Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το να έχουμε μια ιστοσελίδα σε πολλαπλές γλώσσες θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε μεγαλύτερο κοινό. Όμως το διεθνές SEO έχει κάποιες προκλήσεις. Θέτοντας σωστά το δείκτη hreflang θα βοηθήσει τη σελίδα μας όσον αφορά το διεθνές SEO σε όλες τις μεταφράσεις της. Ας ορίσουμε το hreflang στο WordPress.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το hreflang

Η Google εισήγαγε το rel=”alternate” hreflang το 2010.

Ο δείκτης hreflang σε μια σελίδα σηματοδοτεί πως υπάρχει μια σχετική σελίδα σε διαφορετική γλώσσα, και τη διεύθυνσή της. Οι μηχανές αναζήτηση χρησιμοποιούν αυτή την πληροφορία προκειμένου να επιστρέψουν τα κατάλληλα αποτελέσματα όσον αφορά τη γλώσσα – ή την περιοχή – σε μια αναζήτηση.

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 01

Ο δείκτης hreflang δεν είναι χρήσιμος μόνο για διαφορετικές γλώσσες, αλλά και για σελίδες της ίδιας γλώσσας που απευθύνονται σε διαφορετικές περιοχές.

Αν μια ιστοσελίδα έχει ξεχωριστές εκδόσεις για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αντίστοιχοι χρήστες θα λάβουν αποτελέσματα από την περιοχή τους. Αυτός ο διαχωρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ιστοσελίδες όπως τα e-shop, που έχουν τις τιμές σε δολάρια για τις ΗΠΑ και σε λίρες για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε το αρχείο βοήθειας του Google Search Console (πρώην Google Webmaster Tools) για το hreflang.

Προσθέτοντας το hreflang στο WordPress με το Language Selector Related

Το Language Selector Related είναι ένα έξοχο δωρεάν WordPress plug-in το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες μας όσον αφορά το hreflang, ακόμα και αν οι διαφορετικές γλώσσες για την ιστοσελίδα μας βρίσκονται σε διαφορετικά hosting ή σε διαφορετικές εγκαταστάσεις WordPress.

Για να εγκαταστήσουμε το Language Selector Related πηγαίνουμε Πρόσθετα -> Νέο πρόσθετο…

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 02

…και κάνουμε αναζήτηση για το Language Selector Related και το εγκαθιστούμε. Μπορεί να μην είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό plug-in, αλλά είναι ιδανικό για το διεθνές SEO.

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 03

Αφού ενεργοποιήσουμε το plug-in, στη διαχείριση κάθε άρθρου θα βρούμε την ενότητα “Configure related links”.

Αρκεί να εισάγουμε το URL της εναλλακτικής έκδοσης και να ορίσουμε τη γλώσσα. Το να επιλέξουμε χώρα είναι προαιρετικό – χρησιμεύει κυρίως σε περιπτώσεις όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο που αναφέραμε.

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 04

Αν έχουμε περισσότερες από μία εναλλακτικές γλώσσες για μία δημοσίευση, μπορούμε να προσθέσουμε όσα Related Link χρειαζόμαστε.

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 05

Στο εξής, η συγκεκριμένη δημοσίευση θα περιλαμβάνει το  rel=”alternate” hreflang στον κώδικά της.

Καλύτερο διεθνές SEO στο WordPress με το Hreflang 06

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αυτοματοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία για όλες τις σελίδες και τις δημοσιεύσεις. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε χειροκίνητα τις διευθύνσεις και να εισάγουμε τη γλώσσα ή τις γλώσσες.

Βοήθησε το Language Selector Related το διεθνές SEO της σελίδας σας?

Το να ορίσουμε το δείκτη rel=”alternate” hreflang δεν θα φέρει στιγμιαίο αποτέλεσμα. Όμως σταδιακά θα κάνει διαφορά όσον αφορά όσον αφορά το διεθνές SEO, και θα βοηθήσει να βρισκόμαστε πιο ψηλά στα αποτελέσματα ξένων γλωσσών – εφόσον φυσικά έχουμε καλό περιεχόμενο.

Αν είδατε διαφορά στο διεθνές SEO της σελίδας σας με την προσθήκη του hreflang, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps