Home » Software » Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όταν βγαίνει μια νέα έκδοση του iOS, κάθε μοντέλο iPhone και iPad που υποστηρίζεται μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα. Στο Android, όμως, διαφορετικοί κατασκευαστές και δίκτυα κυκλοφορούν τα νεότερα updates με τους δικούς τους ρυθμούς. Δείτε πώς γίνεται ο προηγμένος έλεγχος αναβάθμισης στο Android, αν περιμένουμε μια νέα έκδοση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό σε ένα τηλέφωνο Nexus 6 2014, όσον αφορά την αναβάθμιση από το Android Lollipop 5.1.1 στο Android Marshmellow 6.0, που ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 2015.

Προσοχή! Ο οδηγός αυτός αφορά μόνο συσκευές οι οποίες πρόκειται να δεχτούν αναβάθμιση στο προσεχές διάστημα, που συνήθως περιλαμβάνουν τα υψηλότερης ποιότητας μοντέλα του κάθε κατασκευαστή.

Με άλλα λόγια, αν έχετε ένα smartphone των 150 ευρώ με Android 4.4, η μέθοδος αυτή δεν πρόκειται να κατεβάσει ούτε το Android 5.0 ούτε το Android 6.0. Για τις πολύ οικονομικές συσκευές, συνήθως δεν βγαίνουν ποτέ upgrades για νεότερες εκδόσεις.

O απλός, χειροκίνητος έλεγχος αναβάθμισης Android

Πριν ξεκινήσουμε τις πιο προηγμένες μεθόδους, δεν χάνουμε τίποτα να κάνουμε έναν χειροκίνητο έλεγχο.

Με τη συσκευή μας συνδεδεμένη στο Internet, κατά προτίμηση μέσω WiFi, θα χρειαστεί να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 01

Εκεί, κάνουμε scroll μέχρι κάτω-κάτω, στην επιλογή “Σχετικά με το τηλέφωνο”.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 02

Πηγαίνουμε στην πρώτη επιλογή, “Ενημερώσεις συστήματος”.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 03

Αν αφού επιλέξουμε το “Έλεγχος για ενημέρωση” το τηλέφωνο συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι ανανεωμένο, είναι ώρα να δοκιμάσουμε τις εναλλακτικές μεθόδους.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 04

Καθαρισμός δεδομένων στο Πλαίσιο Υπηρεσιών Google

Ο προηγμένος έλεγχος αναβάθμισης στο Android ξεκινάει με τον καθαρισμό των δεδομένων στην εφαρμογή “Πλαίσιο Υπηρεσιών Google”. Να σημειωθεί πως αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει πάντα με την πρώτη, και ίσως χρειαστεί να την επαναλάβουμε μερικές φορές.

Επιστρέφουμε στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε τις Εφαρμογές.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 05

Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Όλα” που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές του συστήματος…

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 06

…και κάνουμε scroll μέχρι να βρούμε αλφαβητικά το Πλαίσιο Υπηρεσιών Google. Εκεί, πρώτα κάνουμε κλικ στην “Εκκαθάριση Δεδομένων” και μετά στην “Αναγκαστική Διακοπή”. Η εφαρμογή θα ξαναξεκινήσει αυτόματα.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 07

Μετά από αυτό, μπορούμε να πάμε στις Ρυθμίσεις -> Σχετικά με το τηλέφωνο -> Ενημερώσεις συστήματος. Αν η ημερομηνία που έγινε ο τελευταίος έλεγχος αναβάθμισης είναι ιδιαίτερα παλιά – για κάποια τηλέφωνα ίσως δείχνει 1969 – σημαίνει πως λειτούργησε. Αν όχι, θα πρέπει να πάμε πίσω στο Πλαίσιο Υπηρεσιών Google και να επαναλάβουμε τη διαδικασία

Αν δεν λειτουργήσει μετά από μερικές φορές, υπάρχει κάτι ακόμα που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

*#*#CHECKIN#*#*

Για την τελική μέθοδο, αρκεί να ανοίξουμε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για τη φωνητική κλήση, και να γράψουμε:

*#*#2432546#*#*

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 08

Οι παραπάνω αριθμοί είναι ουσιαστικά η λέξη Checkin, με βάση τα γράμματα που εκπροσωπούν στο πληκτρολόγιο. Στην εικόνα δεν έχουμε βάλει τον τελευταίο αστερίσκο “*” γιατί γράφοντάς τον εκτελείται αυτόματα ο κώδικας.

Αφού γράψουμε και τον τελευταίο αστερίσκο, θα λάβουμε σε 1-2 δευτερόλεπτα μια κοινοποίηση “checkin succeeded”.

Προηγμένος Έλεγχος Αναβάθμισης στο Android 09

Όπως και με τη μέθοδο του Πλαισίου Υπηρεσιών Google, αρκεί να πάμε στις Ρυθμίσεις Σχετικά με το τηλέφωνο -> Ενημερώσεις συστήματος για να κάνουμε ένα νέο χειροκίνητο έλεγχο.

Ποια μέθοδος είναι η καλύτερη

Και οι δύο παραπάνω μέθοδοι μπορούν ενδεχομένως να επιταχύνουν τη λήψη της ειδοποίησης για αναβάθμιση, για να ξεκινήσουμε νωρίτερα τη διαδικασία. Η μέθοδος με το Πλαίσιο Υπηρεσιών Google είναι πιο εύκολο να τη θυμόμαστε. Η μέθοδος με το “checkin” είναι πιο γρήγορη να την εφαρμόσουμε. Δεν βλάπτει να δοκιμάσουμε και τις δύο.

Βέβαια, αν δεν υπάρχει ακόμα κάποιο update για να κατεβάσουμε από τον κατασκευαστή ή το δίκτυό μας, οι μέθοδοι αυτοί δεν πρόκειται να το δημιουργήσουν από το πουθενά.

Δοκιμάσατε τις παραπάνω μεθόδους στην Android συσκευή σας? Επιταχύνθηκε ο έλεγχος αναβάθμισης μετά την εφαρμογή τους? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Πάροχοι Ίντερνετ Όλα Όσα Γνωρίζουν Οι ISP Για Εμάς Και Τι Πρέπει Να Κάνουμε
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#222 - Κατέβασμα Βίντεο Από Site, Ανάκτηση Εικόνων Από Κάρτα Μνήμης, Σχόλια YouTube
QuickSteps
GamingSteps#202205014 - Τέλος Το FIFA Για Την EA, Νέο Silent Hill, Επικό Demo Της Unreal Engine 5
GamingSteps