηλεφωνικό Κέντρo 210 23 85 416
Fax 210 23 14 888
[email protected]

http://www.theotokos.gr/

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο.

Δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας.

Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν διακοπές σε κατασκήνωση, αθλητισμό, εκπαίδευση, λογοθεραπεία, χοροθεραπεία, εργοθεραπεία, και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 32a

Μπορούμε να συνεισφέρουμε στους Ορίζοντες από τη σελίδα Δωρεές.

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 180, Τ.Κ. 163 41, Ηλιούπολη
Τηλ./Fax: 210 97 66 144
[email protected] , [email protected]

http://www.keepea.gr/

MDA Hellas – Muscular Dystrophy Association

Το σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 από μια ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με μέλη του ιατρικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Από την ίδρυση του, στόχος του Σωματείου είναι να ενθαρρύνει τη βασική έρευνα γύρω από τις νευρομυϊκές παθήσεις, να προάγει την ανακούφιση των ασθενών από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να προωθήσει την εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού, να συγκεντρώσει ακριβείς πληροφορίες γύρω από την ασθένεια.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 32b

Για χρηματικές δωρεές μπορούμε να απευθυνθούμε στη σελίδα “Κάνε μια δωρεά“.

Ελπίδος 6, 104 34 Αθήνα
τηλ: 210 3616980-1, fax: 210 3616982
[email protected]

http://mdahellas.gr/

ΝΙΚΗ – “Victor Artant”

Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων ∆ραστηριοτήτων «ΝΙΚΗ» λειτουργεί από το 1998 με την επίσημη κρατική αναγνώριση ως σωματείο.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και μέλος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.μεΑ.

Διαθέτει μια σειρά από προγράμματα, όπως το σταθμό πρώιμης παρέμβασης, τη σχολική μονάδα εφήβων και ενηλίκων, και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.

Όμως δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον αθλητισμό, με το πρόγραμμα προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων και το πρόγραμμα θεραπευτικής και αγωνιστικής κολύμβησης.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 33

Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το σύνδεσμο για χρηματικές δωρεές μέσα από τη σελίδα Επικοινωνία.

Καλαμακίου και Ερεχθείου 31, Άλιμος – Αθήνα – 17455
210-9822852
210-9836147

http://www.victorartant.gr/

Σικιαρίδειο Ίδρυμα Απροσαρμόστων Παίδων

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο κατάρτισης νέων 14 μέχρι 21 ετών, με νοητική υστέρηση. Ιδρύθηκε το 1939 από την οικογένεια του Βασίλειου Σικιαρίδη. Αρχικά λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο και πρεβεντόριο, απέκτησε την τωρινή μορφή το 1971.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση, αγοριών και κοριτσιών, και η ομαλή τους ένταξη στην οικογένεια και την κοινωνία.

Παράλληλα φροντίζει για την προ-επαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των εφήβων με νοητική υστέρηση με στόχο την καλύτερη προσαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 35

Στην ενότητα “Στήριξη” μπορούμε να κάνουμε δωρεές είτε εφάπαξ με τραπεζική ή ηλεκτρονική κατάθεση, ενώ μπορούμε να εγγραφούμε ως “Φίλοι του Σικιαριδείου” με ετήσια συνδρομή.

Πεντέλης 58, 151 26 Μαρούσι
Τ / F : 210 80 50 433
[email protected]

http://www.sikiarideio.gr/

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1998 από γονείς και φίλους ατόμων με αυτισμό. Σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Με το πέρασμα του χρόνου η προσφορά του Συλλόγου επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα η προσφορά και η δράση του συλλόγου έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Με την υποστήριξη επιστημονικών συμβούλων, ειδικών στον αυτισμό και φίλων, ο Σύλλογος για την επίτευξη του σκοπού του επιδιώκει:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και της κοινωνίας για το πρόβλημα του αυτισμού
  • Δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης και διαβίωσης
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων για γονείς και εκπαιδευτές
  • Συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για έρευνα και θέματα που προάγουν τη γνώση για τον αυτισμό
  • Ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος και την αποδοχή της διαφορετικότητας

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 37

Για χρηματικές δωρεές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σύνδεσμο από αυτή τη σελίδα.

Μανδηλαρά 49, 412 22 Λάρισα
Τηλέφωνο / φαξ: 2410-613112
[email protected]

http://www.autismthessaly.gr/

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (Σ.Θ.Ι.Ε.) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983.

Μια ομάδα εθελοντών με επικεφαλής την Aideen Lewis οργάνωναν τις πρώτες συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά και ενήλικες, ξεκινώντας συνεργασία με την Εταιρία Σπαστικών.

Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 38

Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.

Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.

Τους αριθμούς λογαριασμών για χρηματικές δωρεές θα τους βρούμε στην ενότητα “Συνεισφορά” της ιστοσελίδας.

Π. Κανελλοπούλου 10, 11527, Γουδί Ν. Αττικής
Τηλ./Fax: 210 7488566
[email protected]

http://www.trag.gr/

Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών Χολαργού

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών είναι Ν.Π.Ι.Δ, σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, βραβευμένο για την ανθρωπιστική του δράση από την Ακαδημία Αθηνών.

Παρέχει περίθαλψη, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κάθε ηλικίας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Χολαργό Αττικής.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 39

Β. Μελά 1, Χολαργός Αττικής
Τηλέφωνο: 210-6511432, 210-6518719
Fax: 210-6548174
[email protected]

http://www.coveramea.gr/

Χαρά – Κέντρο Ειδικών Ατόμων

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» ιδρύθηκε το 1983 από γονείς και το 1986 απέκτησε ιδιόκτητη στέγη στην Παλλήνη.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης.

“Η Χαρά” προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα στους οικότροφους εφ’ όρου ζωής. Οι γονείς υποστηριζόμενοι μπορούν να προσφέρουν πιο άνετα τη φροντίδα τους, ανακουφισμένοι πια από τις τεράστιες δυσκολίες που θα προέκυπταν μέσα από την καθημερινότητα.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40

Θα βρούμε τους λογαριασμούς για χρηματικές δωρεές σε αυτή τη σελίδα.

Λεωφόρος Μαραθώνος 90, Παλλήνη, 153 51
Τηλεφωνά: 210 666 6702, 210 603 0619
Fax: 210 603 0619
[email protected]

http://www.kea-hara.gr/

Φιλανθρωπικά ιδρύματα για Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Με ορισμένες από τις σοβαρότερες ασθένειες να χρειάζονται μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή, ή διαχείριση εφ' όρου ζωής, για τις περισσότερες οικογένειες το κόστος μπορεί να γίνει αβάσταχτο.

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αυτής της κατηγορίας συγκεντρώνουν χρήματα για την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες και των οικογενειών τους, καθώς και για την επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Γραμμή Ζωής

Η Γραμμή Ζωής ιδρύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Γεράσιμο Κουρούκλη, πλαισιωμένο από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

Ο οργανισμός σχεδιάζει, υλοποιεί, και υποστηρίζει προγράμματα δράσης για την εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών, παρέχοντας φροντίδα, προστασία, και αίσθημα ασφάλειας.

Μεταξύ των δράσεων της γραμμής ζωής είναι η Τηλεειδοποίηση “Κόκκινο Κουμπί”, το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα Silver Alert για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, η γραμμή SOS 1065 για υποστήριξη ηλικιωμένων, προγράμματα διανομής τροφίμων, τράπεζα αίματος για την τρίτη ηλικία κ.α.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40a

Για χρηματικές δωρεές μπορούμε να απευθυνθούμε στη σελίδα για την Οικονομική Ενίσχυση.

Κοδράτου 4 Μεταξουργείο, ΑθήναΤΚ. 10437
Τηλ: 211-3499700, 210-5246202
Fax: 210-5246208
[email protected]

http://www.lifelinehellas.gr/

Εθελοντική Διακονία Ασθενών

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2003 στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στον νοσηλευόμενο αδελφό μας».

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι ανάγκες για εθελοντική φροντίδα των μοναχικών νοσηλευομένων ασθενών στα Νοσοκομεία της Αττικής, και προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εθελοντική Διακονία Ασθενών.

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, δραστηριοποιείται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής προσφέροντας στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς ή εγκαταλελειμμένους ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40aa

Για χρηματικές δωρεές μπορούμε να ενημερωθούμε για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οργανισμού.

Αλεξανδρουπόλεως 23 (Ισόγειο), 115 27, Αθήνα
Τηλ: 210 72 52 716 & 210 72 52 706 (τις εργάσιμες ημέρες 08:00-16:00)
Fax: 210 72 52 703
[email protected]

http://www.diaconia.gr/

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1957, από τους Γεώργιο Κατσαφάδο και Αλέξανδρο Τζαζόπουλο.

Ο βασικός στόχος του οργανισμού είναι η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης.

Στις δραστηριότητες του συλλόγου συμπεριλαμβάνεται ο Πανελλήνιος αντικαρκινικός έρανος, δημιουργία ξενώνων για τη φιλοξενία ασθενών, καμπάνιες για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού, το κέντρο έρευνας του καπνίσματος και του καρκίνου του πνεύμονα, και ο προληπτικός έλεγχος καρκίνου παχέος εντέρου.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40b

Σε αυτή τη σελίδα θα βρούμε τις απαραίτητες πληροφορίες για χρηματικές δωρεές.

Αν. Τσόχα 18-20, 115 21 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.64.56.713 και 210.38.26.600, Fax: 210.38.31.406
[email protected]

http://www.cancer-society.gr/

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992.

Ο στόχος του σωματείου είναι η υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, και να επανενταχθούν μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα προωθείται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος και η έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40c

Π. Χαραλαμπάκη 3 – Άγιος Ιωάννης, 55132, Θεσσαλονίκη
Τηλ./Fax: 2310 949 909 / 2310 949 672
[email protected]

http://www.gmss.gr/

Φιλανθρωπικά ιδρύματα για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού

Λίγα πράγματα είναι πιο δύσκολα για έναν άνθρωπο από το να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του, και να καταλήξει πρόσφυγας σε μια ξένη χώρα, η οποία να μην διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να τον υποδεχτεί.

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αυτής της ενότητας στοχεύουν στην υποστήριξη ανθρώπων που έχουν αναζητήσει άσυλο στη χώρα μας, καθώς και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ)

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται από το 1989 στο χώρο του ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε από την Χάρη Μπρισίμη και άλλους 20 συμπολίτες της, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων στην Ελλάδα.

Το ΕΣΠ καθημερινά υποδέχεται και παρέχει δωρεάν νομικές και κοινωνικές συμβουλές και υπηρεσίες σε πρόσφυγες και σε ανθρώπους που προέρχονται από τρίτες χώρες και δικαιούνται διεθνή προστασία στη χώρα μας.

Ρίχνει ειδικό βάρος στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, τα θύματα trafficking, κ.ά. Απώτερος στόχος είναι η προστασία αλλά και η ομαλή ένταξή τους στη χώρα μας.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40d

Στο πλαίσιο του ΕΣΠ λειτουργούν: Η Πυξίδα, κέντρο για την προώθηση της αρμονικής ένταξης των προσφύγων όλων των ηλικιών στο ελληνικό περιβάλλον, ο ξενώνας, για την υποδοχή και την φιλοξενία ευάλωτων νεοαφιχθέντων αιτούντων άσυλο (έγκυες, ασυνόδευτα παιδιά κ.λ.π.), και ο Ιόλαος, κέντρο στήριξης προσφύγων που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Από την ενότητα “Υποστήριξέ μας” μπορούμε να κάνουμε χρηματικές δωρεές εφάπαξ, ως μηνιαία συνδρομή, σε είδος, εις μνήμην, και από γάμους και βαπτίσεις.

Μπορούμε επίσης να υποστηρίξουμε τον οργανισμό ως εθελοντές.

Σολωμού 25, Τ.Κ 10682, Αθήνα
(+30)210-3800990-1
F: (+30)210-3803774

http://www.gcr.gr/

Κλίμακα

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Κλίμακα ιδρύθηκε το 2000, με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Προσφέρει υπηρεσίες ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, ειδικής υποστήριξης και φροντίδας σε άτομα και ομάδες ευπαθείς με πολλαπλά προβλήματα που χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης.

Η Κλίμακα λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας με τη μορφή οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευμένων διαμερισμάτων, κινητών μονάδων και κέντρων ημέρας. Παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των πασχόντων.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 40e

Μεγάλου Βασιλείου 14 & Δεκελέων
11854, ΑΘΗΝΑ
Τηλ. : 210 3417162 – 3, 210 3454895 – 6 Fax: 210 3417164
Υπεύθυνη για την επικοινωνία: Φωτεινή Νταλιάνη

http://www.klimaka.org.gr/

Φιλανθρωπικά ιδρύματα για Διεθνή Υποστήριξη

Εκ των πραγμάτων, τα περισσότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα δρουν τοπικά, σε επίπεδο πόλης, νομού, ή χώρας.

Υπάρχουν όμως διεθνείς οργανισμοί, με δεκάδες χιλιάδες μέλη, που παρέχουν τη βοήθειά τους σε μεγάλο αριθμό χωρών, και δρουν καταλυτικά σε περιπτώσεις πολέμων, κοινωνικής αδικίας, και εκτεταμένων φυσικών καταστροφών, για να υποστηρίξουν εκατομμύρια ανθρώπων.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 στη Γαλλία, από ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων.

Αφορμή υπήρξε ο Νιγηριανός Εμφύλιος Πόλεμος, και συγκεκριμένα η πολιορκία της Biafra, που ανέδειξε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας οργάνωσης βοήθειας η οποία θα αγνοούσε τα φυλετικά, πολιτικά, θρησκευτικά κριτήρια και θα έβαζε πάνω απ' όλα τη φροντίδα των θυμάτων.

Σήμερα λειτουργούν 21 τμήματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε ισάριθμες χώρες. Περισσότεροι από 32.500 γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας, τεχνικοί και οικονομικοί διαχειριστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 65 χώρες.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 41

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 1990. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μέλη του έχουν συμμετάσχει σε αποστολές στη Συρία, την Αϊτή, την Παλαιστίνη, τη Ρουάντα, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, κ.α. αλλά και την Ελλάδα.

Στόχος τους ήταν η παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα ιατρικής ηθικής και πρόσβασης στην υγεία.

Για χρηματικές δωρεές μπορούμε να απευθυνθούμε στη σελίδα με τους τρόπους υποστήριξης.

Ξενίας 15, 115 27 Αθήνα,
Τηλ.: +30 210 5200500,
Fax.: +30 210 5200503

http://www.msf.gr/

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι ένας διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1980 από 15 Ιατρούς που αποχώρησαν από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή Bernard Kouchner.

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990, και αποτελούν μία από τις 15 αντιπροσωπείες σε αντίστοιχες χώρες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 42

Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση.

Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας.

Ταυτόχρονα, η οργάνωση μιλά ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες.

Όπου αυτό είναι δυνατόν, οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν τους κινδύνους από ανάλογες καταπατήσεις, είτε μέσω της σιωπηλής διπλωματίας, είτε με τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Θα βρούμε όλες τις μεθόδους για χρηματικές δωρεές στη σελίδα “Κάνε μια Δωρεά“.

Σαπφούς 12, Τ.Κ. 105 53 Αθήνα
T: 210 32 13 150
F: 210 32 13 850

http://mdmgreece.gr/

ActιonAid Ελλάς

H ActιonAid ιδρύθηκε το 1972 από τον φιλάνθρωπο επιχειρηματία Cecil Jackson-Cole. Αρχικά ονομαζόταν Action in Distress και είχε σαν στόχο την οικονομική υποστήριξη παιδιών, με 88 υποστηριχτές από το Ηνωμένο Βασίλειο να υποστηρίζουν αντίστοιχα παιδιά από την Ινδία και την Κένυα.

Σήμερα, η ActionAid δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 45 χώρες. Όραμά της είναι ένας κόσμος χωρίς φτώχεια και αδικία μέσα στον οποίο κάθε άτομο απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 43

Η ActionAid Ελλάς δημιουργήθηκε το 1998. Το ελληνικό γραφείο, χάρη στην προσφορά των δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του οργανισμού, δρα σε περισσότερες από 55 κοινότητες σε 20 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Παράλληλα, διεκδικεί έναν κόσμο με λιγότερη αδικία και περισσότερες ευκαιρίες, μέσα από εκστρατείες κινητοποίησης και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την υποστήριξη της ActionAid μπορούμε να κάνουμε εφάπαξ ή τακτικές χρηματικές δωρεές μέσα από τη σελίδα “Στήριξε τη δράση μας“. Μπορούμε επίσης να γίνουμε ανάδοχος ενός παιδιού από ολόκληρο τον κόσμο.

Φαλήρου 52, 117 41, Αθήνα
Τηλ: 210 9212321
Fax: 210 9212376
[email protected]

http://www.actionaid.gr/

Unicef – United Nations Children's Fund

H Unicef ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1946 στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να παρέχει τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά χωρών που υπέφεραν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977. Μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για Δωρεές στην Ελλάδα 44

Μπορούμε να υποστηρίξουμε τη UNICEF είτε απευθείας με δωρεές, που θα τις βρούμε στην ενότητα “Κάντε τη δωρεά σας“, ή αγοράζοντας από το e-shop του οργανισμού.

Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: (210) 72 55 555
Fax: (210) 72 52 555
[email protected]

https://www.unicef.gr/

Οι δωρεές εκπίπτουν από το εισόδημα στη φορολογική δήλωση?

Όλα τα παραπάνω ιδρύματα παρέχουν αποδείξεις για τις χρηματικές δωρεές.

Όμως για να δηλώσετε σωστά το ποσό της δωρεάς στη φορολογική σας δήλωση, ώστε να εκπίπτει από το εισόδημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα λογιστή ή φοροτεχνικό.

Είναι επίκαιρη η λίστα με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα?

Αν ξεχάσαμε κάποια σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή έχουν αλλάξει τα στοιχεία για οποιοδήποτε από τα παραπάνω ιδρύματα, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps