Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Ταινίες Δωρεάν στο Ίντερνετ: Εύκολες Εφαρμογές Για Ταινίες Με Ελληνικούς Υπότιτλους
Featured Εύκολες Εφαρμογές Για Ταινίες Με Ελληνικούς Υπότιτλους & Το Τέλος Του Popcorn Time

Ταινίες Δωρεάν στο Ίντερνετ: Εύκολες Εφαρμογές Για Ταινίες Με Ελληνικούς Υπότιτλους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με τις νεότερες εξελίξεις, το μέλλον του πάλαι ποτέ ένδοξου Popcorn Time είναι αβέβαιο. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εύκολες εφαρμογές για ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, χωρίς να πρέπει να μπλέξουμε με τις ρυθμίσεις του Kodi. Δείτε τις πιο εύκολες εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, και τι έχει συμβεί με το Popcorn Time.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Kodi είναι το καλύτερο μέσο για βλέπουμε δωρεάν όλα τα έργα του κόσμου χρησιμοποιώντας τη σύνδεση μας στο Internet.

Στις μέρες μας είναι πλέον εύκολη η προσθήκη μερικών μόνο προσθέτων για να αξιοποιήσουμε το ανοικτό λογισμικό που είναι ταυτόχρονα και η δημοφιλέστερη από όλες τις εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Ταινίες-Online
Εγκατάσταση Kodi 19.0 “Matrix” & Πώς Να Δω Σειρές Και Ταινίες Online

Το Kodi είναι η καλύτερη επιλογή για να βελτιώσουμε θεαματικά την ψυχαγωγία μας στο σπίτι. Παρότι υπάρχουν αρκετά άλλα μέσα που παρέχουν δωρεάν τις ταινίες…

Παρ΄ όλα αυτά, όταν θέλουμε να δούμε ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, ενδέχεται να μην έχουμε όρεξη να μπλέξουμε με διάφορες λήψεις και ρυθμίσεις, όπως είθισται στο Kodi. Το μόνο που θέλουμε είναι να πατήσουμε το “play” και να ξεκινήσει το έργο.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους του οδηγού μπορούν να μας δώσουν πιο εύκολη πρόσβαση στο δωρεάν θέαμα. Βέβαια, με κάποιες ελλείψεις σε σχέση με το Kodi, είτε σε ποιότητα εικόνας, είτε σε αδυναμία ελληνικών υπότιτλων στα πολύ νέα έργα.

Προσοχή όσον αφορά τον νόμο

Μέσω των προτάσεων του οδηγού, μπορούμε να δούμε νόμιμα ορισμένες ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, αλλά και πολλές άλλες ταινίες παράνομα.

Αν βρισκόμαστε σε κάποια χώρα η οποία έχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τις παράνομες ταινίες από το ίντερνετ, όπως η Γερμανία ή η Ιαπωνία, η χρήση των προγραμμάτων χωρίς μία πληρωμένη υπηρεσία VPN μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα άνω των 1000 ευρώ.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Stremio

Το Stremio είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες εφαρμογές για να βλέπουμε ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους.

Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, αποδίδει ολοένα και καλύτερα. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πλέον το αντίπαλο δέος του Kodi, λόγω των εξαιρετικών add-on που ενσωματώνει.

Διαθέτει πρόσθετα όπως το Torrentio, το TPB+, κ.α, που μας προσφέρουν αρκετές ροές σε υψηλή ποιότητα.

ταινιες δωρεαν στο ιντερνετ

Η ανανεωμένη εφαρμογή έχει ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον και διαθέτει πληθώρα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συνοδευόμενες από ελληνικούς υπότιτλους.

Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι γρήγορη και γίνεται με τον γνωστό και απλό τρόπο.

Μόλις τρέξουμε το Stremio, θα δούμε αμέσως το εύκολο περιβάλλον του, που αποτελείται από εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Στην αρχή, θα μας ζητήσει να συνδεθούμε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό μας στο Facebook ή να ανοίξουμε έναν νέο.

Η σύνδεση μέσω Facebook είναι πολύ χρήσιμη διότι έτσι θα συγχρονίζονται οι ταινίες και οι βιβλιοθήκες μας αυτόματα σε όλες τις συσκευές που τρέχουμε το Stremio.

Επιπλέον, τα έργα θα ξεκινούν από εκεί που είχαμε σταματήσει σε οποιαδήποτε συσκευή έχουμε συνδέσει το Stremio. Θα βλέπουμε μια κυκλική μωβ μπάρα με την πρόοδο της θέασης.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμ

Το μενού της εφαρμογής

Στο αριστερό τμήμα της καρτέλας βρίσκονται οι κατηγορίες των έργων. Στα δεξιά μπορούμε να ψάξουμε με πληκτρολόγηση την ταινία που μας ενδιαφέρει.

εφαρμογες για ταινιες 1

Αφού επιλέξουμε το έργο, στην επόμενη καρτέλα θα δούμε αρκετές πληροφορίες και τη βαθμολογία του στο IMDb. Αν θέλουμε, μπορούμε να δούμε το trailer ή να προσθέσουμε την ταινία στη βιβλιοθήκη μας, πατώντας στην σχετική ένδειξη της προσθήκης.

Όταν επιλέγουμε μία ταινία ή σειρά, στην επόμενη καρτέλα και ένα βήμα πριν ξεκινήσει το έργο, θα δούμε τα διαθέσιμα πρόσθετα που μας προσφέρουν τις ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ενεργοποιήσουμε το ελληνικό περιβάλλον της εφαρμογής, σε περίπτωση που δεν μας το έκανε αυτόματα.

Από το εικονίδιο των ρυθμίσεων που θυμίζει γρανάζι πάνω δεξιά, και μετά το “General”, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τα ελληνικά.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-12

Τα πρόσθετα

Όπως ήδη έχουμε αντιληφθεί, το Stremio λειτουργεί με add-on για να δούμε τις ταινίες από το ίντερνετ, όπως κάνουμε και στο Kodi. Ωστόσο, το κάνει με πιο βολικό τρόπο, καθότι είναι ελάχιστα και τα έχει όλα συγκεντρωμένα.

Σε περίπτωση που η εγκατάσταση δεν προσθέσει αυτόματα τα κρίσιμα πρόσθετα του Stremio, δεν έχουμε παρά να το κάνουμε από μόνοι μας. Αρκεί να πατήσουμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά για να δούμε τα πρόσθετα.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 45α

Έτσι, αν θέλουμε, προσθέτουμε όποια επιμέρους add-on μας ενδιαφέρουν, καθώς μπορεί να μας φανούν χρήσιμα κάποια δεδομένη στιγμή.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμμ

Όπως αναφέραμε στη αρχή, τα βασικότερα πρόσθετα για να δούμε τις ταινίες και σειρές είναι το Torrentio και το TPB+. Ανάλογα τη ροή, ενδέχεται να δούμε και άλλα ικανά πρόσθετα.

Προαιρετικά, η καρτέλα των add-on έχει και άλλες επιλογές. Ίσως μας φανούν χρήσιμα σε περίπτωση που θελήσουμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με άλλες υπηρεσίες για ταινίες από το ίντερνετ.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που είδαμε προηγουμένως. Τα πρόσθετα των ελληνικών υπότιτλων έχουν εγκατασταθεί μαζί με το πρόγραμμα. Ίσως χρειαστεί να τους ενεργοποιήσουμε, επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη από την ενότητα “Player”.

Αν θέλουμε, από αυτή την ενότητα μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα και το μέγεθος των υπότιτλων.

Trakt και Real Debrid

Το Stremio, εκτός από αναρίθμητες ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, μας δίνει και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το Trakt αν το επιθυμούμε…

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμμαaaμμ

… και κυρίως το Real-Debrid (RD) για να έχουμε και 4K ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ χωρίς buffering.

Για να αξιοποιήσουμε το RD, αρχικά πατάμε στα κοινοτικά πρόσθετα και μετά στις ρυθμίσεις του Torrentio.

ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ 2μμμκ

Στη σελίδα που θα μας ανοίξει, απλά κάνουμε κλικ στο link που θα δούμε για να βάλουμε με αυτόματο τρόπο το API Private token που μας έχει δώσει το RD στον λογαριασμό μας. Κατόπιν, πατάμε στο “Install” και τελειώσαμε.

ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ 2μμμκα

Οι ελληνικοί υπότιτλοι

Πατώντας λοιπόν πάνω στο πρόσθετο που επιθυμούμε, θα ξεκινήσει η ταινία.

Κατόπιν, μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή, το Stremio θα επιλέξει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους. Σε περίπτωση που δεν τους δούμε, τους επιλέγουμε χειροκίνητα από την σχετική ένδειξη κάτω δεξιά στην οθόνη του Stremio.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υπότιτλοι θα είναι συγχρονισμένοι. Ειδάλλως, μπορούμε χειροκίνητα να τους ρυθμίσουμε πατώντας στα “+/-“.

Ωστόσο, για να μη χάνουμε χρόνο, είναι καλύτερη ιδέα να επιλέξουμε σταδιακά τις αριθμητικές ενδείξεις που θα εμφανιστούν, έως ότου βρούμε τον απόλυτα συγχρονισμένο υπότιτλο.

Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει τους υπόλοιπους ελληνικούς υπότιτλους που διατίθενται. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που θα μας εμφανιστεί μόνο ένας υπότιτλος, ο οποίος ενδέχεται να μην είναι και σωστός. Αυτό είναι ίσως το μόνο αρνητικό της εφαρμογής.

Η προσωρινή αποθήκευση cache της εφαρμογής

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε καθόλου με τις ρυθμίσεις του Stremio. Το πρόγραμμα έχει προεπιλέξει τα απαραίτητα για να δούμε τις ταινίες από το ίντερνετ.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η αναπαραγωγή των ταινιών θα μειώνει σταδιακά τον αποθηκευτικό μας χώρο. Σε αυτήν την περίπτωση, αν έχουμε SSD δίσκο, είναι καλή ιδέα να αλλάξουμε το drive που θα αποθηκεύεται η cache.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 30αα

Ειδάλλως, αν δεν έχουμε άλλον δίσκο, μπορούμε στη προσωρινή αποθήκευση cache να επιλέξουμε το “no caching”.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμμα

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε αυτά τα μεγάλα αρχεία στη διαδρομή που παραθέτουμε παρακάτω, για να τα διαγράψουμε όποτε νομίζουμε.

%userprofile%\AppData\Roaming\stremio\stremio-server\stremio-cache

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-12aa

Αν θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στον φάκελο “stremio-cache”, μπορούμε να του κάνουμε μία συντόμευση στην Επιφάνεια Εργασίας ή στην γρήγορη πρόσβαση.

Stremio στο Android

Το Stremio διατίθεται και στο Android. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ για κινητό και tablet.

Ωστόσο, αν πρόκειται για TV Box, ίσως χρειαστεί να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση. Ο λόγος είναι ότι το Stremio είναι από τις εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, που δεν μπορούμε να κατεβάσουμε στο TV Box από το Play Store.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση του APK από την σελίδα λήψεων της εφαρμογής. Θα δούμε τέσσερις εκδόσεις ανάλογα την αρχιτεκτονική του TV Box.

Εμείς σε TV Box με Android TV 9.0 και Amlogic S905X2, χρησιμοποιούμε την έκδοση που επισημάνουμε στην κάτωθι εικόνα. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή πρέπει να προτιμήσουμε.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμμαa

Εγκατάσταση σε TV Box

Για την πλάγια εγκατάσταση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον ES Explorer ή ένα τέτοιο σχετικό πρόγραμμα. Αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα αυτά απευθείας από το PC, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το scrcpy.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά αυτή τη χρήσιμη διαδικασία και με τα δύο εργαλεία σε προηγούμενο οδηγό μας.

Πώς Να Χειριστώ Ασύρματα TV Box & Android TV Με Το Windows PC 5
Android Σε PC: Ασύρματος Χειρισμός ΤV Box Μέσω Windows

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να έχουμε Android σε PC, από το να εγκαταστήσουμε το Android σαν δεύτερο λειτουργικό μέχρι να χρησιμοποιήσουμε κάποιον emulator. Αν όμως έχουμε…

Ειδάλλως, μπορούμε να αντικατοπτρίσουμε το Stremio απευθείας από τον υπολογιστή μας στο TV Box. Αυτό το κάνουμε μέσω ασύρματης σύνδεσης που αναλύουμε στο τέλος.

Έτσι λοιπόν, εφόσον αποφασίσουμε να το εγκαταστήσουμε στο TV Box, μόλις το τρέξουμε θα μας ζητήσει να δώσουμε προαιρετικά τη συγκατάθεσή μας. Επιλέγουμε ό,τι νομίζουμε εμείς καλύτερο.

Στη συνέχεια, θα μας ζητήσει να συνδεθούμε στον Facebook λογαριασμό μας. Κατόπιν, θα δούμε αμέσως τις βιβλιοθήκες μας και τα έργα που έχουμε αποθηκεύσει στο Stremio του PC.

Επιπλέον, τα πρόσθετα και οι ρυθμίσεις θα είναι όπως τις έχουμε και στον υπολογιστή. Έτσι, δεν χρειάζεται να κάνουμε και άλλες ενέργειες.

Από εκεί και μετά, είμαστε πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε μια από τις καλύτερες εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους στο TV Box, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την χρησιμοποιούμε και στο PC.

Τα επόμενα μέσα που ακολουθούν δεν είναι εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά site που μας προσφέρουν τα έργα απευθείας από τον browser.

Voody

Ο online κατάλογος των ταινιών του Voody είναι μεγάλος και διαθέτει πολλές νέες κυκλοφορίες σε καλή ποιότητα εικόνας και ήχου.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1aaμμμαaa

Θα λέγαμε ότι το ελληνικό site έχει βελτιωθεί πολύ και διαθέτει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες για τα έργα. Είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μέσα για να βλέπουμε ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, και χωρίς διαφημίσεις.

ταινιες δωρεαν στο ιντερνετ 2ασ

Επιπλέον, προσφέρει και πολλά μεταγλωττισμένα παιδικά έργα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

https://voody-online.com/

Gamato TV

Τα πράγματα στο ελληνικό site είναι όσο πιο απλά θα μπορούσαμε να τα φανταστούμε. Αυτό είναι κάτι που το καθιστά ιδανικό για να βλέπουμε τις ταινίες από το ίντερνετ άμεσα και μόνο με ένα κλικ.

Βέβαια, πρέπει να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς. Εν ολίγοις, μην περιμένουμε στα περισσότερα έργα να δούμε υψηλή ποιότητα σε εικόνα και ήχο.

Άλλο ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό του ελληνικού site είναι ότι συνήθως ενημερώνει γρήγορα τα έργα με ελληνικούς υπότιτλους.

Αυτό βέβαια οφείλεται στους αφανείς χομπίστες του υποτιτλισμού, που με το μεράκι τους προλαβαίνουν να βγάζουν υπότιτλους ακόμη και για τις πιο πρόσφατες ταινίες, βελτιώνοντας θεαματικά το τοπίο του online σινεμά στην Ελλάδα. Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

http://gamatotv.info/

Τainiomania

Το Ταινιομανία παραμένει ένα δημοφιλές και ενημερωμένο site για να βλέπουμε απευθείας με ένα κλικ ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 40α

Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει έργα που δεν είναι ευρέως γνωστά. Μερικά από αυτά, ενδέχεται να μην τα βρούμε στα προηγούμενα ελληνικά site. Βρίσκεται στο ακόλουθο url:

https://tainio-mania.online/

Εναλλακτική αναπαραγωγή με Windows ή Android στην TV

Αν δεν διαθέτουμε TV Box, μπορούμε να αναπαράγουμε τις ταινίες από το ίντερνετ στην Smart TV, διαμέσου του Windows PC ή της Android συσκευής μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Ασύρματη σύνδεση μέσω PC

Βασική προϋπόθεση για την ασύρματη και απομακρυσμένη αναπαραγωγή όλων των μέσων με ταινίες από το ίντερνετ που είδαμε στον οδηγό, είναι να έχουμε πλήρως ενημερωμένα τα Windows 10 / 11 στο PC.

Επιπλέον, ο υπολογιστής και η τηλεόρασή μας πρέπει να υποστηρίζουν το Miracast. Το laptop είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίζει τη λήψη Miracast.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοράσεις, όλες σχεδόν οι Smart TV που κυκλοφόρησαν από το 2014 και μετά, την ενσωματώνουν. Καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες δίνουν τη δική τους ονομασία, πρέπει να ψάξουμε για ένα χαρακτηριστικό τύπου “screen mirroring”.

εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους 20

Παρ' όλα αυτά, στις περισσότερες συμβατές τηλεοράσεις δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις. Στην ουσία, το Miracast λειτουργεί αυτόματα σε όλες τις συμβατές TV ως ενσωματωμένο ασύρματο HDMI.

Φυσικά, αν η TV είναι σχετικά παλιά, τότε χρειαζόμαστε έναν προσαρμογέα Miracast ή ένα Chromecast, τα οποία συνδέονται στη θύρα HDMI της TV.

Το Miracast δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αμφότερες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο οικιακό δίκτυο για να είναι πλήρως λειτουργικές, αλλά και να είναι εφικτό το streaming των έργων.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα βήματα των ρυθμίσεων που απαιτούνται στο Windows PC για να υλοποιηθεί η ασύρματη σύνδεση στην TV. H τηλεόραση μας πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 41ααα

Πατώντας στη σύνδεση, τα Windows θα αναζητήσουν τις συμβατές και ασύρματες συσκευές. Θα τις εμφανίσουν στην καρτέλα που παρατηρούμε παρακάτω. Κατόπιν, απλά πατάμε στην τηλεόρασή μας και περιμένουμε λίγο για να υλοποιηθεί η σύνδεση.

εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους 20ααα

εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους 20α

Μόλις γίνει η ασύρματη σύνδεση, θα δούμε καρφιτσωμένη την σχετική ένδειξη στην οθόνη του PC, αλλά και της TV. Μπορούμε να την ξεκαρφιτσώσουμε, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο της πινέζας.

Chromecast για ασύρματη αναπαραγωγή στην τηλεόραση

Το μικρό dongle της Google είναι μία καλή λύση για να έχουμε το Stremio απευθείας στην τηλεόρασή μας. Δεν απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις για να υλοποιηθεί το streaming.

Το Chromecast κοστίζει περί τα 40 ευρώ. Ωστόσο, στην ίδια τιμή μπορούμε να αγοράσουμε ένα ισχυρό TV Box, που θα μας κάνει πολύ καλύτερη δουλειά με τις δύο εφαρμογές των ταινιών, και όχι μόνο.

Micro HDMI / MHL για αναπαραγωγή στην Smart TV

Ο τρόπος αυτός αφορά τον αντικατοπτρισμό (mirroring) των ταινιών των apps στην TV. Αυτό επιτυγχάνεται διαμέσου της ενσύρματης σύνδεσης του κινητού με την τηλεόρασή μας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το smartphone ή το tablet γίνονται τηλεχειριστήρια. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ο ειδικός αντάπτορας MHL micro usb, που είναι σχεδιασμένος για τα Android κινητά και tablet, και ένα καλώδιο HDMI για να το συνοδέψει.

εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους 20

Το κόστος του αντάπτορα ανέρχεται γύρω στα 10 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα συν τρία ευρώ περίπου το καλώδιο HDMI.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε στην περιγραφή του προϊόντος να είναι συμβατό με την μάρκα του κινητού ή του tablet μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να κατεβάσουμε το MHL Checker στο κινητό για να δούμε αν είναι συμβατό.

Έπεσε οριστικά η αυλαία στο Popcorn Time?

Στις αρχές Ιανουαρίου, το Popcorn Time που κάποτε είχε ανησυχήσει ακόμη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Netflix, αποφάσισε να κλείσει οριστικά.

Η πλατφόρμα πειρατικών ταινιών έκανε το ντεμπούτο της το 2014 και όλα τα ξένα σχετικά site το είχαν χαρακτηρίσει ως το “Netflix for Pirates.”

εφαρμογές για ταινίες με ελληνικους υποτιτλους

Από τότε, εμφανίστηκαν πολλές εναλλακτικές εκδόσεις της πλατφόρμας που προσέφεραν ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή ο πηγαίος κώδικας του Popcorn Time ήταν open source.

Παρ΄ όλα αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα, ο διαχειριστής που ελέγχει το popcorn-time.tw δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης του Google Trends που δείχνει ότι το ενδιαφέρον του κοινού είχε πλέον ατονήσει δραματικά.

Δίπλα στο γράφημα υπήρχε ένα απλό μήνυμα “RIP”, και μια εικόνα του γνωστού λογότυπου του Popcorn με δύο “X” για μάτια.

εφαρμογες για ταινιες με ελληνικους υποτιτλους 1α

Αυτό έκανε πολλά έγκυρα ξένα site, συμπεριλαμβανομένου του Bloomberg, να δηλώσουν ότι το Popcorn Time, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα πειρατικών ταινιών όλων των εποχών, έχει πεθάνει.

Μάλιστα, κάποια site το τερμάτισαν λέγοντας ότι το κλείσιμο του σηματοδοτεί το τέλος της πειρατείας ταινιών.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, καθώς οι πειρατικές ταινίες ζουν και βασιλεύουν, και υπάρχουν ουκ ολίγα μέσα που προσφέρουν ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ.

Το κλείσιμο ισχύει για όλες τις εκδόσεις?

Άλλωστε, όπως το Pirate Bay έχει “πεθάνει” δεκάδες φορές, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια έκδοση σήμερα, έτσι και διάφορες εκδόσεις του Popcorn Time είναι ενεργές ακόμη και τώρα.

Μάλιστα, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος, μια άλλη έκδοση της πλατφόρμας ενημερώθηκε στο GitHub.

ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Αυτό συμβαίνει επειδή η πλατφόρμα είναι ουσιαστικά ένας BitTorrent client που ενσωματώνει την αναπαραγωγή βίντεο. Εν ολίγοις, ορισμένες εκδόσεις του Popcorn Time μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν με οποιονδήποτε torrent tracker.

Ως εκ τούτου, αν δεν εξαλειφθούν όλα τα torrent και όλα τα magnet στο Internet, το Popcorn Time και παρόμοιες εφαρμογές για ταινίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Το μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν κάποιοι προγραμματιστές σκοπεύουν να πάρουν τον πηγαίο κώδικα του Popcorn Time με σκοπό να αναβιώσουν την πλατφόρμα.

Ωστόσο, αυτό είναι σχετικά δύσκολο να συμβεί λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος των χρηστών. Όπως και να έχει, να ζήσουμε να το θυμόμαστε.

Βολεύουν τα εναλλακτικά μέσα για δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ?

Για πολλούς το Kodi είναι ο βασιλιάς του οικιακού σινεμά. Άλλοι όμως το βρίσκουν αδικαιολόγητα μπερδεμένο. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τις εναλλακτικές λύσεις για να βλέπουμε ταινίες δωρεάν στο ίντερνετ, όσο πιο
απλά και γρήγορα γίνεται. Έστω και με μερικούς συμβιβασμούς.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας συνολικότερα με το Home Cinema και να προτείνετε άλλες εφαρμογές για ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps