Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Πώς Αποκτώ Δωρεάν Το Πλήρες MS Office 2021 - Όλες Οι Μέθοδοι Σε PC / Κινητό
featured Πώς Αποκτώ Δωρεάν Το Πλήρες MS Office 2021 - Νόμιμη & Εύκολη Μέθοδος

Πώς Αποκτώ Δωρεάν Το Πλήρες MS Office 2021 – Όλες Οι Μέθοδοι Σε PC / Κινητό

Το Microsoft Office 2021 παραμένει η καλύτερη σουίτα εφαρμογών γραφείου, αλλά μια άδεια χρήσης απαιτεί χρήματα. Καθώς το κόστος ενδέχεται να είναι αποτρεπτικό για τους περισσότερους από εμάς, υπάρχουν επίσημοι αλλά και ανεπίσημοι τρόποι για να αποφύγουμε την πληρωμή. Στον οδηγό θα δούμε πώς αποκτούμε δωρεάν το MS Office Pro Plus 2021, έτσι ώστε να τρέχουμε παντού το πλήρες Microsoft Word, Excel, και όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Update 5/12/23: Αν για κάποιο λόγο δεν μας ενεργοποιηθεί η άδεια με την επίσημη 1η μέθοδο των δύο εργαλείων ODT και OCT που αναλύουμε στη συνέχεια, μπορούμε να δούμε την 100% αποτελεσματική μέθοδο του έργου MAS του νεότερου οδηγού μας. Εναλλακτικά, μπορούμε απευθείας να ανατρέξουμε σε αυτή τη νέα μέθοδο καθώς διαθέτει τα επίσημα link λήψης του Office 2021.

featured Δωρεάν Αναβάθμιση Windows 10 11 Home Σε Windows Pro & Πλήρης Άδεια Office 2021
Δωρεάν Αναβάθμιση Windows 10/11 Home Σε Windows Pro & Πλήρης Άδεια Office 2021

Επί του παρόντος, τα Windows 11 προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 10. Όμως, αν έχουμε την έκδοση Home και θέλουμε τα Windows Pro,…

Δωρεάν MS Office 2021 – 1η επίσημη μέθοδος για ένα PC

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η επίσημη μέθοδος που ακολουθεί είναι απολύτως νόμιμη και αφορά την εγκατάσταση του Microsoft Office Pro Plus 2021 σε ένα PC με Windows 11 ή Windows 10. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δούμε ότι το προϊόν είναι ενεργοποιημένο.

Το μόνο ζήτημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι δεν τους ενεργοποιείται η άδεια χρήσης, παρότι αρκετοί άλλοι είχαν επιτυχή ενεργοποίηση άδειας. Παρομοίως, και εμείς στις δοκιμές μας σε δύο διαφορετικά συστήματα δεν αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, για να αποφύγουμε την τυχόν αστοχία στην ενεργοποίηση άδειας χρήσης, πρέπει πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία να ελέγξουμε αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει κάποιο προϊόν Microsoft 365, το Word, κλπ.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καταργήσουμε από το PC οτιδήποτε έχει σχέση με το MS Office και να κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος. Ειδάλλως, αν η εγκατάσταση εντοπίσει και άλλο προϊόν Office θα αστοχήσει ή θα ζητήσει άδεια χρήσης.

Επίσης, αν επιχειρήσουμε να κάνουμε εγκατάσταση και σε άλλο υπολογιστή μας και συνδεθούμε, δυστυχώς δεν θα δούμε την ένδειξη “Ενεργοποιημένο προϊόν”, και θα απαιτηθεί άδεια χρήσης.

Βήμα 1 – Λήψη των δύο μικρών επίσημων εργαλείων

Για να αποκτήσουμε δωρεάν το επίσημο Microsoft Office 2021, θα χρειαστούμε δύο μικρά εργαλεία της Microsoft τα οποία μας εγκαθιστούν τη δημοφιλή σουίτα γραφείου στο PC. Πρόκειται για αρχεία διαμόρφωσης που ενθαρρύνουν τη δωρεάν διάθεση του MS Office σε εκπαιδευτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Επιπλέον, θα έχουμε κανονικά την υποστήριξη για τις εφαρμογές της σουίτας, όπως επιδιορθώσεις ασφαλείας, τακτικές ενημερώσεις, καθώς και απρόσκοπτη συμβατότητα με όλα τα τρίτα πρόσθετα, καθώς και με όλα τα προϊόντα της Microsoft.

Έτσι, αρχικά δημιουργούμε έναν νέο φάκελο μέσα στον (C:) που τρέχουν τα Windows (Αυτός ο υπολογιστής > τοπικός δίσκος). Τον ονομάζουμε Office 2021.

Microsoft Office 2021 Pro Plus

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το πρώτο μικρό (3.5MB) εργαλείο ανάπτυξης του Office (ODT) πατώντας εδώ, και μετά στο Download.

Microsoft Office 2021 Pro Plus 2A

Κατόπιν, το μεταφέρουμε και το αποθηκεύουμε μέσα στον νέο φάκελο Office 2021 που δημιουργήσαμε.

Τώρα, ανοίγουμε τη σελίδα του δεύτερου εργαλείου ρύθμισης παραμέτρων του Office (OCT), πατώντας εδώ.

Επιλέγουμε το 64-bit ή το 32-bit ανάλογα με τον υπολογιστή μας. Στο παράδειγμα μας επιλέξαμε 64-bit που είναι και η πιο πιθανή επιλογή για τους περισσότερους χρήστες.

Microsoft Office 2021 Pro Plus 2AA

Στην ίδια σελίδα, και λίγο πιο κάτω στην ένδειξη Office Suites, επιλέγουμε το “Office LTSC Professional Plus 2021 – Volume License“.

Προχωράμε πιο κάτω στην ίδια καρτέλα και δεν αλλάζουμε απολύτως τίποτα στις ενδείξεις που θα δούμε. Κατόπιν, εντοπίζουμε και πατάμε το Language…

Microsoft Office 2021 Pro Plus 3

…επιλέγουμε τα ελληνικά, και κάνουμε κλικ στο Next.

Τώρα, κάνουμε κλικ στο Application preferences...

…και χωρίς να αλλάξουμε τίποτα, μετακινούμαστε αρκετά προς τα κάτω για να κάνουμε κλικ στο Finish που θα δούμε.

Κατόπιν, πατάμε στην επιλογή Export που θα δούμε πάνω δεξιά…

…επιλέγουμε το Keep Current Settings, και πατάμε OK.

Τέλος, τσεκάρουμε το κουτάκι με τους όρους στην καρτέλα που θα αναδυθεί, και κάνουμε ένα ακόμη κλικ στο Export κάτω αριστερά, για να εξαχθεί το HTML αρχείο.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε και αυτό το μικρό αρχείο Configuration μέσα στον φάκελο Office 2021 που δημιουργήσαμε προηγουμένως.

Βήμα 2 – Εκτέλεση και εξαγωγή αρχείων

Τώρα, μέσα από τον φάκελο Office 2021, εκτελούμε το εργαλείο ανάπτυξης του Office (ODT) με δεξί κλικ ως διαχειριστής. Αυτή η ενέργεια θα μας εξάγει μερικά ακόμη μικρά αρχεία.

Microsoft Office 2021 Pro Plus 3A

Αποδεχόμαστε διαδοχικά τους όρους, και κάνουμε κλικ στο Continue.

Σε αυτό το σημείο, θα μας ανοίξει το μικρό παράθυρο της αναζήτησης φακέλου των Windows, όπου απλά πρέπει να εντοπίσουμε και να επιλέξουμε τον φάκελο Office 2021 που έχουμε δημιουργήσει, και μετά να πατήσουμε στο ΟΚ.

Τέλος, θα δούμε ότι και αυτά τα αρχεία έχουν εξαχθεί επιτυχώς στον φάκελο μας, και κάνουμε κλικ στο OK για να κλείσει η σχετική ειδοποίηση.

Microsoft Office 2021 Pro Plus 3AAA

Τελικό βήμα – Εγκατάσταση Microsoft Office 2021

Τώρα, πληκτρολογούμε cmd στην αναζήτηση των Windows και ανοίγουμε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής.

Κατόπιν, αντιγράφουμε την ακόλουθη εντολή και την επικολλούμε στη Γραμμή εντολών πατώντας μετά enter.

cd C:\Office 2021

Τέλος, δίπλα στο C:\Office 2021 που θα μας εμφανιστεί, επικολλούμε την ακόλουθη εντολή πατώντας μετά enter.

setup.exe /configure configuration.xml

Αυτό ήταν όλο. Αμέσως μετά την εντολή, θα δούμε αρχικά το λογότυπο της Microsoft, και μετά από λίγο την καρτέλα της εγκατάστασης του Microsoft Office 2021 Pro Plus. Έτσι, απλά περιμένουμε για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία της λήψης.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα δούμε όλες τις εφαρμογές της σουίτας στα προγράμματα μας με την ένδειξη “Νέος”. Όταν τις τρέξουμε για πρώτη φορά θα δούμε μερικές ακόμη ειδοποιήσεις για την αποδοχή άδειας χρήσης.

Από εκεί και μετά, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας το πλήρες Microsoft Word και όλες τις εφαρμογές της σουίτας.

2η επίσημη μέθοδος + Δωρεάν 5TB OneDrive

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να αναφέρουμε ότι η μέθοδος για να αποκτήσουμε δωρεάν 5TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive, καθώς και δωρεάν όλες τις desktop εφαρμογές του Microsoft 365, είναι απολύτως νόμιμη και πολύ αποτελεσματική.

Πρόκειται για μια ειδική παροχή που την προσφέρει η ίδια η Microsoft μέσα από το επίσημο Microsoft 365 Developer Program. Η εταιρεία προσπαθεί προς τιμή της, να υποστηρίζει όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό, παρέχοντας δωρεάν τα καλύτερα προϊόντα της.

Επίσης, η μέθοδος έχει πλήρως δοκιμαστεί και από εμάς στην πράξη, καθώς ήδη αξιοποιούμε τα δωρεάν 5TB, το δωρεάν Word / Excel, αλλά και τις υπόλοιπες εφαρμογές, από τον Απρίλιο 2023.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel

Ο λόγος που αναφέρουμε τη χρονική περίοδο είναι ότι οι συγκεκριμένες δωρεάν παροχές της Microsoft ισχύουν για 90 ημέρες αν δεν τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

Ωστόσο, με τις απλές οδηγίες που θα δούμε στο τέλος, μετά από τους τρεις μήνες, η δωρεάν πρόσβαση θα ανανεώνεται αυτόματα με σχετική ειδοποίηση.

Ας δούμε λοιπόν τα βήματα αυτής της μεθόδου και τις εύκολες οδηγίες χρήσης που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Βήμα 1 – Εγγραφή & Επαλήθευση

Ανοίγουμε τη σελίδα του Microsoft 365 Developer Program πατώντας εδώ, και κάνουμε κλικ στην επιλογή “Join now”.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 2α

Στη συνέχεια, συνδεόμαστε με τον λογαριασμό μας Microsoft…

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 2αα

…εισάγουμε τις προτιμήσεις χώρας, εταιρείας, και γλώσσας, αποδεχόμαστε τους όρους και προϋποθέσεις, και κάνουμε κλικ στο Επόμενο. Στην εταιρεία, εφόσον δεν έχουμε, μπορούμε να βάλουμε κάτι υποθετικό.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 2ααα

Κατόπιν, τσεκάρουμε κάποια από τις επιλογές που θα μας εμφανιστούν, και πατάμε στο Επόμενο.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 2αααα

Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε τα τυχόν ενδιαφέροντα μας, και μετά κάνουμε κλικ στο Save.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 3

Στη συνέχεια, θα μας ανοίξει η σελίδα του Microsoft 365 Ε5 sandbox, όπου καλό είναι να επιλέξουμε το Instant Sandbox. Κατόπιν, πατάμε στο Next.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 3a

Τώρα, καθορίζουμε την περιοχή, ένα όνομα χρήστη, και έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, τον οποίο τον αποθηκεύουμε κάπου για να τον έχουμε πάντα εύκαιρο αν τον ξεχάσουμε. Κατόπιν, κάνουμε κλικ στο Continue.

Στην επόμενη καρτέλα, πρέπει να εισάγουμε τον κωδικό της χώρας, τον αριθμό του κινητού μας, και μετά να πατήσουμε στο Send Code, ώστε να γίνει η επαλήθευση.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 3aαα

Κατόπιν, εισάγουμε τον κωδικό που λάβαμε στο κινητό και κάνουμε κλικ στο Set up.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 4

Στη συνέχεια, θα δούμε μια μικρή καρτέλα που μας ειδοποιεί για τη ρύθμιση της συμμετοχής μας στο Developer Program.

Μετά, θα εμφανιστεί η επιτυχής επιβεβαίωση όπου θα δούμε την κάτωθι σελίδα. Θα παρατηρήσουμε ότι ως απλοί χρήστες έχουμε δικαίωμα χρήσης μόνο για 90 ημέρες.

Όμως, όπως αναφέραμε στην αρχή, η δωρεάν χρήση θα ανανεωθεί αυτόματα εάν ακολουθήσουμε τις οδηγίες που παραθέτουμε στο τέλος.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 4α

Βήμα 2 – Επιλογή εφαρμογών Microsoft 365

Τώρα, κάνουμε κύλιση προς τα κάτω σε αυτήν τη σελίδα, και από το Products επιλέγουμε όλες τις κύριες εφαρμογές του Microsoft 365. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο Apply.

Στην ίδια σελίδα κάνουμε κύλιση προς τα πάνω και αντιγράφουμε το email που αποκτήσαμε ως διαχειριστές.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 4ααα

Αυτή η διεύθυνση email και ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργήσαμε προηγουμένως στο βήμα 3 – επαλήθευση, θα τα χρησιμοποιήσουμε στα επόμενα βήματα.

Ανοίγουμε στον browser το office.com και συνδεόμαστε χρησιμοποιώντας το email που αντιγράψαμε προηγουμένως, και τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

Θα μας ζητήσει να ρυθμίσουμε το Microsoft Authenticator για να χρησιμοποιήσουμε την επαλήθευση σε 2 βήματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε το σχετικό app της Microsoft στο κινητό. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Στη συνέχεια, η Microsoft θα μας καθοδηγήσει με διαδοχικές καρτέλες σε PC και κινητό, έτσι ώστε να κάνουμε τον τελικό έλεγχο ταυτότητας.

OneDrive 5TB Δωρεάν Word Δωρεάν Excel 5αα

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, συνδεόμαστε χρησιμοποιώντας το νέο email διαχειριστή (onmicrosoft.com) που έχουμε αποκτήσει στο Developer Program.

Από εδώ και μετά, καλό είναι να παραμένουμε μονίμως συνδεδεμένοι στον νέο λογαριασμό προγραμματιστή, για να μην χρειάζεται η χρήση του Microsoft Authenticator στο κινητό.

Βήμα 3 – Λήψη & ενεργοποίηση Office 2021

Τέλος, μόλις συνδεθούμε με το νέο email διαχειριστή, το Microsoft 365 Developer Program θα μας ειδοποιήσει να κατεβάσουμε τις εφαρμογές Office που ενεργοποιήσαμε προηγουμένως.

Αν για κάποιο λόγο δεν δούμε τη σελίδα των λήψεων, τότε αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε συνδεδεμένοι στον νέο λογαριασμό, πατάμε εδώ για να μας εμφανιστεί η σχετική σελίδα και να κατεβάσουμε το Office στη γλώσσα μας.

Αν και πάλι δεν τη βλέπουμε, τις εντοπίζουμε από τη διαδρομή Προβολή λογαριασμού > Εφαρμογές του Office.

Προσοχή μόνο να θυμόμαστε ότι η λήψη θα πρέπει να γίνει με το νέο email διαχειριστή. Με άλλα λόγια, πρέπει απαραίτητα να κάνουμε τη λήψη του Office μέσα από τον νέο λογαριασμό προγραμματιστή που αποκτήσαμε, και όχι μέσω του συνήθη λογαριασμού που διατηρούμε στα Windows.

Κατόπιν, μόλις ανοίξουμε το Word, Excel, κ.τ.λ., είναι απαραίτητο να τα συνδέσουμε και αυτά με τον νέο λογαριασμό προγραμματιστή κάνοντας τη σχετική είσοδο.

Από εκεί και μετά, πρέπει πάντα να βεβαιωνόμαστε ότι το Word και οι υπόλοιπες εφαρμογές Office λειτουργούν και συγχρονίζουν με αυτόν τον onmicrosoft λογαριασμό.

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν έχουμε αρχεία Word και Excel που τα έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν με τον κανονικό μας λογαριασμό Microsoft, αυτά δεν θα συνδέονται στον νέο λογαριασμό προγραμματιστή.

Σε αυτή την περίπτωση, απλά αντιγράφουμε το περιεχόμενο τους και δημιουργούμε ένα νέο αρχείο σε Word που είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό onmicrosoft.

Βήμα 4 – Ενεργοποίηση 5TB στο OneDrive

Καθώς είμαστε συνδεδεμένοι ήδη στο Microsoft 365, ανοίγουμε την Κονσόλα διαχειριστή (Admin) στα αριστερά της καρτέλας.

Μετά, κάνουμε κλικ στο Εμφάνιση όλων (Show all) στο αριστερό τμήμα…

…και μετά, πατάμε Όλα τα κέντρα διαχειριστή (All admin centers) που θα δούμε λίγο παρακάτω.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο Sharepoint…

…και πατάμε διαδοχικά στις Ρυθμίσεις και OneDrive Όριο χώρου αποθήκευσης.

Τέλος, πληκτρολογούμε 5120 στο σχετικό πεδίο και κάνουμε κλικ στην Αποθήκευση που εμφανίζεται αρκετά πιο κάτω στην ίδια καρτέλα.

Από εδώ και πέρα, θα έχουμε 5TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive, καθώς και μια συνδρομή σε όλες τις εφαρμογές του Office για πάντα.

Αν ανοίξουμε τις ενεργές τοποθεσίες στην ίδια σελίδα Κέντρο διαχείρισης του SharePoint, θα διαπιστώσουμε ότι ο συνολικός χώρος αποθήκευσης είναι 1TB.

Ωστόσο, καθώς θα αρχίσουμε να ανεβάζουμε τα αρχεία μας και γεμίζουμε τον αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive, αυτός θα αυξηθεί αυτόματα και πολύ σύντομα θα δούμε το τελικό 5ΤΒ στα Windows αλλά και online.

Αν θέλουμε ευθύς εξαρχής να βλέπουμε τον μέγιστο αποθηκευτικό χώρο των 5TB, τότε πατάμε διαδοχικά Κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365 > Χρήστες > Ενεργοί χρήστες > Το όνομα μας > Onedrive, όπως δείχνουμε στα κάτωθι στιγμιότυπα.

Σε αυτό το σημείο ορίζουμε ξανά το μέγιστο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive, έτσι ώστε να βλέπουμε ευθύς εξαρχής τα 5ΤΒ. Κατόπιν, κάνουμε κλικ στην Αποθήκευση που εμφανίζεται αρκετά πιο κάτω στην ίδια καρτέλα.

Οδηγίες χρήσης – Τι πρέπει να προσέξω

Για να έχουμε για πάντα τα 5TB αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive, καθώς και το δωρεάν Word, Excel, και τις άλλες εφαρμογές του Office, θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα, π.χ, 1-2 φορές κάθε μήνα, να χρησιμοποιούμε αυτόν τον νέο λογαριασμό ως προγραμματιστές ή φοιτητές/μαθητές.

Δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιες σχετικές γνώσεις προγραμματισμού, αλλά εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανεβάζουμε σταδιακά στο νέο μας OneDrive μερικά βίντεο προγραμματισμού, εκπαίδευσης κλπ.

Σε αυτό θα μας βοηθήσουν μερικά σχετικά site που προσφέρουν τέτοια βίντεο, όπως το Pixabay, το Videvo, και το Code. Εμείς έχουμε ανεβάσει σταδιακά τέτοιου είδους βίντεο τα οποία καταλαμβάνουν συνολικά περί το 1GB στο OneDrive. Αυτό καλό είναι να το κάνουμε με συνέπεια κάθε μήνα.

Επίσης, καλό είναι να κατεβάσουμε μερικά εργαλεία προγραμματισμού αποκλειστικά μέσα από τον νέο λογαριασμό onmicrosoft.com που έχουμε.

Για παράδειγμα, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει η σελίδα των Extensions for Visual Studio Code της Microsoft. Στη συνέχεια, συνδεόμαστε με τον νέο λογαριασμό προγραμματιστή…

…και κατεβάζουμε μερικά σχετικά εργαλεία και εφαρμογές που δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ξανά τον επόμενο μήνα, με λιγότερες εγκαταστάσεις κάθε φορά, κ.ο.κ.

Προαιρετικά, μπορούμε να κατεβάσουμε και μερικές μόνο ενσωματωμένες εφαρμογές που διαθέτει το Microsoft 365 Developer Program μέσα από το Κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365 > Ρυθμίσεις > Ενσωματωμένες εφαρμογές.

Μερικές από αυτές, ίσως μας φανούν και χρήσιμες καθώς ενσωματώνονται ως πρόσθετα στο Word και τις υπόλοιπες Office εφαρμογές.

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν κάνουμε κάθε μήνα με συνέπεια αυτές τις ενέργειες θα πληρούμε τις προϋποθέσεις του Microsoft 365 Developer Program και δεν θα μας απορρίψει ο σχετικός αλγόριθμος της Microsoft, μετά από 90 ημέρες.

Πάντως, εμείς οφείλουμε να πούμε ότι την αξιοποιούμε εδώ και αρκετό καιρό στον κεντρικό μας υπολογιστή, και παρότι μερικές φορές ξεχνάμε να κάνουμε τις ενέργειες προγραμματιστή κάθε μήνα, δεν έχουμε ειδοποιηθεί για τυχόν απαγόρευση χρήσης.

3η επίσημη μέθοδος σε browser & κινητό – Γρήγορη διαδικασία

Ο ευκολότερος τρόπος  να αξιοποιήσουμε δωρεάν το Microsoft Office είναι απευθείας από τον browser. Είτε χρησιμοποιούμε Windows 10, Mac, Chrome OS ή Linux, είτε τον Google Chrome, τον Microsoft Edge, κτλ, μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν πρόσβαση στο Word και όλες τις εφαρμογές της σουίτας.

Πρόκειται για μια ευέλικτη εναλλακτική πρόσβαση σε μια δωρεάν άδεια χρήσης του Microsoft Office από την ίδια την εταιρεία.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας λογαριασμός Microsoft και φυσικά μια σύνδεση στο Internet. Έτσι, απλά πατάμε εδώ για να μας ανοίξει η αρχική σελίδα του Microsoft 365, όπου θα δούμε στα αριστερά όλες τις εφαρμογές της σουίτας.

Η χρήση του Microsoft Word μοιάζει πολύ με τα Έγγραφα Google, καθώς έχουμε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud με το OneDrive. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με άλλα άτομα σε πραγματικό χρόνο.

Το δωρεάν Word αλλά και οι υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας, έχουν όλες τις βασικές λειτουργίες που ενδεχομένως είναι υπεραρκετές για τους περισσότερους από εμάς.

Όπως είναι φυσικό, το Microsoft Word δεν περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που έχει η πληρωμένη έκδοση, όπως πλαίσια κειμένου, WordArt, εξισώσεις, γραφήματα, κ.α, αλλά μικρό το κακό, καθώς το πιο πιθανό είναι να μην τις χρειαζόμαστε.

Microsoft 365 Δωρεάν Microsoft Office 1α

Τέλος, όλες οι δωρεάν εφαρμογές του Office θα ανοίξουν απρόσκοπτα τα αρχεία μας, θα επιτρέψουν την επεξεργασία, και το σημαντικότερο είναι ότι θα διατηρήσουν αναλλοίωτη τη μορφοποίηση των εγγράφων μας.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον καμία απαίτηση πληρωμής για τη χρήση του Microsoft Word, αλλά δεν απαιτείται ούτε καν να το εγκαταστήσουμε εάν το χρησιμοποιούμε σε υπολογιστή.

Δωρεάν Microsoft Office σε Android / iOS

Το Microsoft 365 είναι διαθέσιμο δωρεάν σε Android και iOS. Η εφαρμογή Office για κινητά περιλαμβάνει και αυτή τις λειτουργικές εκδόσεις του Microsoft Word, του Excel, και του PowerPoint. Επίσης, συμπεριλαμβάνει PDF, σημειώσεις, κ.α.

Microsoft 365 Δωρεάν Microsoft Office 1αα

Βέβαια, το πόσο βολικό θα είναι το Microsoft Office για κινητά εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιούμε.

Για παράδειγμα, η επεξεργασία ενός εγγράφου του Word σε κινητό με μεγάλη οθόνη θα είναι εύκολη, αλλά η πλοήγηση σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel μπορεί να είναι πιο δύσκολη, αν πρόκειται για σύνθετες καταχωρήσεις.

Από την άλλη, η επεξεργασία ενός εγγράφου του Word ή του Excel σε μια μεγαλύτερη οθόνη ενός tablet θα είναι πραγματικά ευχάριστη.

Λήψη: Microsoft 365 για Android και iOS

Γρήγορη ανεπίσημη μέθοδος για όλα τα PC

Αν για κάποιο λόγο δεν μας ικανοποιούν οι απολύτως νόμιμές μέθοδοι που περιγράψαμε, αυτή η ανεπίσημη μέθοδος στο GitHub είναι αποτελεσματική για να την αξιοποιήσουμε αποκλειστικά και μόνο στην οικία μας, και σε όλα τα Windows PC που τυχόν διαθέτουμε στο σπίτι.

Απλά κατεβάζουμε με αυτόματο τρόπο το MS Office Pro Plus 2021, και μετά το ενεργοποιούμε χειροκίνητα μέσω κλειδιών KMS.

Microsoft Office 2021 Pro Plus 3Amm

Η μοναδική απαίτηση είναι ότι πρέπει να έχουμε Windows 11 ή Windows 10. Δεν θα μας λειτουργήσει σε Windows 8.1 ή παλαιότερη έκδοση.

Τέλος, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία πρέπει να ελέγξουμε αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει το δοκιμαστικό Microsoft 365, το Word, κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καταργήσουμε από τα Windows οτιδήποτε έχει σχέση με το MS Office και να κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος. Ειδάλλως, αν η εγκατάσταση εντοπίσει και άλλο προϊόν Office θα αστοχήσει.

Βήμα 1 – Λήψη & Εγκατάσταση MS Office 2021

Έτσι, αρχικά κατεβάζουμε το zip αρχείο λήψης του Microsoft Office 2021 πατώντας εδώ. Στη συνέχεια, το εξάγουμε όπου επιθυμούμε.

Ανοίγουμε το αποσυμπιεσμένο φάκελο Office 2021 και κάνουμε κλικ στο Install-x32 ή το Install-x64 ανάλογα το σύστημα μας. Αν θέλουμε μόνο τα Word, Excel, PowerPoint, τότε πατάμε στο Install-x64-basic ή Install-x32-basic.

Στη συνέχεια, τα Windows ενδέχεται να θεωρήσουν ότι πρόκειται για απειλή, λόγω του ότι είναι αρχείο δέσμης, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία καθώς είναι απόλυτα ασφαλές.

Μόλις πατήσουμε στην εκτέλεση θα ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης και απλά περιμένουμε.

Ανάλογα το σύστημα μας, υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να μας καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία της εγκατάστασης του Microsoft Office 2021, παρότι θα δούμε ότι οι εφαρμογές θα μας έχουν εγκατασταθεί και εμφανίζονται στην Έναρξη.

Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να μας εμφανιστεί στο τέλος και μια ειδοποίηση προβλήματος. Πατάμε στο Παράβλεψη καθώς αυτό οφείλεται στο ότι η εγκατάσταση δεν συμβαδίζει με την γλώσσα του συστήματος, δηλαδή τα ελληνικά.

Βήμα 2 – Εγκατάσταση ελληνικών

Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πριν προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση της άδειας, είναι κρίσιμο να εγκαταστήσουμε πρώτα την ελληνική γλώσσα στο μενού του Microsoft Office 2021. Αν ξεχαστούμε και κάνουμε αυτή την ενέργεια μετά την ενεργοποίηση, τα ελληνικά δεν θα εγκατασταθούν.

Ως εκ τούτου, απλά ανοίγουμε το Word και από το Options κάτω αριστερά…

…εντοπίζουμε το Language και εγκαθιστούμε το πακέτο όπως παρατηρούμε στα δύο κάτωθι στιγμιότυπα.

Στη συνέχεια, περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η κρίσιμη διαδικασία. Ανάλογα το σύστημα μας, ενδέχεται να καθυστερήσει λίγο, αλλά στο τέλος θα δούμε ότι οι εγκαταστάθηκαν οι ενημερώσεις που αφορούν τη γλώσσα. Κατόπιν, προχωράμε στην ενεργοποίηση της άδειας.

Τελικό βήμα – Ενεργοποίηση άδειας

Τώρα, πρέπει να κάνουμε την εξίσου σημαντική ενεργοποίηση της άδειας, καθώς αν ανοίξουμε το Word, το Excel, κλπ, θα δούμε ότι απαιτείται άδεια και δικαιούμαστε δωρεάν μόνο μια μικρή περίοδο χρήσης.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι ένα δεξί κλικ το αρχείο Activator.bat που θα δούμε μέσα στον αποσυμπιεσμένο φάκελο Office 2021, και στη συνέχεια, επιλέγουμε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Μετά από αυτή την ενέργεια μας, θα γίνει αυτόματα η εκτέλεση της ενεργοποίησης στη γραμμή εντολών, και σε λίγο θα δούμε στο τέλος το Product activation successful.

Τέλος, πρέπει να προσέξουμε να απενεργοποιήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις, καθώς δεν γνωρίζουμε αν κάποιο μελλοντικό update προκαλέσει απώλεια άδειας και τα συναφή.

Εσείς θα αξιοποιήσετε το δωρεάν MS Office Pro Plus 2021;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps