Home » Software » Browsers » Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η λήψη δωρεάν προγραμμάτων για τα Windows μπορεί να αποτελέσει ναρκοπέδιο από adware. Και όχι μόνο σε “σκιώδεις” ιστοσελίδες. Μερικά απ' τα μεγαλύτερα website, όπως το CNET/Download.com και το Sourceforge.net, πρόσθεσαν “downloaders” που μπορούν να γεμίσουν το σύστημα μας με adware. Ας ανακτήσουμε το ασφαλές κατέβασμα με το AntiAdware script.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


–Read this post in English, on PCsteps.com

Γιατί το ασφαλές κατέβασμα ανήκει στο παρελθόν

Ας πούμε ότι θέλουμε να κατεβάσουμε τον δημοφιλή FTP client FileZilla. Επισκεπτόμαστε λοιπόν  τη σελίδα του FileZilla στο SourceForge.net.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 01Ένας ανυποψίαστος επισκέπτης θα έκανε απλά κλικ στο μεγάλο κουμπί “Download”, χωρίς δεύτερη σκέψη για την ένδειξη “Installer Enabled”.

Όμως, αντί για τον installer του FileZilla, θα πάρουμε κάτι διαφορετικό. Ένα αρχείο μικρότερο του 1MB, και με το εικονίδιο του SourceForge.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 02

Στα Windows 8.1 το Windows SmartScreen θα διαμαρτυρηθεί όταν προσπαθήσουμε να τρέξουμε το πρόγραμμα.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 03

Αν την αγνοήσουμε, ή έχουμε κάποια παλιότερη έκδοση Windows χωρίς τέτοια μέτρα ασφαλείας, θα πάρουμε έναν υποτιθέμενο Download Manager.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 04

Τώρα, ένας κατάλληλος download manager, όπως ο Bitcomet μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα λήψης για μεγάλα αρχεία.

Ο μόνη “χρησιμότητα” του SourceForge Download Manager, όμως, είναι να εγκαταστήσει τρίτα προγράμματα στο σύστημα μας, όπως το Norton Antivirus 2014…

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 05

…το myPCBackup…

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 06

…πριν τελικά κατεβάσει το FileZilla.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 07

Αυτή η τακτική μπορεί να μην είναι παράνομη, αλλά είναι σίγουρα ύπουλη. Εκμεταλλεύεται τους χρήστες που νομίζουν ότι πρέπει να κατεβάσουν αυτά τα προγράμματα για να πάρουν το FileZilla.

Το να ξεγελάς χρήστες που δεν έχουν ευχέρεια με την τεχνολογία δεν θα έπρεπε να είναι ένα business model, αλλά δυστυχώς είναι.

Τώρα, ένα δωρεάν script μπορεί να φέρει ένα τέλος σ' αυτή την τακτική, τουλάχιστον για τις πιο γνωστές ιστοσελίδες.

Ασφαλές κατέβασμα με το AntiAdware

Το AntiAdware είναι ένα Greasemonkey script. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχουμε το Greasemonkey ή κάποιο άλλο συμβατό πρόσθετο εγκατεστημένο στον browser μας.

Αφού εγκαταστήσουμε και ενεργοποιήσουμε το Greasemonkey, το Tampermonkey ή οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο υποστηρίζει ο browser μας, απλά επισκεπτόμαστε τη σελίδα του AntiAdware στο Greasy Fork

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 08

…και πατάμε “Install”.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 09

Μετά απ' αυτό, όταν επισκεφτούμε την σελίδα του FileZilla στο SourceForge, δεν θα δούμε το κουμπί “Installer Enabled”, αλλά ένα download κουμπί που οδηγεί κατευθείαν στο εκτελέσιμο του FileZilla.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 10

Πριν το AntiAdware, όταν προσπαθούσαμε να εγκαταστήσουμε το δωρεάν Acrobat Reader, η Adobe είχε προεπιλεγμένη την “προαιρετική προσφορά” ενός McAfee trial.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 11

Τώρα, η στήλη της “προαιρετικής προσφοράς” λείπει, και μπορούμε να κατεβάσουμε το Adobe Reader με ασφάλεια.

Ασφαλές Κατέβασμα Προγραμμάτων με το AntiAdware Script 12

Είναι το AntiAdware η πλήρης λύση για ασφαλές κατέβασμα?

Όπως μπορούμε να δούμε στην αρχική σελίδα του script, αυτή τη στιγμή υποστηρίζει περισσότερες από 50 ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν “download managers”.

Αυτές οι 50 ιστοσελίδες μπορεί να περιλαμβάνουν μερικά απ' τα δημοφιλέστερα download sites, όπως το Download.com, το SourceForge και το Softpedia. Παρ' όλα αυτά, 50 ιστοσελίδες είναι απλά μια σταγόνα στον ωκεανό ολόκληρου του Διαδικτύου.

Οπότε, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί όταν κατεβάζουμε δωρεάν εφαρμογές, για να αποφύγουμε τέτοιου είδους “download managers” και “download accelerators”.

Και, φυσικά, θα βοηθήσει να έχουμε εγκατεστημένο το Unchecky, για να μας προστατέψει από τους installer των ίδιων των εφαρμογών, που συχνά περιέχουν τρίτα ανεπιθύμητα προγράμματα

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps