Home » Smartphones-Tablets » Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο?

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ένα smartphone δεν μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε δίκτυο στον κόσμο. Οι διαφορετικές συχνότητες και τα κανάλια LTE έχουν σαν αποτέλεσμα κάποια smartphones να μην λειτουργούν σε συγκεκριμένες χώρες, ειδικά όσον αφορά το Internet. Δείτε πως να ελέγξουμε αν είναι συμβατό το κινητό με ένα διεθνές δίκτυο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πότε χρειάζεται να ελέγξω αν θα είναι συμβατό το κινητό

Ας πούμε πως έχουμε ένα θείο στην Αμερική, που μπορεί να αγοράσει για εμάς στο Nexus 6, στο οποίο πρόσφατα η Amazon κατέβασε δραματικά την τιμή, εν όψει της ανακοίνωσης της νέας γενιάς Nexus.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 01

Όμως, το Nexus 6 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία για τις ΗΠΑ και μία για τον υπόλοιπο κόσμο. Η έκδοση που πωλείται με έκπτωση είναι η XT1103, η έκδοση για τις ΗΠΑ, όχι η διεθνής XT1100.

Ποια η διαφορά? Η έκδοση XT1103 υποστηρίζει διαφορετικά κανάλια UMTS για το 3G και LTE για το 4G.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 02

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως αν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν διαθέτει τα ίδια κανάλια LTE, το κινητό δεν θα μπορεί να έχει καθόλου 4G Internet, θα περιοριστεί στο 3G. Αν ούτε στο 3G έχει συμβατότητα, θα χρησιμοποιήσει 2G.

Το ίδιο πρακτικά ισχύει για όλα τα smartphone της αγοράς. Πολύ λίγες συσκευές υποστηρίζουν όλα τα κανάλια για κάθε δίκτυο στον κόσμο.

Αν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, ή σκοπεύουμε να αγοράσουμε ένα κινητό από το εξωτερικό, καλό είναι να ελέγξουμε αν θα είναι συμβατό το κινητό με το δίκτυό μας, για να αποφύγουμε τυχών εκπλήξεις.

Πώς θα ελέγξω αν είναι συμβατό το κινητό σε οποιαδήποτε χώρα

Η ιστοσελίδα http://www.willmyphonework.net/ στοχεύει να είναι η απόλυτη πηγή για να ελέγξουμε αν είναι συμβατό το κινητό διεθνώς.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 03

Το περιβάλλον είναι απλό και εύχρηστο. Πρώτα επιλέγουμε τη μάρκα.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 04

Στη συνέχεια επιλέγουμε το μοντέλο. Θα βρούμε μοντέλα τόσο για κινητά όσο και για tablets.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 05

Αν ένα συγκεκριμένο μοντέλο έχει περισσότερες από μία εκδόσεις, όπως το Nexus 6 στο παράδειγμα, το “Will My Phone Work” θα έχει την επιλογή Sub Model.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 06

Με το κατάλληλο μοντέλο επιλεγμένο, διαλέγουμε τη χώρα και το δίκτυο που μας ενδιαφέρει. Κάνοντας κλικ στην αναζήτηση, σε 1-2 δευτερόλεπτα θα έχουμε την απάντηση για το αν θα είναι συμβατό το κινητό στο δίκτυο που επιλέξαμε.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 07

Όπως βλέπουμε, αν είμαστε συνδρομητές της Wind, το αμερικανικό Nexus 6 δεν πρόκειται να έχει πρόσβαση στο internet με 4G.

Αν ένα συγκεκριμένο δίκτυο έχει μία ή περισσότερες ασυμβατότητες, αυτό δεν σημαίνει πως κανένα δίκτυο στην ίδια χώρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Δοκιμάζοντας με τη Vodafone, βλέπουμε πως υπάρχει συμβατότητα.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 08

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Will My Phone Work λειτουργεί και μέσω κινητού.

Θα είναι Συμβατό το Κινητό με ένα Διεθνές Δίκτυο 09

Είχατε κάποιο πρόβλημα στο να βρείτε αν είναι συμβατό το κινητό?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράφουμε, και δεν μπορέσατε να βρείτε αν θα είναι συμβατό το κινητό με ένα συγκεκριμένο δίκτυο, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps