Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Τρεις Εφαρμογές Των Windows 11 Που Τρέχουν Στο Παρασκήνιο Και Επιβραδύνουν Το PC
featured Τρεις Εφαρμογές Των Windows 11 Που Τρέχουν Στο Παρασκήνιο Και Επιβραδύνουν Το PC α2

Τρεις Εφαρμογές Των Windows 11 Που Τρέχουν Στο Παρασκήνιο Και Επιβραδύνουν Το PC

Τα Windows 11 έρχονται με εφαρμογές που είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή στο νέο λειτουργικό σύστημα, ως μέρος της βασικής εμπειρίας. Όμως, μερικές από αυτές επιβαρύνουν σημαντικά το PC, ακόμα και αν δεν τις χρησιμοποιούμε ποτέ. Δείτε ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η απενεργοποίηση που εξοικονομεί πόρους

Είναι γεγονός ότι υπήρξε πολλή συζήτηση σχετικά με τη χρησιμότητα των stock εφαρμογών στα Windows 11, καθώς πολλές από αυτές επιβαρύνουν τη μνήμη RAM, ακόμα και αν δεν εκκινήσουμε καμία από αυτές τις εφαρμογές.

Ιδίως για τα Widgets και Chat το οποίο έχει επικριθεί ότι είναι μια αποδυναμωμένη έκδοση της εφαρμογής Teams. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί από ειδικούς ότι η απενεργοποίηση, ή η κατάργηση αυτών των δύο εφαρμογών, βελτιώνει αισθητά την απόδοση του συστήματος.

Αμφότερες οι εφαρμογές ενεργοποιούν τις διεργασίες του WebView2 (msedgewebview2.exe), που τις επιτρέπει να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του Edge χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζεται να ανοίξουν τον browser.

Με άλλα λόγια, μόλις εκκινήσουμε τον υπολογιστή και αρχίσει να τρέχει το λειτουργικό σύστημα, τα Γραφικά στοιχεία (Widgets) και η Συνομιλία (Chat) εκτελούν από μόνες τους το msedgewebview2.exe χωρίς να το έχουμε ζητήσει εμείς.

Αυτό προκαλεί μια σημαντική επιβάρυνση που επηρεάζει την απόδοση του συστήματος. Στιγμιότυπα οθόνης που έχουν δημοσιευτεί από ειδικό προγραμματιστή/διαχειριστή IT δείχνουν ότι αυτές οι διεργασίες WebView2 καταλαμβάνουν αρκετές εκατοντάδες megabyte μνήμης.

Ως εκ τούτου, η απενεργοποίηση αυτών των δύο Windows 11 apps, τα αφαιρεί από τη γραμμή εργασιών και θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους του συστήματος.

Έτσι, εφόσον δεν μας είναι απαραίτητα, καλό είναι να κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, να επιλέξουμε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών, και μετά να απενεργοποιήσουμε τις δύο σχετικές ενδείξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν έχουμε ένα ισχυρό σύστημα δεν μας ωφελεί πραγματικά να δεσμεύουμε τη μνήμη RAM με προγράμματα ή δυνατότητες που δεν χρησιμοποιούμε.

Επομένως, μπορούμε να ελευθερώσουμε αυτούς τους πόρους του συστήματος για άλλες εφαρμογές, καθώς για προσωρινή αποθήκευση δεδομένων που δεν χρησιμοποιούνται επί του παρόντος, αλλά μπορεί να χρειαστούν αργότερα.

Επίσης, και ο Microsoft Edge χρησιμοποιεί σημαντικούς πόρους στο παρασκήνιο. Πρόκειται για την Ενίσχυση εκκίνησης (Startup boost), που βοηθά τον browser να τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο για να εκκινεί γρήγορα.

Μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε από τη σελίδα ρυθμίσεων του Edge ή εισάγοντας το edge://settings/system στη γραμμή διευθύνσεων.

Εσείς χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED DDR5 ή DDR4 Και Γιατί; Βρείτε Τις Ιδανικές Μνήμες Για Το PC 3AA
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#331 - Μπλοκάρισμα Internet Σε Εφαρμογές Android, Κατανάλωση Δεδομένων Windows, Ήχος YouTube
QuickSteps
GamingSteps#20240615 - Η Metallica Στο Fortnite, Οι Απαιτήσεις Δίσκου Του CoD: Black Ops 6, Τα Πάντα Για Το Anno 117
GamingSteps