Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Αγορά Smartwatch Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση
FEATURED Αγορά Smartwatch Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση

Αγορά Smartwatch Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση

Το smartwatch είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε όλους. Είτε το θέλουμε για τις καθημερινές δραστηριότητες μας, είτε απλά επιθυμούμε ένα κομψό ρολόι με επιπλέον δυνατότητες, υπάρχουν πολλές επιλογές. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιλογή του κατάλληλου smartwatch, μαζί με προτάσεις στο BestPrice.gr που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αγοράσω smartwatch

Όλα τα μοντέλα που περιγράφουμε στη συνέχεια, βρίσκονται μέσα στο BestPrice. Όπως ήδη θα έχουμε παρατηρήσει πολλοί από εμάς, προσφέρει εδώ και καιρό αναρίθμητα καταστήματα, ώστε να βρούμε τα προϊόντα στη χαμηλότερη τιμή της ελληνικής αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του καλύτερου smartwatch, είναι γεγονός ότι δεν είναι και τόσο εύκολη όσο πριν από μερικά χρόνια. Ίσως, το βασικότερο κριτήριο στην αγορά του, είναι ο σκοπός για τον οποίο το προορίζουμε.

Έτσι, θα προσπαθήσουμε να ξεμπερδέψουμε λίγο το κουβάρι των έξυπνων ρολογιών, θα δούμε ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητά τους, τι παίζει με τις συμβατότητες, και ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για αγορά, σε κάθε χρηματική κατηγορία.

Στην αρχή υπήρχε μια τάση το smartwatch να χρησιμοποιείται κυρίως για αθλητικές δραστηριότητες, όπως να μετράει βήματα στο τρέξιμο, ή το να καταγράφει τους παλμούς μας.

Ωστόσο, πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με ένα smartwatch. Στο θέμα της υγείας, μπορούμε να μετρήσουμε πίεση, θερμίδες που καίμε με κάποια δραστηριότητα, θερμοκρασία, οξυγόνο. κ.α.

Κάποια διαθέτουν παλμογράφο, και κάποια άλλα καταγράφουν τις κινήσεις στον ύπνο μας. Οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες είναι χρήσιμες κυρίως σε όποιον ασχολείται με κάποια αθλητική δραστηριότητα, και θέλει να παρακολουθεί την πρόοδό του.

Επίσης, θα βρούμε smartwatch που δείχνουν τις ειδοποιήσεις από το κινητό μας. Κάποια έχουν κάμερα και μικρόφωνο για κλήσεις, ή δέχονται κάρτα SIM, ώστε να είναι εντελώς ανεξάρτητα από το κινητό. Μπορούμε να δούμε μέχρι και email ή SMS.

Μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα για ένα smartwatch είναι και οι ασύρματες πληρωμές. Σκανάρουμε απευθείας με το χέρι μας στο POS όπως θα κάναμε και με το κινητό. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα πάρουμε smartwatch απλά και μόνο γι’ αυτό.

Έτσι, αφού ξεκαθαρίσουμε για ποια χρήση το θέλουμε, πρέπει να έχουμε κατά νου τη συμβατότητα με το κινητό μας.

Τα περισσότερα smartwatch λειτουργούν εγκαθιστώντας κάποια εφαρμογή στο κινητό. Τα Apple Watch για παράδειγμα, με το Watch OS της Apple, μπορούν να συνδεθούν παντού. Αρκεί βέβαια, να έχουμε iPhone με το οποίο συνεργάζονται απροβλημάτιστα.

Σε ό,τι αφορά τα Android smartwatch, πολλά διαθέτουν λειτουργικό Wear OS, που είναι της Google. Κάποιες άλλες εταιρείες σχεδιάζουν το δικό τους λειτουργικό, όπως π.χ, η Fitbit, που είναι από τις πιο γνωστές στον χώρο.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός smartwatch είναι η φόρτιση. Όσο περισσότερες δυνατότητες έχει ένα smartwatch, τόσο πιο γρήγορα θα ξοδεύει την μπαταρία, και τόσο πιο συχνά θα θέλει φόρτιση. Μπορούμε να βρούμε μοντέλα που κρατάνε 10 μέρες, και στο άλλο άκρο υπάρχουν smartwatch που θέλουν κάθε μέρα φόρτιση.

Και μην ξεχνάμε ότι ένα smartwatch δεν παύει να είναι ένα αξεσουάρ που φοράμε πάνω μας, σαν κανονικό ρολόι. Οπότε το προσωπικό μας γούστο θα παίξει σίγουρα ρόλο στην επιλογή.

Βάσει όλων αυτών των κριτηρίων, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο ενδεδειγμένες επιλογές και τις καλύτερες προτάσεις αγοράς για το 2023.

Smartwatch έως 50 ευρώ

Στη χαμηλότερη κατηγορία από πέντε έως 50 ευρώ, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Παρότι είναι σχεδόν τριών ετών, το Amazfit Band 5 με τιμή στα 23-29 ευρώ ανάλογα το χρώμα, παραμένει μία πολύ καλή επιλογή για χρήση ως fitness tracker.

Αν όμως θέλουμε κάτι με μεγαλύτερη οθόνη, μπορούμε να πάμε στο Xiaomi Redmi Smart Band Pro, περίπου στα ίδια χρήματα.

Όμως, μακράν τους περισσότερους αισθητήρες διαθέτει το Smart Band 7 της Xiaomi, με πολύ μικρή χρηματική διαφορά, αλλά και μικρότερη οθόνη. Αν αυτό δε μας απασχολεί, είναι η καλύτερη επιλογή της κατηγορίας.

Smartwatch 50 – 100 ευρώ

Από τα 50 ως τα 100 ευρώ ξεφεύγουμε από το απλό fitness tracking. Τα smartwatch αυτής της κατηγορίας διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες, και κατά πλειοψηφία, μεγαλύτερες οθόνες.

Το απόλυτο VFM της κατηγορίας είναι το Xiaomi Redmi Watch 2 Lite στα 45-52 ευρώ, ανάλογα το χρώμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το Amazfit GTS 2 mini. Με παρόμοιο σχεδιασμό, ίδιους αισθητήρες, λίγο μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αλλά λιγότερες επιλογές για fitness tracking.

Στην κορυφή της κατηγορίας θα βρούμε το Amazfit GTS 3, το οποίο διαθέτει επιπλέον φωνητικές εντολές, μεγαλύτερη μπαταρία, επιλογή για οθόνη always on, και ασύρματη φόρτιση.

Smartwatch 100 – 200 ευρώ

Ξεφεύγοντας από τα 100 ευρώ, βλέπουμε ότι σχεδιαστικά το τοπίο αλλάζει εντελώς. Έχουμε πλέον την κλασική στρογγυλή εμφάνιση των συμβατικών ρολογιών, και πολύ μεγάλη ποικιλία σε σχέδια.

Όσον αφορά τις λειτουργίες, δε θα βρούμε κάτι τρομερά διαφορετικό από την προηγούμενη κατηγορία. Οπότε θα λέγαμε ότι από εδώ και πάνω, το στυλ είναι αυτό που θα παίξει αρκετά μεγάλο ρόλο.

Το Amazfit T-Rex Pro για παράδειγμα, διαθέτει ένα σωρό αισθητήρες και λειτουργίες. Ενδεχομένως όμως να μην ταιριάζει σε γυναικείο χέρι. Πόσο μάλλον σε παιδικό.

Το Samsung Galaxy Watch 4 από την άλλη, είναι πιο μικροκαμωμένο, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από άποψη λειτουργιών.

Μία καλή μέση λύση προσφέρει όπως πάντα η Xiaomi, με τα Watch S1 και S1 Active.

Φυσικά, αν ψάχνουμε και δυνατότητα κλήσεων, μπορούμε να κοιτάξουμε το εξαιρετικό Samsung Galaxy Watch 5 LTE, κοντά στο εύρος των 200 ευρώ.

Πάνω από 200 ευρώ

Πάνω από τα 200 ευρώ βρίσκουμε το Huawei Watch GT 3 Pro Titanium. Με δυνατότητα ECG, πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας, εντοπισμό τηλεφώνου, και ωραίο, λιτό design.

Εναλλακτικά, υπάρχει το Samsung Galaxy Watch 5 Pro, που διαθέτει επίσης παλμογράφο.

Δεν θα προτείναμε κάτι ακριβότερο, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο μας smartwatch. Παρ' όλα αυτά, αν ψάχνετε για κάτι πιο συγκεκριμένο, μπορείτε να μας γράψετε λεπτομέρειες στις ερωτήσεις του PCsteps.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα smartwatch στο BestPrice;

Εκτός από τις προτάσεις μας, στη σελίδα του BestPrice θα βρείτε εκατοντάδες smartwatch για κάθε ανάγκη, ώστε να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps