Home » Software » Browsers » Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις αρχές του 2015, η Mozilla ενσωμάτωσε στον Firefox το Hello, μια υπηρεσία επικοινωνίας με βίντεο που λειτουργεί απευθείας μέσα από το Browser. Τώρα το Hello μας επιτρέπει να κάνουμε chat μέσω browser, ενώ υποστηρίζονται και browsers πέραν του Firefox. Δείτε πώς γίνεται το chat μέσω browser.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το Firefox Hello?

Το Firefox Hello είναι μια υπηρεσία όπως το Google Hangouts ή το Skype for Web, με τη διαφορά πως η υπηρεσία είναι ενσωματωμένη στο Firefox από την έκδοση 35 και μετά. Επίσης, δεν χρειάζεται κανενός είδους λογαριασμός για να τη χρησιμοποιήσουμε, ούτε στη Mozilla ούτε αλλού.

Για τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, το Firefox Hello επέτρεπε μόνο κλήσεις βίντεο ή με σκέτη φωνή. Τώρα επιτρέπει επίσης το chat μέσω browser.

Έχουμε τη σωστή έκδοση Firefox?

Καθώς η δυνατότητα chat μέσω browser προστέθηκε στο Hello από την έκδοση 41 του Firefox και μετά, είναι σημαντικό να ελέγξουμε αν έχουμε την κατάλληλη έκδοση.

Για τους περισσότερους από εμάς η αναβάθμιση του Firefox θα έχει γίνει αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αλλά δεν βλάπτει να κάνουμε έναν έλεγχο.

Αρκεί να κάνουμε κλικ στο μενού, να επιλέξουμε το κουμπί με το μπλε ερωτηματικό…

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 01

…και να πάμε στο About Firefox.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 02

Εφόσον έχουμε την έκδοση 41 ή μεγαλύτερη, είμαστε κομπλέ.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 03

Πώς κάνω chat μέσω Browser με τον Firefox

Όπως προαναφέραμε, δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους λογαριασμό για να κάνουμε chat μέσω browser με το Firefox Hello. Αρκεί να κάνουμε κλικ στο χαμογελαστό φατσάκι στη γραμμή εργαλείων. Αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε το Hello, κάνουμε κλικ στο Get Started.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 04

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα του Firefox Hello, όπου κάνουμε κλικ στο κουμπί “Start a conversation”.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 05

Για να προσθέσουμε άτομα στο chat, αρκεί να στείλουμε έναν ειδικό σύνδεσμο τον οποίο μας παρέχει ο Firefox. Μπορούμε να τον στείλουμε με email, να τον κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση, ή να τον μοιραστούμε απευθείας μέσα από τα Social Media.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 06

Μόλις ο φίλος ή οι φίλοι μας κάνουν κλικ στο σύνδεσμο και μπουν στη συζήτηση, μπορούμε να ξεκινήσουμε το chat μέσω browser.

Πώς κάνουμε Chat μέσω Browser με τον Firefox 07

Ενώ το Hello υπάρχει σαν χαρακτηριστικό μόνο στον Firefox, ο σύνδεσμος θα λειτουργήσει και σε άλλους μεγάλους browser που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο WebRTC, συμπεριλαμβανομένου του Chrome, του Microsoft Edge, και του Opera.

Βέβαια, μόνο ένας χρήστης Firefox μπορεί να ξεκινήσει την επικοινωνία και να προσκαλέσει άλλους χρήστες να κάνουν chat ή βιντεοκλήση. Όμως είναι χρήσιμο πως δεν θα πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν Firefox.

Πώς σας φάνηκε η δυνατότητα chat μέσω browser με τον Firefox?

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το chat μέσω browser με το Firefox Hello? Ή σας καλύπτουν άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως πχ το Facebook ή το Skype? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps