Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Site Γνωριμιών στην Ελλάδα - Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές

Site Γνωριμιών στην Ελλάδα – Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μέχρι και πριν λίγα σχετικά χρόνια, το να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση με γνωριμία μέσω Internet έφερε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Σήμερα, όμως, χάρη στην επέλαση των Social Media, οι γνωριμίες μέσω Internet είναι σαφώς πιο αποδεκτές. Ενώ μια ψηφιακή γνωριμία μπορεί να γίνει οπουδήποτε, από το Facebook μέχρι… το chat σε online τάβλι, στον οδηγό θα δούμε τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στην Ελλάδα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν προτιμάτε να δείτε γραπτά τις πληροφορίες για τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στην Ελλάδα, διαβάστε τη συνέχεια του οδηγού.

Αν έχετε αναστολές σχετικά με τα site γνωριμιών, αλλά και για να δείτε κάποιους μύθους και δυσκολίες που αφορούν τον χώρο, δείτε το άρθρο μας:

Γνωριμίες στο Διαδίκτυο και Προφυλάξεις στην Ελλάδα

Οι γνωριμίες στο διαδίκτυο, όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, έχουν γίνει σαφώς πιο αποδεκτές τα τελευταία χρόνια. Αν σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε σύντροφο στο Internet,…

Badoo

To Badoo.com είναι ένα από τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Όταν ακόμα το Alexa έδειχνε τα 500 πιο δημοφιλή site σε μια χώρα στη δωρεάν του έκδοση, βρισκόταν στη θέση 409.

Επιλέγοντας τη δωρεάν εγγραφή στο Badoo, θα χρειαστεί να εισάγουμε τα στοιχεία μας.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα σε οποιοδήποτε site γνωριμιών είναι το να προσθέσουμε μία ή περισσότερες φωτογραφίες. Όχι οποιεσδήποτε φωτογραφίες, αλλά “τις καλύτερες φωτογραφίες” μας, ώστε να “δείξουμε το ταμπεραμέντο μας”.

Κατά προτίμηση χωρίς να τις έχουμε περάσει πρώτα από Photoshop.

Τέλος, για να ολοκληρώσουμε την εγγραφή, θα πρέπει να κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης, που θα έχει έρθει στο email μας.

Αν χρησιμοποιούμε Gmail, θα το βρούμε στην καρτέλα Social.

Κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Ολοκλήρωσε την εγγραφή σου”, και είμαστε έτοιμοι.

Η εμφάνιση της σελίδας είναι αρκετά απλή. Με λίγα κλικ μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες.

To Badoo δίνει αρκετή σημασία στο να έχει όσο γίνεται πιο ενημερωμένα προφίλ.

Για παράδειγμα, θα μας ζητήσει να ανεβάσουμε μια φωτογραφία μας πριν ξεκινήσουμε chat με κάποιον χρήστη, και να συμπληρώσουμε τις πληροφορίες στο προφίλ μας πριν να μπορούμε να δούμε τις αντίστοιχες δικές τους πληροφορίες.

Επίσης, οι χρήστες με πιστοποιημένη φωτογραφία έχουν ειδική σήμανση. Έτσι γνωρίζουμε πως αυτό που βλέπουμε αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, και δεν είναι κάποια τυχαία φωτογραφία από το ίντερνετ.

Θα βρούμε επίσης mobile apps για όλες τις γνωστές πλατφόρμες, με τη δυνατότητα να ψάξουμε αν οι επαφές μας έχουν επίσης λογαριασμό στο Badoo.

Site Γνωριμιών στην Ελλάδα - Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές 2016 05

Δωρεάν εγγραφή στο Badoo.com

Erodate

Τα περισσότερα site γνωριμιών κρατούν κάποια προσχήματα, πως μπορεί κάποιοι χρήστες να μην ενδιαφέρονται αποκλειστικά για ερωτική σχέση, αλλά για απλή γνωριμία, φιλία, και chat.

Το Erodate.gr δεν είναι ένα από αυτά τα site.

Ήδη από την αρχική του σελίδα μας ξεκαθαρίζει πως είναι χώρος για συνομιλίες χωρίς περιορισμούς και ταμπού.

Και εδώ θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε το email μας.

Αμέσως μετά την εγγραφή, το site θα μας ζητήσει κάποιες λίγες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούμε να επιλέξουμε ότι είμαστε ζευγάρι που ψάχνει άλλο ζευγάρι. Δεν θα βρούμε αυτή την επιλογή σε πολλά site γνωριμιών.

Στην αμέσως επόμενη οθόνη, όμως, προχωράμε στο παρασύνθημα, επιλέγοντας τις δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν. Υπάρχει και η επιλογή “Φίλοι”, αλλά κάτι μας λέει πως δεν ταιριάζει με τις υπόλοιπες.

Στον σωματότυπο – μεταξύ άλλων – θα βρούμε και την επιλογή Body builder.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να πλοηγηθούμε στις διάφορες ενότητες του site από το κορυφαίο μενού.

Να σας προειδοποιήσουμε πως κάποιες από τις φωτογραφίες είναι NSFW (not safe for work). Καλό είναι λοιπόν αποφύγετε την πλοήγηση από τη δουλειά ή από δημόσιους υπολογιστές γενικότερα.

Εκτός από τις δυνατότητες γνωριμιών, θα βρούμε και επιλογές webcam – με τις τιμές που φαντάζεστε – καθώς και δωρεάν παιχνίδια flash, ερωτικού περιεχομένου.

Γενικά το Erodate είναι μια σελίδα για ανθρώπους που έχουν ήδη κάποια εμπειρία όσον αφορά τα site γνωριμιών και γνωριμίες από το ίντερνετ γενικότερα, και γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν. Δεν θα το συνιστούσαμε σε αρχάριους.

Δωρεάν εγγραφή στο Erodate.gr

Perfectdate.gr

Μέλος του ομίλου Ant1, το Perfectdate.gr είναι ένα από τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στην Ελλάδα.

Όπως και το Badoo, το πρώτο που θα μας ζητήσει το site αμέσως μετά την εγγραφή είναι να ανεβάσουμε μια φωτογραφία.

Στη συνέχεια περιγράφουμε τον εαυτό μας, δημιουργώντας ένα αναλυτικό προφίλ. Κι όταν λέμε αναλυτικό, το εννοούμε. Η σελίδα ζητάει να μάθει μέχρι και από πού κρατάει η σκούφια μας.

Πέραν από τα τυπικά της εμφάνισης, περιλαμβάνει υποχρεωτικά το να δηλώσουμε κάποια θρησκεία. Μάλιστα, διαπιστώνουμε πως ο “Ελληνορθόδοξος/η” είναι διαφορετική επιλογή από το “Χριστιανός/ή”. Αν κάποιος γνωρίζει τη διαφορά, ας μας γράψει στα σχόλια.

Στην ενότητα για το καλύτερό μας στοιχείο, υπάρχει παραδόξως η επιλογή “Αφαλός”.

Αν λοιπόν ψάχνετε μια Ελληνίδα Ορθόδοξη με ωραίο αφαλό, τώρα ξέρετε σε ποιο site να μπείτε.

Δωρεάν εγγραφή στο Perfectdate.gr

Zoosk.com

To Zoosk.com έχει δημιουργήσει μια μηχανή Behavioral Matchmaking. Θεωρητικά, όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το Zoosk, αυτό “μαθαίνει” για εμάς και τις συνήθειές μας, τη συμπεριφορά μας, και τις προτιμήσεις μας.

Στη συνέχεια, η μηχανή χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να μας ταιριάξει με άτομα που κρίνει πως είναι πιθανότερο να υπάρξει αμοιβαία έλξη.

Και στο συγκεκριμένο site καλούμαστε να συμπληρώσουμε ορισμένα στοιχεία. Για παράδειγμα, τον σωματότυπό μας – ο οποίος, ευγενικά, πάει μέχρι το “Στιβαρός” – το αν έχουμε παιδιά, το επίπεδο εκπαίδευσης, τη φυλή μας…

…το ύψος μας, και το αν καπνίζουμε.

Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού, το site έχει ένα σύντομο tutorial σχετικά με το πώς να το αξιοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα.

Δωρεάν εγγραφή στο Zoosk.com

Tinder

Στην εποχή μας, περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο ίντερνετ από το κινητό ή το tablet, παρά από υπολογιστή. Θα ήταν λοιπόν παράλειψη αν δεν κάναμε αναφορά σε μια πλατφόρμα γνωριμιών αποκλειστικά για κινητό.

Η λέξη Tinder κυριολεκτικά σημαίνει “προσάναμμα”. Η λογική των δημιουργών ήταν πιθανώς η εφαρμογή αυτή να αποτελέσει το “προσάναμμα” για τη φλόγα μιας σχέσης. Ή και για περιστασιακό σεξ.

Εγκατάσταση Tinder

Για να χρησιμοποιήσουμε το Tinder, θα πρέπει να το κατεβάσουμε από το Google Play για το Android ή το iTunes για iOS. Στον οδηγό χρησιμοποιήσαμε την έκδοση του Android.

Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή και την ανοίξουμε, θα πρέπει υποχρεωτικά να συνδεθούμε μέσω ενός λογαριασμού στο Facebook, ή μέσω κινητού. Δεν υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέσω email.

Τουλάχιστον, μας καθησυχάζει πως δεν θα δημοσιεύσει τίποτα στο Facebook. Ωστόσο, θα ζητήσει πρόσβαση σε αρκετές από τις προσωπικές μας πληροφορίες.

Η εφαρμογή θα ζητήσει επίσης να διαχειρίζεται τις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Δεν πρόκειται να καλέσει κάποιον αριθμό, αυτή η επιλογή αφορά το να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό του κινητού μας. Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του Tinder.

Πληκτρολογούμε τον αριθμό μας και πατάμε στο “Αίτημα για κωδικό”.

Σε λίγα δευτερόλεπτα θα μας έρθει το SMS με τον κωδικό. Δεν υπάρχει καμία χρέωση για αυτό το SMS.

Κάνουμε εισαγωγή του κωδικού και πατάμε επιβεβαίωση.

Τέλος, το Tinder θα ζητήσει πρόσβαση στην τοποθεσία μας. Αυτό είναι σημαντικό για να εμφανίσει υποψήφιες επαφές που να βρίσκονται σχετικά κοντά μας.

Η έκδοση που δοκιμάσαμε μας ενημερώνει και για το Tinder Boost, που είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή με στόχο να μας δώσει πλεονεκτήματα στη χρήση της εφαρμογής.

Πατώντας το “Εντάξει” απλά κλείνουμε την ειδοποίηση, δεν θα χρεωθούμε τίποτα.

Η χρήση του Tinder

Πριν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το tinder, καλό είναι να μπούμε στις ρυθμίσεις του προφίλ μας, από το εικονίδιο με το ανθρωπάκι πάνω αριστερά.

Εκεί μπορούμε να ανεβάσουμε κάποια καλή φωτογραφία μας, να δημιουργήσουμε group με φίλους και να έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες ρυθμίσεις.

Συνολικά το περιβάλλον είναι πλήρως εξελληνισμένο, και δεν θα μας δυσκολέψει.

Στη βασική οθόνη του Tinder βλέπουμε τα προφίλ άλλων χρηστών της εφαρμογής, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Αν ο τρέχοντας χρήστης δεν μας ενδιαφέρει σαν γνωριμία, πατάμε είτε στο κόκκινο Χ ή σέρνουμε (swipe) την εικόνα προς τα αριστερά.

Αν μας ενδιαφέρει, πατάμε την πράσινη καρδιά, ή σέρνουμε την εικόνα προς τα δεξιά.

Την πρώτη φορά που θα απορρίψουμε ή θα δηλώσουμε πως μας αρέσει ένα προφίλ, η εφαρμογή θα ζητήσει επιβεβαίωση. Αυτό θα γίνει μόνο μια φορά, για να βεβαιωθεί πως ξέρουμε τι κάνουμε, και δεν κάναμε κάποια λάθος κίνηση.

Εφόσον χρησιμοποιούμε τη δωρεάν έκδοση, ανάμεσα στα κανονικά προφίλ, θα βρούμε και διαφημιστικά, που ξεχωρίζουν από τη λέξη “Sponsored”.

Σε όποιο προφίλ δηλώσουμε πως μας αρέσει, θα τους πάει μια ειδοποίηση με τη φωτογραφία μας. Αν και εκείνοι δηλώσουν πως τους αρέσουμε, θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε απευθείας.

Για καλή μας τύχη όσον αφορά τις ανάγκες του οδηγού – οι διαφημιστικές καταχωρήσεις είναι προγραμματισμένες να συμπαθούν όλο τον κόσμο.

Από το εικονίδιο πάνω δεξιά μπορούμε να δούμε όλα τα μηνύματα με τις διάφορες επαφές.

Μέσα από την ανταλλαγή μηνυμάτων μπορούμε να μάθουμε επιπλέον πληροφορίες για τον άλλον χρήστη. Σκοπός είναι να διαπιστώσουμε αν μας ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε τηλέφωνα, ή και να βρεθούμε από κοντά. Και ό,τι ήθελε, προκύψει.

Κατεβάστε το Tinder:

Εσείς θα χρησιμοποιούσατε ένα site γνωριμιών?

Θεωρείτε πως ένα site γνωριμιών είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει μια σχέση, εν έτει 2019, ή προτιμάτε ακόμα τον πατροπαράδοτο τρόπο της offline γνωριμίας και του φλερτ? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps