Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Keyloggers: Προστασία στα Windows με το KeyShield

Keyloggers: Προστασία στα Windows με το KeyShield

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι keyloggers είναι η πιο ύπουλη μορφή malware. Επιμελώς κρυμμένοι από το σύστημα, συχνά χωρίς να εμφανίζονται καν στη διαχείριση εργασιών, καταγράφουν όσα γράφουμε στο πληκτρολόγιο και ό,τι κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση, υποκλέπτοντας κωδικούς, τραπεζικά στοιχεία, και αριθμούς καρτών. Τώρα, ένα δωρεάν virtual keyboard υπόσχεται απόλυτη προστασία από τους keyloggers.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Oxynger KeyShield: Η ασπίδα ενάντια τους Keyloggers

To KeyShield της Oxynger είναι ένα πρόγραμμα που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία από τους keyloggers.

Πρόκειται για ένα πλήρες εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο χρησιμοποιούμε αντί του κλασσικού πληκτρολογίου όταν θέλουμε να εισάγουμε password, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ή τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 01

Το KeyShield έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει 100% τους keyloggers που είναι βασισμένοι σε hooks του λειτουργικού συστήματος, σε Kernel/Driver, και σε API.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 02

Επίσης, το πρόγραμμα αντιστέκεται σε keyloggers οι οποίοι καταγράφουν την οθόνη, μπλοκάροντας όλες τι σχετικές εφαρμογές από την ανάγνωση των πλήκτρων.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 9-2

Τέλος, το Keyshield μπορεί να εμποδίσει ακόμα και hardware keyloggers, δηλαδή συσκευές που παρεμβάλλονται ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και τον υπολογιστή, και τις οποίες δεν μπορεί να εντοπίσει κανένα software.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 03

– Αν και, αν έχουμε φτάσει στο σημείο να μας έχουν βάλει τέτοιου είδους keyloggers, μάλλον ανήκουμε σε εντελώς διαφορετική κατηγορία όσον αφορά την ανάγκη για ασφάλεια, ηλεκτρονική και μη –

Εγκατάσταση Oxynger KeyShield

Το Oxynger KeyShield μπορούμε να το έχουμε εγκατεστημένο στον προσωπικό μας υπολογιστή, αλλά μπορούμε να το κατεβάσουμε και σε φορητή, portable μορφή, που δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 04

Σαν portable, μπορούμε να το έχουμε μαζί μας και να το τρέχουμε από το φλασάκι μας, αν χρειάζεται να βάλουμε τα στοιχεία μας σε κάποιον ξένο υπολογιστή, χωρίς να ανησυχούμε για το αν έχει keyloggers.

Σε κάθε περίπτωση, για να λειτουργήσει το KeyShield χρειάζεται ο υπολογιστής να έχει εγκατεστημένο το .NET Framework 3.5.

Στα Windows 7 που έχουν όλες τις αναβαθμίσεις του Windows Update, το .NET Framework είναι ήδη εγκατεστημένο. Στα Windows 8, όμως, θα πρέπει να το έχουμε ενεργοποιήσει από τις δυνατότητες των Windows.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 05

Αρκεί να πατήσουμε το κουμπί των Windows + R…

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 06

…και στο παράθυρο “Εκτέλεση” να γράψουμε την εντολή appwiz.cpl.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 07

Κάνουμε κλικ στην “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows”…

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 08

…και τσεκάρουμε το .NET Framework, που θα είναι πρώτο αλφαβητικά.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 09

Για την εγκατάσταση θα ζητήσει να γίνει λήψη αρχείων από το Windows Update.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 10

Αφού ολοκληρωθεί, τρέχουμε ξανά την εγκατάσταση του KeyShield.

Πώς το KeyShield μας προστατεύει πέρα από τους keyloggers

Η βασική προστασία του KeyShield είναι προφανώς αόρατη από το χρήστη, και αφορά τον τρόπο που οι keyloggers καταγράφουν τις πληροφορίες από το πληκτρολόγιο και την οθόνη.

Όμως το KeyShield έχει και επιπλέον δυνατότητες, για την πλήρη προστασία μας.

Κατ' αρχάς, η προεπιλογή είναι τα γράμματα και οι αριθμοί να είναι ανακατωμένα στο εικονικό πληκτρολόγιο, έτσι ώστε να αχρηστεύονται οι keyloggers που παρακολουθούν την πορεία του δείκτη του ποντικιού.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 11

Επιπλέον, όμως, από τα options μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και επιλογές για να αποφύγουμε τυχών αδιάκριτα άτομα που κοιτάζουν την οθόνη καθώς βάζουμε τον κωδικό μας.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 12

Ενεργοποιώντας την αντίστοιχη ρύθμιση για το shoulder surfing protection, τα γράμματα δεν θα φωτίζουν όταν τα επιλέγουμε.

Keyloggers - Προστασία στα Windows με το KeyShield 13

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε το πληκτρολόγιο να έχει μικρότερα γράμματα, και ο δείκτης να είναι μικρός όσο ένα pixel.

Η απόλυτη προστασία απέναντι στους keyloggers

Ενώ το KeyShield είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, μακράν ο πιο σίγουρος τρόπος να μην ανησυχεί κανείς για keyloggers στις τραπεζικές του συναλλαγές είναι χρησιμοποιώντας ένα linux live USB με persistence.

Σίγουρα πάντως το KeyShield είναι μια απλή και εύκολη λύση, ειδικά αν θέλουμε να συνδεθούμε από κάποιον τρίτο υπολογιστή με την portable έκδοση.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps