Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Κατέβασμα Από YouTube Και Κάθε Άλλη Υπηρεσία Εύκολα Σε PC και Κινητό
Featured Κατέβασμα Από YouTube Και Κάθε Άλλη Υπηρεσία Σε PC και Κινητό

Κατέβασμα Από YouTube Και Κάθε Άλλη Υπηρεσία Εύκολα Σε PC και Κινητό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε να κατεβάσουμε τα βίντεο που μας αρέσουν από online υπηρεσίες και website. Όμως, σε ό,τι αφορά το YouTube, είναι γνωστό πως η Google έχει αυστηρή πολιτική και δυσκολεύει τις λήψεις σε Chrome και Android. Δείτε τις πιο εύκολες μεθόδους για κατέβασμα από YouTube και από όλες τις ιστοσελίδες και υπηρεσίες, σε PC και κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι λήψεις των online βίντεο

Υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες από τις οποίες μπορούμε να παρακολουθήσουμε βίντεο. Η πιο δημοφιλής είναι φυσικά το YouTube.

Ακολουθούν το Dailymotion, το Vimeo, και αμέτρητες άλλες σελίδες με γενικό ή εξειδικευμένο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, τα βίντεο στο Facebook είναι και αυτά δημοφιλή.

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία - 1

Οι περισσότερες μας επιτρέπουν να ανεβάσουμε δικά μας βίντεο πολύ εύκολα, όμως όταν πρόκειται για το κατέβασμα βίντεο, μας δυσκολεύουν λίγο. Γι' αυτόν τον λόγο, υπάρχουν διάφορα προγράμματα, επεκτάσεις, και online υπηρεσίες, που κάνουν αυτή τη δουλειά εύκολα και γρήγορα.

Κατέβασμα από YouTube στο PC – Ο πιο γρήγορος τρόπος

Δεν είναι απαραίτητο να μπλέκουμε με την εγκατάσταση κάποιο τρίτου προγράμματος ή πρόσθετου για να κατεβάσουμε όποιο βίντεο του YouTube μας αρέσει.

Αρκεί στον Chrome ή σε οποιοδήποτε browser να προσθέσουμε ένα απλό “pp” στη διεύθυνση URL ακριβώς μετά το “youtube” και πριν την τελεία του .com, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Κατέβασμα Από YouTube 1aa

Αυτή η μικρή προσθήκη θα μας μεταφέρει αυτόματα στην σελίδα λήψεων του online εργαλείου που ειδικεύεται με το κατέβασμα από YouTube σε Chrome και σε όλους τους browser.

Εκεί θα δούμε μια σειρά από μορφές και αναλύσεις βίντεο για να επιλέξουμε όποια θέλουμε. Στη συνέχεια, απλά πατάμε στο “Download” για να ξεκινήσει η λήψη.

Κατέβασμα Από YouTube 1a

Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε ένα απλό “ss” στη διεύθυνση URL μετά το “www.” και πριν από το “youtube”, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα, για να κάνουμε με το Savefrom.net το κατέβασμα από YouTube.

Κατέβασμα Από YouTube 1aaα

YouTube 2

Αν δεν μας βολεύει ο τρόπος με το πληκτρολόγιο και προτιμούμε το ποντίκι, μπορούμε με δύο κλικ να κάνουμε το κατέβασμα από YouTube, πάλι σε όλους τους browser.

Απλά πατάμε εδώ να μας ανοίξει το ίδιο online εργαλείο που μας εμφανίστηκε με τα “pp”, το y2mate.com. Κατόπιν, στο σχετικό πεδίο επικολλούμε το url του YouTube βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε, και πατάμε στο “Download” που επιθυμούμε. Αυτό ήταν όλο.

Κατέβασμα Από YouTube 1aaαααAa

Update Απρίλιος 2023: Πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένοι χρήστες που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το y2mate.com στη Γερμανία, αναφέρουν ότι δεν τους λειτουργεί, σε αντίθεση με τη χώρα μας όπου δεν έχουμε παρατηρήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, κάναμε και αρκετές δοκιμές την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές.

Ως εκ τούτου, σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι αναγκαία η χρήση ενός ισχυρού VPN που να διαθέτει και γρήγορους server στην Ελλάδα.

Με υβριδική επέκταση στον Chrome

Όπως ίσως γνωρίζουμε, στο Chrome Web Store δεν επιτρέπονται πλέον οι επεκτάσεις που παραβιάζουν την πολιτική της Google, όπως αυτές που μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε με ένα κλικ τα βίντεο του YouTube. Αυτό ισχύει και για διάφορα άλλα δωρεάν προγράμματα.

Αυτό έρχεται να μας το λύσει ένα add-on του Chrome, το CrossPilot που μπορούμε να το προσθέσουμε πατώντας εδώ.

Κατέβασμα Από YouTube 1aaααα

Η επέκταση μας βοηθά να προσθέσουμε στον δημοφιλή browser της Google κάποιο add-on του Opera που παρακάμπτει την απαγόρευση της Google, ή δεν υπάρχει στο Chrome Web Store.

Έτσι, για το κατέβασμα βίντεο χρησιμοποιούμε το Easy YouTube Video Downloader του Opera Add-ons, που προσθέτει στον Chrome ένα πράσινο κουμπί λήψης του YouTube βίντεο, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Μόλις εγκατασταθεί το CrossPilot ίσως χρειαστεί να κάνουμε μια φορά με δεξί κλικ επανάληψη φόρτωσης στη σελίδα της επέκτασης του Opera, ώστε να δούμε την μπλε ένδειξη “Install with CrossPilot”.

χρήσιμες εφαρμογές και καινοτόμα προγράμματα 1μκ

Κατόπιν, το Opera add-on που δεν διατίθεται στον Chrome, θα εγκατασταθεί απευθείας στον browser της Google, και θα μας κάνει με ένα κλικ το κατέβασμα από YouTube.

Στον Firefox

Όπως είναι φυσικό, το Easy YouTube Video Downloader διατίθεται κανονικά στο κατάστημα του Firefox, μαζί με πολλές άλλες παρόμοιες επεκτάσεις που επιτρέπουν χωρίς πρόβλημα το κατέβασμα από YouTube.

Κατέβασμα από YouTube με εφαρμογή στο PC

Το AVC είναι μακράν το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για κατέβασμα από YouTube σε δεκάδες φορμά. Δεν μας περιορίζει μόνο με τα βίντεο του YouTube, καθώς υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες, όπως Facebook, Vimeo, Dailymotion, κ.λ.π.

Επιπλέον, μας προσφέρει μετατροπή σε mp3 από το YouTube στην υψηλή ποιότητα των 320Kbps. Διαθέτει φιλικό εξελληνισμένο περιβάλλον και μπορεί να κάνει όλων των ειδών τις λήψεις και μετατροπές.

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που…

Έτσι, για να κάνουμε το κατέβασμα από YouTube, σε ό,τι αφορά τα βίντεο, απλά κατεβάζουμε το AVC από εδώ. Κατόπιν, το τρέχουμε και ακολουθούμε τα απλά βήματα που βλέπουμε στην κάτωθι εικόνα. Στο 5ο βήμα μπορούμε να ορίσουμε όποια μορφή βίντεο μας βολεύει.

Κατέβασμα βίντεο από YouTube στο κινητό

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το κατέβασμα από YouTube με την stock εφαρμογή της Google, στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτεί την premium συνδρομή. Βέβαια, σε κάποια βίντεο μας επιτρέπει τη λήψη απευθείας μέσα από το επίσημο app, αλλά σε χαμηλή ποιότητα.

Αυτό μας το λύνει οριστικά το εξαιρετικό NewPipe, που εκτός από το κατέβασμα από YouTube, μας κάνει και δραστικό μπλοκάρισμα όλων των διαφημίσεων του YouTube σε κινητό και Android TV, όπως αναλύσαμε σε πρόσφατο οδηγό μας.

Featured Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του Vanced
Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του Vanced

Το Vanced ήταν η καλύτερη δωρεάν μέθοδος για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube του Android, αλλά μετά την απαγόρευση της Google, το app δεν διατίθεται…

Το NewPipe μπορούμε να το αποκτήσουμε αποκλειστικά από το F-Droid, το οποίο είναι ένα εναλλακτικό κατάστημα αφιερωμένο στα δωρεάν λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Έτσι, αν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για ενημερώσεις του NewPipe, καλό είναι πρώτα να κατεβάσουμε το F-Droid apk στο κινητό πατώντας εδώ. To apk είναι απόλυτα ασφαλές και στο παράδειγμα μας χρησιμοποιήσαμε τον Kiwi browser.

Κατόπιν, απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της αναζήτησης του F-Droid, και εντοπίζουμε το NewPipe για να το εγκαταστήσουμε. Είναι συμβατό με Android 4.4 και άνω. Καθώς πρόκειται για τρίτη πηγή, θα μας ζητηθεί από τη συσκευή να δώσουμε πρώτα τη σχετική άδεια.

Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Android 1mαα

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να πατάμε στη λήψη που θα βλέπουμε στα βίντεο, και κατόπιν προχωράμε στο κατέβασμα από YouTube.

Το NewPipe μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και σε συσκευές Huawei και χωρίς λογαριασμό Google.

Επίσης, έχουμε την επιλογή να εισάγουμε τις εγγραφές μας από το YouTube, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Φυσικά, μπορούμε να εγγραφούμε σε νέα κανάλια ως συνήθως.

Λήψη βίντεο από άλλες υπηρεσίες στο PC

Όπως είδαμε προηγουμένως, το AVC μας τα δίνει όλα σε ένα, καθώς υποστηρίζει το κατέβασμα βίντεο από όλες τις υπηρεσίες, όπως Facebook, Vimeo, Dailymotion, κ.λ.π.

Αν δεν θέλουμε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή, τότε υπάρχουν αρκετά online εργαλεία και επεκτάσεις στον Chrome και τους άλλους browser.

Εμείς προτείνουμε την επέκταση Video Downloader for Web στον Chrome, ένα πολύ εύκολο και χρήσιμο πρόσθετο για το κατέβασμα βίντεο. Από εκεί και μετά, αρκεί να πατήσουμε στο εικονίδιο του για να ξεκινήσει η λήψη.

Παρομοίως, στο κατάστημα του Firefox, διατίθενται πολλές τέτοιες επεκτάσεις για κατέβασμα βίντεο από σχετικές υπηρεσίες και site.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να εγκαταστήσουμε ούτε κάποιο πρόσθετο, μπορούμε πάλι με το online εργαλείο savefrom.net από οποιοδήποτε browser.

Κατέβασμα βίντεο από άλλες υπηρεσίες στο κινητό

Για το Android κινητό, μια καλή εφαρμογή για να κατεβάζουμε τα online βίντεο είναι το Video Downloader στο PlayStore. Έχει πολύ καλές αξιολογήσεις και φιλικό ελληνικό μενού.

Το app έχει κάποιες αναδυόμενες διαφημίσεις, αλλά μερικές μπορούμε να τις αποκλείσουμε με το δωρεάν Blokada που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό.

Από εκεί και μετά, απλά πατάμε στο κόκκινο εικονίδιο της λήψης για να κατεβάσουμε όποιο βίντεο μας αρέσει από το Facebook και όλες τις γνωστές υπηρεσίες, και όχι μόνο.

Κατέβασμα Από YouTube 1aaαααAaμμ

Εσείς πώς κάνετε το κατέβασμα των βίντεο?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps