Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αγγλικών και γνωρίζει τα βασικά για το λεξιλόγιο και τη γραμματική μπορεί να γράψει ένα κείμενο. Θα είναι όμως αυτό το κείμενο κατανοητό για τον αναγνώστη? Η δωρεάν υπηρεσία Hemingway μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη γραφή στα Αγγλικά, ώστε να έχουμε ένα ευκολοδιάβαστο και κατανοητό αποτέλεσμα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς να βελτιώσουμε τη γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway

Η σελίδα hemingwayapp.com έχει ένα απλό σετ από κανόνες για να βελτιώσουμε τη γραφή στα Αγγλικά. Αρχικά ελέγχει για μεγάλες προτάσεις που διαβάζονται δύσκολα…

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 01

…και μεγαλύτερες προτάσεις που διαβάζονται ακόμα πιο δύσκολα.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 02

Σημειώνει επίσης τα επιρρήματα, τα οποία υπάρχει περίπτωση να μειώσουν τη δύναμη των ρημάτων…

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 03

…προτείνει απλούστερες εναλλακτικές σε περίπλοκες λέξεις και φράσεις…

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 04

…και σημειώνει τη χρήση της παθητικής φωνής.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 05

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί αυτούς τους πέντε κανόνες για να δημιουργήσει μια κλίμακα που υποδεικνύει πόσο ευκολοδιάβαστο είναι το κείμενο. Η κλίμακα αυτή δείχνει ποια είναι η ελάχιστη βαθμίδα εκπαίδευσης (στο Αμερικανικό σύστημα) που πρέπει να έχει ολοκληρώσει κάποιος ώστε να κατανοήσει εύκολα το κείμενο.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 06

Tο παράδειγμα του Hemingway βαθμολογείται με Grade 6. Αυτό σημαίνει πως κάποιος Αμερικανός που έχει τελειώσει την αντίστοιχη τελευταία τάξη του δημοτικού ή την πρώτη γυμνασίου θα το κατανοήσει χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφαρμογή, οποιοδήποτε γραπτό είναι κάτω από Grade 10 είναι ξεκάθαρο και ευκολοδιάβαστο κείμενο.

Η κλίμακα μπορεί να πάει μέχρι το Post-collegiate, που πρακτικά σημαίνει πως το κείμενο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαβαστεί από κάποιον που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 07

Το Hemingway μας επιτρέπει επίσης να τροποποιήσουμε την εμφάνιση του κειμένου, και θα αναγνωρίσει την τροποποίηση σε κείμενα που έχουμε αντιγράψει από κάποιο πρόγραμμα, όπως πχ το Microsoft Word.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 08

Για όσους από εμάς δεν είμαστε συνεχώς στο Internet, η υπηρεσία Hemingway έχει μια πληρωμένη εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή. Αυτή είναι και η μοναδική πηγή εσόδων της ιστοσελίδας, καθώς δεν θα βρούμε άλλες διαφημίσεις.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 09

Έχετε πάντως υπ' όψιν πως το Hemingway δεν ελέγχει την ορθογραφία ή τη γραμματική του κειμένου. Για αυτό το σκοπό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Grammarly σε συνδυασμό με το Hemingway.

Μπορεί το Hemingway να ξεχωρίσει την καλή και την κακή γραφή στα Αγγλικά?

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως το Hemingway δεν μπορεί να εκφράσει τη λογοτεχνική αξία ενός κείμενου. Ακόμα και κείμενα του ίδιου του Ernest Hemingway καταλήγουν να έχουν “φτωχό” βαθμό μέσα από την υπηρεσία. Η πρώτη παράγραφος της ιστορίας My Old Man του 1923 δεν τα πήγε καθόλου καλά.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 10

Όμως το Hemingway δεν παριστάνει πως είναι μέτρο σύγκρισης όσον αφορά τη λογοτεχνική αξία. Απλά τονίζει ορισμένες συνηθισμένες παγίδες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την ποιότητα της γραφής με την υπερβολική χρήση.

Τα επιρρήματα είναι κάθε άλλο παρά άχρηστα στη γραφή. Το κατάλληλο επίρρημα στο κατάλληλο σημείο μπορεί να βοηθήσει μια πρόταση, ή ακόμα και να αλλάξει εντελώς το νόημά της. Αν όμως χρησιμοποιούμε τρία ή τέσσερα επιρρήματα σε μια φράση, αυτό με κανένα τρόπο δεν είναι καλό.

Βελτιώστε τη Γραφή στα Αγγλικά με το Hemingway 11

Το ίδιο ισχύει για την παθητική φωνή, τις περίπλοκες λέξεις και φράσεις, ή τις μεγάλες προτάσεις.

Το Hemingway δεν θα μας βοηθήσει να γράψουμε υψηλή λογοτεχνία. Αν δεν έχουμε το ταλέντο, το ένστικτο, και την πειθαρχία που απαιτεί η γραφή, καμία εφαρμογή δεν θα το αλλάξει αυτό.

Η βασική χρησιμότητα του Hemingway είναι να κρατήσει τη γραφή μας υπό έλεγχο. Το να αποφύγουμε την υπερβολική χρήση επιρρημάτων, παθητικής φωνής, και μεγάλων προτάσεων, είναι το πρώτο βήμα στο ατέλειωτο ταξίδι για τη βελτίωση της γραφής μας, σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Επισκεφθείτε το Hemingway

Σας βοήθησε το Hemingway να βελτιώσετε τη γραφή στα Αγγλικά?

Αν θεωρείτε πως η εφαρμογή σας βοήθησε όσον αφορά τη γραφή στα Αγγλικά, ή αντίθετα πιστεύετε πως είναι πολύ περιοριστική, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps