Home » Software » Browsers » Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι Έλληνες είμαστε γλωσσομαθείς, και η χώρα μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοίκων που μιλούν Αγγλικά. Όμως η γραμματική στα Αγγλικά έχει αρκετές θεμελιώδεις διαφορές από την Ελληνική, και είναι εύκολο να κάνουμε λάθη. Τώρα, η δωρεάν επέκταση browser Grammarly διορθώνει τη γραμματική στα Αγγλικά καθώς γράφουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

–Read this post in English, on PCsteps.com

O Google Chrome και ο Mozilla Firefox έχουν έξοχη υποστήριξη όσον αφορά την ορθογραφία, στα Αγγλικά και τα Ελληνικά. Δεν ασχολούνται όμως καθόλου με τη γραμματική στα Αγγλικά, όπως τη χρήση του you're και your ή του their, there, και they're.

Αυτά είναι συχνά λάθη ακόμα και για άτομα που η Αγγλική είναι η μητρική τους γλώσσα, πόσο μάλλον για εμάς. Το Grammarly μας βοηθάει να τα αποφύγουμε, βελτιώνοντας σημαντικά το γραπτό μας λόγο.

Εγκατάσταση Grammarly

Θα βρούμε το Grammarly στην επίσημη ιστοσελίδα grammarly.com.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-01

Κάνοντας κλικ στο Get Grammarly, θα οδηγηθούμε αυτόματα στην εγκατάσταση του κατάλληλου plug-in για τον browser μας, Chrome ή Firefox.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-02

Αφού εγκαταστήσουμε το plug-in, θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό. Η σελίδα δεν πρόκειται να μας ζητήσει να επιβεβαιώσουμε τον κωδικό που θα εισάγουμε, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε πως δεν κάναμε κάποιο λάθος.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-03

Η δωρεάν έκδοση του Grammarly είναι ιδανική για τους περισσότερους χρήστες που γράφουν περιστασιακά στα Αγγλικά, πχ στα κοινωνικά δίκτυα και στις ενότητες των σχολίων σε ιστοσελίδες.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-04

Αν κάποιος γράφει επαγγελματικά και χρειάζεται κάτι παραπάνω, η premium έκδοση του Grammarly ελέγχει υπερδιπλάσιους κανόνες όσον αφορά τη γραμματική στα Αγγλικά, ενώ επίσης προσθέτει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως η δομή των προτάσεων, ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και ο εντοπισμός λογοκλοπής.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-05

Καλύτερη γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το Grammarly. Ο πρώτος είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο έγγραφο κειμένου μέσα στο ίδιο το Grammarly.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-06

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο επεξεργαζόμαστε το κείμενο όπως θα κάναμε στα Google Docs ή το Office Online, ώστε στη συνέχεια να το αντιγράψουμε εκεί που θέλουμε.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-07

Όμως το καλύτερο χαρακτηριστικό του Grammarly είναι πως η επέκταση ελέγχει τη γραμματική στα Αγγλικά καθώς γράφουμε σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου στο browser, από το Facebook…

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-08

…μέχρι τα κείμενα στον επεξεργαστή κειμένου του WordPress.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-09

Όπου υπάρχει λάθος, το Grammarly το υπογραμμίζει. Πηγαίνοντας το δείκτη επάνω, μας δείχνει προτάσεις όσον αφορά την ορθογραφία ή τη γραμματική.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-10

Πέραν από τις λέξεις, το Grammarly υποδεικνύει και τη σωστή χρήση του κόμματος, που επίσης μπερδεύει αρκετούς χρήστες ανεξαρτήτως γλώσσας.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-11

Κάνοντας κλικ στο “Correct with Grammarly”, η εφαρμογή επεξηγεί γιατί έχει μαρκάρει το συγκεκριμένο κομμάτι ως λάθος…

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-12

…και επίσης παρέχει παραδείγματα για να κατανοήσουμε τον εκάστοτε γραμματικό κανόνα.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-13

Πέραν από τον να ελέγχει την ορθογραφία και τη γραμματική στα Αγγλικά, το Grammarly μπορεί επίσης να εμπλουτίσει το γραπτό μας λόγο προτείνοντας συνώνυμα. Αρκεί να επιλέξουμε μια λέξη, και το Grammarly θα μας δείξει μια λίστα με εναλλακτικές.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-14

Τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Grammarly και κατά την ανάγνωση, σαν ένα άμεσο λεξικό. Επιλέγοντας μια λέξη, θα μας εμφανίσει τον πλήρη ορισμό της.

Καλύτερη Γραμματική στα Αγγλικά με το Grammarly-15

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Grammarly δεν μπορεί να μας βοηθήσει είναι αν κάνουμε κάποιο λάθος που εξακολουθεί να βγάζει νόημα όσον αφορά την γραμματική, όπως:

You need to know your shit!

και

You need to know you're shit!

Αυτού του είδους τα λάθη επηρεάζουν σημαντικά το τελικό κείμενο, οπότε πρέπει να έχουμε το νου μας.

Το μόνο μειονέκτημα του Grammarly είναι πως απενεργοποιεί εντελώς τον ορθογραφικό έλεγχο στο browser. Αυτό δεν έχει σημασία στα Αγγλικά, καθώς το Grammarly αναλαμβάνει την ορθογραφία, όμως απενεργοποιεί και τον Ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο.

Αν λοιπόν βασιζόμαστε στον ορθογραφικό έλεγχο του browser για τα Ελληνικά, καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν δεύτερο browser με το Grammarly.

Τέλος, το Grammarly παθαίνει εγκεφαλικό με τα greeklish, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε όποιον προσπαθεί να διαβάσει auto to athlio kakektypo tis glwssas mas, οπότε ένας λόγος παραπάνω να εγκαταλείψουμε αυτή τη συνήθεια.

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του Grammarly για τα Ελληνικά?

Από όλες τις γλώσσες διεθνώς, το Grammarly προς το παρόν υποστηρίζει μόνο τη γραμματική στα Αγγλικά. Ακόμα κι αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα Ελληνικά, έχουν προτεραιότητα πολύ πιο δημοφιλείς γλώσσες.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποια αντίστοιχη μέθοδο για τα Ελληνικά. Αν όμως ασχολείστε με τον προγραμματισμό και ψάχνετε για κάποιο project, δεν είναι άσχημη ιδέα ;-).

Σας βοήθησε το Grammarly?

Όσο καλά Αγγλικά και αν ξέρουμε, ο καθένας μπορεί να κάνει λάθος στη γραμματική. Το Grammarly, με τον έλεγχό του σε πραγματικό χρόνο, μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη γραμματική μας, να εμπλουτίσουμε το κείμενό μας, και να μάθουμε νέες λέξεις.

Γράψτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας από το Grammarly.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps