Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Google Translate: Η Νέα Αυτόματη Μετάφραση & Εξαγωγή Κειμένου Εικόνων Στο PC
featured Η Νέα Αυτόματη Μετάφραση Εικόνων Στο PC Με Το Εργαλείο Της Google

Google Translate: Η Νέα Αυτόματη Μετάφραση & Εξαγωγή Κειμένου Εικόνων Στο PC

Η Μετάφραση Google μπορεί πλέον να μεταφράσει αλλά και να αντιγράψει το κείμενο των εικόνων απευθείας μέσα από τον υπολογιστή. Αυτή η δυνατότητα ήταν εφικτή μόνο στα κινητά με το εργαλείο AR Translate στην εφαρμογή Lens της Google. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε τη νέα χρήσιμη δυνατότητα που πρόσφατα πρόσθεσε η εταιρεία σε όλους τους browsers στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Μετάφραση εικόνων στο PC

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μετάφραση Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν θέλουμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τις online μεταφράσεις.

Φυσικά, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό, υπάρχουν και άλλα εργαλεία που μας κάνουν όσα δεν μπορεί να προσφέρει το Google Translate, όπως για παράδειγμα αυτόματη μετάφραση κειμένου σε εφαρμογές, σε PDF, και όχι μόνο.

FEATURED Αυτόματη Μετάφραση 5 Χρήσιμα Κόλπα Που Ίσως Δεν Γνωρίζουμε Σε PC Και Κινητό 2
Αυτόματη Μετάφραση: 5 Χρήσιμα Κόλπα Που Ίσως Δεν Γνωρίζουμε Σε PC Και Κινητό

Τα εργαλεία μετάφρασης σε PC και κινητό είναι χρήσιμα όταν το κείμενο στην ιστοσελίδα ή στο έγγραφο είναι σε γλώσσα που δεν γνωρίζουμε. Η Google…

Η νέα δυνατότητα της μετάφρασης εικόνων στο PC ανακοινώθηκε στις 7 Μαρτίου, με μια σχετική ανάρτηση της εταιρείας στην κοινότητα υποστήριξης του Google Translate.

Παρότι με την εφαρμογή Google Lens είχαμε ήδη τη δυνατότητα της μετάφρασης κειμένου εικόνων, δεν υπήρχε εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το Lens για να ανεβάσουμε και να μεταφράσουμε το κείμενο κάποιας εικόνας που είναι αποθηκευμένη τοπικά στον υπολογιστή μας. Ούτε να αντιγράψουμε γρήγορα το κείμενο της.

Update 30/3/23: Μπορούμε πλέον με το Google Lens να μεταφράσουμε και να αντιγράψουμε οποιοδήποτε κείμενο εικόνας και στο PC.

Η προσθήκη μετάφρασης εικόνων στο Google Translate μας επιτρέπει με ένα κλικ να κάνουμε αυτόματη μετάφραση και αντιγραφή κειμένου εικόνας, ακόμα πιο εύκολα στον browser του υπολογιστή.

Έτσι, μόλις ανοίξουμε τη Μετάφραση Google, θα δούμε τη νέα επιλογή Εικόνες στο επάνω μέρος. Απλά της κάνουμε κλικ, και στη συνέχεια, επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να μεταφράσουμε.

Google Translate 1

Παραδόξως, δεν υπάρχει υποστήριξη μεταφοράς και απόθεσης, αλλά παραμένει πάντα εφικτή η δυνατότητα να σύρουμε το αρχείο στην αναζήτηση εικόνων της Google, όπου θα μας κάνει αυτόματα τη μετάφραση και εξαγωγή κειμένου το Google Lens στον browser.

Google translate 2aa

Έτσι, σε ό,τι αφορά το Google Translate, απλά πρέπει να εντοπίσουμε την εικόνα στον φάκελο που βρίσκεται, και αμέσως θα δούμε ότι η μετάφραση θα γίνει αυτόματα.

Επίσης, υπάρχει μια επιλογή αντιγραφής ή λήψης του μεταφρασμένου κειμένου στον υπολογιστή μας, πατώντας στα δύο σχετικά εικονίδια που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα.

Τέλος, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το κουμπί Εμφάνιση αρχικού για να προβάλουμε εναλλάξ το πρωτότυπο και το μεταφρασμένο κείμενο στην εικόνα.

Google translate 2aaμ

Η ένδειξη “Μετάφραση Lens” που θα βλέπουμε στο κάτω τμήμα, υποδηλώνει ότι το Google Translate χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί και το εργαλείο AR Translate στην εφαρμογή Google Lens.

Είναι χρήσιμη η αυτόματη μετάφραση κειμένου εικόνων στο PC;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για τη νέα δυνατότητα του Google Translate στο PC, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps