Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Boot USB Για Windows 11 22H2 - Δημιουργία Μέσου Εγκατάστασης Σε Μη Συμβατό PC
Featured Δημιουργία Boot USB Με Παράκαμψη Περιορισμών Windows 11 22H2 Σε Μη Συμβατό PC

Boot USB Για Windows 11 22H2 – Δημιουργία Μέσου Εγκατάστασης Σε Μη Συμβατό PC

Τα Windows 11 22H2 έχουν ακόμη περισσότερες απαιτήσεις συστήματος, κάνοντας την εγκατάσταση τους αρκετά πιο περίπλοκη. Όμως, μπορούμε να παρακάμψουμε εύκολα όλους τους περιορισμούς με διάφορους τρόπους. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς δημιουργούμε γρήγορα ένα bootable USB για την εγκατάσταση των Windows 11 22H2 σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δημιουργία boot USB για Windows 11 22H2

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Windows 11 στην αρχική έκδοση 21H2, είχαν αρκετές απαιτήσεις εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων επεξεργαστών, Secure Boot, TPM 2.0, 4GB μνήμης RAM, και 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Παρ΄ όλα αυτά, η Microsoft τις αύξησε περαιτέρω για τα νέα Windows 11 22H2, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης στο Internet και ενός λογαριασμού για την ολοκλήρωση της αρχικής εγκατάστασης.

Αν και αυτές οι απαιτήσεις κάνουν την εγκατάσταση ακόμα πιο σύνθετη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λύσεις και εργαλεία όπως το Rufus για να κάνουμε αναβάθμιση σε μη υποστηριζόμενο υλικό, ή να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 με έναν τοπικό λογαριασμό.

Το Rufus είναι μία δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζει τη δημιουργία boot USB και ταυτόχρονα μπορεί να παρακάμψει όλους τους περιορισμούς της Microsoft. Η διαδικασία είναι σχεδόν παρόμοια, όχι μόνο για τα Windows 11 22H2, αλλά για μία πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.

Όπως είναι φυσικό, για τη δημιουργία του bootable USB, απαιτείται να έχουμε ένα αρχείο ISO των Windows 11 22H2. Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει το επίσημο ISO της νέας έκδοσης, παρά μόνο αυτό της προηγούμενης.

bootable USB 1

Ως εκ τούτου, αν θέλουμε το ISO των Windows 11 22H2 εδώ και τώρα, το κατεβάζουμε από το UUP Dump όπως περιγράψαμε στον προηγούμενο οδηγό.

Ειδάλλως, απλά περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει στη σελίδα της Microsoft. Αυτή η εύκολη διαδικασία είναι ίδια με αυτή που περιγράφουμε σε παλαιότερο οδηγό.

Εναλλακτικά, το εργαλείο που ακολουθεί προσφέρει την άμεση λήψη του ελληνικού ISO όταν θα είναι επίσημα διαθέσιμο.

Αρκεί να πατήσουμε πρώτα στη “Λήψη” και μετά το Rufus θα μας καθοδηγήσει μέχρι την τελική διαδρομή του ISO των ελληνικών Windows 11 22H2 για να μας το κατεβάσει.

Βήμα 1 – Λήψη τελευταίας έκδοσης του Rufus

Για να κατεβάσουμε την τελευταία και πιο ενημερωμένη έκδοση του Rufus, αρκεί να κάνουμε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, και μετά πατάμε στο μικρό αρχείο της λήψης.

USB Εκκίνησης Boot USB 1αα

Είτε επιλέξουμε τον πρώτο σύνδεσμο, είτε τον δεύτερο, η έκδοση που θα κατέβει είναι portable. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να την τρέξουμε απευθείας, χωρίς εγκατάσταση. Αρκεί να κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο rufus.exe που κατεβάσαμε.

Αν είχαμε ήδη συνδεδεμένο το φλασάκι USB στον υπολογιστή μας, το Rufus θα το εντοπίσει αυτόματα στο πεδίο Συσκευή.

USB Εκκίνησης Boot USB 2μμ

Αν για οποιονδήποτε λόγο η εφαρμογή είναι στα αγγλικά, ή αν την προτιμάμε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, μπορούμε να αλλάξουμε την προεπιλογή από την υδρόγειο σφαίρα κάτω αριστερά.

Επίσης, βεβαιωνόμαστε πως το φλασάκι USB είναι άδειο ή δεν περιέχει αρχεία που να χρειαζόμαστε, καθώς η διαδικασία θα διαγράψει όλο το περιεχόμενό του.

Βήμα 2 – Επιλογή ISO

Κατόπιν, στο πεδίο για επιλογή δίσκου ή ειδώλου συστήματος, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Επιλέξτε”.

Βρίσκουμε το αρχείο ISO στον φάκελο που το έχουμε αποθηκευμένο και το επιλέγουμε πατώντας στο “Άνοιγμα”. Ανάλογα με το ISO που χρησιμοποιήσαμε, η εφαρμογή θα εντοπίσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να δημιουργήσει το bootable USB.

Βήμα 3 – Έλεγχος και εκκίνηση

Μπορούμε, λοιπόν, να αφήσουμε τις προεπιλεγμένες τιμές σε όλα τα πεδία. Στην “Ετικέτα τόμου” μπορούμε να δώσουμε στο φλασάκι ένα όνομα της αρεσκείας μας. Σε κάθε περίπτωση, ελέγχουμε αν έχουμε ορίσει τις ενδείξεις που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

USB Εκκίνησης Boot USB 2μμ

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν το PC που θέλουμε τα νέα Windows 11 22H2 είναι με Legacy BIOS, τότε αλλάζουμε τη σχετική ένδειξη του Rufus “Σχέδιο κατανομής” από GPT σε MBR.

Βήμα 4 – Παράκαμψη περιορισμών Microsoft

Αφού πατήσουμε στην “Εκκίνηση”, σε λίγο θα δούμε τις κρίσιμες επιλογές του εργαλείου για την παράκαμψη των απαιτήσεων κατά την εγκατάσταση των Windows 11 22H2. Έτσι, τις επιλέγουμε όλες και πατάμε στο OK.

USB Εκκίνησης Boot USB 2μμκκλ

Μόλις επιβεβαιώνουμε και την τελική προειδοποίηση του προγράμματος για τη διαγραφή όλων των δεδομένων στο φλασάκι, το Rufus θα δημιουργήσει ένα Boot USB με δυνατότητα εκκίνησης. Θα παρακάμψει τις απαιτήσεις για την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υλικό.

Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα που έχει το φλασάκι.

Μόλις τελειώσει, το Rufus θα μας ενημερώσει ότι όλα λειτούργησαν όπως πρέπει. Πατάμε στο “Κλείσιμο” κάτω δεξιά, και είμαστε πλέον έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το νέο μας bootable USB σε οποιοδήποτε μη συμβατό υπολογιστή.

Βήμα 5 – Αναβάθμιση ή εγκατάσταση Windows 11 22H2

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 χρησιμοποιώντας το USB εκκίνησης που δημιουργήσαμε.

Ο πρώτος είναι να ανοίξουμε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows, και να εκτελέσουμε το αρχείο setup.exe στη μονάδα USB. Στη συνέχεια, ακολουθούμε τις οδηγίες για να ολοκληρώσουμε την  αναβάθμιση ή την καθαρή εγκατάσταση των Windows 11.

USB Εκκίνησης Boot USB 5αα Bootable USB

Ο δεύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσουμε το boot USB που δημιουργήσαμε στον υπολογιστή όπου θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows 11.

Μετά, να επανεκκινήσουμε το PC διατηρώντας συνδεδεμένο το USB, και επιλέγουμε το σύστημα να ξεκινήσει από εκεί. Τυπικά αυτό θα γίνει μέσα από το BIOS/UEFI, πατώντας το πλήκτρο F8 ή Del κατά την επανεκκίνηση.

Εκκίνηση Υπολογιστή από USB, DVD, ή CD, σε BIOS / UEFI

Αν θέλουμε να επανεγκαταστήσουμε τα Windows ή να δοκιμάσουμε μια διανομή Linux, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την εκκίνηση υπολογιστή από ένα USB, DVD, ή CD….

Είναι εύκολη η δημιουργία του USB εκκίνησης για τα Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για το bootable USB με το Rufus, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps