Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Κάνω Μετατροπή Τραγουδιού Σε Ringtone Με Περικοπή Mp3
Πώς Κάνω Μετατροπή Τραγουδιού Σε Ringtone Με Περικοπή Mp3 Α3

Πώς Κάνω Μετατροπή Τραγουδιού Σε Ringtone Με Περικοπή Mp3

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα σύγχρονα κινητά έρχονται με προεγκατεστημένους δεκάδες ήχους κλήσης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλές μελωδίες. Αν θέλουμε να βάλουμε ένα αγαπημένο μας τραγούδι ή μουσικό κομμάτι, όλες οι σύγχρονες συσκευές το επιτρέπουν, αλλά συνήθως δεν έχει νόημα να το βάλουμε ολόκληρο, ειδικά αν έχει σχετικά ήσυχη ή αργή εισαγωγή. Στον οδηγό θα δούμε πώς κάνουμε εύκολα μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 στο κινητό, με τα δύο καλύτερα δωρεάν εργαλεία σε PC και Android.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς να κάνω περικοπή Mp3

Ας πούμε λοιπόν πως θέλουμε να βάλουμε το τραγούδι που επιθυμούμε στο κινητό μας, και να το ρυθμίσουμε σαν ήχο κλήσης όταν μας καλούν.

Εφόσον έχουμε κάπου αποθηκευμένο το αρχείο σε Mp3, είτε από τη συλλογή μας, είτε  μετατρέποντας το βίντεο του YouTube σε Mp3, το μόνο που χρειάζεται για τη μετατροπή τραγουδιού σε ringtone, είναι να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο εργαλείο.

Υπάρχουν δεκάδες προγράμματα επεξεργασίας ήχου που υποστηρίζουν την περικοπή Mp3. Συχνά, όμως, αυτές οι εφαρμογές είναι σχετικά περίπλοκες αν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Επεξεργασία Ήχου

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να επεξεργαστούμε ένα αρχείο ήχου από τον υπολογιστή μας, και όχι μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς. Όπως και στην…

Σε αυτό τον οδηγό, θα δείξουμε μια online υπηρεσία και μια εφαρμογή Android που ο αποκλειστικός τους σκοπός είναι η περικοπή Mp3 για τη μετατροπή τραγουδιού σε ringtone, ώστε να είναι όσο γίνεται πιο απλές και εύχρηστες.

Audio Cutter – Online στο PC

Το Audio Cutter είναι μια δωρεάν online υπηρεσία, εύκολη στη χρήση και με ωραίο σχεδιασμό, που μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα σχετικά με τη μετατροπή τραγουδιού σε ringtone.

Μόλις μπούμε στη σελίδα του Audio Cutter, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Open File” και επιλέγουμε το αρχείο Mp3 που θέλουμε. Μπορούμε να το ανοίξουμε από το PC, το Google Drive, το Dropbox, ή από μια διεύθυνση URL.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3

Αμέσως θα μας εμφανιστεί ένα απλό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον. Από εδώ και μετά, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε την περικοπή Mp3.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1

Στη συνέχεια, σύροντας τους δύο κατακόρυφους δείκτες, ορίζουμε την αρχή και το τέλος του αποσπάσματος που μας ενδιαφέρει.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1α

Επίσης, αν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είναι το σημείο του κομματιού που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να εισάγουμε τους χρόνους στα αντίστοιχα πεδία, και να μην το πάμε ψάχνοντας.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1αα

Αυτό είναι το μόνο χρονοβόρο κομμάτι στην μετατροπή τραγουδιού σε ringtone. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε έναν ήχο κλήσης που θα ξεκινάει και θα τελειώνει εκεί που ακριβώς θέλουμε.

Εάν για κάποιο λόγο, προτιμούμε να αποθηκεύσουμε αυτό το αρχείο ως κάτι διαφορετικό από Mp3, μπορούμε να πατήσουμε στο κάτω τμήμα και θα δούμε ένα αναδυόμενο μενού. Ωστόσο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα Mp3 λειτουργούν καλύτερα για ήχους κλήσης στο Android.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1ααα

Fade in / Fade out / Equalizer

Αν είμαστε τελειομανείς, μπορούμε να επεξεργαστούμε λίγο το κομμάτι πριν προχωρήσουμε στην μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και στην περικοπή Mp3.

Το online εργαλείο μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε στο κομμάτι μια σταδιακή αύξηση ή μείωση του ήχου, και να μην φαίνεται ότι ξεκινά ή κόβεται απότομα.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στα δύο σχετικά εικονίδια του Fade in / Fade out και να πειραματιστούμε κατά το δοκούν. Πατώντας στο εικονίδιο της αναπαραγωγής ακριβώς από κάτω, θα ακούμε τα αποτελέσματα της επεξεργασίας μας.

Επίσης, πατώντας πάνω αριστερά στο Trim, θα μας εμφανιστεί άλλο ένα αναδυόμενο μενού.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1αααα

Από εδώ, μπορούμε να αυξήσουμε την ένταση του ήχου του τραγουδιού αν είναι χαμηλός, να παίξουμε με το equalizer όπου θα δούμε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, κ.α.

Όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το απόσπασμα, επιλέγουμε απλά το “Save”. Αμέσως θα ξεκινήσει η λήψη του αρχείου για να το αποθηκεύσουμε όπου θέλουμε.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1ααααα

Ringtone Maker – Android

Η μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και η περικοπή Mp3 μπορεί να γίνει το ίδιο εύκολα και απευθείας μέσα από το Android κινητό. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το Ringtone Maker.

Μόλις ανοίξουμε την εφαρμογή για ringtones, αμέσως θα μας δείξει όλα τα αρχεία Mp3 στο κινητό μας. Για να το επεξεργαστούμε, πρέπει να πατήσουμε στις τρεις κάθετες τελείες στα δεξιά του ονόματος αρχείου. Στη συνέχεια, επιλέγουμε το “Edit”.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1βmm

Μόλις μας ανοίξει η καρτέλα της επεξεργασίας, αρχίσουμε την περικοπή Mp3, επιλέγοντας το τμήμα του κομματιού που θέλουμε να αποθηκεύσουμε ως ήχο κλήσης.

Απλά αγγίζουμε τα ρυθμιστικά (βελάκια) με σχεδόν παρόμοιο τρόπο όπως είδαμε προηγουμένως και στο Audio Cutter.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1βmmμ

Επίσης, αν γνωρίζουμε ακριβώς πού αρχίζει και τελειώνει το κομμάτι που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να εισάγουμε την ακριβή ώρα έναρξης και λήξης.

Όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το απόσπασμα, επιλέγουμε απλά το σχετικό εικονίδιο της αποθήκευσης. Αυτό ήταν όλο, η μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και η περικοπή Mp3 έχει ολοκληρωθεί.

Θα μας ανοίξει μια μικρή καρτέλα διαλόγου “Save as”. Θα δούμε ότι εκτός από ήχο κλήσης, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε και ως alarm, ειδοποίηση, ή μουσική.

Στη συνέχεια, το Ringtone Maker θα αποθηκεύσει αυτόματα το αρχείο στη σωστή θέση.  Ως εκ τούτου, θα εντοπίσουμε εύκολα το νέο μας ringtone στο μενού Ρυθμίσεις > Ήχοι που αναλύουμε στη συνέχεια.

Επιλογή Mp3 ως ringtone στο Android

Μετά τη δημιουργία ringtone, το μόνο που χρειάζεται είναι να το ορίσουμε σαν ήχο κλήσης στο κινητό μας.

Εφόσον η μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και η περικοπή Mp3 έγινε με το online εργαλείο στο PC, το πρώτο βήμα μας είναι να ανεβάσουμε το αρχείο. Απλά από τον φάκελο που το αποθηκεύσαμε στον υπολογιστή, το μεταφέρουμε στον φάκελο “Μουσική”/”Music” του Android.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1αααααα

Από εκεί και μετά, ανάλογα την εταιρεία του κινητού και την έκδοση του Android που έχουμε, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, αναζητούμε κάτι σχετικό με Ήχος, Ήχοι και δόνηση, κ.λ.π.

Ανοίγουμε την επιλογή “Ήχος κλήσης συσκευής” και πηγαίνουμε στην προσθήκη, ή ανάλογα το κινητό, αναζητούμε κάποια σχετική ένδειξη που έχει να κάνει με όλους τους ήχους κλήσης.

Αν εμφανιστεί το παράθυρο για να κάνουμε διαφορετικές επιλογές, τσεκάρουμε τη “Μουσική”.

μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3 1β

Θα εμφανιστούν αυτόματα όλα τα κομμάτια στον φάκελο “Μουσική”, και επιλέγουμε το ringtone.

Πλέον, ο προεπιλεγμένος ήχος κλήσης είναι το ringtone που δημιουργήσαμε.

Εσείς κάνετε μετατροπή τραγουδιού σε ringtone?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλα online εργαλεία ή apps για να κάνουμε εύκολα μετατροπή τραγουδιού σε ringtone και περικοπή Mp3, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps