Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Τα "Moments" Updates Των Windows 11 22H2 & Τι Θα Συμβεί Με Τη Λήψη Τους Στο PC
FEATURED Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 Τι Είναι Τα Moments Updates & Τι Θα Συμβεί Σε Όλα Τα PC

Τα “Moments” Updates Των Windows 11 22H2 & Τι Θα Συμβεί Με Τη Λήψη Τους Στο PC

Λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows 11 22H2 στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Microsoft θα διαθέσει και την πρώτη ενημέρωση “Moment”. Φέρνει άλλη μια νέα έκδοση Windows πάνω στην προηγούμενη, μαζί με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε τι είναι τα Moments updates, τι περιέχουν, και τι ρόλο θα παίξουν σε συμβατό και μη υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Windows 11 22H2 Moment 1 / 2

Η πρώτη σημαντική ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το Windows 11 2022 Update ή Windows 11 έκδοση 22H2 αναμένεται να κυκλοφορήσει σταδιακά από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Με τη νέα έκδοση των Windows, η Microsoft φέρνει και έναν νέο τύπο ενημερώσεων, που τις ονομάζει “Moments”. Έτσι, δύο νέες εκδόσεις των Windows 11 αναμένεται να κυκλοφορήσουν η μία πάνω στην άλλη.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης των Windows 11 22H2 δεν θα περιλαμβάνει μερικές από τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού, καθώς αυτές θα εμφανιστούν σταδιακά στα Moments.

Η πρώτη ενημέρωση Moment αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ γρήγορα, πιθανώς την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το δεύτερο μεγάλο Windows 11 Moment update αναμένεται στις αρχές του 2023.

Στο Moment 1 θα εμφανιστούν και οι καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων. H νέα Διαχείριση εργασιών και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε στον προηγούμενο οδηγό, θα περιλαμβάνονται στην πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Windows 11 22H2.

Τι θα συμβεί στα συμβατά και μη PC

Όπως είναι φυσικό, οι υπολογιστές που πληρούν τις απαιτήσεις συστήματος που έχει θέσει η Microsoft για τα Windows 11, θα αναβαθμιστούν απρόσκοπτα μέσα από το Windows Update.

Σε ό,τι αφορά τα μη συμβατά PC, υπάρχουν ήδη δύο εύκολοι τρόποι για να αναβαθμίσουμε στη νέα έκδοση Windows 11 22H2, αλλά και να μπορούμε να έχουμε το πρώτο Moment update, είτε εδώ και τώρα, είτε όταν θα διατεθεί επίσημα.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το script του Universal Media CreationTool που περιγράψαμε στον προηγούμενο οδηγό μας.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι αν έχουμε ήδη εκτελέσει το script, αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να προχωρήσει στο μη συμβατό PC η αναβάθμιση με τη νέα έκδοση Windows 11 22H2, πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία με το δεξί κλικ στο Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update. Κατόπιν, θα δούμε μια σχετική μοβ ένδειξη.

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε συμπληρωματικά ότι το συγκεκριμένο αρχείο δέσμης (Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd), ενεργεί καθολικά παρακάμπτοντας τους ελέγχους αναβάθμισης και του setup.exe των Windows 11, μέσα και από το μονταρισμένο μέσο iso/usb που ίσως θελήσουμε να δημιουργήσουμε.

Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 1μμαααα

Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την αναβάθμιση σε μη συμβατό PC που τρέχει ήδη παλαιότερη έκδοση των Windows, μπορούμε να κάνουμε και καθαρή εγκατάσταση με το .iso των Windows 11 22H2, είτε απευθείας μέσα από τα Windows που ήδη τρέχουμε, είτε μέσω ενός USB.

Μπορώ να κατεβάσω άμεσα το ISO Windows 11 22H2 με το Moment 1?

Μπορούμε να κάνουμε λήψη του αρχείου ISO για οποιαδήποτε έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 (όπως η έκδοση 25197 που έχει και το 1ο Moment) και είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα Insider. Είναι εφικτό ακόμη και σε μη συμβατό PC.

Φυσικά, αυτό θα μας φανεί χρήσιμο αν θέλουμε να αποκτήσουμε εδώ και τώρα τη νέα έκδοση Windows 11 22H2 μαζί με το πρώτο Moment update σε κάποιο εφεδρικό υπολογιστή, ή σε μια εικονική μηχανή.

Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε εδώ για να μας ανοίξει το UUP Dump. Προτείνουμε τον Microsoft Edge ή τον Firefox που ενδεχομένως δεν τους έχουμε φορτωμένους με πολλές επεκτάσεις, και όχι τον Chrome.

Κατόπιν, αν θέλουμε τη νέα έκδοση των Windows 11 22H2 που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου χωρίς τις καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων, πατάμε στη σχετική ένδειξη…

…και μετά στο Windows 11 Insider Preview 10.0.22622.598 (ni_release) amd64.

Νέα Έκδοση Windows 11 22H2

Σε αυτή την περίπτωση, το setup θα μας δώσει την επιλογή να κρατήσουμε ανέπαφα τα αρχεία, εφαρμογές, και ρυθμίσεις που είχαμε στα προηγούμενα Windows, εφόσον δεν θέλουμε μια νέα καθαρή εγκατάσταση.

Αν θέλουμε την πιο πρόσφατη έκδοση 25197 που έχει και το 1ο Moment, τότε πρέπει να πατήσουμε στα Downloads…

Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 2

…και μετά στο Windows 11 Insider Preview 25197.1000 (rs_prerelease) amd64.

Σε αυτή την περίπτωση, το setup ενδέχεται να προχωρήσει σε καθαρή εγκατάσταση και δεν θα διατηρηθούν τα αρχεία και οι ρυθμίσεις που είχαμε στα προηγούμενα Windows.

Έτσι, αφού επιλέξουμε την έκδοση Windows 11 22H2 που επιθυμούμε, της κάνουμε κλικ και στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε τη γλώσσα εγκατάστασης, εν προκειμένω τα ελληνικά. Μετά, πατάμε στο Next.

Τώρα, επιλέγουμε τις εκδόσεις που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο αρχείο ISO των Windows 11 22H2 και κάνουμε κλικ στο Next.

Επιλέγουμε το Download and convert to ISO, προαιρετικά το Include Updates, και ολοκληρώνουμε πατώντας στο Create download package.

Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 2μ

Αυτή η ενέργεια θα αποθηκεύσει ένα μικρό αρχείο zip στον υπολογιστή μας. Στη συνέχεια, εξάγουμε το περιεχόμενο του zip σε μια τοποθεσία και ένα φάκελο με ονομασία χωρίς κενά, π.χ. στο C:\ (ή όποιος άλλος δίσκος) η τοποθεσία, και W1122H2 ο φάκελος. Εάν υπάρχουν κενά, θα εμφανιστεί σφάλμα στην εκτέλεση που ακολουθεί.

Κατόπιν, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο δέσμης uup_download_windows.cmd και επιλέγουμε την Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Νέα Έκδοση Windows 11 22H2 1μμ

Εάν δούμε τη γνωστή προειδοποίηση, απλά πατάμε στην Εκτέλεση.

Από εδώ και μετά, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς να κάνουμε άλλη ενέργεια. Θα δούμε αρχικά την πρόοδο της διαδικασίας σε μια μαύρη καρτέλα…

…και μετά σε μια μπλε. Μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο στο ενδιάμεσο διάστημα γιατί, ανάλογα το σύστημα μας, μπορεί να διαρκέσει αρκετά. Μόλις ολοκληρωθεί, απλά πατάμε το μηδέν στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να κλείσει.

Κατόπιν, θα δούμε το αρχείο ISO των Windows 11 22H2 μέσα στο φάκελο όπου κάναμε προηγουμένως την εξαγωγή του zip.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο ISO για να εγκαταστήσουμε τη νέα έκδοση Windows απευθείας μέσα από την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού που τρέχουμε στο μη συμβατό PC.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ISO για να εγκαταστήσουμε το νέο λειτουργικό σύστημα σε μια εικονική μηχανή, ή να δημιουργήσουμε ένα εκκινήσιμο USB για να το εγκαταστήσουμε σε κάποιο εφεδρικό υπολογιστή.

Οι drivers για τα Windows 11 22H2

Παρότι η Microsoft ήταν πάντα προσεκτική με τη συμβατότητα προς τα πίσω, και τα παλαιότερα προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά με τα Windows 11 22H2, η ενημέρωση τους είναι πάντα ζωτικής σημασίας.

Η Intel κυκλοφόρησε πρόσφατα τoυς νέους Wi-Fi drivers με υποστήριξη για τα Windows 11 2H22, μέσω της έκδοσης v22.160.0 που είναι κατάλληλη και για τα Windows 10. Μπορούμε να τους κατεβάσουμε από εδώ. Εναλλακτικά, κατεβάζουμε το αυτόματο εργαλείο Intel Driver and Support Assistant (iDSA).

Η AMD κυκλοφόρησε τον νέο Chipset Driver 4.08.09.2337 για τα Windows 11 22H2. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η υποστήριξη, αλλά η απόδοση φαίνεται να έχει βελτιωθεί με το νεότερο πρόγραμμα οδήγησης.

Η Nvidia κυκλοφόρησε τους drivers για τα Windows 11 22H2 τον Ιούλιο του 2022. Αν δεν έχουμε κατεβάσει ήδη το πακέτο, μπορούμε να κάνουμε λήψη του Nvidia Studio driver με υποστήριξη για τα νέα Windows 11 πατώντας εδώ, και μετά στο σχετικό κουμπί της λήψης.

Εσείς θα αναβαθμίσετε στη νέα έκδοση Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για τη νέα έκδοση Windows 11 22Η2 μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps