Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υιοθετώντας ένα σύστημα πόντων για την ιστοσελίδα μας, οι επισκέπτες μπορούν να κερδίζουν πόντους όταν γράφονται ως μέλη, όταν διαβάζουν και μοιράζονται τις δημοσιεύσεις μας, όταν γράφουν σχόλια κλπ. Είναι ένας έξοχος τρόπος να βελτιώσουμε την αλληλεπίδραση των επισκεπτών στο WordPress site μας, και να δημιουργήσουμε μια ζωντανή κοινότητα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί να δημιουργήσω ένα σύστημα πόντων στο WordPress?

Το να φέρουμε επισκέπτες στη σελίδα μας είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι προώθησης μιας σελίδας. Κάποιες είναι δωρεάν, όπως οι δημοσιεύσεις στα social media. Άλλες είναι πληρωμένες, όπως οι διαφημίσεις στο Facebook ή το Google Adwords.

Η πραγματική πρόκληση είναι αυτοί οι επισκέπτες που ήρθαν στη σελίδα μας να διαβάσουν περισσότερες από μία δημοσιεύσεις, και να ξαναέρθουν στο μέλλον. Η προώθηση μιας σελίδας μπορεί να είναι ακριβή και χρονοβόρα. Αν είναι ένας επισκέπτης να έρθει μόνο μια φορά για να δει μόνο μια σελίδα, δεν αξίζει τον κόπο.

Δημιουργώντας ένα σύστημα πόντων, δίνουμε στον κάθε επισκέπτη ένα κίνητρο να αλληλεπιδράσει περισσότερο με τη σελίδα μας, κερδίζοντας πόντους για τις ενέργειές του. Πρακτικά δεν διαφέρει με αυτό που κάνουν τα supermarket σε ολόκληρο τον κόσμο με τις κάρτες μέλους, ή οι αεροπορικές με τα μίλια.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 01

Αν υλοποιηθεί σωστά, ένα σύστημα πόντων μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά σε μια ιστοσελίδα.

Πώς δημιουργώ ένα σύστημα πόντων στο WordPress με το myCRED

Μέχρι και πριν 2-3 χρόνια, υπήρχαν πάνω από μια ντουζίνα δωρεάν plugin για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα πόντων στο WordPress. Σήμερα, όμως, πολλά από αυτά τα έχουν εγκαταλείψει οι δημιουργοί τους.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 02

Ευτυχώς, ένα από τα καλύτερα σχετικά plugins, το myCRED, είναι ακόμα διαθέσιμο, και υπό ενεργή ανάπτυξη.

Για να εγκαταστήσουμε το myCRED, αρκεί να πάμε στην ενότητα Πρόσθετα -> Νέο πρόσθετο…

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 03

…να κάνουμε αναζήτηση με το όνομά του, και να κάνουμε εγκατάσταση.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 04

Μετά την ενεργοποίηση του προσθέτου, θα χρειαστεί να κάνουμε μια εσωτερική εγκατάσταση, κάνοντας κλικ στο Run Setup.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 05

Η εγκατάσταση αυτή είναι αρκετά απλή. Ουσιαστικά κάνουμε επιλογές σχετικά με τους πόντους, όπως τα διαχωριστικά για τις χιλιάδες και τα δεκαδικά ψηφία, το αν θέλουμε δεκαδικά ψηφία, καθώς και πώς θα ονομάζονται οι πόντοι στην ιστοσελίδα μας – αν θέλουμε πχ να τους ονομάσουμε “Βαθμούς” ή κάτι άλλο.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 06

Μετά την εγκατάσταση, θα βρούμε μια νέα επιλογή myCRED στο μενού.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 07

Στη σελίδα Hooks, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το σύστημα πόντων για διαφορετικές ενέργειες στην ιστοσελίδα.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 08

Η κάθε επιλογή έχει ένα checkbox για την ενεργοποίηση, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και πόσους πόντους θα κερδίζει αυτή η ενέργεια.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 09

To myCRED υποστηρίζει επίσης ένα σύστημα Add-ons, που μπορεί να προσθέσει τίτλους και βαθμίδες στους χρήστες, να ενεργοποιήσει notifications μέσω της σελίδας ή μέσω email, και άλλα.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 10

Θα βρούμε μέχρι και add-ons που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αγοράσουν ή να μεταφέρουν πόντους, αν το επιθυμούμε.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 11

Κάθε εγγεγραμμένος επισκέπτης μπορεί να δει τους πόντους του στη σελίδα του προφίλ του στο WordPress. Στο PCsteps η διεύθυνση είναι https://www.pcsteps.gr/wp-admin/profile.php, για όσους έχουν γραφτεί ως μέλη, φυσικά.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 12

Το myCRED έχει πολλές ακόμα δυνατότητες, και καλό είναι να ρίξετε μα ματιά στο myCRED Codex, όπου θα βρείτε πολλές πληροφορίες για το plugin και την υλοποίηση.

Σύστημα πόντων στο WordPress, Για Προώθηση του Site 13

Πώς προχωράμε αφού δημιουργήσουμε το σύστημα πόντων

Το να εγκαταστήσουμε το σύστημα πόντων είναι απλό, όμως είναι μόνο η αρχή.

Πριν το μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας, θα πρέπει να έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές για να βεβαιωθούμε πως λειτουργεί σωστά. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών για ένα σύστημα πόντων στο PCsteps.

Όταν είμαστε έτοιμοι, καλό είναι να κάνουμε μια αναλυτική δημοσίευση η οποία να εξηγεί στους αναγνώστες πως λειτουργεί το σύστημα πόντων και πώς μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Καλή ιδέα επίσης είναι να δημιουργήσουμε ένα μικρό banner, στην πλαϊνή μπάρα της σελίδας ή και αλλού, που να δείχνει στη δημοσίευση σχετικά με το σύστημα πόντων, ώστε να ενημερωθούν και μελλοντικοί επισκέπτες.

Μια καλή ιδέα είναι να συνδυάσουμε το σύστημα πόντων με κάποιο διαγωνισμό, ώστε να παρέχουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους επισκέπτες να ασχοληθούν με αυτό.

Δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά ένα σύστημα πόντων στο WordPress μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα, να μειώσει το bounce rate, και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια εκτεταμένη και ζωντανή κοινότητα γύρω από το site μας.

Είχατε κάποια δυσκολία στο να δημιουργήσετε το σύστημα πόντων για τη σελίδα σας?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως το περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να δημιουργήσετε ένα σύστημα πόντων στη σελίδα σας, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps