Home » Smartphones-Tablets » Bluetooth Tracker: Έλεγχος Ειδοποιήσεων Άγνωστων Συσκευών Σε Κινητό & Tablet
FEATURED Bluetooth Tracker Ενεργοποίηση Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Άγνωστων Συσκευών Εντοπισμού

Bluetooth Tracker: Έλεγχος Ειδοποιήσεων Άγνωστων Συσκευών Σε Κινητό & Tablet

Οι συσκευές παρακολούθησης Bluetooth γνωστές και ως Bluetooth tracker ή tags μπορεί να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο. Ο πιο επικίνδυνος είναι όταν έχουν τοποθετηθεί κοντά μας ή στα αντικείμενά μας χωρίς να το γνωρίζουμε, ή να έχουμε δώσει τη συγκατάθεση μας. Ευτυχώς, η Google διαθέτει πλέον τη δυνατότητα των ειδοποιήσεων για άγνωστο tracker σε Android 6.0 και άνω.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι ο Bluetooth tracker

Οι συσκευές παρακολούθησης Bluetooth (Bluetooth tracker), γνωστές και ως συσκευές εντοπισμού Bluetooth (tags) ή εργαλεία παρακολούθησης/εντοπισμού, είναι μικρές συσκευές που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε αντικείμενα όπως κλειδιά, μικροσυσκευές, κ.α, για να μας βοηθήσουν να τα εντοπίσουμε σε περίπτωση που χαθούν.

Ωστόσο, μπορεί να γίνει κακή χρήση αυτών των συσκευών, για την παρακολούθηση άλλων ατόμων χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο μέσω της νέας λειτουργίας της Google που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα κινητά και tablet.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε αν είναι ήδη ενεργή, καθώς αυτή είναι η προεπιλογή. Ανάλογα τη συσκευή μας πρέπει μέσα από τις ρυθμίσεις της να εντοπίσουμε την ένδειξη Google και μετά Προσωπική ασφάλεια.

Στην επόμενη καρτέλα, απλά επιβεβαιώνουμε αν είναι ενεργό το σχετικό κουμπί των ειδοποιήσεων.

Bluetooth Tracker 4

Με ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα, θα ειδοποιηθούμε όταν ένας άγνωστος Bluetooth tracker έχει διαχωριστεί από τον κάτοχό του και μετακινείται μαζί μας.

Μόλις πατήσουμε στην ειδοποίηση, θα μας ανοίξει ένας χάρτης Google όπου πρέπει να πατήσουμε στην Αναπαραγωγή ήχου, για να ακούσουμε ένα ήχο από τη συσκευή παρακολούθησης, έτσι ώστε να την εντοπίσουμε άμεσα. Το σημαντικό εδώ είναι ότι ο κάτοχος του Bluetooth tracker δεν θα ειδοποιηθεί και ούτε θα γνωρίζει ότι κάναμε αυτές τις ενέργειες.

Τέλος, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ελέγξουμε αν υπάρχουν συσκευές παρακολούθησης που έχουν απομακρυνθεί από τους κατόχους τους και βρίσκονται κοντά μας, πατώντας απλά στο Σάρωση τώρα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κουμπί των ειδοποιήσεων.

Bluetooth Tracker 5

Είναι χρήσιμη η νέα λειτουργία ασφάλειας της Google;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps