Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10: Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10: Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Καμία έκδοση των Windows δεν έχει υποστεί τόσο κριτικό έλεγχο από τους χρήστες όσο τα Windows 10. Όμως δεν είναι όλες οι “ανακαλύψεις” άξιες πανικού. Ναι, η Microsoft συγκεντρώνει ανησυχητικά πολλά προσωπικά δεδομένα. Όμως τα Windows 10 δεν κάνουν κανέναν έλεγχο για πειρατικά παιχνίδια, ούτε θα τα απενεργοποιούν αυτόματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς ξεκίνησε ο πανικός για τα πειρατικά παιχνίδια

Στις 13 Αυγούστου, η σελίδα Alphr.com δημοσίευσε ένα άρθρο με έναν εντυπωσιακό τίτλο σχετικά με τα σπασμένα / πειρατικά παιχνίδια στα Windows 10.

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 01

“H Microsoft μπορεί να απενεργοποιεί τα πειρατικά παιχνίδια σας και το παράνομο hardware”, γράφει ο τίτλος. “Οι ανανεωμένοι όροι της άδειας των Windows επιτρέπουν στη Microsoft να εισβάλλει στον υπολογιστή σας με τα Windows 10 προς αναζήτηση κλεψίτυπου λογισμικού”.

Αυτό σίγουρα ακούγεται τρομακτικό, έτσι δεν είναι? Πρακτικά δικτατορικό.

Αρκετές ιστοσελίδες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα έτρεξαν την ίδια είδηση, όπως το Techblog.gr

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 02

…το Πρώτο Θέμα

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 03

…η Ελληνική έκδοση του PC Magazine

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 04

…και αμέτρητες άλλες ιστοσελίδες.

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 05

Αυτό που προξένησε την αρχική δημοσίευση από το Alphr, και πρακτικά όλες τις επόμενες, είναι μια παράγραφος στη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft, και συγκεκριμένα η παράγραφος 7b.

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 06

Είναι λοιπόν επίσημο? Η Microsoft θα έρθει, δια πυρός και σιδήρου, και θα πατάξει την πειρατεία στα παιχνίδια και τα προγράμματα μέσα από τα Windows 10?

Ούτε κατά διάνοια.

Η όλη υπόθεση είναι μια παρεξήγηση από πλευράς των ανθρώπων που πρωτοέβγαλαν την “είδηση” και όλων των υπολοίπων που την αντέγραψαν έτσι στα τυφλά.

Τι είναι η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft

Τα περισσότερα site αναφέρουν πως η EULA των Windows 10 επιτρέπει τον έλεγχο για πειρατικά παιχνίδια στον υπολογιστή μας.

Το EULA σημαίνει End User Licence Agreement (Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη), αυτό το ατέλειωτο νομικό κείμενο στο οποίο πρέπει να πατήσουμε “Συμφωνώ” για να εγκαταστήσουμε τα περισσότερα προγράμματα.

Δεν είναι μυστικό το ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν διαβάζουν πλήρως τις διάφορες EULA, αν και θα έπρεπε. Έτσι, ακούγεται λογικό οι χρήστες των Windows 10 να έχουν συμφωνήσει με όρους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα.

Το θέμα όμως είναι πως η EULA των Windows και η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft είναι δύο εντελώς ξεχωριστά έγγραφα. Η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών δηλώνει ξεκάθαρα ποια προϊόντα, ιστοσελίδες, και υπηρεσίες καλύπτει.

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 07

Η λίστα με τις υπηρεσίες καλύπτει τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, κλπ.

Πειρατικά Παιχνίδια στα Windows 10 - Οχι, Δεν τα Εντοπίζουν Ούτε τα Μπλοκάρουν 08

Αυτό που η λίστα δεν καλύπτει, είναι τα Windows 10. Η μόνη αναφορά σε παιχνίδια είναι τα παιχνίδια Xbox και Windows που εκδίδονται από τη Microsoft.

Οπότε, όχι, τα Windows 10 δεν θα ελέγχουν “αυτόματα την έκδοση του λογισμικού σας, κάτι που είναι αναγκαίο για την παροχή των Υπηρεσιών, τη λήψη των ενημερώσεων λογισμικού ή των αλλαγών διαμόρφωσης, […] συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε Υπηρεσίες, την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων περιφερικών συσκευών”. Τα Windows δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα τέτοιο, γιατί η παραπάνω φράση δεν συμπεριλαμβάνεται στην EULA των Windows.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως η παραπάνω φράση αφορά αποκλειστικά το Xbox και το Xbox live, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft. Είναι λογικό η Microsoft να εκδίδει updates τα οποία θα μπλοκάρουν μη εξουσιοδοτημένα περιφερειακά για το Xbox και πειρατικά παιχνίδια στο Xbox.

Στο κάτω-κάτω, αν το καλοσκεφτούμε…

Η Microsoft δεν νοιάζεται για τους άλλους εκδότες παιχνιδιών

Από που κι ως που να νοιάζεται η Microsoft αν έχουμε σπασμένο το Call of Duty ή το Assassin's Creed στον υπολογιστή μας? Η Microsoft δεν είναι ο ιδιοκτήτης ούτε της Activision ούτε της Ubisoft. Δεν έχει ούτε να κερδίσει ούτε να χάσει τίποτα εμποδίζοντας τα πειρατικά παιχνίδια για άλλους εκδότες.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Microsoft ενδιαφέρεται για το Gaming στον υπολογιστή είναι το Minecraft, το επερχόμενο Halo 5: Guardians, και όποια μικρά παιχνίδια πουλάει η Microsoft στο Microsoft Store.

Δεν έχει καμία απολύτως λογική για τη Microsoft να εφαρμόσουν έναν ολόκληρο ελεγκτικό μηχανισμό για να σταματήσουν τα πειρατικά παιχνίδια για τίτλους και σειρές που δεν της ανήκουν.

Επιπλέον, η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft δεν αναφέρει τα Windows 10, ούτε καμία συγκεκριμένη έκδοση των Windows. Αν λοιπόν όντως η Microsoft ξεκινούσε να κυνηγάει τα πειρατικά παιχνίδια, θα το έκανε σε όλες τις εκδόσεις των Windows, όχι μόνο στα Windows 10.

Μπορώ λοιπόν να εγκαταστήσω πειρατικά παιχνίδια στα Windows 10?

Εδώ στο PCsteps δεν υποστηρίζουμε με κανένα τρόπο την πειρατεία, είτε πρόκειται για πειρατικά παιχνίδια είτε για σπασμένα προγράμματα.

Εντούτοις, αν είστε αποφασισμένοι να εγκαταστήσετε πειρατικά παιχνίδια, ούτε τα Windows 10 ούτε καμία άλλη έκδοση των Windows πρόκειται να σας σταματήσουν, δεν πρόκειται να κάνουν κανέναν έλεγχο και δεν πρόκειται να απενεργοποιήσουν τίποτα.

Στη χειρότερη περίπτωση, ίσως πιάσετε κανένα άσχημο malware, καθώς τα cracks, τα key generators, και τα site που τα διαδίδουν είναι το φυσικό περιβάλλον για κάθε μορφής malware.

Έχετε να προσθέσετε κάτι σε αυτό το άρθρο? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps