Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν μας τα λέει καλά το Windows Update στα Windows 10. Πρώτα, χρησιμοποιεί τη σύνδεσή μας, χωρίς την άδειά μας, για να στέλνει updates σε άλλους χρήστες. Ύστερα, δεν υποστηρίζεται η απενεργοποίηση ενημερώσεων στα Windows 10 Home, ακόμα και για αυτές που προξενούν προβλήματα. Υπάρχει όμως μια πλάγια μέθοδος.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Που χρησιμεύει η απενεργοποίηση ενημερώσεων στα Windows 10

Οι προηγούμενες εκδόσεις Windows μας επέτρεπαν να “κρύψουμε” συγκεκριμένες ενημερώσεις στο Windows Update, ή ακόμα και να απενεργοποιήσουμε εντελώς το Windows Update.

Στα windows 10 Home, όμως, δεν έχουμε αυτή την επιλογή. Τα Windows θα κατεβάσουν αυτόματα όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις, και θα τα εγκαταστήσουν αυτόματα – ή θα προγραμματίσουν μια επανεκκίνηση – είτε μας αρέσει είτε όχι.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 01

Τα Windows 10 Professional και Enterprise έχουν την επιλογή για “Αναβολή αναβαθμίσεων”, όμως η έκδοση Home των Windows 10 είναι μακράν η πιο συνηθισμένη.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 02

Για να μην παρεξηγηθούμε, το Windows Update είναι μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας. Κατεβάζει σημαντικές διορθώσεις και ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα. Επίσης, παρά το σχετικά δημοφιλή μύθο, το Windows Update δεν επιβραδύνει τα Windows.

Εξάλλου, ο μόνος λόγος που τα Windows XP είναι ένα νεκρό λειτουργικό σύστημα είναι επειδή δεν δέχονται πλέον updates, έτσι δεν πρόκειται να διορθωθούν μελλοντικά κενά ασφαλείας. Με το να μην τρέχουμε το Windows Update, ουσιαστικά “σκοτώνουμε” το λειτουργικό σύστημα πριν της ώρας του.

Όταν το Windows Update δημιουργεί πρόβλημα

Τα Windows 10 συμπεριλαμβάνουν στις υποχρεωτικές ενημερώσεις και ανανεωμένους οδηγούς συσκευών (drivers).

Ιδιαίτερα τώρα, που τα Windows 10 βρίσκονται σε βρεφικό στάδιο, συχνά αυτές οι ενημερώσεις για οδηγούς συσκευών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στον υπολογιστή μας. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από τη δυσλειτουργία ενός υποσυστήματος, μέχρι μπλε οθόνες, ή ακόμη και να μην ανοίγουν τα Windows.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 03

Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, μπορούσαμε απλά να κάνουμε μια επαναφορά συστήματος, και στη συνέχεια να κάνουμε απόκρυψη της ενημέρωσης που μας δημιουργούσε το πρόβλημα.

Από τη στιγμή όμως που δεν υποστηρίζεται η απενεργοποίηση ενημερώσεων στα Windows 10, ακόμα και αν κάνουμε επαναφορά συστήματος, θα γινόταν ξανά εγκατάσταση του ελαττωματικού driver αυτόματα, κάτι που θα διαιώνιζε το πρόβλημα.

Πώς γίνεται η απενεργοποίηση ενημερώσεων στα Windows 10

Απ' ότι φαίνεται, η Microsoft γνωρίζει πως κάποιες ενημερώσεις στα Windows μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς έχουν μια σελίδα υποστήριξης ειδικά για αυτό.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 04

Παρ' όλα αυτά , τους ήταν δύσκολο να βάλουν μια απλή επιλογή “Απόκρυψη” στο Windows Update των Windows 10. Τέτοια είναι η Microsoft.

Για την απενεργοποίηση ενημερώσεων, αρκεί να επισκεφθούμε την παραπάνω σελίδα και να κάνουμε κλικ στο πακέτο αντιμετώπισης προβλημάτων “Εμφάνιση ή απόκρυψη ενημερωμένων εκδόσεων.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 05

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο και το τρέξουμε επιλέγουμε “Επόμενο”.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 06

Η εφαρμογή θα ψάξει για διαθέσιμες ενημερώσεις στα Windows 10…

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 07

…και μετά θα μας δώσει την επιλογή να τις κρύψουμε.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 08

Η απενεργοποίηση ενημερώσεων είναι τόσο απλή όσο το να τσεκάρουμε το κουτάκι.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 09

Αυτό ήταν. Κάθε ενημέρωση που ίσως μας δημιουργούσε πρόβλημα είναι τώρα κρυμμένη, και δεν πρόκειται να εγκατασταθεί αυτόματα.

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home 10

Είχατε πρόβλημα με την απενεργοποίηση ενημερώσεων στα Windows 10?

Αν κάποιος driver ή κάποια άλλη ενημέρωση στο Windows Update σας προξενεί πρόβλημα, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps